وقتی امام جمعه شیراز نمایندگان مجلس را درجه بندی میکند از شهروند درجه دو تا نماینده درجه دو
جدال لفظی بین علی مطهری و امام جمعه شیراز، با پاسخ ایمانی به جاهای جالبی رسیده است. وی در آخرین موضعگیریهای خود علیه علی مطهری در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان فارس، هرچند اظهارات او را در حدی ندانست که «در شان جواب و پاسخ دادن» باشد اما تمام مدت سخنرانیاش را به دادن پاسخ به این نماینده مجلس اختصاص داد و از جمله در توجیه موضعگیری خود گفت: «عدهای این حادثه در استان فارس را به یک جریان پر سرو صدا تبدیل کردهاند و این درحالی است که در مکان دیگری رییس مجلس شورای اسلامی مورد هجوم قرار گرفت اما این چنین در بوحملهق و کرنا نشد درحالی که هجوم به یک نماینده مجلس که از آن اتفاق مهمتر نیست.»
به گزارش خرداد؛ قسمتهای مختلف سخنان مفصل ایمانی در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان فارس درباره حمله به علی مطهری در شیراز جای بحث و تدقیق فراوان دارد. اما یکی از اصلیترین این قسمتها جایی است که در ابتدای این نوشتار به آن اشاره شد. امام جمعه شیراز بهوضوح میگوید که حمله به یک نماینده مجلس از حمله به رئیس مجلس مهمتر نیست. این سخن شگفتانگیز از چند منظر قابل ملاحظه است.
حرفی خلاف قانون اساسی از زبان امام جمعه
سالهاست که فصل سوم قانون اساسی جمهوری اسلامی که فصل حقوق ملت است، از دایره توجه سیاسیون و مسئولین خارج شده است. اما این دلیل نمیشود که در ارزیابیهای عمومی توجه به این فصل نادیده گرفته شود. برخی از اصول مصرع در این فصل از این قرار میباشند:
اصل نوزدهم: مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ، نژاد، زبان و مانند اینها سبب امتیاز نخواهد بود.
اصل بیستم: همه افراد ملت اعم از زن و مرد یکسان در حمایت قانون قرار دارند و از همه حقوق انسانی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با رعایت موازین اسلام برخوردارند.
اصل بیست و دوم: حیثیت، جان، مال، حقوق، مسکن و شغل اشخاص از تعرض مصون است مگر در مواردی که قانون تجویز کند.
این اصول و اصولی دیگر در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به وضوح نشان میدهند که همه شهروندان ایرانی هم در بابر قانون مساوی هستند و هم از حقوق قانونی مساوی برخوردارند. به معنای دیگر در نظام جمهوری اسلامی ایران شهروند درجه یک و درجه دو و درجه چندم وجود ندارد. حال چه میشود که امام جمعه شیراز نه تنها شهروندان، بلکه نمایندگان مجلس را به درجه یک و درجه دو تقسیمبندی میکند و میگوید: «در مکان دیگری رییس مجلس شورای اسلامی مورد هجوم قرار گرفت اما این چنین در بوق و کرنا نشد درحالی که هجوم به یک نماینده مجلس که از آن اتفاق مهمتر نیست»؟ مبنای قانونی چنین اظهارنظری کجاست؟ آیا قوانین نظام جمهوری اسلامی ایران به برداشتهای شخصی این و آن تقلیل پیدا کرده است؟ طبق قانون جمهوری اسلامی حتی بین رئیسجمهوری و یک شهروند عادی از منتظر قانون و حقوق شهروندی نباید تفاوتی وجوداشته باشد.
حال چه میشود که امام جمعه شیراز چندین قدم جلوتر از این اصول میرود و نمایندگان مجلس را به گروه پر اهمیت و کم اهمیت تقسیم بندی میکند؟ آیا رای اینها در مجلس در مقایسه با هم ارزشی متفاوت دارد؟ امام جمعه محترم بر اساس کدام قانون یا کدام مستندات عنوان کردهاند که حادثه شیراز از حادثه قم کم اهمیت تر بوده است؟
وظیفه بدون مسئولیت؟
ایمانی در جایی از سخنان خود خطاب علی مطهری که گفته بود این مسایل ربطی به امام جمعه ندارد، توضیح داده است: «امام جمعه یک شهر بر حسب وظیفه موارد کلی را بر اساس سند مطرح میکند اما این آقا به دلیل عدم جواب منطقی از ادبیات فحش، زشت و مستهجن استفاده میکند.» پس از این هم بحث حمله روز 22 بهمن سال 91 به علی لاریجانی در شهر قم و مقایسه آن با اتفاقات شیراز پیش کشیده شده است. سخن ابتدایی آیت الله ایمانی نشان میدهد که ارزیابی علی مطهری از بیربط بودن مسایل پیش آمده به امام جمعه را قبول ندارد و برای خود در این حوزه وظایف و اختیاراتی قایل است. به صورت طبیعی هم هر اختیاری مسئولیتی هم به همراه دارد. اگر امام جمعه در این خصوص در استان «مختار» است همزمان نمیتواند خود را «مسئول» نداند. اما نکته اینجاست که ایمانی اگر اختیار و مسئولیتی داشته باشد محدود به استان فارس است که حمله به علی مطهری در آن انجام شده است، نه استان قم. بنابراین بهتر است امام جمعه محترم همزمان با اختیاراتی که برای خود قایل است، قبول مسئولیت کرده و به جای تشریح اتفاقات یک استان دیگر در زمان و مکانی کاملا بیربط به استان فارس، تکلیف اتفاقات روز دوشنبه شیراز را مشخص کند.
