بهره‌برداری از مجتمع توان‌یابان مهر در تبریز

با حضور شهردار تبریز انجام گرفتبهره‌برداری از مجتمع توان‌یابان مهر در تبریز

با حضور شهردار تبریز، اعضای شورای اسلامی شهر، مدیران و اعضای تشکل‌های معلولان استان و به همت شهرداری منطقه یک ساختمان توان‌یابان استان با نام مجتمع مهر به بهره‌برداری رسید.

b90.jpg

  به نقل از روابط عمومی شهرداری تبریز،دكترداودبهرا شهردار منطقه یک تبریز در آیین بهره‌برداری از این ساختمان طی سخنانی احداث این ساختمان ویژه برای تشکل‌های معلولان و کم‌توانان حرکتی را در راستای عمل به فرامین و تأکیدات شهردار تبریز اعلام کرد.

وی خاطرنشان کرد: مجتمع مهر در فضایی به وسعت 250 متر مربع با هفت اتاق مجزا برای استقرار و فعالیت انجمن‌ها و تشکل‌های معلولان استان و ارائه خدمات مناسب به این قشر توسط شهرداری منطقه یک احداث شده و در اختیار تشکل‌های مذکور قرار گرفته است.

شهردار منطقه یک تبریز در ادامه با اشاره به دیگر طرح‌ها و برنامه‌های در دست اجرای این منطقه خاطرنشان کرد: تملک مسیرگشایی خیابان آخر‌ایده‌لو، مسیرگشایی 24 متری بازارچه سیلاب، مسیرگشایی یوسف‌آباد 45 متری شهید رجایی، مسیرگشایی خیابان شهید قره‌باغی، تملک و مسیرگشایی بیلانکوه، احداث پل عابرگذر مکانیزه مقابل بهزیستی، مسیر دور برگردان میدان ‌چایی، تقاطع غیر هم‌سطح ایده‌لو، فاز دوم مجتمع تجاری و پارکینگ ولی‌عصر، پله‌گذاری محلات کم‌برخوردار و چندین پروژه دیگر از سوی شهرداری منطقه یک در حال اجرا است که در آینده نزدیک مورد بهره‌برداری قرار خواهند گرفت.

دكتربهرا از تلاش‌ها و مساعدت‌های شهردار تبریز و اعضای شورای اسلامی شهر در احداث این مجتمع و طرح‌های عمرانی منطقه یک قدردانی کرد.

با حضور شهردار تبریز، اعضای شورای اسلامی شهر، مدیران و اعضای تشکل‌های معلولان استان و به همت شهرداری منطقه یک ساختمان توان‌یابان استان با نام مجتمع مهر به بهره‌برداری رسید.

.
بهره برداري از متجمع توان يابان مهراستان.
b91.jpg

IMG_0.jpg
به
گزارش روابط عمومي شهرداري منطقه يك تبريز دكتر بهرا شهردار منطقه يك تبريز در آئين بهره‌برداري از اين ساختمان طي سخناني احداث اين ساختمان ويژه براي تشكل‌هاي معلولان و كم‌توانان حركتي را در راستاي عمل به فرامين و تأكيدات شهردار تبريز اعلام و خاطرنشان كرد: مجتمع مهر در فضايي به وسعت 250 متر مربع با هفت اتاق مجزا براي استقرار و فعاليت انجمن‌ها و تشكل‌هاي معلولان استان و ارايه خدمات مناسب به اين قشر توسط شهرداري منطقه يك احداث گرديده و در اختيار تشكل‌هاي مذكور قرار گرفته است.

IMG_4475.JPG
شهردار منطقه يك
در ادامه با اشاره به ديگر طرح‌ها و برنامه‌هاي در دست اجراي اين منطقه خاطرنشان كرد: تملك مسيرگشايي خيابان آخر‌ايده‌لو ، مسيرگشايي 24 متري بازارچه سيلاب ، مسيرگشايي يوسف‌آباد 45 متري شهيدرجايي ، مسيرگشايي شهيدقره‌باغي ، تملك و مسيرگشايي بيلانكوه ، احداث پل عابرگذر مكانيزه مقابل بهزيستي ، كه براي اولين باردرايران باتعبيه آسانسور آماده شده ؛مسيردوربرگردان ميدان‌چايي ، تقاطع غيرهم‌سطح ايده‌لو ، فاز دوم مجتمع تجاري و پاركينگ ولي‌عصر ، پله‌گذاري محلات كم‌برخوردار و چندين پروژه ديگر از سوي شهرداري منطقه يك در حال اجرا مي‌باشند كه در آينده نزديك مورد بهره‌برداري قرار خواهند گرفت.

