تقاضای ویزای سوئد

چگونه تقاضای ویزای سوئد کنیم
اولین اقدام جهت تقاضای ویزای سوئد باید از سوی یک معرف (رفرنس) در داخل سوئد صورت بگیرد. متقاضی ویزا در ایران تنها پس از اقدام معرف خود در سوئد می تواند جهت تقاضای ویزا به سفارت یا کنسولگری سوئد مراجعه کند.

1-
اقدام معرف (رفرنس) در سوئد
فرد مقیم سوئد میبایست جهت دعوت خویشاوندان خود از ایران برای آنان یک دعوتنامه و نیز یک برگه اطلاعات فردی (پرشون بویس) مربوط به خود را که از طریق اداره مالیات (اسکاته ورکت) تهیه می شود ارسال نماید.

فرم دعوتنامه و نیز برگه اطلاعات فردی (پرشون بویس) از طریق آدرسهای زیر قابل تهیه است. جهت تهیه برگه اطلاعات  فردی وارد وب سایت اداره مالیات شده و با وارد کردن شماره شناسایی 10 رقمی سوئدی خود این برگه را سفارش دهید. این برگه چند روز پس از سفارش شما از طریق پست به آدرسی که قانونا در آن ثبت هستید ارسال می گردد.
 
فرم دعوتنامه (که شخص مقیم سوئد پر می کند)
اطلاعات فردی یا "پرشون بویس" (که شخص مقیم سوئد تهیه می کند)

فرد معرف (رفرنس) مقیم سوئد این دو مدرک را برای خویشاوند خود در ایران یا هر کشور دیگری که متقاضی در آن بسر می برد پست می کند و به دست متقاضی ویزا می رساند.

2- مراجعه خویشاوند به سفارت یا کنسولگری
متقاضی ویزا در ایران پس از دریافت این دو مدرک از خویشاوند خود در سوئد, به سفارت یا کنسولگری سوئد مراجعه می کند و فرمهای تقاضای ویزا را از سفارت گرفته و پر می کند. همچنین مدارک دیگری را که سفارت سوئد در تهران مطالبه می کند تهیه می نماید. و سپس همه مدارک را جهت تقاضای ویزا تسلیم سفارتخانه می کند.

مدارکی که سفارتخانه و کنسولگریهای سوئد در نقاط مختلف دنیا از متقاضیان ویزا مطالبه می کنند مختلف است.  مدارکی که سفارت سوئد در تهران علاوه بر مدارکی که در بالا توضیح داده شد از متقاضیان ویزای توریستی سوئد/شنگن مطالبه می کند بشرح زیر است.

مدارک مورد درخواست سفارت سوئد در تهران
- دو فرم زیر
1- فرم تقاضای ویزای شنگن
2-  فرم ضمیمه "دی" (فرم وضعیت خانوادگی)

- یک کپی از تمام صفحات گذرنامه, یک کپی از تمام صفحات شناسنامه و در صورت دارا بودن کارت ملی یک کپی از کارت ملی. اصل همه این مدارک نیز باید به هنگام تسلیم تقاضا همراه متقاضی باشد تا کارمندان سفارت کپی مدارک را با اصل آن تطبیق دهند.

-  متقاضی باید دارای یک بیمه مسافرتی درمانی باشد که در تمامی کشورهای شنگن دارای اعتبار باشد. مدرک دارا بودن این بیمه باید همزمان با تسلیم تقاضای ویزا به همراه دیگر مدارک تسلیم سفارتخانه گردد. اگر بعدا با تقاضای ویزای متقاضی مخالفت شود متقاضی می تواند با نشان دادن ورقه مخالفت سفارت هزینه ای را که بابت بیمه مسافرتی پرداخت کرده است از شرکت بیمه پس بگیرد.

- اگر متقاضی ویزا در سوئد خویشاوند نزدیک دارد یک "پرشون بویس" از تک تک این افراد باید ضمیمه تقاضای ویزای متقاضی شود. منظور از خویشاوند نزدیک پدر, مادر, فرزند, خواهر و بردار هستند. به عبارت دیگر اگر متقاضی ویزا در سوئد دارای فرزند, پدر, مادر, خواهر و برادر می باشد در صورت درخواست ویزای سوئد از سفارت در تهران, می بایست یک "پرشون بویس"  از تک تک این افراد در سوئد تهیه کرده و به همراه تقاضای ویزای خود تسلیم نماید.

