بررسی تأثیر
بررسی تأثیر کتاب جدید فارسی اول راهنمایی بر مهارت خواندن و نوشتن دانش آموزان پایه اول راهنمایی شهرستان گرمی در سالتحصیلی 88- 87
استاد راهنما : دکتر حسین قاسم پور مقدم / استاد مشاور : دکتر بهمن زندی / دانشجو: صالح فتاحی کارشناس ارشد آموزش زبان فارسی پیام نور تهران
چکیده
پدیدۀ زبان در جوامع انسانی به دو صورت گفتاری ( صحبت کردن و گوش دادن ) و نوشتاری ( خواندن و نوشتن) در امر ارتباط و ارسال یا دریافت پیام و ایفای دیگر نقش های زبان به کار گرفته می شود . این چهار رکن زبان را مهارتهای زبانی می نامیم . مشکل ترین مهارت در میان مهارتهای یادگیری زبان ، مهارت نوشتن و خواندن می باشد ، که مورد توجه چندانی در رشته آموزش زبان قرار نگرفته است . در تحقیق حاضر تأثیر کتاب جدید فارسی را بر تقویت مهارت خواندن و نوشتن دانش آموزان پایه اول راهنمایی شهرستان گرمی مورد بررسی قرار داده ایم و در نهایت راه های تقویت این دو مهارت را در دوره راهنمایی بررسی نموده ایم . روش تحقیق پیمایشی است و از تکنیک پرسشنامه استفاده شده است .
جامعه آماری تمام دانش آموزان اول راهنمایی شهرستان گرمی در سال تحصیلی 88- 87 می باشد و حجم نمونه 248 نفر دانش آموز و 24 نفر معلمان ادبیات اول راهنمایی است که به روش نمونه گیری خوشه ای انتخاب شده اند .
واژگان کلیدی : تأثیرکتاب جدید فارسی ، مهارت خواندن - نوشتن ، دانش آموزان اول راهنمایی
بررسي تأثير دوره ي پيش دبستاني بر يادگيري زبان فارسي دانش آموزان پايه ي اوّل ابتدايي شهرستان سروآباد كردستان
استاد راهنما : دكتر حسين قاسم پور مقدم / استاد مشاور : دكتر بلقيس روشن / دانشجوی کارشناسی ارشد آموزش زبان فارسی: هادي پيره - پیام نور تهران - تابستان 1388
چكيده:
تعليم وتربيت دوره ي پيش از دبستان و آموزش رسمي در زمان ما اهمّيّتي ديگر يافته است و پژوهش هاي بسياري دراين زمينه انجام گرفته است .در همين راستا، اين پژوهش به منظور بررسي تأثير آموزش وپرورش پيش دبستاني بر يادگيري زبا ن فا رسي دانش آموزان پايه ي اوّل ابتدايي شهرستان سروآباد كردستان انجام گرفته است . اهمّ فرضيّه هاي تحقيق:
1ـ بين يادگيري زبان فارسي دانش آموزاني كه از آموزش و پرورش پيش دبستاني برخوردار بوده اند و گروهي كه اين دوره را تجربه نكرده اند ، تفاوت وجود دارد .
2 ـ بين گذراندن و يا نگذراندن دوره ي پيش دبستاني وپيشرفت در ساير دروس پا يه ي اوّل ابتدايي رابطه وجود دارد.
3ـ بين برنامه ي درسي و آموزشي زبان فارسي دوره ي پيش دبستاني ، تفاوت وجود دارد .
پژوهش حاضر حول محور يكي از بنيادي ترين مباحث در حوزه ي تعليم و تربيّت و برنامه هاي آموزش دبستاني و پيش دبستاني است و به بررسي ميزان يادگيري زبان فارسي در دوره ي پيش دبستاني و آماده شدن براي ورود به پايه ي اوّل ابتدايي مي پردازد . مهم ترين مسأله موجود در اين پژوهش بررسي تأثير دوره ي پيش دبستاني بر يادگيري زبان فارسي در كودكان دو زبانه مي باشد . ابزار جمع آوري اطلاعات آزمون هاي محقق ساخته ي خواندن و نوشتن ، پرسشنامه و نمونه هايي از كاربرگ ها است كه با استفاده از منابع مرتبط در دسترس تهيّه ، و از طريق مشورت با افراد صاحبنظر در امر تعليم و تربيّت ، ( از جمله اسا تيد راهنما و مشاور )، روايي آنها بررسي و متناسب با نيازهاي آموزشي كودكان مناطق دو زبانه ، اعتبار آنها تأييد شده است .