شهردارمنطقه يك دكتر بهرا اعلام نمود:افتخارخادمين مردم در شهرداري منطقه يك اين است كه در سال 90 هداياي فراواني را تقديم شهروندان فهيم و آگاه تبريز نموده است كه از آن جمله مي توان به خيابان كلانتر كوچه؛خيابان خيره بانو؛خيابان ترافيك؛خيابان بعثت؛پارك بعثت؛پارك صائب؛پارك شيرسوار؛پارك دانش آموز؛پارك مينياتور(مينياتبريز)و چندين مورد پل عابرگذر نيز اشاره نمود.
دكتر بهرا در خاتمه از تلاش‌ها و مساعدت‌هاي شهردار تبريز و اعضاي شوراي اسلامي شهر در احداث اين مجتمع و طرح‌هاي عمراني منطقه يك قدرداني كرد.

IMG_4536.JPG

 همچنين شهردار محترم كلانشهر تبريزدراين مراسم  احداث و واگذاري مجتمع توان‌يابان مهر از سوي شهرداري تبريز را هديه نوروزي شهرداري به جامعه معلولان استان ارزيابي نمودند.
 مهندس نوين در آئين بهره‌برداري از اين پروژه تلاش براي توزيع عادلانه خدمات بين تمامي شهروندان تبريزي را از جمله مهم‌ترين برنامه‌هاي كاري شهرداري تبريز طي سال‌هاي گذشته برشمرد و افزود: شهرداري تبريز به مناسبت 25 اسفند سالروز شهادت سردار باكري و روز شهدا بهره‌برداري از 150 ميليارد ريال طرح و پروژه عمراني خدماتي را در دستور كار خود قرار داده كه از آن جمله مي‌توان به ساختمان معلولان مهر ، پل روگذر 9 دي و چندين پروژه ديگر اشاره كرد.

وي افزود: مديران و كاركنان خدوم شهرداري تبريز با تكيه بر روحيه جهادي و ايثار تمام تلاش خود را براي توسعه پايدار تبريز به كار مي‌گيرند و ما اين خدمات‌رساني را وظيفه خود مي‌دانيم.

شهردار تبريز از اين مجموعه به عنوان بزرگ‌ترين و خدماتي‌ترين تشكل غيردولتي مردم‌نهاد كشور اعلام و خاطرنشان كرد: بر همين اساس حمايت و كمك به ديگر تشكل‌هاي غيردولتي و مردم نهاد وظيفه شهرداري است و ما به اين خدمت‌گذاري افتخار مي‌كنيم.

وي در خاتمه از تداوم حمايت‌ها و خدمات شهري ويژه به جامعه معلولان استان خبر داد.

IMG_4518.JPG

درادامه سخنگوي شوراي اسلامي شهر تبريز حاكميت نگاه انسان‌محور در ارايه خدمات به شهروندان در مجموعه شهرداري را اتفاقي مثبت در تاريخ مديريت شهري تبريز برشمرد.

به گزارش روابط عمومي شهرداري منطقه يك تبريز: دكتر شيري‌آذر در آئين بهره‌برداري از مجتمع توان‌يابان و معلولان مهر استان با تأكيد بر اين كه حاكميت تفكر انسان محور در خدمات‌رساني شهرداري نتيجه و تأثير خود را در توسعه زيربنايي شهر و نيز افزايش سطح رضايتمندي عمومي برجاي گذاشته است افزود: شهرداري تبريز در دوران مديريت فعلي خود در كنار شوراي اسلامي شهر توجه ويژه‌اي به خواسته‌ها و نيازهاي قشرهاي مختلف مردم داشته و در اين راستا توانسته است به بخش قابل توجهي از مشكلات و نيازهاي اجتماعي و فرهنگي شهروندان نيز پاسخ دهد.

دكتر شيري‌آذر در بخش ديگري از سخنان خود خدمات‌رساني مطلوب شهرداري به شهروندان را زمينه‌ساز افزايش رضايتمندي ، اميد و اعتماد عمومي به شهرداري از سوي مردم و نيز ترغيب آنان براي مشاركت و همكاري در اداره شهر دانست و ابراز اميدواري كرد شهروندان تبريزي همچون گذشته در اداره شهر شهرداري را ياري كنند.

سخنگوي شوراي اسلامي شهر در خاتمه از تلاش و اقدام شهرداري منطقه يك در احداث اين مجتمع قدرداني كرد.

IMG_4489.JPG
همچنين مشاور امور معلولان و مناسب‌سازي محيط شهري شهردار تبريز گفت:
شهر تبريز طي سال گذشته به عنوان شهر برتر كشور در مناسب‌سازي محيط شهري براي معلولان انتخاب شده است.