-  متقاضی ویزا باید نشان دهد که دارای پول کافی جهت تهیه بلیط و نیز امرار معاش خود در سوئد/شنگن می باشد. متقاضی می تواند یا از طریق نشان دادن صورتحساب بانکی خود ثابت کند که دارای منابع مالی است و یا معرف و "رفرنس" وی در سوئد در فرم دعوتنامه خود مسئولیت مالی وی در طول مدت اقامتش در سوئد را  تقبل نماید. فرد معرف در سوئد در این صورت باید به روشنی اعلام نماید که مسئولیت امور مالی متقاضی ویزا در طی اقامتش در سوئد را قبول خواهد کرد و به نوبه خود از طریق نشان دادن اوراق بانکی  استطاعت مالی خود را به ثبوت برساند. مبلغی که سفارت سوئد در تهران مطالبه میکند دار بودن حداقل 3000 کرون سوئد برای هر ماه اقامت متقاضی در سوئد و محدوده شنگن است.

ماه های آوریل تا اوت و بویژه دو ماه مه و ژوئن از شلوغ ترین ماه های سال در بخش ویزای سفارت سوئد در تهران بشمار میروند.  سفارتخانه به متقاضیانی که قصد دارند در طی ماههای مه و ژوئن به سوئد مسافرت کنند اکیدا توصیه می کند که حداقل دو ماه قبل تقاضای ویزای خود را تسلیم نمایند.

متقاضیان ویزای شنگن قانونا میتوانند تا حداکثر 3 ماه قبل از تاریخی که قصد مسافرت به سوئد را دارند تقاضای ویزای خود را تسلیم نمایند.

اطلاعات مفید دیگر در رابطه با تقاضای ویزای سوئد/ شنگن
ویزا پیش مجوزی است که برای ورود و بسر بردن در سوئد و سایر کشورهای منطقه شنگن طی مدتی کوتاه برای مثال برای دیدار خویشاوندان و دوستان, گردش توریستی, سفر بازرگانی, شرکت در یک کنفرانس یا عبور موقت از این کشور (عبور ترانزیتی) نیاز است. فردی که قصد دارد در سوئد مثلا برای پیوستن به خویشاوندان سکونت کند بایستی قبل از سفر به سوئد تقاضای اجازه اقامت نموده و اجازه اقامت خود را قبل از ورود به سوئد دریافت کرده باشد. به عبارت دیگر ویزا بایستی قبل از ورود به سوئد آماده و در پاسپورت درج شده باشد.

چه کسانی به ویزا نیاز دارند؟
اتباع بیشتر کشورهای خارج از اتحادیه اروپا برای دیدار از سوئد و سایر کشورهای منطقه شنگن به ویزا نیاز دارند. سوئد و سایر کشورهای اتحادیه اروپا با هم این تصمیم را اتخاذ کرده اند. ایران از جمله کشورهایی است که اتباع آن برای دیدار از سوئد به ویزا نیاز دارند. اتباع برخی کشورها نیز می توانند بدون داشتن ویزا وارد سوئد و سایر کشورهای شنگن شوند اما حق سکونت بیش از 3 ماه را ندارند.

یک ویزا در تمام منطقه شنگن معتبر است
برای ویزای سوئد مقررات قرارداد شنگن جاری است. قرارداد شنگن به این معنی است که بطور مثال کشورهای عضو شنگن افرادی را که مابین مرزهای شنگن سفر می کنند کنترل نمی کنند. ویزایی که برای هر یک از این کشورها صادر شده باشد برای دیدار از سایر این کشورها نیز معتبر خواهد بود. در موارد استثنایی ممکن است ویزا فقط برای ورود به کشور صادر کننده آن باشد یا در صورتیکه پاسپورت فرد مورد قبول ملیه کشورهای شنگن نباشد فقط برای برخی از کشورها صدق کند.

کشورهای شنگن کدامند؟
کشورهای عضو قرارداد شنگن عبارتند از: بلژیک, دانمارک, استونی, فنلاند, فرانسه, یونان, ایتالیا, ایسلند, لتونی, لوکزامبورگ, لیتوانی, مالت, هلند, نروژ, لهستان, پرتغال, اسلواکی, اسلوانی, اسپانیا, سوئد, چک, آلمان, مجارستان, اتریش.

