نگاهی به اتفاقات بورس یکشنبه 9 آذر 93 - بورس پس از معاملات
بورس پس از معاملات>>> نگاهی به اتفاقات بورس یکشنبه 9 آذرماه
در جریان معاملات دومین روز کاری این هفته بورس اوراق بهادار تهران هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیجفارس، فولاد مبارکه اصفهان، گسترش نفت و گاز پارسیان، بانک ملت، گروه مپنا، بانک تجارت، بانک صادرات، مخابرات، هلدینگ پتروشیمی تأمین، ایران خودرو، توسعه معادن و فلزات، سرمایهگذاری گروه توسعه ملی، بانک پارسیان، سایپا، بانک اقتصاد نوین و بانک پاسارگاد به ترتیب از 97 واحد تا 15 واحد تأثیر منفی بر شاخص گذاشتند.
در بازار منفی امروز برخی نمادها از جمله ماشینسازی اراک، چینی ایران، کاشی و سرامیک حافظ، ایران یاساتا تایر و رابر، داروسازی اسوه، آما، پارسسرام، بیسکویت گرجی، لامپ پارس شهاب، معادن بافق، کالسیمین و پست بانک ایران بیشترین افزایش قیمت را تجربه کردند.
در پایان معاملات دومین روز کاری هفته روند شاخص بورس باز هم نزولی شد و امروز با فشار عرضه در اکثر صنایع ریزش بیش از 1055 واحدی را تجربه کرد و به کانال 72 هزار واحد رسید. ر اساس این گزارش، ارزش معاملات هم با دادوستد بیش از 517 میلیون برگ سهم به 158 میلیارد تومان رسید و در فرابورس هم ارزش معاملات از 150 میلیارد تومان فراتر رفت.
در بازار امروز
بازار امروز، خبری را در گروه ها و تک سهم ها دنبال نمیکرد، هیجان شدید منفی بر کل بازار سایه انداخته و بسیاری از نمادها را به صف فروش کشانده بود. تنها 12نماد مثبت در بازار قرمز امروز حضور داشتند. بسیاری از نمادها و گروه ها حمایت تکنیکال خود را از دست دادند و حتی گروه هایی و نمادهایی که رشدی نداشته اند، به صف فروش نشسته بودند. حتی در نمادهای بانکی، قیمت ها به پیش از رشد قیمتی 15 درصدی هفته های منتهی به تمدید برگشته است که این صف فروشها را کاملا بی منطق معرفی میکند. از سویی رشد دلار به بیش از 3500 تومان در صورت عدم کنترل ، میتواند تمام تلاش دولت و ریاضت اقتصادی ملت را در یکسال اخیر بر باد دهد.
گروه خودرو:
در چند وقت اخیر، اخبار و گمانه زنی هایی مبنی بر افزایش سرمایه حدود 260 درصدی شرکت زامیاد به گوش می رسید که عمده دلیل آن ارزش مالی زمین شرکت فوق در ساوه می باشد . در همین راستا، سرپرست سهام شرکت زامیاد در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز با اشاره به اینکه مالکیت زمین ساوه شرکت فوق همچنان مشخص نیست، اظهار داشت: زمین "خزامیا" در ساوه از یک شخص حقیقی خریداری شده است که در ابتدای قرارداد تعهد داده بود که زمین مذکور را از حالت زراعی به حالت تجاری تغییر کاربردی دهد ولی همچنان نوع کاربری زمین ساوه در هاله ای از ابهام قرار دارد .
معصومی در ادامه افزود: در صورتیکه زمین ساوه شرکت زامیاد تا پایان سال جاری تغییر کاربری خود را ثبت ننماید براساس قانون قرارداد مربوطه فسخ خواهد شد و "خزامیا" میزان سرمایه خود را براساس دارایی های موجود برآورد و به سازمان بورس اعلام می نماید . وی عملکرد 6 ماهه اول سال جاری شرکت زامیاد را نامطلوب عنوان کرد و گفت: شرکت در 6 ماه اول سال جاری تنها روزانه حدود 60 دستگاه خودرو تولید کرد که این امر منجر به تعدیل منفی سود 11 تومانی شرکت گردید .سرپرست سهام "خزامیا" در پایان یادآور شد: شرکت زامیاد در 6 ماهه دوم سال جاری تاکنون توانسته میزان تولید خود را روزانه به 200 دستگاه خودرو افزایش دهد ولی این میزان تولید عاملی بر افزایش سود شرکت نخواهد شد .
همچین، شرکت ایرکا پارت صنعت (کاربراتور ایران) در اطلاعات و صورت های مالی میان دوره ای 6 ماهه منتهی به 31 شهریور ماه خود اعلام کرده که در 6 ماهه نخست موفق به ساخت سود 590 ریالی به ازای هر سهم شده است و این در حالی است که با همین سرمایه، این شرکت توانسته بود در مدت مشابه سال مالی قبل به سود 28 ریالی دست یابد. فروش خالص این شرکت 118 درصد رشد داشته است و این در حالی است که بهای تمام شده با رشد 75 درصد به بازار منعکس شده است. سایر درآمدهای غیر عملیاتی شرکت نیز با رشد 180 درصدی اعلام شده است.