به گزارش روابط عمومي شهرداري منطقه يك تبريز: مهندس اكبرزاده در آئين بهره‌برداري از ساختمان توان‌يابان و معلولان  استان تحت نام مجتمع مهر با اعلام اين مطلب ، كسب اين موفقيت را مرهون همكاري و حمايت‌هاي شهردار تبريز و اعضاي شوراي اسلامي شهر دانست و افزود: اقدامات انجام گرفته از سوي شهرداري تبريز طي سال‌هاي اخير در حوزه مناسب‌سازي محيط براي تردد آسان معلولان و نيز توجه به نيازها و مشكلات اقداماتي ماندگار در تاريخ مديريت شهري تبريز به شمار مي‌روند و اين حجم از خدمات موجبات قدرداني و رضايتمندي جامعه معلولان استان از شهردار تبريز را فراهم كرده است.

وي در عين حال ارايه معادل و مشابه امكانات وخدمات‌شهري براي كم‌توانان و معلولان جامعه همانند ديگر شهروندان را وظيفه تمامي دستگاه‌هاي اجرايي برشمرد و از خدمات و بسترسازي‌هاي شهرداري تبريز در اين راستا قدرداني كرد



برگزاری مراسم توديع ومعارفه رياست اداره حراست شهرداری منطقه يك تبريزباحضوربرخي از مسئولين شهرداری تبريز






b92.jpg






IMG_4678.JPG


بر اساس این گزارش دكتر داود بهرا در این مراسم اعلام نمود: حضور حراست در عرصه فرآیند های سازمانی همواره در جهت دستیابی به دو هدف عمده از جمله هدف کلان و راهبردی یعنی همان حفظ و ارتقای توان حفاظتی و امنیتی سازمان به منظور پیشبرد اهداف سازمان و اهداف عملیاتی که همراهی و مساعدت مدیران با ارائه مشورت های مؤثر و اطلاع رسانی و به موقع اعمال نظارت ها و انجام اقدام های مؤثر جهت حفاظت همه جانبه از ایمنی و سلامت منابع سازمانی است اشاره نمودند.

ایشان از تلاش های آقای دولتشاهی در زمان تصدی خویش در منطقه یک تقدیر و تشکر نمودند و اعلام داشتند خوشبختانه تا کنون هیچ مشکل و مسأله ای در این منطقه پیش نیامده و این امر باعث شده که شهرداری منطقه یک در تمامی زمینه ها از جمله اجرای پروژه های عمرانی، تملک شهرسازی و بودجه ی پیشتاز و حرف اول را می زند و این مهم در سایه ی توجهات حضرت حق و تلاش های تمامی مدیران کارآمد و متخصص منطقه بوده که از آن جمله حراست منطقه می باشد که تا کنون از هیچ امری فروگذار نگشته اند و حضوری اثرگذار را داشته اند.


IMG_4667.JPG


شهردار منطقه یک از ریاست جدید حراست نیز درخواست نمودند با تمام توان قدم در راه خدمت گذاری بی منت نهاده و به عنوان یک معاون در کنار ایشان بوده و برای از بین بردن هر گونه مشکل و معضل احتمالی آماده بوده و در تمامی ضمینه ها با چشم باز و ایمانی قوی تر از پیش در راه خدمت به خالق و مخلوق و ایجاد فضایی سالم و جلوگیری از هرگونه سوء استفاده اداری گامی مؤثر بردارند.

وی گفت: امید است در منطقه چون گذشته بتوانیم بستری فراهم نماییم که هیچ مدیری و هیچ یک از کارکنان منطقه زیر سوال نروند و با سابقه ی کاری که از این مجموعه سراغ داریم یقیناً همیشه دارای مجموعه اي سالم و پویا و منطقی و روان خواهیم بود.

همچنین در این مراسم حاج آقا نیازمند ریاست محترم اداره حراست شهرداری کلانشهر تبریز به اهمیت جایگاه حراست اشاره نموده و اذعان داشتند حراست در لغت به معنای پاسداری و مراقبت کردن می باشد و از لحاظ عرف اداری حراست به نهادی گفته می شود که در قلب تشکیلات یک سازمان وجود داشته و وظیفه ی خطیر مراقبت و سلامت اجزای ریز و درشت آن تشکیلات را در برابر انواع و اقسام انحرافات موجود به عهده دارد.


