رشته شيمي كاربردي...
عناوين مقاله:<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
قسمت اول
1)معرفي شيمي
2)تفاوت شيمي محض وكاربردي
3)شاخه هاي شيمي
4)وضعيت ادامه تحصيل در ماقطع بالاتر
5)تعريف(شيمي آلي، شيمي فيزيك، شيمي تجزيه)
6)مواد امتحاني شيمي در مقطع كارشناسي
قسمت دوم
7)بعضي توانايي هاي فارغ التحصيلان اين رشته
8)برخي مراكز جذب كارشناسهاي شيمي
9) وضعيت نياز كشور به اين رشته در حال حاضر
معرفي شيمي:
شیمی شاخه ای از علم است که با خواص . ترکیب و ساختار مواد سر و کار دارد و تغییراتی را که مواد هنگام ترکیب شدن و یا واکنش دادن با یکدیگر تحت شرایط خاص دستخوش آن میشوند بررسی میکند.
«رشته شيمي داراي دو بخش علم شيمي و صنايع شيمي است كه علم شيمي به عنوان يكي از علوم پايه زيربناي علوم مختلفي همچون بيولوژي ، بيوتكنولوژي ، پزشكي ، دندانپزشكي ، داروسازي و رشتههاي متعدد مهندسي است. اما صنايع شيميايي عبارت است از صنايعي كه در آنها واكنش شيميايي انجام ميگيرد يعني اقسام مواد اوليه تبديل به محصولات جديد ميگردد كه خواص اين محصولات تا حدودي با مواد اوليه متفاوت است.» (دكتر محمد حسين رفيعي استاد شيمي دانشگاه تهران)
شيمي يعني حفظ كردن صدها فرمول، عدد و رقم . اين تصور بسياري از دانشآموزان دبيرستاني است . تصوري كه به اعتقاد دكتر جمشيد مفيدي از دبيرستانها نشأت ميگيرد چرا كه حجم مطالب كتاب شيمي دبيرستاني زياد و فرصت تدريس محدود است و به ناچار دبيران و محصلان به جاي درك و استدلال مفاهيم، به سوي مسايل ذهني و حفظي كشيده ميشوند. در حالي كه شيمي تلفيقي از مهارتهاي ذهني و استدلالي است و اگر كسي بخواهد در اين رشته موفق گردد بايد در هر دو زمينه توانمند باشد و حتي ميتوان گفت كه قدرت استدلال بيش از قدرت حافظه در اين رشته اهميت دارد چون حافظه فقط ميتواند به كار سرعت بدهد اما حلال مشكلات نيست.
شيمي علم اتمها، پيوندها و مولكولهاست. دانشي كه ميتواند خواص ماده، چگونگي تغييرات و شيوه توليد آنها را از هسته اتم گرفته تا كهكشانها بررسي كند و رشته شيمي، رشتهاي است كه به پرورش متخصصاني ميپردازد كه با مطالعه و تحقيق و آزمايش به ابداع و نوآوري پرداخته و يا فرآوردههاي شيميايي را كنترل ميكنند. رشته شيمي از جمله رشتههايي است كه داوطلبان دو گروه آزمايشي علوم رياضي و فني و علوم تجربي ميتوانند آن را انتخاب كنند. البته مواد امتحاني و ضرايب اين رشته در هر گروه آزمايشي متفاوت است و دانشگاهها نيز براي داوطلبان هر گروه ظرفيت پذيرش ويژهاي در نظر گرفتهاند.