خمحرکه نیز در صورت مالی اش آورده است که به سودی معادل 161 ریال رسید. این شرکت در همین گزارش اعلام داشت که سال مالی گذشته زیان 320 ریالی را به عنوان عملکرد 6 ماهه ارائه داد. که رشد بسیار خوبی در عملکردش دیده می شود. فروش شرکت به میزان 146 درصد رشد داشت که در مقابل بهای تمام شده با افزایش هزینه های 109 درصدی گزارش شده است. میزان تولیدات شرکت با متوسط افزایش 106 درصدی اعلام شده است و میزان فروش کلی شرکت نیز به طور متوسط رشدی در حدود 146 درصد را داشته است.
گروه برق و تجهیزات:
در این گروه هم با فروش هیجانی روبرو بودیم. نماد فاراک در این گروه، از معدود نمادها مثبتی بود که صف خرید خوبی را هم تجربه کرد. گویا فاراک تقسیم سود خوبی - محدوده 80 تومان- در مجمع خواهد داشت و از سوی دیگر توانسته است در پروژه پالایشی سیراف قراردادی را منعقد کند.
حمید چیت چیان در تشریح برنامه جدید افزایش ظرفیت تولید برق ایران، گفت: در شرایط فعلی ظرفیت نصب شده نیروگاهی تولید برق کشور به بیش از 72 هزار مگاوات رسیده است.وزیر نیرو با اعلام اینکه همزمان با آغاز به کار دولت تدبیر و امید تنها سه هزار و 500 مگاوات ظرفیت جدید نیروگاهی در دست ساخت بود، تصریح کرد: در طول بیش از یکسال گذشته تاکنون نزدیک به 10 هزار مگاوات قرارداد و تفاهم نامه با سرمایه گذاران، پیمانکاران و سازندگان داخلی به منظور ساخت و راه اندازی طرحهای جدید نیروگاهی امضا شده است. این عضو کابینه دولت یازدهم با بیان اینکه تا پنج سال آینده باید 33 هزار مگاوات ظرفیت جدید تولید برق در کشور طراحیف ساخت، نصب و راه اندازی شود، اظهار داشت: از این رو قطعا ظرفیت تولید برق ایران از مرز یکصد هزار مگاوات عبور می کند.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه همزمان با افزایش ظرفیت تولید برق و بهره برداری از نیروگاههای جدید، برخی از نیروگاههای فرسوده و قدیمی کشور از رده خارج می شوند، تبیین کرد: علاوه بر این افزایش راندمان و بهره وری نیروگاه ها هم به عنوان یک برنامه اولویت دار در دستور کار قرار گرفته است.چیت چیان با یادآوری اینکه هم اکنون راندمان مجموعه نیروگاههای برق کشور حدود 37 درصد است، تاکید کرد: قصد داریم با استفاده از توان و ظرفیت بخش خصوی و اجرای پروژههای جدید راندمان نیروگاههای فعلی را افزایش دهیم.وزیر نیرو از تبدیل نیروگاههای گازی به نیروگاه های سیکل ترکیبی به عنوان یکی از این سنارویها یاد کرد و افزود: بر این اساس هم اکنون تبدیل 3700 مگاوات ظرفیت نیروگاهی به سیکل ترکیبی در حال انجام است.این عضو کابینه دولت تدبیر و امید در پایان خاطرنشان کرد: در قالب یک برنامه پنج ساله کل نیروگاههای حرارتی به نیروگاه سیکل ترکیبی تبدیل خواهند شد که اجرای این طرح علاوه بر افزایش راندمان کاهش شدید مصرف سوخت مایع و گاز طبیعی در نیروگاههای کشور را به همراه دارد.
گروه غذا:
در گروه غذایی شرکت صنعتی مینو براساس گزارش شفاف سازی اعلام کرده، با توجه به عرضه 5 درصد دوم شرکت قاسم، درآمد سرمایه گذاری از محل فروش سهام فوق از مبلغ 379.275 میلیون ریال به مبلغ 442.473 میلیون ریال تغییر می یابد بنابراین با توجه به عدم تغییر سایر موارد پیش بینی شده در اطلاعات آتی این شرکت سود هر سهم با 7 درصد رشد از 1794 ریال به 1920 ریال افزایش خواهد یافت.
امروز شاهد دریافت مجوز افزایش سرمایه بهنوش ایران بودیم. این شرکت نیز موفق به اخذ مجوز افزایش سرمایه 45.8درصدی از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران شده است. گفتنی است، این افزایش سرمایه در این شرکت صرف جبران مخارج سرمایه این انجام شده در واحد های شیروان و گچساران و اصلاح ساختار مالی شرکت خواهد شد.
