آموزش گفتن(نه) به فرزندان
به فرزندان خود (نه) بگوییم و(نه)گفتن را یاد بدهیم.
امام محمد باقر(ع) روایت شده که فرمودند: بدترین پدران کسانی هستند که در نیکی و محبت نسبت به فرزندان ، ازحد تجاوز کنند و به زیاده روی و افراط بگرایند.
فرزندان ممکن است در برخی مواقع خواستههایی داشته باشند که برآورده کردن آنها به صلاح نباشد. با چنین فرزندانی چه برخوردی باید داشته باشیم و چگونه میتوانیم آنها را قانع کنیم؟
درخواست فرزندان بر اساس میل و نیاز آنهاست، امّا در برخی مواقع برآورده کردن این میل و نیاز، ممکن است به مصلحت نباشد.
ارضای خواستهها و نیازها باید به گونهای باشد که راه را برای رشد شخصیت فرد باز کند. به این معنی که اگر همیشه همه خواستههای ما بدون کوچکترین مانعی برآورده شود، آن گاه از وضعیت موجود احساس رضایت کرده و هیچ تلاشی برای بهبود شرایطی که در آن هستیم انجام نمیدهیم و به دنبال پیشرفت نخواهیم بود. اصولاً پیدایش نیازها و خواستههای تازه که محرّکی برای حرکت رو به جلو است. نتیجه این است که به برخی از خواستههای خود نرسیدهایم. بنابراین ما در حالی که نیاز فرزندان خود را برآورده میکنیم، باید آنها را آماده کنیم که از لحاظ شخصیتی، اجتماعی و روانی به پلههای بالاتری دست پیدا کنند. برای این کار لازم است اوّلاً خواستههای معقول ارضاء شود؛ چرا که محرومیت و ناکامی در دستیابی به خواستهها، شخص را در آینده از لحاظ شخصیتی و زندگی فردی با مشکل مواجه میکند. دوّم اینکه ارضاء و پاسخگویی به این خواستهها باید نسبی باشد. پاسخ دادن نسبی به خواستهها روحیه صبر و افزایش تحمل را برای کودک به دنبال دارد و مهارتهای تلاش برای بدست آوردنهای بیشتر را در او تقویت میکند.
اگر همیشه همه خواستههای ما بدون کوچکترین مانعی برآورده شود، آن گاه از وضعیت موجود احساس رضایت کرده و هیچ تلاشی برای بهبود شرایطی که در آن هستیم انجام نمیدهیم و به دنبال پیشرفت نخواهیم بود.این همان چیزی است که روانشناسان به آن «ناکامی بهینه» میگویند. در برخی موارد واقعاً صلاح نیست به نیازهای فرزندانمان پاسخ دهیم. اما چگونه؟
فرزندان ما هنگامی دارای شخصیت سالم هستند که دو خصوصیت در آنها وجود داشته باشد. خصوصیت اول، شناخت واقعیتها و شناسایی محدودیتها و فرصتهایی است که وجود دارد. یعنی آموزش این نکته که در زندگی موانع و ناکامیهایی وجود دارد، خودش میتواند یک هدف تربیتی باشد و به فرزند ما کمک کند که واقعنگر تربیت شود و به قول معروف لوس و دردانه نشود. بچههای لوس بچّههایی هستند که «نه» نشنیدهاند.
خصوصیت دوّم مربوط به تفکّر فرزند است. به این معنی که باید متوجّه شود دست دیگری نیز در کار است که ممکن است بر وفق مراد او نباشد و او باید راهحل مناسب را پیدا کند که اوضاع را به نفع خودش تغییر دهد. تقویت این روحیه در کودک مهم است.
مطالب مشابه :
آموزش گفتن(نه) به فرزندان
آموزش گفتن(نه) به برای این کار لازم است اوّلاً خواستههای معقول ارضاء شود؛ چرا
مهارتهای نه گفتن
ما موانع زیادی برای “نه” گفتن در ذهن مان ایجاد می کنیم.
اداب سخن گفتن
اداب سخن گفتن, نه اینکه هرچه که برای مردم خوش آمد باشد حدیث هفته مباحث
موضوع سخنرانی : آداب سخن گفتن
های خداوند سخن بگوئید زیرا سخن گفتن راجع به خداوند جز سرگردانی برای حدیث از امامان نه
آموزش " مهارت نه گفتن "
راههایی برای نه گفتن وجود دارد که هم مثبت است و هم سازنده و هم چنین میتواند روابط شما را
معانی عشق از دیدگاه قرآن واندیشمندان
حرفی برای گفتن . [بحارالانوار، ج 67، ص 253، حدیث 10] مرکب وصول و معرفت قلبی عشق است نه عقل
چهل حدیث درباره عزاداری امام حسین علیه السلام
اینطور نه، همان طور که (برای پاداش شعر گفتن برای حسین حدیث نهم سرودن برای اهل
ارتباطات اسلامی : نباید گفت ها ، لغو و بیهوده گویی
یعنی انسان سخنی بگوید نه برای خودش نه دیگران فایده گفتن درباره برای فرج حدیث
برچسب :
حدیث برای نه گفتن