گزارش ماموریت به استان کرمانشاه
روز پنجشنبه 22 خرداد ماه 1393 همراه جناب آقای قاسم معاصر قائم مقام محترم مدیر عامل موسسه عترت بوتراب و جناب آقای موسی علیزادگان پس از خداحافظی با مسئولان محترم کمیته امداد استان لرستان، به سمت کرمانشاه حرکت کردیم.
جاده های بین شهری هر سه استان ایلام، لرستان و کرمانشاه که 4 روز گذشته در آنجا حضور داشتیم، در حال تعریض و آسفالت بودند و جاده خرم آباد ـ کرمانشاه هم از این امر مستثنی نبود. حدود ساعت 17:45 نورآباد لرستان را ترک کردیم اما طبق اخبار منتشره، قرار بود آقای رئیس جمهور هم هفته آینده، میهمان مردم باصفای این دیار باشند.
با این توصیف، خرداد 1393 ماه پربرکتی برای لرستان خواهد بود!
ساعت 19:15 به کرمانشاه رسیدیم و در طول مسیر، طی تماس هایی که با حاج آقا سیدی و آقای جوانشیر داشتیم، مقرر شده بود هماهنگی های لازم را با مسئولان استان کرمانشاه به عمل آورند تا مانند لرستان، نتیجه ماموریت ما به تصمیم گیری کمیسیون مربوطه در کمیته امداد آن استان موکول نشود!
شناختی از کرمانشاه نداشتیم و به همین خاطر یک تاکسی گرفتیم تا ما را، تا مقابل ساختمان اداره کل کمیته امداد راهنمایی کند. راننده تاکسی از این ابتکار آقای معاصر خوشش آمده بود و می گفت این روش در مسافرت ها اصلاً به فکر من نمی رسد و همواره چندین ساعت علاف و در انواع ترافیک ها گیر می کنم تا بتوانم جایی را پیدا کنم.
ساختمان کمیته امداد همچون خود شهر کرمانشاه عریض و طویل بود و مهمانسرای آن در سه طبقه احداث شده بود که طبقه همکف آن، سالن ورزشی بوده و به انواع لوازم ورزشی مجهز شده بود. روی شیشه دکه نگهبانی هم کاغذی نصب کرده بودند با این مضمون که هزینه اقامت هرشب، 30 هزار تومان می باشد!
به نظر می رسید هماهنگی ها به خوبی انجام گرفته بود چرا که با چهره خندان آقای نگهبان روبه رو شدیم و بلافاصله ما را به اتاق هایمان راهنمایی کرد و گفت آقای مدیر کل تماس گرفته و چند دقیقه بعد اینجا خواهند بود. آقای مدیر کل که در راه بود، با تماس تلفنی، مسئول مشارکت های مردمی کمیته امداد را زودتر به محل اقامت ما اعزام کرده بود تا احیاناً حوصله مان سر نرود.
یک ربع بعد، با آقای سیامک پاکرو مدیر کل محترم کمیته امداد استان کرمانشاه در مهمانسرا دیدار کردیم. او گفت: آقای استاندار سفارش های لازم را انجام داده و هر اوامری که داشته باشید در خدمت تان هستیم. و همین امر، روحیه ما را برای انجام ماموریت در این استان دو چندان کرد. آقای علیزادگان موسسه عترت بوتراب را معرفی و اهداف آن را تشریح کرد و درمورد حاج آقا سیدی هم توضیحات لازم را ارائه داد. حاج آقا معاصر هم، هدف از انجام این ماموریت را بیان نمود و درخواست کرد که به مسئولان چند شهر همچوار مرکز استان اطلاع رسانی کنند تا هیات اعزامی از خوی فردا در محل کارشان حضور یافته و در خصوص نحوه همکاری با این موسسه و تکمیل فرم های درخواستی توضیحات لازم ارائه شود.