گروه بانکی :
این گروه که صف فروش های سنگینی را تجربه میکند، در نماد پر سر و صدای خود شاهد انتشار گزارش بود که تعدیل 170 درصدی را برای نماد وگردش بهمراه داشت.
شاهد انتشار بودجه سال مالی جدید بانک گردشگری بودیم. این بانک سود سال مالی منتهی به پایان آذرماه 94 را 197 ریال به ازای هر سهم اعلام نموده است. گفتنی است، این بانک سود سال مالی 93 را 71 ریال به ازای هر سهم اعلام نموده است. همچنین لازم به ذکر است، حدود 84 درصد از سود سال مالی 94 ناشی از درآمد کارمزد و درآمد فروش دارایی های ثابت می باشد. اما پارس مینو هم با سرمایه 63 میلیارد تومانی خود سود 511 ریالی را به ازای هر سهم پیشبینی نموده است گفتنی است در عملکرد 6 ماهه شاهد پوشش 13 درصدی بودجه این شرکت هستیم. گفتنی است، شرکت سود تلفیقی خود را نیز در سطوح 532 ریال به ازای هر سهم اعلام نموده است. همچنین در گزارش جدید بدهی ارزی شرکت با بانک رفاه نیز تعین و تکلیف و بدهی ارزی شرکت با نرخ هر یورو 3186 تومان تسعیر شده است .
همچنین بانک ایران زمین براساس عملکرد 6 ماه منتهی به 31/06/93 شرکت با سرمایه 4000000میلیون ریالی توانسته به ازای هرسهم 24ریال سود محقق نماید (118درصد افزایش نسبت به سال قبل)، درصد پوشش طي عملکرد 6 ماهه سال مالي 93 در حدود23 درصد مي باشد و درنهایت، سود عملیاتی شرکت 142درصد افزایش و سود خالص شرکت 124درصد نسبت به دوره مالی مشابه افزایش یافته است.
چندرشته ای:
امروز شاهد انتشار مجوز افزایش سرمایه شرکت سرمایه گذاری توسعه صنعتی بودیم. وتوصا موفق به اخذ مجوز افزایش سرمایه 30.7 درصدی معادل 40 میلیارد تومان از محل سود انباشته شده است. گفتنی است، با این مجوز سرمایه شرکت از 130 میلیارد کنونی به سطوح 170 میلیارد تومان افزایش خواهد یافت. لازم به ذکر است، افزایش سرمایه فوق صرف اصلاح ساختار مالی و جبران مخارج سرمایه ای انجام شده خواهد شد.
شرکت سرمایه گذاری ملی ایران در نظر دارد تا 5.09 درصد از سهام خود را در شرکت ایران ترانسفو واگذار کند.
سرمایه گذاری ملی ایران اعلام کرد که در تاریخ 12 آذرماه امسال، تعداد 76 میلیون و 400 هزار سهم از سهام ایران ترانسفو را در بازار اول بورس اوراق بهادار به صورت یکجا واگذار می کند. این تعداد از سهام معادل 5.09 درصد از سهام ایران ترانسفو است که قیمت پایه شش هزار و 150 ریال برای آن در نظر گرفته شده است. در این اطلاعیه قید شده که خریداران باید جهت بررسی و رعایت ضوابط بررسی شرایط متقاضیان خرید معاملات عمده سهام و حق تقدم ، نسبت به تکمیل فرم پیوست تا قبل از عرضه اقدام و نسبت به ارسال آن به معاونت بازار از طریق کارگزار خود اقدام کنند.
سیمان:
گروه سیمان که رشد خاصی را تجربه نکرده است، و عملکرد مناسبی را هم در شش ماهه بطور کلی داشته است، همچنین با خبر راهسازی با استفاده از بتون و همچنین آزاد سازی نرخ روبروست از گروه های مستعد رشد خواهد بود.
سکارون در اخرین گزارش خود سود هر سهم منتهی به ۹۳/۱۲/۲۹ شرکت را مبلغ ۱۵۶۸ ریال اعلام نموده است که نسبت به پیش بینی قبلی شرکت با کاهش ۸ درصدی همراه بوده است شرکت در دوره ۶ ماهه نخست خود توانست به ازای هر سهم ۸۲۸ ریال سود محقق کند و ۵۳ درصد از پیش بینی هایش را پوشش دهد فروش شرکت با کاهش ۳ درصدی نسبت به گزارش قبلی اعلام شده است .
"ساربیل" در پیش بینی عملکرد خود نسبت به سال گذشته به ترتیب در فروش 3 درصد افزايش، بهاي تمام شده کالاي فروش رفته 16 درصد افزايش، سود عملياتي17 درصد کاهش و سود خالص 25 درصد کاهش نشان ميدهد.مفروضات بودجه عبارتند از:
الف) افزايش قيمت نرخ فروش سيمان از نيمه دوم سال 94.
ب) توقف خط توليد کلينکر مجموعا به مدت 80 روز جهت تعميرات دوره اي براي کل سال.