بررسی هنگام هر دفعه ورود
یک ویزا بطور اتوماتیک برای دارنده آن حق ورود به منطقه شنگن را ایجاد نمی کند. این حق هر مرتبه که فرد از مرزهای بیرونی منطقه شنگن عبور می کند مورد بررسی قرار می گیرد. از اینرو همه مسافران هنگام کنترل مرزی بایستی پول جهت معاش طی دیدار و برای سفر بازگشت, بیمه پزشکی و همچنین اسناد و مدارک مربوط به هدف از دیدار را ارائه کند.

برای دریافت ویزا به چه مواردی نیاز است؟
اگر می خواهید از سوئد و سایر کشورهای منطقه شنگن دیدار کنید بایستی دارای پاسپورتی باشید که تا سه ماه پس از انقضای ویزا اعتبار داشته باشد. همچنین بایستی برای معاش و هزینه سفر بازگشت پول بهمراه  داشته باشند. به تشخیص مقامات سوئدی هر فرد برای مدتی که از سوئد دیدار می کند روزانه به 40 یورو (370 کرون) نیاز دارد. این مبلغ در بعضی موارد می تواند کمتر شود بطور مثال در مورد اطفال کوچکتر, یا اینکه هزینه مکان  غذا از قبل پرداخت شده باشد و یا اینکه متقاضی ویزا قرار است نرد خویشاوندان و یا دوستان  سکونت نماید. شما می توانید مثلا با ارائه یک صورتحساب بانکی یا با مدرکی که دعوت کننده شما در سوئد تعهد داده که تمام مخارج شما طی مدت بازدیدتان از سوئد را بر عهده می گیرد نشان دهید که برای معاش خود در سوئد پول کافی دارید.

علاوه بر این ضرورت دارد که دارای یک بیمه بیماری برای خود نیز باشید که بتواند مخارج مشروحه زیر را تامین کند:
- خدمات پزشکی اورژانس
- خدمات درمانی اضطراری
- انتقال به وطن بدلایل پزشکی
بیمه مذکور بایستی مخارجی بالغ بر 30 هزار یورو را تامین کند و در کلیه کشورهای منطقه شنگن معتبر باشد.

شما در صورتی ویزا دریافت می کنید که مقام اداری صادر کننده ویزا (سفارت یا کنسولگری) یا اداره مهاجرت تشخیص دهد که شما پس از دیدارتان منطقه شنگن را ترک خواهید کرد. اگر تصور شود که شما نهایتا قصد دارید در منطقه شنگن سکونت اختیار کنید با درخواست ویزای شما مخالفت خواهد شد. همچنین اگر نام شما در بانک اطلاعاتی شنگن (اس آی اس) وجود داشته باشد که سیستمی است که کشورهای عضو نام افرادی را که اجازه سفر به منطقه شنگن را ندارند در آن ثبت می کند نیز با درخواست ویزا مخالفت خواهد شد. این مقررات در کلیه کشورهای امضاء کننده قرارداد شنگن صدق می کند.

درخواست خود را به کجا بایستی تحویل دهم؟
درخواست ویزای خود را بایستی به یک نمایندگی سوئد در خارج از این کشور تسلیم کنید. در برخی از کشورها ممکن است یک کشور دیگر شنگن نمایندگی سوئد را بر عهده داشته باشد. ولی کشورهایی نیز وجود دارند که سوئد در آنها فاقد نمایندگی متعلق به خود ویا نمایندگی از سوی کشور ثالث است. در آنجا متقاضیان ویزا بایستی به نزدیکترین کشوری که سوئد در آن دارای نمایندگی بوده و یا کشور ثالثی که نمایندگی سوئد را در آنجا بر عهده دارد سفر کنند.

فرم ها و برگ درخواست
برای درخواست ویزا بایستی فرم درخواست ویزا برای شنگن را تکمل کنید. فرم های مورد نیاز خود را می توانید یا از طریق وب سایت اداره مهاجرت سوئد تهیه کرده و یا مستقیما از نمایندگیهای سوئد در خارج از کشور (سفارت یا کنسولگری) تهیه نمایید. این فرمها در استکهلمیان نیز موجود است.