IMG_4674.JPG


همچنین وی حراست را پشتوانه ای محکم برای سلامت جامعه ی اداری و رسیدن به اهداف آن و نقش مهم در پیشگیری از وقوع تخلف ها، سلامت مدیریت به معنای یک جایگاه حاکمیتی در خدمت سیستم، جلوگیری از بروز انواع فساد اداری دانست.

نیازمند وظیفه ی اصلی حراست را مواظبت از سلامت سازمان دانسته و گفت: چراکه هر سازمانی جهت نيل به اهداف خود به سلامت درونی و بیرونی نیاز دارد. از آنجا که سلامت هر سازمان همواره در معرض آلودگی ها و تهدید های درونی و نفوذی است، برای حفظ سلامت و پیشگیری از آلودگی ها نیازمند سیستمی هستیم که با دقت زیاد، اولاً از نفوذ آفت ها به داخل سیستم جلوگیری کند و ثانیاً با تشخیص و شناخت آفت های درونی زمینه های علاج به موقع و سلامت سازمان را فراهم سازد که خوشبختانه تمامی نیرو های خدوم شهرداری در حوزه ی حراستی با ایمانی قوی در این عرصه قدم بر می دارند و از هیچ امری برای رسیدن به اهداف عالیه شهرداری فروگذار نمی گردند.


IMG_4596.JPG


در پایان این مراسم با اهداء لوح تقدیر از تلاش های آقای امیر دولتشاهی تقدیر بعمل آمده و آقای مهدی عالم علیایی به عنوان ریاست اداره حراست شهرداری منطقه یک تبریز معرفی شدند.

تبریز و دارایی‌های تاریخی‌اش
تبریز، گذرگاه تاریخ

 اینجا تبریز است، گذرگاهِ تاریخ پرفراز و نشیب سرزمینی که همواره بلندای کوه‌هایش، آبی‌ آسمانش، طراوت دشتهایش، برکتِ درختانش، گوهرهای خفته در نگاهش و سرانگشتان کیمیاسازِ مردمانش مورد توجه و حتی حسادت بوده است.

خبرگزاری فارس: تبریز، گذرگاه تاریخ

 هنوز در کوچه‌های این شهر که راه می‌روی، از چرنداب و امیرخیز و مارالان گرفته تا دامنه‌های عینالی و سرخیِ بی‌پایانِ سرخاب، صدای سم بر زمین کوفتنِ مرکب دلاورانی می‌پیچد که جان را توشه ساختند و در راه آزادی سینه را سپرِ سرب داغ ساختند.

هنوز لابلای حافظه تصاویر ِ تبریز، گرمایِ وجودِ شمس، اسلیمی‌های روییده بر خاطره کمال‌الدین بهزاد، قطارِ فشنگِ باقرخان، گل ارکیده خفته در دستان ستارخان، عینکِ گرد ثقه الاسلام، هزارتوهای خانه علی موسیو، شیهه اسب سرکش امیرنظام گروسی، گره روسریِ پروین، قلم نی و دوات شهریار، لبخندِ آرامِ آقا مهدی باکری، صدای خنده‌های پیچیده در مدرسه‌های غلامرضا مردانی‌آذر و ده‌ها تصویرِ باشکوه و به یادماندنی دیگر خودنمایی می‌کنند.

این دیار اما از فرا ِ تمام قله‌ها به حرمت، و از نشیبِ تمام گودال‌ها به قدرت، عبور کرده و امروز با چهره‌ای که هنوز از اصالتش خبر می‌دهد، به آینده‌ای می‌نگرد که با دستان و دل‌های به هم پیوسته فرزندانش ساخته می‌شود.

اما بهار ...

بهارِ این دیار مانند همیشه‌هایش سرشار از تصاویرِ در ذهن ماندنی و منحصر به‌فرد است، کافی است باد نوروزی بر دشت‌های دامنه سهند و ساوالان بوزد، تا عالمی دگر باره جوان شود.

اینجا همان تبریزی است که سرمه چشم از غبارِ چشمِ مهمان می‌کند و اینک که نرم نرمک می‌رسد بهار، زیباتر، آراسته‌تر و مشتاق‌تر از همیشه، دروازه‌های تاریخی‌اش را به روی مسافرانی گشوده که حضورشان مایه شادی و رضایتشان موجب دلگرمی است.

 

*در این بهارانه آرام، گشت و گذار در تبریز، شهرِ «اولین‌های» ایران را از دست ندهید

به جز موزه آذربایجان، پارک تاریخی تفریحی ائل‌گلی، مقبره‌الشعرا، بازار تاریخی، ارگ، مسجد جامع و خانه مشروطه، تبریز ده‌ها بنا و محوطه دیدنی و ارزشمند دیگر نیز دارد و تعطیلات نوروز شاید یکی از بهترین اوقاتی باشد که می‌توانید به سهولت به بازدید آنها بپردازید و با تاریخ کهن تبریز بیش از پیش آشنا شوید.