ج) باتوجه بهره برداري پروژه تولید سيمان در کشور آذربايجان و مطابق سخراني رئيس جمهور آذربايجان مبني بر صادرات مازاد توليد آن کشور، فروش صادراتي براي اين شرکت پيش بيني نشده است.
د) شرکت جهت رعايت حداقل سرمايه ثبت شده در شرکت هاي بورسي نسبت به افزايش سرمايه اي از مبلغ 140میليارد ریال به مبلغ 200 میلیارد ریال اقدام خواهد کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا)، شرکت سیمان بهبهان پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی منتهی به 29 اسفند ماه 93 را با سرمایه 55 میلیارد ریال مبلغ 7802 ریال، در بهمن و اسفند ماه 92 به صورت حسابرسی شده مبلغ 8800 ریال و در تیر ماه 93 مبلغ 8336 ریال و در مهر ماه 93 مبلغ 8357 ریال اعلام کرده است و طی دوره 6 ماهه منتهی به 31 شهریور ماه امسال مبلغ 4558 ریال سود به ازای هر سهم کنار گذاشت و به 55 درصد از پیش بینی هایش رسید.
بر اساس این گزارش هیئت مدیره این شرکت در نظر دارد معادل 70 درصد از سود نقدی سال مالی 93 را جهت تقسیم بین سهامدران به مجمع عمومی سالیانه پیشنهاد کند."سبهان" پیشبینی سود هر سهم سال مالی 92 را در نخستین پیش بینی مبلغ 4476 ریال و در آخرین پیش بینی مبلغ 9257 ریال اعلام کرده بود که مطابق صورتهای مالی حسابرسی نشده مبلغ 9246 ریال و حسابرسی شده مبلغ 9276 ریال محقق کرده است.
در بازار داخلی :
بر اساس آمار منتشر شده گمرک در 8 ماهه سال جاری حجم صادرات غیر نفتی با احتساب میعانات گازی به 31 میلیارد و 440 میلیون دلار و صادرات بدون میعانات گازی به 22 میلیارد و 718 میلیون دلار رسید، همچنین بر اساس آمارها واردات 8 ماهه امسال 34 میلیارد و 254 میلیون دلار در همین مدت گزارش شده است.
همچنین این گزارش نشان میدهد، حجم تجارت خارجی 8 ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود 24 درصد رشد دارد.
براین اساس رشد واردات کنونی نسبت به مدت مشابه حدود 21 درصد و صادرات نیز 27 درصد گزارش شده است.
اقلام عمده صادرات غیر نفتی در مدت یاد شده شامل پروپان مایع شده، متانول و پلی اتیلن گرید فیلم بوده و عمدهترین خریداران کالاهای صادراتی کشورمان هم به ترتیب چین، عراق ، امارات متحده عربی، افغانستان و هند بوده اند.
عمده واردات کشورمان هم به ترتیب به گندم با سهم 3.79 درصدی از کل ارزش واردات ،برنج با 3 درصد،وسایل نقلیه با موتور پیستونی درون سوز با حجم سیلندر بیشتر از 1500 سانتیمتر مکعب با 2و83 صدم درصد، کنجاله سویا با 2و6صدم درصد و ذرت دامی با 2و7صدم درصد اختصاص داردو عمده کشورهای صادرکننده کالا به ایران هم در هشت ماهه امسال به ترتیب چین، کره جنوبی،هند و ترکیه بوده اند.
افزایش قیمت ارز در پی کاهش درآمدهای نفتی توجیه پذیر است. از آنجایی که چند هزار فراورده از نفت تولید می شود اگر قیمت تمام شده محصول در پی کاهش قیمت نفت پایین بیاید و این شرکت ها بتوانند در بازارهای جهانی کالاهایشان را با قیمت ثابت بفروشند از طرفی به دلیل کاهش قیمت تمام شده و از طرف دیگر به دلیل افزایش قیمت ارز، حاشیه سود این دست از شرکت ها بالا می رود.
سهام شرکت های پتروشیمی امیرکبیر، صنایع بسته بندی مشهد و نوسازی صنایع ایران به صورت یکجا در بازارهای فرابورس ایران عرضه می شوند.
سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح قصد دارد، 39 میلیون و 50 هزار سهم معادل 1.084 درصد سهام پتروشیمی امیر کبیر را به ارزش 476.8 میلیارد ریال به صورت یکجا و نقد طبق رویه تسویه پایاپای روانه میز فروش بازار پایه کند.
این بلوک در حالی سه شنبه 11آذر به فروش میرود که قیمت قیمت پایه هر سهم 12 هزار و 210ریال تعیین شده است.
همچنین 18 آذر ماه، سازمان خصوصی سازی به وکالت از سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، 100 درصد سهام معادل 91 میلیون و 630 هزار سهم نوسازی صنایع ایران را در بازار سوم واگذار میکند.
شرایط پرداخت ثمن معامله، یکجا و نقد یا نقد و اقساط به صورت 30 درصد نقد ، مابقی اقساط 4 ساله با نرخ 15درصد مقرر شده است.