اطلاعات لازمه در تقاضانامه
برای آنکه نمایندگیها بتوانند به درخواست ویزای شما رسیدگی نمایند بایستی موارد زیر بطور واضح در فرم تقاضا ذکر شوند:

- منظور از سفر به سوئد
- مدت زمانی که می خواهید در سوئد باشید
- چگونگی تامین مخارح در مدت حضور خود در سوئد
- نوع پاسپورت شما و مدت اعتبار آن
- پس از دیدار از سوئد عازم چه کشوری هستید
- اینکه آیا برای ورود به کشوری که قصد دارید پس از بازدید از سوئد به آن سفر کنید دارای مجوز لازم هستید یا خیر

شما همچنین بایستی دو قطعه عکس مخصوص گذرنامه که مستقیم از روبرو گرفته شده باشند و قدیمی تر از شش ماه نباشند ضمیمه کنید.

علاوه بر فرم درخواست بایستی کلیه متقاضیان برگه ای موسوم به به ضمیمه "دی" (ضمیمه خانوادگی) را تکمیل و تسلیم نمایند.

توجه داشته باشید
برخی از نمایندگیهای سوئد در خارج از کشور (مانند سفارت سوئد در تهران) ممکن است از شما بخواهند که مدارک دیگری را نیز ضمیمه تقاضای خود ارائه کنید. علاوه بر این ممکن است از شما خواسته شود که صحت تمامی مدارک توسط مقامات کشور محل زندگیتان مورد تایید قرار گیرد. از اینرو بهتر است قبل از مراجعه با سفارت سوئد در تهران تماس گرفته و در مورد مدارک لازمه سوال کنید.

سفارت سوئد در تهران دارای دارای صفحه مخصوص بخود در اینترنت است که در آن چگونگی درخواست ویزا و شرایط محلی درج شده است. اگر از این امکان برخوردار هستید قبل از تلفن کردن اطلاعات مذبور را مطالعه کنید. متاسفانه اطلاعات وب سایت سفارت سوئد در تهران تنها به دو زبان انگلیسی و سوئدی در دسترس است.

دیدار از خویشاوندان و دوستان
اگر قصد دارید برای دیدار از خویشاوندان و دوستان خود به منطقه شنگن سفر نمائید بایستی فرد معرف (کسی که قصد دیدار وی را دارید) فرم ویژه ای موسوم به ضمیمه "ئی" را تکمیل کند. این فرم بزبانهای انگلیسی و سوئدی وجود دارد. این فرم در استکهلمیان در دسترس ایرانیان مقیم سوئد قرار دارد.

فرد معرف در سوئد همچنین باید یک گواهی مشخصات فردی (پرشون بویس) مربوط به خود را نیز ضمیمه کند. این گواهی را می توان از وب سایت اداره کل مالیات سوئد که آدرس آن در استکهلمیان در اختیار ایرانیان مقیم سوئد قرار داده شده تهیه نمود.

فرد معرف باید دو مدرک ذکر شده را برای شما ارسال کند تا شما بتوانید آنها را همراه درخواست خود تسلیم کنید.

سفر بازرگانی و شرکت در کنفرانس
اگر می خواهید برای تجارت و یا شرکت در کنفرانس به سوئد سفر کنید بایستی بهمراه تقاضانامه خود دعوتنامه ای (یک نامه – فرم وجود ندارد) از شرکت مربوطه یا مرجعی که کنفرانس را برقرار می کند تسلیم کنید. دعوتنامه بایستی حاوی اطلاعاتی در مورد شما بشرح زیر باشد, بطور مثال:
- مشخصات فردی
- علت دیدار از سوئد
- مدت زمانی که می خواخید در سوئد باشید
- چه کسی مسئولیت تامین معاش شما را در سوئد بعهده خواهد داشت

سفر بمنظور درمان پزشکی
اگر هدف از سفر به سوئد برای درمان پزشکی است بایستی فرم ویژه ای موسوم به برگ ضمیمه "سی" را تکمیل کرده و همراه درخواست خود تسلیم کنید. همچنین بایستی یک گواهی پزشکی صادره از سوئد ارائه کنید که نشان دهد چه زمانی قرار است در سوئد تحت درمان پزشکی قرار گیرید و چه درمانی قرار است انجام گیرد. علاوه بر این بایستی یک گواهی پزشکی صادره از کشوری که در آن سکونت دارید ارئه کنید که نشان دهد شما نمی توانید در آنجا تحت درمان مذکور قرار گیرید. سرانجام بایستی بتوانید نشان دهید که برای درمان مذکور و مراقبتهای احتمالی پس از آن در سوئد سپرده مالی گذارده اید.