 

*عقاب تبریز

شاید ندانید اما تبریز با همین آب و هوای سرد، یک عقاب بسیار مشهورِ کهنسال دارد. عقابی از سنگ، ملات، ستون و تزئینات ویژه که سال‌هاست تقریبا در مرکز شهر قد افراشته و این روزها، نخستین موزه شهر و  شهرداری کشور را هم زیر بال و پر خود گفته است.

عمارت تاریخی شهرداری تبریز جایی که به نام عمارت ساعت نیز مشهور است، به شیوه‌ای ساخته شده که در تاریخ معماری جهان به نام شیوه معماری آلمانی مشهور است یعنی با دیوارهای بلند سنگی و بسیار مستحکم، سالن و سرسرای بزرگ و اتاق‌های به هم پیوسته.

این بنا به ‌شکل عقاب با بال‌های گشوده و در حال پرواز ساخته شده ‌است و تا چند سال قبل محل اداری شهرداری تبریز بوده است اما امروزه کاربری فرهنگی پیدا کرده و با توجه به اینکه تبریز دارای نخستین بلدیه یا همان شهرداری کشور در بیش از یکصد سال قبل بوده، بخش زیرزمین آن به موزه شهر تبدیل شده است.

تندیس «ارفع‌الملک جلیلی» شهردار پرتلاش تبریز که در ساخت این بنا کوشش بسیار کرده، نخستین چیزی است که پس از ورود به محوطه عمارت، به شما خوش آمد می‌گوید.

این بنا دارای یک برج به ارتفاع بیش از پنج متر و ساعت چهار صفحه‌ای است که بر روی بخش وسطی بنا، یعنی بر روی سر این عقابِ بال گشوده وجود دارد و هر 15 دقیقه یکبار، گذر زمان را به عابران یادآوری می‌کند.

عمارت ساعت، یکی از نمادهای اصلی شهر تبریز محسوب می‌شود.

 

*باغِ شعر و نقش

یکی دیگر از داشته‌های ارزشمند تبریز، مقبره‌ای ست که در پایین دست دامنه‌های بیلانکوه واقع شده و پیکر دو هنرمند برجسته جهان را در خود جای داده است.

«باغِ دو کمال» سال‌هاست میزبان دو هنرمندی است که یکی شعر را و دیگری نقش و نگار را به کمال رساندند.

تبریز مفتخر است به حضور «کمال‌الدین بهزاد» نقاش و نگارگر بی‌بدیل مکتب هرات که در زمان سلطنت شاه اسماعیل صفوی به تبریز آمد و «کمال‌الدین مسعود خجندی» شاعر برجسته تاجیک که حضور در میان ادبا و هوای شاعرپرور تبریز او را از کیلومترها دورتر به تبریز کشانده و ماندگار کرد.

برای دیدن مقبره این دو هنرمند بزرگ باید از سمت خیابان آبرسانی به طرف بیلانکوه بروید، کمی دورتر از پل روگذر، تابلوی «مقبره دو کمال» شما را به حضور در آرامش دو هنرمندی دعوت می‌کند که با حدود 150 سال فاصله از هم می‌زیسته‌اند اما پس از مرگ هر دو در زیرزمین باغی سرسبز و آرام آرمیدند.

باغ آرامگاه دو کمال امروزه به محل دانشگاه هنر و صنایع دستی و نگارگری تبدیل شده است.

 

 *یک کیلومتر مربع علم و فرهنگ

تاریخ تبریز را باید زیر خروارها خاک جستجو کرد، تن ِاین دیارِ زیبا و آرام، بارها و بارها بر اثر هجوم جنگجویان مختلف و مهم‌تر از آن، به خاطر زلزله، لرزیده است و همین اتفاقات موجب شده‌اند تا بخش‌های زیادی از تاریخ تبریز همچون شعله‌ای زیر خاکستر باقی بماند و هر از گاهی زبانه‌ای بکشد تا شکوه و زیبایی خود را به رخ بکشد.

یکی از این یادگارهای خاک‌نشین، محوطه‌ای است که عنوان «نخستین دانشگاه جهان» را به شایستگی از آن خود کرده و با بازشناسی اثربخشی تاریخی‌اش در سال‌های اخیر، موجب سربلندی شده است.

