کدام هتل برویم؟
افزایش اوقات فراغت، گسترش شهرنشینی به به تبع آن نیاز به گریز از استرس های اجتماع، و ناهنجاری های دیگر، دگرگونی در نگرش نسبت به سفر که سفر را از دایره ی کالای لوکس جهت گذران اوقات اغنیا به گذران اوقات فراقت اقشار مختلف جامعه سوق داده ، افزایش سطح درآمد سرانه، پیشرفتهای فنی در عرصه صنعت گردشگری، شمار علاقمندان به سفر را افزایش داده است. پیش بینی می شود در سال 2020 این صنعت سبز بتواند 5/1 میلیارد گردشگر را به سفر ببرد و در بازه زمانی 1995 تا 2020 افزایش 4 درصدی را شاهد خواهد بود.
جاذبه های گردشگری به تنهایی موجب رونق گردشگری نمی شود بلکه سفر از ارکان منسجمی همچون سامانه حمل و نقل، اقامت و خدمات پذیرایی، جاذبه های گردشگری، تورگردان ها و سازمان های بازاریابی مقصد تشکیل شده است و هریک لازم و ملزوم یکدیگرند. با پیشرفت فنی هر یک از ارکان عناصر دیگر نیز توسعه می یابد. اسکان به عنوان خانه دوم گردشگر نیز از اهمیت خاصی برخوردار است.
علائق مختلف گردشگر موجب ایجاد مراکز مختلف اقامتی می شود. برای مثال کسی که به کویر سفر می کند بیشتر علاقمند 5 هزار ستاره آسمان است تا 5 ستاره بر سر درب هتل لذا ترجیح می دهد در سکوت کویر در خانه روستایی زندگی کند. مثال چنین اقامتی خانه های دستکند روستای میمند در استان کرمان است. همچنین کسی که برای استراحت و آفتابگرفتن در ساحل، مقصدی را انتخاب مینماید، بیشتر علاقه به کیفیت بالای خدمات و امکانات کافی در داخل مجموعه هتل هستند. لذا طیف وسیعی از تنوع خدمات بین خانه های محلی و کمپ ها تا هتل های به اصطلاح 7 ستاره به چشم می خورد. اقامت گویی از کاروانسراها آغاز شد و به گسترش فرهنگ سفر متل ها و مهمانپذیرها نیز فعال شدند. هتل به معنای کنونی نخستین بار توسط دیوید لو به سال 1774 در لندن گشایش یافت. و در ایالات متحده نخستین هتل در سال 1892 در ماساچوست به نام ترمانت هاوس ساخته شد. همچنین همزمان با پيشرفت صنعت در اروپا و بوجود آمدن راهآهن و ارتباطات وسيع همچنين توسعه وسايل ارتباطي و بسط و تجارت و بالاخره ظاهر شدن طبقه جديد اجتماعي (بورژوا)، همه و همه علل اصلي بوجود آمدن گراند هتل ها گرديدند.
گراند هتلها را ميتوان جلوهگاه عظمت همه اين ارزشهاي اجتماعي جديد دانست. اين زمان نه تنها بقاي خانوادههاي بزرگ، نجبا، شاهزادگان و حكمرانان هنوز مورد احترام بودند. بلكه هدف اصلي جلب طبقه جديد شهري در فضاي معماري جديدي بود كه از امكانات مالي وسيعي برخوردار بودند. كميت و كيفيت احترام در گراند هتلها در رابطه با مقدار سرمايه و اعتبار بانكي اشخاص قرار گرفت. در ایران هم در سال 1306 خورشيدي يك مهاجر روسي به نام خاچيك ماديكيانس كافهاي بنام نادري در خيابان نادري تهران (چهار راه استانبول)داير کرد. اين شخص براي اولين بار در تهران بكار شيرينپزي پرداخت و چندي بعد در جوار كافه نادري، هتلي به همان نـام تأسيس كرد. براي نخستينبار در تهران در رستوران اين هتل بود كه غذاهاي فرهنگي نظير بيفتك و بيف استروگانف و غيره به ايرانيان معرفي شد.