تفاوت شيمي محض وكاربردي:
تفاوت اين دو گرايش در نحوه نگرش آنها به علم شيمي است چون شيمي كاربردي نگرشي كاربردي به علم شيمي دارد و ميخواهد از آموختههاي شيمي در صنعت استفاده كند و به همين دليل فارغالتصيلان اين گرايش با مفاهيمي كه در صنايع شيمي مطرح است آشنايي بيشتري داشته و بهتر جذب بازار كار ميشوند اما هدف شيمي محض پرورش دانشجوياني است كه كارهاي تحقيقاتي انجام بدهند و با تحصيل در دوره فوقليسانس و دكترا به حل مسائل و ناشناختههاي علمي شيمي بپردازند. از همينرو درسهاي نظري گرايش شيمي محض بيشتر از دروس كاربردي آن است.در گرايش محض مبناي كار علم شيمي است و دانشجو درباره چهار گرايش اصلي علم شيمي كه عبارتنداز : شيمي آلي ، معدني ، تجزينه و شيمي فيزيك دروسي را مطالعه ميكند. اما در شيمي كاربردي، دروس پايه شيمي كمتر مطالعه ميشود و دانشجو يكسري از دروس مربوط به مهندسي شيمي مثل اصول صنايع شيميايي و تصفيه آب و فاضلاب را ميگذراند فارغالتحصيل شيمي محض در شروع يك فعاليت صنعتي نقش دارد چرا كه او راهكارهاي تئوريك ساخت يك ماده را ارائه ميدهد و سپس يك فارغالتحصيل شيمي كاربردي و يا مهندس شيمي طراحي نيمه صنعتي ماده مورد نظر را ارائه ميدهد
هدف از اين دوره تربيت كارشناساني است كه در زمينههاي آموزش در دبيرستان، تربيت كمك پژوهشگر، آماده كردن دانشجويان براي ورودبه دورههاي كارشناسي ارشد و دكتري به منظور تامين كادر آموزشي، پژوهشي مورد نياز دانشگاهها و موسسات تحقيقاتي ، كارشناسان مورد نياز صنايع شيميايي و بينيازي از كارشناسان خارجي بتوانند از عهده برآيند. دوره داراي دو گرايش: شيمي محض ، شيمي كاربردي است. داوطلب بايد در دروس شيمي، فيزيك و رياضي دبيرستان قوي بوده ، علاقه ، انگيزه و روحيه كاوشگري لازم را دارا باشد. دروس به صورت عمومي ، پايه ، الزامي (مشترك بين دو گرايش ) و اختصاصي ارائه ميشود. بعضي دروس الزامي عبارت است از : شيمي آلي ، شيمي تجزيه، شيمي فيزيك، شيمي معدني، معادلات ديفرانسيل. علاوه بر اين دروس 32 واحد درسي در هر گرايش وجود دارد. در شاخه شيمي محض و شيمي كاربردي 20 واحد از اين 32 واحد انتخابي است.
شاخه های شیمی :
علم شیمی را می توان بر حسب مواد مورد مطالعه و یا روشهای بررسی آنها به شاخه های مختلفی تقسیم کرد . ابتدایی ترین تقسیم بین شیمی آلی و شیمی معدنی صورت می گیرد . نوع دوم تقسیم بندی را شاخه های شیمی فیزیک و شیمی تجزیه تشکیل می دهد . تمایز و تفاوت اصلی بین شیمی آلی و شیمی معدنی از انجایی نشیت می گیرد که شیمی دانها به تدریج پی بردند ترکیباتی که منشا زیستی و بیو لوژیکی دلرند در خواص عمومی خود متفاوت از آن دسته که منشا معدنی دارند عمل می کنند
وضعيت ادامه تحصيل در مقاطع بالاتر :
رشته شيمي در ايران تا مقطع دكترا تدريس ميشود.
دوره كارشناسي ارشد شيمي دورهاي با گرايشهاي تخصصي در پنج گرايش (شيمي آلي ، شيمي تجزيه ، شيمي معدني ، شيمي فيزيك ، شيمي كاربردي ) است.
دوه دكتراي شيمي نيز پس از دوره كارشناسي ارشد در دو بخش «آموزشي و پژوهشي» ارائه ميگردد.
تعريف:
شیمی آلی به صورت مطالعه و بررسی موادی که توسط ارگانیسمهای زنده تولید می شوند تعریف می شده است . هنگامی که در قرن 19 کشف شد که مولکولهای آلی را می توان به صورت مصنوعی در ازمایشگاه سنتز کرد این تعریف تا حدودی نقض گردید .