هزینه صدور ویزا چقدر است؟
تسلیم تقاضای ویزا به یک کنسولگری یا سفارت سوئد برای اغلب متقاضایان 60 یورو (حدود 550 کرون سوئد) هزینه دارد. این مبلغ در صورت عدم دریافت ویزا به شما مسترد نخواهد شد. البته برخی از گروه ها از تمام یا قسمتی از این مقررات مستثنی هستند.

افراد مبری از پرداخت هزینه
افراد زیر بطور کامل از پرداخت هزینه معاف هستند:
- کودکان کمتر از شش سال
- دانش آموزان, دانشجویان و دانشجویان محقق (محققان مشروط بر آنکه هدف آنها از سفر انجام تحقیقات علمی باشد. همچنین آموزگارانی که با آنها همراه هستند مشروط بر آنکه هدف از سفر آنان تحصیل یا آموزش باشد)

- خویشاوندان یک تبعه کشورهای اتحادیه اروپا به اضافه نروژ, ایسلند, لیختن اشتاین و سوئیس نیز از پرداخت هر گونه هزینه برای تقاضای ویزای خود معاف هستند. اینگونه متقاضیان بایستی نوعی گواهی مبنی بر اثبات پیوند زناشویی یا قرابت خانوادگی  ارائه کنند. افراد زیر بعنوان خویشاوند محسوب می شوند:
- زوج, زوجه و همزی
- شریک زندگی ثبت شده
- فرزندان کمتر از 21 سال یا فرزندان بزرگتری که برای تامین معاش وابسته به والدین خود هستند
- والدینی که از لحاظ مالی به فرزندان خود در سوئد وابسته هستند

چه مرجعی در مورد ویزا تصمیم گیری می کند؟
در اغلب موارد نمایندگی سوئد در خارج از کشور پس از انجام کنترلهایی با سایر کشورهای منطقه شنگن تصمیم گیری می کند. اگر نمایندگی سوئد در خارج از کشور در مورد تصمیم گیری در مورد تقاضانامه نامطمئن باشد آن را برای اتخاذ تصمیم به اداره مهاجرت در سوئد ارسال خواهد نمود.

صدور ویزا چه مدت طول می کشد؟
معمولا طی دو هفته پاسخ دریافت خواهید کرد ولی مدت زمان رسیدگی به درخواست ویزا در نمایندگیهای سوئد در خارج از کشور متفاوت است. اگر قرار باشد اداره مهاجرت سوئد به درخواست رسیدگی کند مدت رسیدگی طولانی تر خواهد شد چون در آنصورت نمایندگی بایستی درخواست را برای اداره مهاجرت ارسال کند. بمنظور اطمینان از اینکه ویزای خود را بموقع دریافت کنید بایستی درخواست خود را حداقل دو ماه قبل از سفر به سوئد تسلیم کنید. طی تعطیلات تابستانی از ماه ژوئن تا ماه اوت این مدت طولانی تر خواهد بود.

مدت اعتبار ویزا چقدر است؟
مدت ویزا محدود است و طی یک دوره شش ماهه حداکثر سه ماه اعتبار دارد. مفهوم این امر آنست که اگر شما سه ماه در منطقه شنگن بسر ببرید بایستی سه ماه خارج از این منطقه بسر ببرید تا بتوانید مجددا ویزای شنگن دریافت کنید. در صورت داشتن دلایل ویژه می توانید برای مدت طولانی تری – حداکثر یک سال – ویزا دریافت کنید ولی در آنصورت ویزا فقط برای ورود و بسر بردن در سوئد معتبر خواهد بود. دلایل ویژه می تواند بطور مثال این باشد که شما طی یک سال لازم باشد چندین مرتبه بمنظور انجام امور بازرگانی یا دیدار فرزندان خود به سوئد سفر کنید.

تعداد روزهای استفاده از ویزا در مهر ویزا درج شده است. مدت اعتبار ویزا اغلب از مدت استفاده ویزا کمی طولانی تر است. علت این امر آنست که مقامات تخمین می زنند که شما برای تدارک سفر کمی وقت نیاز دارید تا مقدمات سفر را آماده کنید.

توجه داشته باشید که اجازه ندارید زمانی طولانی تر از روزهایی که در مهر ویزا درج شده در سوئد یا یک کشور دیگر شنگن بمانید.