عرضه بلوکی صنایع بسته بندی مشهد
این گزارش میافزاید: 27.5درصد سهام شرکت صنایع بسته بندی مشهد یک شنبه 23 آذر، به قیمت پایه هر سهم 2 هزار ریال توسط مدیریت سرمایه گذاری بانک ملی ایران یکجا و نقد دربازار پایه واگذار میشود.
همچنین در جریان معاملات امروز 119.6 میلیون اوراق به ارزش 1.5 هزار میلیارد ریال در 32 هزار و 564 نوبت مورد معامله قرار گرفت.
رئیس کل بانک مرکزی در جلسه با بانکداران به بیان دستاوردهای ارزی و پولی دولت یازدهم پرداخت و از بانکیها خواست تا دولت و بانک مرکزی را در حفظ دستاوردهای ارزی یاری کنند.
از مهمترین مباحث جلسه بانکیها با بانک مرکزی موضوع نرخ سود بود؛ از آنجایی که نرخ سود مدتهاست در نظام بانکی به موضوعی داغ تبدیل شده و بانکداران در نرخ های بالا گوی سبقت را از یکدیگر می ربایند و در این فضای رقابتی حتی توجهی به توافق نامه یا مهمتر از آن مصوبه شورای پول و اعتبار ندارند، باردیگر این موضوع در بین بانکداران مطرح شد و ولی الله سیف تذکرات جدی درباره رعایت نرخ های سود داد.
کسب اطلاع تسنیم از این جلسه حکایت از آن دارد که رئیس کل بانک مرکزی بار دیگر به بانکیها تاکید کرده که نرخ های سود مصوب شورای پول و اعتبار را رعایت کنند و از اعمال سودهای بالا در فضای رقابتی بپرهیزند. البته سیف این را هم گفته که با کاهش نرخ تورم به احتمال قوی نرخ سود کاهش خواهد یافت.
پرونده دریافت کارمزد از کارتخوان های فروشگاهی دیگر موضوع مهم در گردهمایی مدیران عامل بانکها با هیات عامل بانک مرکزی بود، با خبر شدیم که ولی الله سیف به تبلیغات غیر اصولی بانکها در این حوزه واکنش نشان داده و از آنها خواسته است بانک مرکزی را در اجرای این سیاست همراهی کنند.
یکی از مدیران حاضر در جلسه هماهنگی بانک مرکزی با بانکها به خبرنگار تسنیم گفت: در این جلسه مشکلات بانکها مطرح و رهنمودهایی از سوی رئیس کل بانک مرکزی و اعضای هیات عامل این بانک به بانکداران اعلام شد.
وی با بیان اینکه بانک مرکزی بر انضباط پولی و همکاری شبکه بانکی در اجرای این سیاستها تاکید کرده است، افزود: همچنین بانک مرکزی از بانکها خواست تا برای کمک به تولید و اجرای سیاستهای خروج غیرتورمی از رکود نسبت به تامین سرمایه در گردش واحدهای تولیدی اقدام کنند.
این فعال بانکی همچنین گفت: بانک مرکزی در این جلسه به فعالیت منظم شبکه بانکی و جلوگیری از فعالیتهای غیرقانونی و بدون مجوز موسسات غیرمتشکل تاکید کرده است.
وی با بیان اینکه با توجه به کاهش نرخ تورم میانگین انتظار کاهش نرخ سود بانکی مطرح شده است، تصریح کرد: این موضوع در این جلسه هم مطرح شد اما بانکداران به بانک مرکزی تاکید کردند که باید در کنار کاهش نرخ سود فشارهای دیگر بانکها از جمله بالا بودن هزینه های تسهیلات بانکها در نظر گرفته شود.
این مقام مسئول البته این را هم گفت که رئیس کل بانک مرکزی بر همراهی و همکاری شبکه بانکی و نظام اقتصادی در اجرای سیاستها تاکید کرده و از بانکداران خواسته که اصول، منطق و قاعده ریسک را رعایت کنند.
وی همچنین درباره طرح موضوع دریافت کارمزد از کارتخوانهای فروشگاهی، تصریح کرد: این اصل پذیرفته است که بانکها باید با کارمزد به فعالیتهای خود بپردازند، بانک مرکزی پیرو همین موضوع از بانکها خواست که با وحدت رویه همکاری لازم را در اجرای یکپارچه این سیاست انجام دهند.
گفتنی است علاوه بر موارد مذکور در این جلسه، بانک مرکزی بر مدیریت مصارف و منابع و اجرای بانکداری الکترونیک نیز تاکید کرده است.
مدیریت امور ناشران شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه اعلام کرد: در هشت ماه گذشته 72 سرمایه گذار خارجی پس از پشت سر گذاشتن مراحل قانونی، کدهای سهامداری خود را دریافت کرده و به جمع سهامداران بازار سرمایه ایران ملحق شدند.