به طور ساده شیمی آلی را می توان به صورت مطالعه ی ترکیبات کربن تعریف نمود در حالی که شیمی معدنی بررسی عناصر شیمیایی و ترکیبات آنها ( به استثنا ی کربن ) می باشد .
شیمی فیزیک با خواص فیزیکی مواد از قبیل رفتار الکتریکی و مغناطیسی آنها و همچنین برهم کنش با میدانهای الکترومغناطیسی سر و کار دارد. زیر شاخه های شیمی فیزیک عبارتند از ترموشیمی ، الکتروشیمی و سینتیک شیمی .
شیمی تجزیه مجموعه ای از تکنیکهایی است که شناسایی و بررسی دقیق آزمایشگاهی ترکیب یک نمونه ی مشخص داده شده را امکان پذیر می سازد در تجزیه ی کیفی تمامی مولکولها و اتمها ی نمونه به همراه حتی مقادیر جزیی از عناصر موجود شناسایی می شود در حالی که در آنالیز کمی باید وزن دقیق هر جز سازنده به خوبی محاسبه گردد .
علاوه بر گرایش های ذکر شده ی فوق ، در سالهای اخیر سه شاخه ی جدید پلیمر ، فیتوشیمی و نانوشیمی ( نانوتکنولوژی ) به این طبقه بندی اضافه شده اند
مواد امتحاني رشته شيمي در مقطع كارشناسي:
سري اول:
ردیف |
مواد امتحانی |
1- |
زبان عمومی و تخصصی |
2- |
شیمی آلی (شیمی آلی 1و2و3 – جداسازی و شناسایی ترکیبات آلی – طیف سنجی در شیمی فیزیک آلی –شیمی فیزیک آلی) |
3- |
شیمی معدنی(شیمی معدنی 1و2 – آلی فلزی) |
4- |
شیمی تجزیه(شیمی تجزیه 1و2 – شیمی تجزیه دستگاهی) |
5- |
شیمی فیزیک(شیمی فیزیک 1و2 – کوانتوم – طیف سنجی) |
مطالب مشابه :
رشته شيمي كاربردي...
به سایت اساتید و دانشجویان رشته شیمی کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی واحد لاهیجان خوش آمدید .
مدارک لازم برای ثبت نام دانشگاه آزاد گروه پزشکی و غیرپزشکی سال91 و شهریه دانشگاه ازاد در سال 91
دانشگاه علوم پزشكي بقيه
تبریک
شیمی کاربردی دانشگاه آزادلاهیجان. تصاویرگوناگون مهندسی پلیمر دانشگاه صنعتی قم .
اثردمابرتبخير
شیمی کاربردی دانشگاه آزادلاهیجان. تصاویرگوناگون مهندسی پلیمر دانشگاه صنعتی قم .
آنتالپی تبخیر مولی
شیمی کاربردی دانشگاه آزادلاهیجان. تصاویرگوناگون مهندسی پلیمر دانشگاه صنعتی قم .
انتخاب مقصد
شیمی کاربردی دانشگاه آزادلاهیجان. تصاویرگوناگون مهندسی پلیمر دانشگاه صنعتی قم .
ادامه مطلب باردارکردن ابرها
شیمی کاربردی دانشگاه آزادلاهیجان. تصاویرگوناگون مهندسی پلیمر دانشگاه صنعتی قم .
فشارسنج جیوه ای
شیمی کاربردی دانشگاه آزادلاهیجان. تصاویرگوناگون مهندسی پلیمر دانشگاه صنعتی قم .
دایره المعارف Kirk-Othmer
شیمی کاربردی دانشگاه آزادلاهیجان. تصاویرگوناگون مهندسی پلیمر دانشگاه صنعتی قم .
برچسب :
دانشگاه ازادلاهیجان