از بين كليه ي دانش آموزان دختر وپسر پايه ي اوّل ابتدايي شهرستان سروآباد در سال تحصيلي 88ـ87 كه در مجموع 810 نفر هستند،131دانش آموز دختر و پسر ، به روش نمونه گيري تصادفي ساده انتخاب شدند. ميزان پيشرفت در خواندن با ابزارشفاهي وميزان پيشرفت در نوشتن با ابزاركتبي سنجيده شده است. براي ارزيابي برنامه ي درسي زبان فارسي مراكز پيش دبستاني از پرسشنامه و براي بررسي تأثير دوره ي پيش دبستاني بر ساير دروس پايه ي اوّل از كارنامه هاي مخصوصي كه نمونه ـ هايي از آن ها در قسمت ضمايم پيوست مي باشد ، استفاده گرديده است . براي تجزيه و تحليل اطلاعات ، از روش هاي آمار توصيفي و نيز آمار استنباطي استفاده به عمل آمده است.
نتايج عمده ي اين پژوهش عبارت است از:
الف ) بين يادگيري زبان فارسي دانش آموزاني كه دوره ي پيش دبستاني را گذرانده اند و گروهي كه اين دوره را نگذرانده اند ، از لحاظ آماري تفاوت معناداري وجود ندارد ؛ ( هرچند كه ميانگين نمرات گروه دوره ديده تا حدودي بيشتر از گروه دوره نديده است ) . علّت اين امر ممكن است دو زبانه بودن دانش آموزان ، تأثير برنامه هاي راديو و تلويزيون و ... كه به زبان فارسي پخش مي شود ، تلاش و كوشش معلّمان پايه ي اوّل ابتدايي گروه دوره نديده در طول سال تحصيلي و همچنين شرايط اقتصادي ، اجتماعي ، فرهنگي ، آموزشي و ... خانواده ها باشد كه در به وجود آمدن چنين نتيجه اي دخيل مي باشد.
ب ) تأثير دوره ي پيش دبستاني بر دروس علوم تجربي ، رياضي و هنر، كاملا ً مشهود و آشكار است ؛ امّا از لحاظ آماري دانش آموزان دو گروه ، تفاوتي در يادگيري دروس قران و ورزش باهم ندارند؛ ( هرچند كه نمرات اين دو درس در گروه دوره ديده تا حدودي بيشتر از گروه ديگر است ) .
پ ) دانش آموزان پايه ي اوّل ابتدايي كه دوره ي پيش دبستاني را گذرانده اند ، دربرنامه ي درسي و آموزشي دوره ي پيش دبستاني زبان فارسي آنها تفاوت وجود داشته است ؛ بنابراين شايسته است كساني كه مسئوليت برنامه ريزي ، سازمان دهي و اجراي برنامه ي درسي پيش دبستاني را به عهده دارند ؛ برنامه هاي غني ، مفيد و مناسبي براي زبان آموزي تمام كودكان به ويژه در مناطق دو زبانه تدارك ببينند ؛ به گونه اي كه اين برنامه ها از نظر محتوا و كيفيّت ، تفاوت چندان زيادي باهم نداشته باشند .
در ضمن مي توان با ايجاد آمادگي جهت تلفظ مناسب كلمه ها در دوره ي پيش دبستاني ، يادگيري تلفّظ صحيح كلمات را به اين گروه از كودكان ياد داد و اسباب يادگيري در دقّت و تمركز حواس بر پيام هاي شفاهي زبان فارسي را فراهم نمود . همچنين با آموزش گنجينه ي مناسب از كلمه هاي زبان فارسي موجبات رسيدن به ساير اهداف آموزشي را مهيّا كرد . استفاده از روش هاي تدريس ايفاي نقش ، الگوي بديعه پردازي و فراهم نمودن امكانات مشاهده و بازديد و كاربرد يادگيري هاي مربوط به زبان فارسي در موقعيِّت هاي جديد، بويژه استفاده از تصاوير ، لوحه ها و سي دي هاي مرتبط ، كتاب ، فيلم و بكارگيري فعّاليّت هاي فوق برنامه نظير موسيقي و تمرين هاي هنري در تسهيل يادگيري زبان فارسي مفيد مي باشد. در نظر گرفتن آموزش زبان آموزي قبل از 5 سالگي با استاندارد 10 تا 15 نفر در هر كلاس و استفاده از محتواي درسي از آسان به مشكل و كاربرد روش هاي ارزشيابي همچون پوشه ي كار و در نهايت استفاده از تخصص مربيّان مجرب و كاردان در يادگيري زبان فارسي كودكان پيش دبستاني حايز اهميّت است .
بررسي ميزان تاثير استفاده از روش هاي تدريس مشاركتي در كتاب جديد فارسي بر تقويت مهارت خواندن دانش آموزان كلاس اول راهنمايي شهر نيرسال تحصیلی 88-87
استادراهنما: دکتر حسين قاسم پور مقدم / استاد مشاور: دکتر پرویز نصیری / دانشجو : عیسی سجودی کارشناس ارشد آموزش زبان فارسی پیام نور تهران
چکیده
امروزه یکی از بحث ها و تلاش های دانشمندان در باب مسائل انسانی پی بردن به فرایند خواندن و روش های مناسب کسب این مهارت در سطوح مختلف می باشد که توسط محققین رشته های مختلف از جمله زبان شناسی، روانشناسی، جامعه شناسی زبان، تعلیم و تربیت و... مورد پژوهش قرار می گیرد. روش های مشارکتی از روش های نوین یادگیری برای خواندن و کسب دانش های مختلف می باشد؛ که در پی عدم کسب نتیجه مناسب در استفاده از روش های سنتی ارائه و نتایج قابل توجهی از آن کسب شده است .