«ربع رشیدی» یادگارِ ارزشمند «خواجه رشیدالدین فضل‌الله همدانی» وزیر خردمند، علم دوست و فرهنگ شناس سلطان محمد غازان برای همیشه‌های تاریخ است، این مجتمع عظیم در دامنه کوه‌‌های سرخاب و در منطقه باغمیشه تبریز ساخته شده، منطقه‌ای که در زمان توان و اقتدار ایلخانان دارای نهرهای جاری، باغ و بوستان‌های زیبایی بوده است.

خواجه رشید این مجتمع را در سه بخش دانشگاه، باغات، شهرک مسکونی و ابنیه خیریه بنا کرد و در قسمت دانشگاهی آن، دروس مختلف از جمله پزشکی را با برترین متدهای جهان آن دوران و به پنج زبان مختلف به دانشجویانی از سراسر جهان آموزش داد.

بنا به اظهار خود خواجه رشید، در این شهرک زیبای علمی ۲۴ کاروانسرا، یک‌هزار و ۵۰۰ مغازه، 30 هزار خانه مسکونی به ‌همراه حمام، کارخانه، ضرابخانه، اماکن آموزشی، درمانی و ... ایجاد شد و در اختیار مردم و طالبان علم قرار گرفت.

در سال ۷۱۸ هجری خواجه رشیدالدین فضل‌الله همدانی با دسیسه رقیبش تاج‌‌الدین علی ‌شاه جیلانی، سازنده ارگ تبریز و در دوره حکومت «سلطان ابوسعید» به قتل رسید و به ‌دنبال آن این مجتمع دانشگاهی با ارزش که در آن دوره از بزرگ‌ترین مراکز آموزشی جهان محسوب می‌شد، غارت و با خاک یکسان شد.

آسیب‌هایی که در دوره‌های بعد توسط عوامل انسانی و طبیعی به مجموعه وارد شدند، باعث شده تا بخش‌های زیادی از این مجموعه از بین برود و آنچه امروز در این محوطه می‌بینیم، بخش کوچکی از یک کیلومتر مربع، وسعت تقریبی این دانشگاه و الحاقات آن است.

برگزاری همایش‌های علمی در رابطه با جایگاه ربع رشیدی، باعث شد تا این محوطه مورد کاوش دقیق واقع شود و تا امروز حمام ایلخانی، پلکان ورودی، برج و باروهای اطراف ربع، بخشی از سنگفرش مجموعه و تعداد زیادی از کاشی‌های به جا مانده از دیوارهای زیبای مجموعه پیدا شده‌اند.

در وسط این محوطه، برج قطور دایره شکلی هست که عموم مردم فکر می‌کنند ربع رشیدی است اما در حقیقت این برج دایره شکل بنایی است که در دوره‌های بسیار دورتر از خواجه رشید و توسط شاه عباس صفوی به عنوان استحکاماتی برای سنگر گرفتن و جنگ با استفاده از مصالح موجود در محوطه ساخته شده و امروز به نماد ربع رشیدی تبدیل شده است.

با یک جستجوی اینترنتی می‌توانید ببینید که از این برج به عنوان «ربع رشیدی» نام برده شده است.

 

 *آیینه‌های آرامش

تقریبا امکان ندارد کسی در اندیشه سفر به تبریز باشید و نخواهید «مقبره الشعرا» را ببینید، مدفن بیش از 400 شاعر، ادیب و سخنور که در دوره‌های مختلف درگذشته‌اند و پیکرشان در این منطقه تاریخی به آغوش خاک سپرده شده است، یکی از آخرین این شاعران، استاد محمدحسین بهجت تبریزی، شهریارِ شعر و سخنوری است.

اما شاید ندانید درست در کنار این مجموعه، بنای باشکوهی واقع شده که مدفن امامزاده «سید حمزه» از فرزندان حضرت موسی بن جعفر (ع) است.

مقبره‌ای که به بقعه سید حمزه نیز مشهور است و در دوره‌های مختلف، بزرگان و هنرمندان مختلف در افزایش شکوه و زیبایی‌اش کوشیده‌اند، مجموعه‌ای از هنرهای مختلف است.

بنای اصلی مقبره متعلق حوالی سال 710 قمری و پس از درگذشت این امامزاده بزرگوار است که توسط ‌میرزا ابوطالب‌، وزیر وقت منطقه ساخته‌ شد.

دو ورودی جداگانه، خانم‌ها و آقایان را به سوی صحن مقبره هدایت می‌کند، جایی که ضریح سید حمزه در زیر طاقی تمام آینه‌کاری شده تلالو ویژه‌ای دارد، طاق مرمرین، کتیبه‌های معرفی و تاریخ‌گذاری شده در مورد ساخت و مرمت‌های صورت گرفته در بنا، ادوات و قرآن‌های تاریخی موجود در داخل ضریح از جمله ویژگی‌هایی هستند که در داخل این بقعه توجه هر کسی را به خود جلب می‌کند.