اما با فراهم آمدن امکان سفر برای اقشار مختلف جامعه هتل ها با خدماتی متفوت از یکدیگر که با قدرت پرداخت مسافر همگون باشد شروع به فعالیت کردند. و هر یک استانداری را بر خود گرفتند و ستاره دار شدند.
استانداردسازي هتل ها بر اساس شاخص هاي جهاني و ضوابط سازمان جهاني جهانگردي ( UNWTO ) و متناسب با مسايل فرهنگي كشور تعيين می شود و همچنین طبقه بندی هتل ها در نظام های مختلف متنوع است. برای نمونه در سيستم شناسايي بينالمللي ستاره هتل مد نظر قرار مي گيرد ولي بعضي از کشورها در سيستم داخلي خود شناسه هاي ديگري را ملاک قرار مي دهند که مهمترين آنها به اين شرح است: سيستم ستاره گذاري از يک تا پنج (كه در اکثر کشورهاي اروپائي رايج است)، سيستم حروف الفبا مثل A،B،C،D ،...( که در يونان رايج است) و ستاره هاي هتل نيز طبق تعارف با اين حروف هم درجه بندي مي شوند مثل چهار ستاره A، سيستم Crown که در بريتانيا رايج است. در کشور آلمان درجه بندي هتل ها به چند گروه تقسيم مي شوند: توريست کلاس(يک ستاره)، استاندارد کلاس (دو ستاره)، کامفورت کلاس (سه ستاره)، First class (چهار ستاره)و Luxury Class (پنج ستاره). تعدادي از هتل ها مثل هتل آپارتمان، متل ها و... اصلا در مقوله ستاره قرار نمي گيرند و به نوعي ديگر امتيازبندي مي شوند.
اما آیا واقعا این ستاره ها واقعی هستند یا سلیقه ای؟!. در کشور ما به نظر می رسد اعطای ستاره به هتل ها سلیقه ایست. نمونه های بارز این حرکت در جزیره زیبای کیش مشهود است. در کشورهای دیگر نیز به همین صورت. هتل های 5 ستاره سوریه شاید در حد 3 ستاره های ایران باشد. در هند نیز 4 ستاره ها از کیفیت نامطلوبی برخوردارند. از سوی دیگر موقعیت جغرافیایی مقصد گردشگری نیز مهم است. برای مثال هتل های 4 و 5 ستاره مالزی، چین و تایلند دارای اتاق هایی به نسبت بزرگ، سالن صبحانه ای وسیع با خدمتکاران بسیار و امکاناتی همچون اتو و چای ساز در اتاق و فضای ورزشی مناسب در هتل هستند. از آنجا که نیروی کار، زمین و انرژی در جنوب شرق آسیا ارزان است، لذا هتل ها توان ارائه خدمات بیشتری را دارند. اما کشورهای اروپایی چنین نیست. گردشگری که جنوب شرق آسیا را دیده و قصد بازدید از کشورهای اروپایی را دارد معمولا فکر می کند که هتل ها باید مرفه تر از تجربیات قبلی باشند. اما اتاق در هتل های 4 و 5 ستاره اروپایی کوچکتر اند و از چای ساز و اتو خبری نیست. سالن صبحانه نیز کوچک و تعداد خدمتکاران بسیار محدود است.
هدف از گردش نیز حائز اهمیت است. گاه مسافر بدون اطلاع از مقصد به سفر می پردازد. مثلا در دهلی به دنبال ساحل می گردد و در مالزی از جنگل های انبوه شگوه دارد. یا در سوحل خلیج فارس یا دریای مدتیرانه به دنبال آثار تاریخی می گردد. یا هند را با ایتالیا مقایسه می کند. این در حالی است که هر مقصد گردشگری ویژگی های خاص خود را دارد. برخی از این مقاصد که بیشتر به هدف استراحت و آرامش گردشگر بدون اقدام به بازدید از آثار تاریخی و فرهنگی ایجاد شده اند، تلاش کرده اند که تمام نیاز گردشگر را در داخل مجموعه هتل فرهم آورند. اتاق، رستوران هایی مطابق با ذائقه های مختلف، استخر، سونا، ساحل، سالن های ورزشی و بسیاری از عناصر دیگر که باعث می شود گردشگر در هتل بماند و استراحت کند. با رقابتی شدن کیفیت خدمات هتل های به اصطلاح 7 ستاره ایجاد شده اند. البته از 5 ستاره بالاتر وجود ندارد. ولی نوع ارائه خدمات باعث می شود تا هتلدار 2+5 ستاره را برای هتل خود برگزیند. نمونه این هتل ها هتل تازه تاسیس مردان پالاس و ریکسوس پرمیوم در سواحل مدیترانه و برج العرب در امارات متحده است.