آقای مدیرکل هم طرح های کمیته امداد در خصوص استفاده از مشارکت مردمی را تشریح کرد و گفت: «اکرام ایتام»، «محسنین» و «محب» از جمله طرح هایی هستند که در زمینه رسیدگی به نیازمندان اجرا می شود، بدین صورت که طرح «اکرام ایتام» مختص کودکانی است که پدر خود را از دست داده اند و طرح «محسنین» مربوط به کودکانی است که یا پدر و مادر آن ها از یک دیگر جدا شده اند و تحت سرپرستی مادرشان هستند و یا آنکه پدرشان در قید حیات است اما به دلیل بیماری، قادر به تامین معاش خانواده نیست و طرح «محب» هم یکی دیگر از طرحهای کمیته امداد امام خمینی(ره) است که در این طرح، کمکهای نقدی حامیان، مستقیم و بدون هیچ واسطهای به حساب ایتام واریز میشود.
وی با بیان اینکه تشخیص نیازمند بودن این خانواده ها توسط کارشناسان کمیته امداد انجام می شود، افزود: در حال حاضر بیش از 19 هزار حامی در قالب طرح محب از 6 هزار و 200 یتیم در استان کرمانشاه حمایت میکنند و میانگین ماهیانه حامیان بیش از 640 هزار ریال است.
با این صحبت های اولیه، قرار شد فردا ساعت 9 صبح که مصادف با نیمه شعبان بود، در ساختمان مرکزی کمیته امداد با مسئولان شهرهای کرمانشاه و هرسین دیداری داشته باشیم و سپس عازم اسلام آباد شده و با مسئولان کمیته های امداد شهرهای دالاهو، گیلانغرب و اسلام آباد نیز در آن شهر ملاقات کنیم.
در روز جمعه 23 خرداد ماه 1393، همزمان با سالروز ولادت با سعادت حضرت قائم(عج) و روز جهانی مستضعفان، جلسه مشترک مان با آقایان علی مرادی مدیر محترم کمیته امداد شهرستان کرمانشاه و کیومرث رحمتی مدیر محترم کمیته امداد شهرستان هرسین به همراه چند تن از معاونان و مسئولان طرح های اکرام آنها، یک ربع زودتر از موعد مقرر آغاز گردید.
در این جلسه، آقای مرادی با بیان اینکه بالغ بر ۲۸۰۰ یتیم تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) شهرستان کرمانشاه هستند، گفت: ۷۲۵۰ حامی با واریز ماهیانه حداقل 20 هزار تومان، از ایتام این شهرستان حمایت میکنند.
آقای رحمتی هم از كمك به ايتام به عنوان يكي از سنت هاي خوب وپسنديده علوي یاد کرد و اظهار داشت: در شهرستان هرسين 357 يتيم تحت حمايت کميته امداد بوده 583 حامي نیز ياري رسان کميته امداد جهت حمايت از این ايتام هستند.
هر دوی آنها آمادگی کامل خود را برای هر نوع همکاری با موسسه اعلام کردند. به نظر می رسید سفارش های آقای استاندار بسیار کارساز بوده است.
در ادامه این جلسه، آقای علیزادگان ضمن معرفی موسسه، از حسن همکاری مسئولان محترم کمیته های امداد استان کرمانشاه به خصوص آقای مدیرکل قدردانی نمود و گفت: در صورتی که ارسال مدارک مورد نیاز و تکمیل فرم مشخصات ایتام، طبق راهنمایی هایی که آقای معاصر خواهند داشت، تا 10 روز آینده عملی شود، موسسه هم متعهد می شود از ماه آینده مستمری فرزندان را برقرار کند.