طاق مرمرین با اسلیمی‌هایی که بر تن سنگ روییده‌اند و در جای جای آن گل‌های ختایی به بار نشسته‌اند، آنقدر چشم نواز هستند که شما را دعوت کند و زیر آن گنبد پرنورِ آینه‌ای بنشاند.

این طاق، از شاهکارهای‌ حجاری‌ دوره صفوی است و ترنج‌های قندیلی شکلی به همراه نام «میرزا محمد ابراهیم‌ وزیر آذربایجان‌» بر زیبایی آن افزوده‌اند.

مسجد زیبای ظهیرالدوله در محوطه صحن و حیاط بقعه سید حمزه با کاشیکاری و خط نوشته‌های نسخ و ثلث بی همتایش، از دیگر دیدنی‌های این مجموعه تاریخی مذهبی است.

 

*سرای رنگین قجری

خیابان ششگلان و بافت تاریخی تبریز، میزبان خانه‌ای تاریخی هستند که از هر آجر و هر کاشی و هر شیشه اش، بوی اصالت و تاریخ و خاطرات نگفته بلند می‌شود.

در 1218 هجری قمری که عباس میرزا نایب‌السلطنه فتحعلیشاه شد و در تبریز، ولیعهد نشین قاجار اقامت کرد، از دوره قاجار بناهای زیبایی در این ولیعهدنشین به یادگار مانده است و «خانه امیرنظام گروسی» یکی از باشکوه‌ترین این بناهاست که هنوز هم با صلابت و عظمت خاصی خودنمایی می‌کند.

این عمارت در دوره ناصرالدین شاه و در زمان پیشکاری امیر نظام گروسی و توسط وی بنا شد، در خاطرات ناصرالدین شاه بعد از سفر وی به فرنگ از این خانه توصیف فراوان شده است.

با اینکه اکنون تمام قسمت‌های این خانه باقی نمانده و فقط بخش‌هایی از آن حفظ، مرمت و احیا شده‌اند اما هنوز هم یکی از زیباترین و مهم‌ترین ابنیه تاریخی تبریز محسوب می‌شود و به دلیل نقش مهم تاریخی خود، اکنون به عنوان «موزه قاجار» شناخته می‌شود.

ساختمان مانند دیگر خانه‌های تاریخی و مهم تبریز، دارای بر دو حیاط اندرونی و بیرونی است که به وسیله باغچه‌ها و حوض‌های بزرگ تزئین شده و روح هر بیننده‌ای را صفا می‌دهد.

از آنجا که ستون‌های منقوش به گچ‌بری از ویژگی‌های ابنیه تاریخی منطقه است، ایوان عمارت نیز با 16 ستون و سرستون‌های زیبا نگه داشته شده همچنین در طبقه بالا و در اتاق طنبی پنجره‌های مشبک ارسی با شیشه‌های رنگی از نگاه فرهنگی آن دوران خبر می‌دهد.

موزه قاجار همچنین برای ادا کردن رسالت موزه‌ای خود، شامل یازده تالار در زمینه موضوعات و هنرهای مختلف در دوره‌های نه چندان دور است.

بعد از عبور از حیاط بیرونی و تماشای نمای کلی این خانه زیبا، می‌توانید وارد سالن اصلی بشوید و تالار بافته، تالار چینی، تالار فلزات، تالار خاتم، تالار سنگ، تالار آبگینه، تالار سکه، تالار موسیقی، تالار اسلحه، تالار معماری، شهرسازی، تالار رجال و فرامین را ببینید و از هنرهای دوره قاجار لذت ببرید.

یکی از منحصر به‌فردترین بخش‌های این خانه تو در تو، تالار موسیقی موزه است، با توجه به رشد موسیقی در دوران قاجار و حضور بسیاری از این بزرگان در شهر هنر دوست تبریز، تالار موسیقی موزه قاجار با حال و هوای موسیقی سنتی و قدیمی ایرانی و آذربایجانی و با نمونه‌های ارزشمند سه تار، گرامافون و پیانوی اساتید برجسته موسیقی کشور همچنین تندیس استاد ابوالحسن صبا، استاد برجسته موسیقی و استاد ابوالحسن خان اقبال‌آذر استاد بی‌بدیل آواز و موسیقی ایرانی آماده شده‌اند.