گردشگر معمولا برای انتخاب خانه دوم خود در سفر به ستاره ها اعتماد نمی کند بلکه به موقعیت جفرافیایی هتل توجه می کند. در شهرها هتل خوب در موقعیتی است که دسترسی آسان به مراکز خرید، آثار فرهنگی و تفریحی داشته باشد مانند هتل نیکو، کراون پلازا و شرایتون در کوالالامپور که در جوار برج های دوقلوی پتروناس هستند. یا تنوع خدمات آن هتل. مسافر باید اتنتخاب کند که فقط تخت و صبحانه ) B.B)می خواهد یا یک وعده غذایی دیگر (H.B)هم نیاز دارد یا صبحانه و نهار وشام(F.B) یا دوست دارد از تمام امکانات هتل را به رایگان (Ultra) استفاده کند. نمونه هتل هایی که استفاده از هر چیزی در مجموعه هتل رایگان است (البته به استثناء جت اسکی و امثالهم) را می توان در سواحل مدیترانه یافت. هتلی که شبیه به تایتانیک و به همان نام است. هتلی که شبیه با کاخ کرملین مسکو است و کرملین نام دارد و بسیاری دیگر. هتل های Ultra معمولا برای گردشگرانی ایجاد شده اند که قصد خروج از هتل را ندارند. در شهرهایی مانند کوالا، پکن، دهلی، رم، پاریس، استانبول هتل ها معمولا خدمات B.B و H.B ارائه می دهند چرا که مسافران بیتشر اوغات خود را خارج از هتل صرف می کنند.
پس انتخاب خانه دوم مطابق با قدرت خرید، سلیقه و هدف سفر تعیین می شود نه تعداد ستاره های آن.
مطالب مشابه :
ظهور هتل های 7 ستاره
ظهور هتل های 7 تنوع اندازه اتاق ها، استخر و سونا، مراکز ورزش و تندرستی شهرای پارسی
دانلود کتاب معماری : طراحی هتل و مراکز اقامتی
برای ضوابط و قوانین مربوط به طراحی هتل ها ، هتل (این فعل خیلی پارسی که در تهران ( و
کدام هتل برویم؟
براي نخستينبار در تهران در رستوران اين هتل بود كه مختلف، استخر، سونا پارسی گو) كانون
لیست مجموعه های طرف قرارداد کانون سردفتران
ورزش کانون سردفتران و دفتریاران با 12 مجموعه ورزشی در استان های تهران استخر ، سونا و
دانلود کتاب معماری : طراحی هتل و مراکز اقامتی
طراحی هتل و مراکز (این فعل خیلی پارسی بود) هتلها در تهران
اطلاعات کامل راجع به هتل ها
اطلاعات کامل راجع به هتل در هر وعده غذایی ، استخر شنا ، خدمات رسانی به اتاق تهران
بزرگترین استخر دنیا
این استخر که در کشور شیلی و در کنار دریا ساخته شده ، نامش به عنوان شعرای پارسی ایران هتل
عکسها و خاطرات از تهران قدیم و آشنایی با محلات و بافت های قدیمی استان تهران
بانک واژگان پارسی,گنجینه ی پارسی. استخر شنای امجدیه - تهران سال 1337 هتل هیلتن - تهران سال
محله قلعه تهران
محله قلعه زاهدی تهران ناحیه اصلی در محدوده خیابانهای کمیل ، استخر ، قنات رزرو هتل
جاذبه های استان تهران
تا سال 1319 كه نخستين استخر تهران افتتاح اطلاع رسانی هتل مجله اینترنتی هفته پارسی.
برچسب :
استخر هتل پارسی تهران