به دنبال سخنان آقای علیزادگان، آقای معاصر قائم مقام مدیرعامل موسسه، به تشریح بندهای مختلف فرم مشخصات ایتام پرداخت و مدارک مورد نیاز موسسه برای تکمیل پرونده را ارائه نمود و گفت: ان شاءا... خود حاج آقا سیدی به همراه چند نفر از مسئولان موسسه خیریه عترت بوتراب، در ماه مبارک رمضان میهمان شما عزیزان خواهند بود تا ضمن به جا آوردن سنت حسنه صله رحم از خانواده های معزز ایتام، به مشکلات اساسی آنها در زمینه مسکن، درمان و تحصیل و . . . به صورت موردی رسیدگی نمایند که این سفر نیز بیشتر برای آشنایی و مقدمه ای برای سفر ایشان می باشد.
مدیرکل محترم هم ضمن خوشحالی از این خبر، درخواست نمود موسسه عترت بوتراب در هنگام تشریف فرمایی حاج آقا، یک ضیافت افطاری برای 8000 نفر از خانواده های محترم ایتام استان برپا کند تا فرصت دیدار چهره به چهره با همه آنها در یک مراسم باشکوه فراهم گردد.
وی در خصوص مشکلات مسکن ایتام استان کرمانشاه هم گفت: رهبر معظم انقلاب در سفر پرخیر و برکت شان به این استان، علاوه بر سایر کمک هایی که داشتند، مبلغ 2.8 میلیارد تومان هم به مسکن ایتام این استان اختصاص داده اند که هنوز برای هیج موردی هزینه نشده است و حضور حاج آقا سیدی، فرصت مناسبی برای همکاری با موسسه عترت بوتراب جهت مشارکت در رفع مشکلات مسکن ایتام استان کرمانشاه خواهد بود.
آقای پاکرو در خصوص شرایط سنی فرزندان تحت پوشش موسسه هم یک پیشنهاد داشتند. وی گفت: با توجه به افزایش سن ازدواج و مشکلاتی که فرا روی دختران مجرد ایتام وجود دارد، بهتر است حداکثر سن دختران تحت پوشش موسسه، از 24 سال به 30 سال افزایش یابد تا چتر حمایت موسسه بالای سر این دختران نیز گسترده شود.
آقای معاصر قول داد درخواست ایشان در خصوص ضیافت افطاری و پیشنهادشان در مورد افزایش سن دختران تحت پوشش را با اعضای هیات مدیره موسسه و خود حاج آقا سیدی در میان بگذارد تا تصمیمات لازم اتخاذ گردد.
با پخش تیزری از عملکرد موسسه و ارائه نمونه فرم های درخواستی به مسئولان کمیته های امداد شهرستان های کرمانشاه و هرسین، این جلسه به پایان رسید و با هماهنگی هایی که صورت گرفته بود، کرمانشاه را به سمت شهرستان اسلام آباد ترک کردیم.
اسلامآباد غرب با ۹5هزار نفر جمعیت، دومین شهر استان کرمانشاه از نظر جمعیت میباشد. این شهر در گذشته، روستایی آباد به نام ئارون بود و با توجه به استقرار حکومتهای مختلف، نام های گوناگونی را تجربه کرده از جمله این نام ها میتوان به «مَنَلی» یا «ری مَنَلی» در اوایل اسلام، «زیدیه» در دوران خلافت عباسیان، «شاه آبادغرب» در دوران قاجار یعنی زمان حکومت ناصرالدین شاه و «اسلام آبادغرب» پس از انقلاب اسلامی اشاره کرد.