بر پایه این گزارش؛ نخستین کد سهامدار خارجی بازار سرمایه ایران را آبان ماه سال 1373 یک شرکت آلمانی دریافت کرد و تاکنون 286 کد سهامدار برای افراد خارجی صادر شده است.
همچنین سرمایه گذارانی از انگلیس، روسیه، آلمان، سوییس، هند، ترکیه، لبنان، آفریقای جنوبی، امارات، نروژ، یونان، اندونزی، مالدیو، هنگ کنگ، عراق، پاکستان و افغانستان از ابتدای سال 93 وارد بازار سرمایه ایران شده اند و در این فهرست نام 25 ایرانی مقیم خارج از کشور دیده می شود که آمارها نشان از افزایش حضور ایرانیان مقیم خارج از کشور در بازار سرمایه می دهد.
گفتنی است: رییس سازمان بورس و اوراق بهادار اوایل آبان ماه امسال در حاشیه راه اندازی سامانه پس از معاملات از تسهیل ورود سرمایه گذاران خارجی خبر داده بود.
به گفته صالح آبادی، سازمان بورس با همکاری سازمان سرمایه گذاری خارجی در حال بررسی و ارتقای مقررات ورود سرمایه گذاران خارجی به بازار سرمایه است.
همچنین تسویه چند ارزی، یکی از ویژگی های مهم سامانه جدید پس از معاملات است که این مزیت، امکان اتصال این سامانه را به سایر کشورها فراهم می کند تا شرایط برای بین المللی شدن بازار سرمایه ایران مهیا شود.
علی صالح آبادی با اشاره به موضوع کیفی سازی پالایشگاه ها، یکی از دلایل بسته شدن نماد پالایشگاه ها در بازار سرمایه را موضوع کیفی سازی مطرح کرد و گفت: موضوع کیفی سازی در قوانین بودجه سالهای 90، 91، 92 و 93 دیده شده است با این وجود به کیفی سازی پالایشگاه های حاضر دربورس توجه نشد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از رایزنی های سازمان بورس با وزارت نفت و برگزاری جلساتی برای بازگشایی نمادهای این شرکت های بورسی خبرداد و افزود: سازمان بورس موضوع بازگشایی نمادهای پالایشگاه ها و پتروشیمی های حاضر در بورس را از طریق پیگیری های مداوم و مذاکرات دنبال می کند.
وی همچنین از پیگیری این موضوع در دولت و وزیر اقتصاد خبرداد و با بیان اینکه سازمان بورس خواستار بازگشایی نمادهای پالایشگاه ها است، زمانی برای بازگشایی نمادها اعلام نکرد و در عین حال گفت: سازمان بورس خواستار بازگشایی نمادها است تا اطمینان بخشی برای سهامداران ایجاد شود.
صالح آبادی بازگشایی نماد شرکت های پالایشگاهی و پتروشیمی ها در بورس را باعث آزادسازی دارایی های سهامداران و مردم دانست و گفت: در عین حال بازگشایی نماد آنها تاثیر مثبتی بر حجم معاملات بورس دارد.
وی گفت: در صورتی که پالایشگاه ها منابع کافی در اختیار داشته باشند، کیفی سازی آنها امکانپذیر است و اگر منابع کمتری در اختیار داشته باشند، کیفی سازی منتفی است، بر این اساس بسته شدن نمادها به دلیل کیفی سازی منطقی نیست و به ضرر آنها خواهد بود.
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به اینکه موضوع کیفی سازی برای سال 93 با وجود منتفی شدن آن در سال 92 همچنان ادامه یافته است، پیشنهاد سازمان بورس را مطرح نشدن این موضوع پس از گذشت چند سال از واگذاری آنها اعلام کرد.
وی ادامه داد: این موضوع در زمانی که سهام پالایشگاه ها واگذار شد، طرح نشده بود و بهتر است که با توجه به اینکه چند سال از واگذاری آنها می گذرد هم مطرح نشود، زیرا به امر به زیان سهامداران است و اعتماد آنها را به بازار سرمایه و سهام این شرکت ها از بین می برد.
صالح آبادی بازگشایی نماد شرکت های پالایشگاهی و پتروشیمی ها در بورس را باعث آزادسازی دارایی های سهامداران و مردم دانست و گفت: در عین حال بازگشایی نماد آنها تاثیر مثبتی بر حجم معاملات بورس دارد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به افزایش حجم معاملات در بازار سرمایه کشورمان گفت: حجم معاملات در بورس و فرابورس با وجود بسته بودن نماد پالایشگاه ها افزایش داشته است.
در بازار جهانی :
با سپری شدن آخرین روزهای یازدهمین ماه میلادی، بازارهای جهانی آخرین عملکرد خود را منتشر کردند.
در قاره آمریکا، دو شاخص مرکب نزدک و S&P500 ایالات متحده به ترتیب 16 و 13 درصد افزایش داشتند و بهترین عملکرد را به ثبت رساندند.
