روش مطالعه ریاضی

1- هر وقت رياضي مي خوانيد از خوانده‌هاي خود ياداشت برداريد و براي بار دوم و سوم از روي ياداشت‌هاي خود مطالعه كنيد .

2- اگر از مطالعه رياضي خسته شديد  ؛ مدتي قدم بزنيد و مغز خود را آرام كنيد و براي ادامه  مطالعه خود را آماده كنيد .

3- درس رياضي را بين دروس خواندني  مطالعه  كنيد و هيچ وقت خودتان را با مطالعه محض رياضي خسته نكنيد .

۴- بعد از مطالعه هر بخش سعي كنيد مثال‌هاي كاربردي در آن مبحث براي خود بيابيد  مثلاً وقتي بخش مساحت را مطالعه مي كنيد سعي كنيد مساحت اطاق خود و قسمتي از ديوار خانه كه بشكل مثلث يا ذوزنقه است را محاسبه كنيد .

4- در رياضي آن‌چه مهم است تكرار در مطالعه است تا مي توانيد تكرار كنيد.

5- خسته نشويد و نگوييد ما استعداد رياضي نداريم زيرا ۹۹ ٪ آن‌چه مي‌آموزيم عرق جبين است و فقط ۱ ٪ استعداد است .بي استعدادترين افراد نبوغ وقت خود شده اند .

7-خودتان را به فكر كردن روي مساله هاي رياضي عادت دهيد. توجه كنيد كه بسياري از مسائل خوب به راحتي حل نمي شوند بنابر اين اگر در حل هر مساله اي موفق نشديد، نااميد نشويد. براي حل مسائل تلاش كنيد هر چند اگر ساعت‌ها و روزها وقت شما را بگيرد. از وقت‌هاي اضافي (هنگام پياده روي - ايستادن در صفهاي مختلف اتوبوس، خريد نان و ...) براي حل مسائل و فكر كردن روي آنها استفاده كنيد. روي مسائل كتابهاي درسي خود خوب فكر كنيد و براي حل آنها وقت بگذاريد اما به آنها اكتفا نكنيد. هميشه يك مساله جديد براي حل در ذهنتان داشته و به دنبال مسائل جديد باشيد. از هيچ مساله اي نترسيد. از مسائل مربوط به المپيادهاي سالهاي گذشته كشوري و بين المللي اطلاع داشته باشيد و اگر فرصت كرديد راه حل آنها را نيز پيدا كنيد. در كل سعي كنيد دايرة المعارف مسائل رياضي ذهنتان را -يعني مجموعه مسائلي كه ديده ايد نه مسائلي كه حل كرده ايد-  دائماً توسعه دهيد. اگر چند ماه خودتان را به اين كارها عادت دهيد، مسائل كتابهاي درسي - و نتيجتاً تستهاي كنكور- برايتان كاملا پيش پا افتاده خواهد شد. به اميد خدا در همين تايپيك به بعضي از كتابهاي معتبر مساله نيز اشاره خواهد شد

8- نسبت به رياضي ديد بهتري پيدا كنيد. براي اين كار ليستي از كاربردهاي رياضي را در رشته‌هاي مختلف و امور جاري زندگي بنويسيد؛ مثلاً كاربرد رياضي در ساختمان‌سازي.

9- مطالبي كه هنگام مطالعه مي‌خوانيد حتي فرمول‌ها و معادلات و نيز سؤالات امتحان را به زبان فارسي برگردانيد.

10- براي حل سريع مسائل رياضي، تمرين كنيد و هنگام مطالعه وقت بگيريد كه يك مسئله را در چند دقيقه حل مي‌كنيد. البته عجله داشتن و شتاب‌زدگي را توصيه نمي‌شود؛ زيرا باعث اشتباه مي‌شود ولي سرعت عمل در جايي كه شما متوجه راه‌حل شده‌ايد و آن را بلديد، در جلوگيري از كمبود وقت به شما كمك مي‌كند.

11- مسئله را گام به گام حل كنيد. اين كار باعث فهم خوب مسئله و حدس راه‌حل‌هاي درست مي‌شود.

12- قبل از انجام محاسبات، مسئله را تجزيه و تحليل كنيد و با جزئيات طرح كنيد.