اسلامآباد همچون سایر شهرهای استان کرمانشاه، در جنگ ایران و عراق، به لحاظ موقعیت جغرافیایی و سوقالجیشی که داشت، از اهمیت بالایی در تدارکات نیروهای نظامی ایران برخوردار بود به طوری که مهمات و نیروی انسانی نظامی که به سرپل ذهاب، قصر شیرین، گیلان غرب و ... ارسال میشد، از این شهر میگذشت و در واقع، این شهر به محل انباشت نیرو و مهمات تبدیل شده بود. نیروهای عراقی هم با توجه به نقش این شهر، با هواپیما و موشک های زمین به زمین اسکاد روسی به بمباران مناطق نظامی، صنعتی و مسکونی اسلام آباد پرداختند و تلفات جانی و مالی بسیاری را بر جای گذاشتند. در روزهای پایانی جنگ هم که نیروهای منافقین موسوم به سازمان مجاهدین خلق با پشتیبانی نیروهای عراقی، در عملیات به اصطلاح «فروغ جاویدان» در استان کرمانشاه پیشروی کردند، در دشت حسن آباد از توابع اسلام آباد غرب، با نیروهای ایرانی برخورد کردند و شکست سختی را متحمل شدند. اکنون هم از آثار باقی مانده از عملیات مرصاد، نمایشگاه باشکوهی در محل انجام عملیات فوق، برپا گردیده که بازدید از آن نیز، توفیقی بود که در این ماموریت نصیب ما گردید.
ساعت 11:30 صبح روز نیمه شعبان بود که به اسلام آباد رسیدیم و همان گونه که انتظار داشتیم، مسئولان کمیته های امداد شهرستان های گیلانغرب، دالاهو(کرند) و اسلام آباد قبل از رسیدن ما، در جلسه حاضر بودند. همه این ها نشان می داد که برنامه ریزی های به خوبی انجام گرفته و از لحن سخنان شان هم می شد فهمید، آماده هر نوع همکاری با موسسه هستند.
در این جلسه، آقای قدرت اله ایوانی مدیر محترم کمیته امداد گیلانغرب گفت: امروز جشن مضاعفی داریم چون در هر روزی که بتوانیم گرهی از خانواده ای نیازمند باز کنیم، آن روز را باید جشن بگیریم.
وی گفت: مقام معظم رهبری گیلانغرب را بعد از دزفول، دومین شهر مقاوم کشور نامیدند و به همین منظور در سال 90، در این استان حضور یافتند و هنوز هم از اعتبارات آن سفر پرخیر و برکت بهره مند هستیم به طوری که از محل اعتبارات آن سفر، در سال گذشته در منزل 350 خانوار نیازمند تعمیرات جزئی انجام دادیم و برای 320 نوعروس تحت پوشش هم کمک خرید جهازیه پرداخت نمودیم.
آقای قدرت اله ایوانی از اجرای هدفمندسازی یارانه ها هم انتقاد کرد و گفت: از زمان اجرای این طرح، مراجعات به کمیته های امداد افزایش یافته و این نشان می دهد که مردم نیازمندتر شده اند.
وی با بیان اینکه کمیته امداد امام خمینی(ره) اسلامآباد غرب حمایت از 7000 نفر در قالب 3000خانوار را بر عهده دارد، تصریح کرد: از بین آنها 166 یتیم تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) اسلامآبادغرب می باشند که این افراد، توسط 180 نفر از حامیان خیّر حمایت میشوند.
وي با بیان اینکه حامیان ماهیانه 750 هزار تومان به حساب ایتام واریز می کنند، افزود: 785 دانشجو و دانش آموز نیز زير پوشش خدمات فرهنگي كميته امداد امام خميني اين شهرستان قرار دارند.
مدیر محترم کمیته امداد گیلانغرب از حضور حاج آقا سیدی در آینده ای نزدیک در این شهرستان ابراز خوشحالی نمود و گفت: هر اطلاعاتی که مورد نیاز باشد اعلام فرمائید تا آماده کنیم.
در ادامه این جلسه، آقای محسن رخصي مدير محترم كميته امداد امام خميني (ره) شهرستان دالاهو هم، تعداد ایتام تحت حمايت کميته امداد این شهرستان را 253 نفر اعلام کرد و افزود: قريب به هزار حامي از این ايتام حمايت کرده و ماهيانه بالغ بر 30 هزار تومان به حساب آنها واريز مي کنند.
وی، با يادآوري اينكه سنت حسنه اكرام ايتام از اصلي ترين وظايف انساني است تصريح كرد: در قران كريم به سبب اهميت اكرام ايتام، از اين سنت در رديف توحيد، نماز و زكات ياد شده است.