بر اساس این گزارش، شاخص بورس کانادا در این بازه زمانی با افزایش 9 درصدی همراه شد و شاخص میانگین صنعتی داوجونز ایالات متحده هم روند مثبت 8 درصدی را از آن خود کرد.
در این بین، شاخص دو بورس برزیل و مکزیک هم به ترتیب 7 و 5 درصد در یازده ماه گذشته روند صعودی را از آن خود کردند.این در حالی است که، در منطقه آسیا، آفریقا و خاورمیانه، از میان بورس های توسعه یافته، شاخص فوتسی لندن طی یازده ماه گذشته نتوانست روندی مثبت از خود به جای بگذارد و با افت 0.1 درصدی این مدت را پشت سر گذاشت.اما بازده شاخص سه بورس سوئیس، سوئد و اسپانیا دو رقمی و 10 درصد بود در حالی که، هلند 6 درصد، داکس آلمان و یورواستاکس اروپا 5.5 درصد، ایتالیا 4.5 درصد و کک فرانسه 3 درصد افزایش را به ثبت رساندند.
در این منطقه بازده بورس های در حال توسعه ترکیه و آفریقای جنوبی به ترتیب 30.5 درصد و 8 درصد اعلام شد و بورس MICEX روسیه در حالی 2 درصد بازده مثبت داشت که بازار رقیب، یعنی بورس RTS این کشور، بازده منفی 32.4 درصدی را تجربه کرده است و بدترین عملکرد را تا اینجا بین بورس های دنیا به نام خود ثبت کرد.در منطقه آسیا – اقیانوسیه بازده 2 بورس مالزی و استرالیا همچنان در روند منفی قرار دارد در حالی که، اکثر بورس های این منطقه امسال سال پررونقی داشتند.شاخص بورسهای شانگهای 29 درصد، فیلیپین 22.5 درصد، اندونزی 21 درصد و پاکستان 19.5 درصد صعودی شدند.اما در این بین، بازده شاخص دو بورس توسعه یافته این منطقه، یعنی ژاپن و هنگ کنگ کمتر از 10 درصد و به ترتیب 7 و 5 درصد گزارش شده است.
سرانجام در بازارهای عربی، شاخص بورس مصر با رشد 37 درصدی بهترین عملکرد را داشت.
بورس دوبی 29.5 درصد و قطر 26.5 درصد افزایش را به نام خود به ثبت رساندند در حالی که، رشد 2 بورس دیگر هم دو رقمی بوده: بحرین 15 و ابوظبی 10 درصد.بازده شاخص 4 بورس دیگر این منطقه هم یک رقمی بود و عربستان 5، لبنان 3، اردن 2 و عمان یک درصد مثبت بودند.بورس کویت و عربستان، تنها بورس های عرب منطقه است که در این یازده ماه گذشته همچنان با بازده منفی به معاملات ادامه داده اند در حالی که شاخص اصلی بورس کویت افت 7.5 درصدی و عربستان کاهش 11 درصدی را به ثبت رسانده اند.
برای نخستین بار در سه سال گذشته بازار چین در پی افزایش اعتماد سرمایه گذاران و یقین به تصمیمات مثبت قانون گذاران برای افزایش محرک های اقتصادی، توانست عنوان دومین بورس بزرگ دنیا را از ژاپن گرفته و از این بازار سبقت بگیرد.
بر اساس این گزارش، رشد 4.48 تریلیون دلاری یا به عنوانی 33 درصدی ارزش بازار سرمایه چین در سال جاری در مقایسه با ارزش 4.46 تریلیون دلاری ارزش بازار ژاپن، منجر به پیشی گرفتن چین از ژاپن شده است.
این در حالی است که، بازار ژاپن از ابتدای سال تا به حال با افت 3.2 درصدی بازدهی، کمی نسبت به رتبه خود عقب نشینی کرده است.
به این ترتیب، چین به عنوان دومین بورس قدرتمند دنیا شناخته شده است و پس از آمریکا، به عنوان بزرگترین بورس دنیا معرفی می شود.
بر این اساس، ژاپن پس از زلزله سال 2011، دچار رکود شدیدی شد و نتوانست طی سه سال گذشته، روند مثبت سابق را به دست بیاورد.
با این که، کاهش قدرت ین در بازار ارز جهانی موجب کاهش ارزش بازار ژاپن به دلار شده است اما شاخص شانگهای چین در این میان در سال جاری سه بار با رکورد جدیدی رو به رو شد و به اندازه میزان رشد شاخص تاپیکس ژاپن افزایش داشت.
در این بین، کاهش نرخ بهره در چین برای نخستین بار پس از سال 2012 میلادی و پیش بینی حمایت دولت از بازار این کشور، از اهرم های رشد بازار چین در سال جاری عنوان شده است.
بر این اساس، نرخ P/E شاخص شانگهای 21 درصد عنوان شده است و از نرخ P/E شاخص تاپیکس کمتر است.
دیکی وونگ، مدیر عامل شرکت مالی تحقیقاتی کینگستون در هنگ کنگ در این خصوص اظهار داشت: قیمت ها در بازارهای چین هنوز در کف قراردارند و انتظار روزهای پررونقی را در این بازار داریم.