آیا می توانم ویزای خود را در سوئد تمدید کنم؟
تمدید ویزا امکان ندارد. در عین حال اگر قصد دارید بیش از مدت ویزا بمانید می توانید با مراجعه به یکی از واحدهای صدور مجوز اداره مهاجرت در سوئد اجازه اقامت برای دیدار درخواست کنید. این امر مستلزم یک هزینه اضافی از قرار 1000 کرون برای یک فرد بزرگسال و 500 کرون برای کودکان زیر 18 سال است.

اگر از قبل می دانید که قصد دارید در سوئد بمانید بایستی از نمایندگی سوئد در خارج از کشور اجازه اقامت برای دیدار یا اگر دلایل ویژه ای دارید ویزا با مدت اعتبار طولانی تری درخواست کنید. از اینطریق نیازی به پرداخت هزینه های دو برابر نخواهید داشت. نمایندگی سوئد در خارج از کشور درخواست های اجازه اقامت جهت دیدار را برای تصمیم گیری به اداره مهاجرت ارسال می کند.

اگر تصمیم مربوط به ویزا توسط پست برای شما ارسال گردد بایستی برای الصاق برچسب ویزا در پاسپورت خود به یکی از دفاتر صدور مجوز اداره مهاجرت مراجعه کنید.

شکایت از تصمیم رد تقاضای ویزا
فقط خویشاوندان یک تبعه اتحادیه اروپا و همچنین خویشاوندان یک تبعه منطقه همکاریهای اقتصادی اروپا (ئی اس اس) به اضافه سوئیس می توانند نسبت به رد درخواست ویزا به اداره مهاجرت اعتراض کنند و فقط تصمیم صادره از سوی اداره مهاجرت قابل اعتراض است. اعتراضنامه توسط دادگاه مهاجرت مورد رسیدگی قرار می گیرد. افراد مشروح زیر خویشاوند محسوب می شوند:

- زوج, زوجه و همزی
- شریک زندگی ثبت شده
- فرزند زیر 21 سال یا فرزند بزرگتری که برای معاش خود وابسته به والدین باشد
- والدینی که از لحاظ مالی به فرزند خود در سوئد وابسته باشند.

سایر افراد نمی توانند نسبت به رد درخواست ویزا اعتراض کنند. تنها راه این است که تقاضای جدیدی را تسلیم نمایند.

سوئد به کدام دسته از ایرانیان ویزا میدهد
اداره مهاجرت سوئد بصورت مرتب یک خط مشی کلی و از پیش تعیین شده را بصورت دستورالعمل و بخشنامه در اختیار سفارتخانه ها, کنسولگریها و نیز دیگر شعبات تصمیم گیرنده خود جهت صدور ویزا در مورد اتباع کشورهای مختلف قرار میدهد. این خط مشی در مورد اتباع بیش از 80 کشور دنیا که جهت ورود به سوئد نیاز به روادید (ویزا) دارند متغیر است و بصورت خط مشی کلی در مورد هر کشوری تنظیم و بخشنامه میشود.

توجه به این خط مشی رسمی اداره مهاجرت سوئد در زمینه صدور روادید (ویزا) برای اتباع ایران از دو جهت برای خوانندگان استکهلمیان مفید خواهد بود. اول اینکه بصورت کلی مشخص میشود که دولت سوئد به کدام دسته از ایرانیان بطور معمول ویزای ورود به سوئد (که در همه منطقه شنگن اعتبار دارد) میدهد و همچنین برای آن دسته که مایل به دریافت ویزای سوئد هستند مفید خواهد بود تا شرایط خود را با این خط مشی و چهارچوب کلی وفق دهند تا شانس دریافت روادید (ویزا) جهت خود و اقوام خود را بالا ببرند.

ترجمه کامل این خط مشی و دستورالعمل اداره مهاجرت سوئد در ذیل در اختیار شما قرار دارد:  

بخش ویزای اداره مهاجرت, نورشوپینگ
خط مشی /  ایران

هیئت اجرایی اداره مهاجرت  سوئد در جلسه مورخ 10 دسامبر 1999 تصمیم گرفته است تا خط مشی زیر در مورد  صدور ویزا جهت اتباع ایران به مرحله اجرا درآید. این خط مشی جایگزین خط مشی قبلی در مورد اتباع ایران مورخ 21 اکتبر 1999 خواهد شد.