آقای رخصی با اشاره به اينكه كميته امداد امام خميني (ره) پل ارتباطي بين نيكوكاران و نيازمندان است، خاطر نشان كرد: تعامل و ارتباط با حاميان از موثرترين راه هاي جذب كمك هاي نقدي و غير نقدي جهت مساعدت به خانواده هاي ايتام است.
وی تصريح كرد: كميته امداد امام خميني (ره) كمك هاي خيرين نيكوكار را بدون هيچ وقفه اي و در اسرع وقت به دست نيازمندان مي رساند.
لازم به ذکر است، شهرستان دالاهو با بیش از 45 هزار نفر جمعیت در ۹۹ کیلومتری غرب کرمانشاه قرار دارد و مرکز آن شهر کرند غرب می باشد و دالاهو هم، نام کوه مرتفع این منطقه است.
در این جلسه، مدیر محترم کمیته امداد اسلام آباد غرب به دلیل سفر کاری حضور نداشت و به جای ایشان، مسئول محترم مشارکت های مردمی این نهاد، به تشریح خدمات و آمار و ارقام مرتبط با ایتام تحت پوشش کمیته امداد اسلام آباد غرب پرداخت و گفت: این مجموعه حمایت از 5064 نفر در قالب 2348 خانوار مددجوی طرح شهید رجایی(کمک معیشتی به افراد نیازمند سالمند بالای 60 سال روستایی و عشایری) و 9197 نفر در قالب 3831 خانوار مددجوی عادی را بر عهده دارد.
وی با بیان اینکه 890 دانشآموز و 465 دانشجو تحت حمایت این نهاد در سطح شهرستان میباشند، تصریح کرد: 548 نفر یتیم تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) اسلامآبادغرب هستند که 808 حامی نیکوکار متعهد شده اند ماهیانه 20 هزار تومان به حساب آنها واریز نمایند و در میان ایتام نیز حدود 100 نفر بدون حامی هستند و به طور کلی می توان گفت در منطقه اسلام آباد حامی خیّر خیلی کم سراغ داریم.
با اتمام این جلسه، ماموریت ما هم به پایان رسیده بود. پس از صرف ناهار، دوباره به کرمانشاه برگشته و صبح روز بعد، این مناطق مرزی و محروم کشور را به سمت خوی ترک کردیم.
مطالب مشابه :
آیین نامه ماموریت
3- ضمائم: فرم ماموريت داخل كشور، فرم ماموريت خارج از آیین نامه ماموریت قراردادهای
شرح وظایف تکنسین و امدادگران اورژانس پیش بیمارستانی 115
فرم ماموریت. 125 و هلال احمر و ) - -6 ارتباط و همکاري شایسته با سایر ارگانها
قوانین و مقررات اداری
oپس از انجام این مراحل فرم ماموریت به امور اداری تحویل تا در کارکر پرسنل ثبت و پس از تایید
فرم تایید تحویل واحد آپارتمانی به منظور پیگیری پایان ماموریت تعاونی
عمران و توسعه شهرک صدف - فرم تایید تحویل واحد آپارتمانی به منظور پیگیری پایان ماموریت
گزارش ماموریت به استان کرمانشاه
موسسه خیریّه عترت بوتراب - گزارش ماموریت به استان کرمانشاه - به ذره گر نظر لطف بوتراب کند/ به
نمونه طرح برنامه ریزی استراتژیک
تفصیلی. ردیف عناویــــن صفحه. 1. تاریخچه. 6-7. 2. فرم خام اجزاء ماموریت . 8. 3. نظرات همکاران
ماموریت غیر ممکن!
خاطرات یک پزشک - ماموریت غیر ممکن! - داستانهای تلخ و شیرین زندگی مردمی از جنس خودمان
برچسب :
فرم ماموریت