رشد ارزش بازار چین به کمک عرضه های اولیه در ماه ژانویه پس از یک سال سکوت در عرضه های اولیه رقم خورد در حالی که این عرضه ها بازار چین را پس از 4 سال، به عنوان بازارهای برتر دنیا شناساند.
در تالار نقره ای :
در این روز و در تالار محصولات صنعتی و معدنی، در صورت تقاضا، چهار هزار تن مس کاتد شرکت ملی صنایع مس ایران با قیمت پایه 210 هزار و 697 ریال راهی تالار معاملات می شود.
این شرکت همچنین در صورت تقاضا، 3500 تن مس مفتول را با قیمت پایه 217 هزار و 675 ریال عرضه می کند. از دیگر محصولات عرضه شده شرکت ملی صنایع مس ایران در این روز می توان به 30 هزار تن انواع مس کم عیار، 100 تن سولفور مولیبدن و 12 تن کنسانتره فلزات گرانبها اشاره کرد.
علاوه بر این، 270 تن مس مفتول شرکت صنایع تولیدی دنیای مس کاشان عرضه را با قیمت پایه 218 هزار و 225 ریال تجربه می کند.
در گروه فولاد نیز، شرکت ذوب آهن اصفهان در صورت تقاضا با 12 هزار و 888 تن میلگرد A3-12-25 با قیمت پایه 16 هزار و 800 تن در تالار معاملات حضور می یابد. این شرکت همچنین، 7663 تن «تیرآهن طول کوتاه 14 تا 18 »، پنجهزار تن «تیرآهن 27» و 440 تن میلگرد A3-12,16,20 ,25 را روی تابلو عرضه می برد.
شرکت آلومینیوم ایران نیز در صورت تقاضا، 800 تن شمش هزارپوندی 99.75 را با قیمت پایه 70 هزار و 208 ریال عرضه می کند.
این گزارش همچنین حاکی است، در این روز و در تالار محصولات کشاورزی، شرکت پانیذ فام، 300 تن شکرسفید را با قیمت 19 هزار ریال روی تابلو عرضه می برد. علاوه بر این، 1500 تن کنجاله کلزا پلیت روسیه، یکهزار تن گندم دروم کهگیلویه و بویراحمد، 200 تن ذرت دانه ای همدان و 250 تن قند کارخانه بردسیر کرمان راهی تالار مذکور می شود.
شایان ذکر است، در این روز و در تالار فرآورده های نفتی و پتروشیمی، در صورت تقاضا، 45 هزار و 553 تن انواع ماده پلیمری، ماده شیمیایی، قیر، لوب کات، وکیوم باتوم و گوگرد عرضه می شود.
تالار صادراتی نیز شاهد عرضه 8400 تن قیر 6070 شرکت های معماران تجارت آفتاب، عایق حصار مهران، عایق بام باستان، اصفهان قیر و توسعه نفت هرمزان به همراه 200 تن عایق رطوبتی شرکت بام گام عایق ارومیه است.
مطالب مشابه :
بررسی رشد و یا سقوط قیمت مسکن - طلا - بورس اوراق بهادار و دلار -ریاست جمهوری روحانی
ذرت بو داده (پاپ نرخ بازدهی مسكن درسال 92 افت شاخص قيمت مسكن نيز در سال گذشته 18برابر شد.در
بررسی روش های اقتصادی کاهش ضایعات محصولات کشاورزی
کد آهنگ پیشواز ایرانسل جدید 92. ضايعات در قيمت غذايي كشور، اثر گندم، برنج، ذرت و
نگاهی به اتفاقات بورس سه شنبه 18 آذر 93 - بورس پس از معاملات
پیش بینی سال مالی 93 را با سرمایه 35 هزار میلیارد ریال در بهمنماه 92 (مطابق قيمت ذرت ، شکر
كاكائو از ديروز تا امروز
استعداد تحصیلی برخی گروهها پاسخ دارند، سوالات زبان انگلیسی 91 و 92 - درسال ۱۵۰۲ قيمت يك
بررسی روش های اقتصادی کاهش ضایعات محصولات کشاورزی
توجه بوده وابستگي كشور در محصولات استراتژيك مانند گندم، برنج، ذرت درسال انتهايي
روستای فروان
» بر روي زمن كار مي كردهاند، اما در سال 1338 اراضي خالصه فروان بين 92 درسال 1382 از قيمت
دانستنيهاي اقتصادي
کد آهنگ پیشواز ایرانسل جدید 92. ميزان افزايش نرخ تورم درسال 1387 بمراتب رويه قيمت
نگاهی به اتفاقات بورس یکشنبه 9 آذر 93 - بورس پس از معاملات
روند قیمت مس درسال قيمت نرخ فروش در بهمن و اسفند ماه 92 به صورت حسابرسی شده مبلغ
برچسب :
قيمت ذرت درسال 92