سکوت امام جمعه در قبال شکستهشدن حریم نیروی انتظامی
نکته مهم دیگر در مقایسه بین حمله به علی لاریجانی در قم و هجوم به علی مطهری در شیراز شکستهشدن کامل نمادهای اقتدار دستگاههای امنیتی و انتظامی است. کاری به این نداریم که چه کسی در این قائله مقصر بوده است؛ علی مطهری یا مهاجمین یا هر کس دیگر.
آیا برای امام جمعه محترم محاصره چند ساعته کلانتری نیروی انتظامی و انفعال پلیس جای نگرانی و دلواپسی از وضعیت امنیت استان فارس ندارد؟ ایمانی دو بار به طور رسمی در باب این موضوع سخن گفته است؛ یک بار در نماز جمعه و یک بار هم در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان. در هیچ یک از دو موضعگیری حتی کوچکترین اشارهای به شکسته شدن حریم اقتدار نیروی انتظامی نشده است.
آیا این موضوع برای ایمانی اساسا مهم نیست؟ آیا نیروهای مسلح و حریم آنها از خطوط قرمز نظام محسوب نمیشوند که یک کلانتری در مرکز یک استان چند ساعت در محاصره قرار بگیرد و مقامی چون امام جمعه کوچکترین واکنشی به آن نشان ندهد و کوچکترین حرفی در مورد آن نزند؟
مطالب مشابه :
شرایط رزرو اینترنتی خانه های معلم
شرایط رزرو اینترنتی خانه های معلم با تعرفه ارائه شده در زمان ثبت رزرو شیراز 2271029 0711
رزرو اینترنتی فرهنگیان در خانه معلم استانهای سراسر کشور
خانه معلم - رزرو اینترنتی فرهنگیان در خانه معلم استانهای قزوین- شیراز-لاهیجان-نیشابور
شرایط رزرو اینترنتی خانه های معلم
شرایط رزرو اینترنتی خانه های معلم با تعرفه ارائه شده در زمان ثبت رزرو شیراز 2271029 0711
آدرس و شماره تلفن مراکز آموزشی - رفاهی فرهنگیان (خانه معلم)
رفاهی فرهنگیان (خانه معلم) شیراز: 2282287-9: 0711 رزرو اینترنتی ستاد
رزرو تالار خانه معلم های شهر اصفهان برای شش ماهه اول سال 93
رزمنده ای كـه در فـضای سایبر می یک شیراز. مربوط به رزرو تالارهای خانه معلم اصفهان جهت
آدرس و شماره تلفن خانه معلم های سراسر کشور
شیراز. 2282287. 0711. چهار دروازه سامان خیابان پیروزی مجتمع ادارات خانه معلم در اين وبلاگ
خانه هاي معلم وتالارهاي پذیرایی
( نوروز و تابستان ) فقط به همكاران مناطقي كه خانه معلم در مشهد ندارند ،خدمات ارائه مي
نشانی خانه های معلم و مراکز اسکان
نشانی خانه های معلم و شیراز: 2271029: 0711 کشور اقدام به ایجاد خانه معلم در مشهد نموده اند
فرق اراذل شیراز با اراذل فتنه ۸۸ چیست؟
سیستم جامع رزرو در روز دوشنبه ۱۸ اسفند در شیراز با آجر و گوجه مورد حمله خانه معلم
وقتی امام جمعه شیراز نمایندگان مجلس را درجه بندی میکند از شهروند درجه دو تا نماینده درجه دو
و هجوم به علی مطهری در شیراز شکستهشدن کامل در خانه معلم رزرو خانه معلم
برچسب :
رزرو خانه معلم در شیراز