جهت پدر و مادران افراد مقیم سوئد که شرایط  پیرامون آنان دال بر این نباشد که هدفشان از مسافرت به سوئد چیز دیگری غیر از بازدیدی کوتاه است ویزا صادر میگردد.  برای فرزندان متاهل و نیز خواهران و برادران متاهل افراد مقیم سوئد نیز که خانواده خود را (هنگام مسافرت به سوئد – توضیح استکهلمیان) در ایران باقی میگذارند نیز تحت همین شرایط ویزا صادر خواهد شد.  برای افراد جوانتر, چنانچه در ایران ریشه عمیق و محکمی نداشته باشند,  میبایست دلیل بازدید از سوئد ضروری و مهم باشد تا منجر به صدور ویزا گردد.

برای خانواده هایی که قصد دارند بصورت دسته جمعی به سوئد مسافرت کنند, خواهران و برادران مجرد و یا کم سن و سال افراد  مقیم سوئد,  خویشاوندان دور و یا دوستان افراد مقیم سوئد در صورتی ویزا صادر میگردد که دلیل بازدید از سوئد خیلی ضروری و مهم بوده و متقاضی ویزا در ایران دارای ریشه ای عمیق و محکم باشد.

ویزاهای تجاری, فرهنگی, ورزشی و مشابه آن در صورتی صادر خواهد شد که هدف از مسافرت جدی تلقی گردد. کنترل اطلاعاتی که جهت دریافت ویزا ارائه میگردد میبایست از طریق معرف یا نظایر آن بعمل آید.

*****

همکار استکهلمان از اداره مهاجرت سوئد در این زمینه خواستار توضیح بیشتری شده است. اداره مهاجرت به همکار استکهلمیان میگوید که این بخشنامه خط مشی کلی اداره مهاجرت جهت صدور ویزا در مورد اتباع ایران بوده و هر پرونده درخواست ویزا بصورت جداگانه و با توجه به ویژگیهای مخصوص به خود مورد بررسی  قرار میگیرد.

اداره مهاجرت در پاسخ این سوال که منظور از دارا بودن "ریشه عمیق و محکم" در ایران چیست گفت که هدف اداره مهاجرت این است که مطمئن باشد هدف متقاضی ویزا از سوئد تنها یک بازدید موقت است و وی قبل از به اتمام رسیدن مدت اعتبار ویزای خود سوئد و محدوده شنگن را ترک خواهد کرد. چنین خطری طبیعتا در مورد فردی که دارای شغل و کسب و کار و یا وضعیت خانوادگی بخصوصی است که حاکی از وجود پیوندی قوی مابین او و ایران دارد کمتر از فرد بیکار و مجردی است که پیوندی  قوی و محکم و در نتیجه "ریشه ای عمیق و مسحکم" با ایران  ندارد.

پیوندهای مربوط
اداره مهاجرت سوئد
سفارت سوئد در تهران

با تشکر از
مرکز اطلاعات ایرانیان
اداره مهاجرت سوئد
پلیس شنگن
همکاران استکهلمیان

 

http://stockholm.stockholmian.com  :منبع


مطالب مشابه :


نحوه نوشتن نامه استخدامي

نكاتي در مورد نوشتن رزومه و نامه استخدامي. چگونه يك نامه استخدامي مناسب بنويسيم؟




شيوه نامه ي نگارش نامه هاي رسمي و اداري

مدیریت منابع انسانی - شيوه نامه ي نگارش نامه هاي رسمي و اداري - موضوعات مربوط به مدیریت منابع




چگونه یک درخواست یا نامه اداری بنویسیم

چگونه یک درخواست یا نامه مختلفی از دانشگاه سر و کار پیدا می کند و برای رساندن پیام




آئین نامه انضباطی کار

آئین نامه انظباطی کار. این مدت در صورت تقاضای مهلت ، بنا به تشخیص کمیته تا 5 دیگر روز قابل




تقاضای ویزای سوئد

اطلاعات مفید دیگر در رابطه با تقاضای (یک نامه – فرم وجود شغل و کسب و کار و یا وضعیت




نحوه تنظیم وکالت نامه و قرارداد

|تخصصی|کار اموزی|وکالت| - نحوه تنظیم وکالت نامه و قرارداد - سایت شخصی حسین صوفی کار اموز وکالت




برچسب :