13- برآوردي از پاسخ خود داشته باشيد تا از طي كردن مسير اشتباه، جلوگيري شود. مثلاً برآورد كنيد كه اگر از اين راه‌حل استفاده كنيد به فلان جواب مي‌رسيد. در اين صورت آيا جواب مسئله درست خواهد بود؟

14- از بازنمايي ذهني استفاده كنيد. اين كار باعث از بين رفتن وقفه‌ي ذهني مي‌شود؛ يعني تصوير مراحلي را كه مي‌خواهيد انجام دهيد، در ذهن خود ترسيم كنيد و تصاويرِ ذهنيِ مسائلِ مشابه را در ذهن خود بازسازي كنيد.

15- جوابي را كه مي‌دهيد مرتب بررسي كنيد كه آيا مسير را درست مي‌رويد يا خير.

16- هنگام مطالعه، تمرين‌ها را به صورت كتبي انجام دهيد. از اين‌كه مسائل را ذهني حل كنيد، بپرهيزيد؛ زيرا موجب اشتباه مي‌شود.

17- از اين‌كه در آخرين لحظه، جواب خود را تغيير دهيد بپرهيزيد؛ مگر اين‌كه صددرصد از جواب خود مطمئن باشيد.

18- فرمول‌هاي رياضي را قبل از امتحان مرور كنيد و با شروع امتحان آن‌ها را در حاشيه‌ي برگه بنويسيد كه هر وقت به آن‌ها نياز داشتيد به راحتي در دسترس باشند. اگر زماني كه مسئله را حل مي‌كنيد فرمول را بازيابي كنيد، احتمال اين‌كه اشتباهي پيش آيد، وجود دارد.

20- مسائل را مشابه مسائلي كه قبلاً ياد گرفتيد و حل كرديد، در نظر بگيريد. هم‌چنين شباهت‌هاي آن را با مسائل ديگر پيدا كنيد. اين امر موجب از بين رفتن نگراني مي‌شود.

21- براي آمادگي بيش‌تر سر جلسه‌ي امتحان، مسائل زيادي حل كنيد. از مثال‌ها و تمرين‌هاي كتاب غافل نشويد.

22- همه‌ي وقت خود را صرف چند مسئله‌ي سخت نكنيد. ابتدا مسائل آسان را حل كنيد. اگر ديديد مسئله‌اي سخت است از آن عبور كنيد و بعد از پاسخ به تمام مسائل به آن برگرديد.

23- در صورتي كه در حل بعضي مسائل مشكل داريد قبل از امتحان از معلم خود كمك بخواهيد تا يك بار ديگر براي شما توضيح دهد.

24- اگر نمي‌دانيد از كجا شروع كنيد، سؤال را دوباره بخوانيد.

25- مواظب اشتباهات پيش‌پاافتاده باشيد؛ زيرا هر چه‌قدر مسير را درست برويد ولي در يك محاسبه‌ي كوچك (جمع و تفريق) اشتباه كنيد، جواب شما غلط مي‌شود.


مطالب مشابه :


روش مطالعه ریاضیات

مباحثی در ریاضی - روش مطالعه ریاضیات - آموزش مطالب ریاضی هدف این وبلاگ است




روش مطالعه ریاضی

ریاضیات دبیرستان - روش مطالعه ریاضی - - ریاضیات دبیرستان این وبلاگ برای تمامی علاقمندان به




روش مطالعه ریاضی

- روش مطالعه ریاضی - پیمانی که درطوفان با خدا می بندی درآرامش فراموش نکن




روش مطالعه ریاضی

- - روش مطالعه ریاضی - HaCked By Mr.CraCker 1- هر وقت رياضي مي خوانيد از خوانده‌هاي خود ياداشت




روش مطالعه درس ریاضی

روش مطالعه ریاضیات. می دانیم که یکی از درس های بسیار مهم در دبیرستان درس ریاضی است که البته




روش مطالعه ریاضی - گروه تجربی

دهکده ریاضی قزل - روش مطالعه ریاضی - گروه تجربی - زیراین سقف منقش خطی ناموزون نیست کجی




برچسب :