در راه خروج از بنا باید از زیر زمین خانه عبور کنید و در این راه از تالار سنگ خواهید گذشت، در این تالار دو  سنگ مرمری تاریخی و کهن بسیار با ارزش مربوط به یادبود بازسازی تبریز بعد از زلزله مهیب این شهر تاریخی در سال ‪ ۱۱۹۳‬هجری قمری و سنگ یادبود تاج‌گذاری مظفرالدین شاه قاجار نگهداری می‌شود.

 

*بر بام ِ آسمان

تمام دیدنی‌های تبریز را خانه‌ها، سراها و ابنیه تاریخی تشکیل نمی‌دهند.

به جز محوطه تفریحی تاریخی ائل‌گلی، اگر اهل هوای تازه، مطبوع و کمی ورزش هستید، پیاده‌روی در مسیر دامنه تا قله کوه عینالی را هم تجربه کنید.

کوه عون ابن علی که در گویش مردم شهر «عینالی داغی» نامیده می‌شود، از جاذبه‌های طبیعی شهر تبریز است، این کوه سرخ رنگ با طبیعت ویژه خود و داشتن جاده‌ای آسفالته از دامنه تا قله، وجود مقبره امامزادگان عون ابن علی و زین ابن علی همچنین رستوران بام تبریز می‌تواند گردش و بازدید به یادماندنی را در هوای خنک و مطبوع بهاری برایتان به وجود بیاورد.

بنای آرامگاه چند بار به دلایل مختلف تخریب و دوباره از نو ساخته شده است و امروز این بنا از تمام نقاط شهر قابل رویت است.

در سال‌های اخیر بنای یادمان هشت تن از شهدای گمنام کشور در محوطه قله کوه ساخته شده و با ساخت و روشن شدن بزرگ‌ترین پرچم نوری کشور در دامنه‌های مشرف به مقبره، این مسیر در روز و شب از زیبایی چشمگیری برخوردار شده است.

چند سالی هست که طرح سرسبز کردن این کوه سرخ رنگ نیز در مسیر منتهی به قله در حال انجام است و در این مسیر می‌توانید هزاران کاج کوچک و بزرگ، دریاچه آب آنها و مسیر آبیاری قطره‌ای درختان را مشاهده کنید.

مزرعه پرورش شترمرغ نیز در همین مسیر واقع است و بر جذابیت‌های این سفر می‌افزاید.

 

*سخن آخر...

تمام آنچه گفته شد، جزئی کوچک از زیبایی‌های شهری است که «اولین» بودنش در عرصه‌های مختلف را نه به موقعیت جغرافیایی‌اش، که به مردمان خوش فکر و تلاشگرش مدیون است.

دیدن شهر شمس و شهریار، شهر تبریز را همزمان با وزیدن باد نوروزی از دست ندهید.


مطالب مشابه :


جامعه بزرگ کارکنان و کارمندان چورس در کلیه ادارات دولتی

-اسلام اصغرپورنیروی انتظامی تبریز -ایوب ایوبی اداره اقتصادو دارایی الله نظری اداره




آدرس مناطق مالیاتی استان تهران

دارایی شهر ری : اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه دفتر اسناد رسمی 71 تبریز




کیفیت نفوذ به جلسه بهايي‌ها در تبریز

روزی یکی از مالیاتچی های اداره دارایی تبریز به مغازه آمد به نام جواد نیک بین.




بهره‌برداری از مجتمع توان‌یابان مهر در تبریز

تبريز مهندس مهدي بهرا دانشجوی دکترای مدیریت شهری کارشناس ارشد مهندسی برق تبریز




فهرست آثار ملی ایران - آذربایجان شرقی / تبریز - 4

اداره گمرک تبریز: تبریز، خیابان دارایی، دالان حاج شیخها، روبروی مجموعه حاج




لیست ثروتمندترین تبریزی ها

تبریز شهر آرزوها بنابراین انتشار نام و فهرست دارایی های آنان او برای تاسیس و اداره این




استخدامهای جدید تبریز(ماشین سازی تبریز-اداره اوقاف-)

وبلاگ پاک جوان - استخدامهای جدید تبریز(ماشین سازی تبریز-اداره اوقاف-) - اولین وبلاگ اطلاع




استخدام ادارات دولتی در تبریز

اداره امور اقتصاد و دارایی. دادگستری. اداره » استخدام یک موسسه بانکی معتبر در تبریز




اسامی پذیرفته‌شدگان نهایی آزمون استخدامی استانداری آذربایجان شرقی و 24 دستگاه اجرایی استان اعلام شد.

تبریز . اصلي . یاور . محمودی . امور اقتصادی و دارایی . اداره کل بازرگانی .




برچسب :