در این تحقیق کوشیده شده تا تاثیر گونه هایی از روش های تدریس مشارکتی متناسب با محتوای کتاب جدید التالیف فارسی کلاس اول راهنمایی انتخاب، و در مقایسه با روش سنتی در تدریس همین کتاب مورد ارزیابی قرار گیرد. بدین منظور گروهی از دانش آموزان کلاس اول راهنمایی مدارس شهرستان نیر بصورت تصادفی ساده به عنوان گروه گواه که با روش سنتی تدریس می شدند و گروهی دیگر برای تدریس به روش مشارکتی به عنوان گروه آزمایشی انتخاب شدند تا فرضیه های زیر مورد بررسی قرار گیرند: 1- استفاده از روشهاي تدريس مشاركتي در تدريس كتاب جديد فارسي بر مهارت خواندن دانش آموزان تاثير مثبت دارد. 2-تاثير استفاده از روش هاي مشاركتي در تقويت مهارت خواندن دانش آموزان بيشتر از روش سنتي است. 3- بين نتايج استفاده از روش هاي مشاركتي در تقويت مهارت خواندن و جنسيت تفاوت معني داري وجود دارد
پس از اجرای پیش آزمون و اعمال روش های مورد نظر در تدریس به آزمودنی ها در زمان مقرر، پس آزمون از گروه ها به عمل آمده و نتایج حاصله به وسیله روش های آماری توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و فرضیه های یک و دو با سطح اطمینان 95% معنی دار شناخته شد و مورد تائید قرار گرفت و فرضیه سوم معنی دار شناخته نشده و رد شد.
کلید واژگان: روش های تدریس مشارکتی و سنتی، مهارت خواندن، کتاب جدید فارسی اول راهنمایی
بررسی تاثیر بازیهای آموزشی بر روند زبان آموزی کودکان پیش دبستانی شهرستان طبس
استاد راهنما: دکتر حسین قاسم پور / استاد مشاور: دکتر علی اصغر كاكو جویباری / دانشجو : مسعود سعادت امینی کارشناسی ارشد آموزش زبان فارسی پیام نور تهران - تير ماه 88
چکیده
هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر بازیهای آموزشی بر زبان آموزی کودکان پیش دبستانی شهرستان طبس در سال تحصیلی 1388 – 1387 می باشد.
روش مورد استفاده در این تحقیق روش آزمایشی می باشد. نمونه گیری بصورت خوشه ای تصادفی صورت گرفت که از میان مدارس پیش دبستانی شهرستان طبس 4 مدرسه پسرانه بصورت تصادفی انتخاب گردید که از میان این 4 مدرسه 3 مدرسه به عنوان گروه آزمایش و یک مدرسه نیز به عنوان گروه کنترل انتخاب شد. بازیهای آموزشی بر روی سه گروه آزمایش مورد اجرا قرار گرفت و گروه کنترل آموزش ندید. اما پیش آزمون و پس آزمون بر روی هر چهار گروه آزمایش و کنترل اجرا شد سپس نمرات با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
این تحقیق دارای چهار فرضیه به شرح زیر بود:
· بین زبان آموزی کودکانی که بازی آموزشی اسم من چیست را آموزش دیده اند و کودکانی که آموزش ندیده اند تفاوت معنی دار وجود دارد.
· بین زبان آموزی کودکانی که بازی آموزشی میوها را آموزش دیده اند و کودکانی که آموزش ندیده اند تفاوت معنی دار وجود دارد.
· بین زبان آموزی کودکانی که بازی آموزشی رنگها را آموزش دیده اند و کودکانی که آموزش ندیده اند تفاوت معنی دار وجود دارد.
· بین میزان زبان آموزی (گستره لغات) پسران پیش دبستانی که در بازیهای آموزشی شرکت می کنند با میزان زبان آموزی پسران پیش دبستانی که در این بازی ها شرکت نمی کنند تفاوت معنی دار وجود دارد که از 4 فرضیه مطرح شده هر چهار مورد تایید شد و سرانجام بر اساس یافته ها و نتایج پژوهش پیشنهادهایی ارائه گردید.
بررسي محتواي كتابهاي زبان فارسي دوره متوسطه از ديدگاه دبيران و دانشآموزان شهر همدان در سال تحصيلي1389- 1388
استاد راهنما : دكتر فرهاد سراجي/ استاد مشاور: دكتر حسين قاسم پور مقدم/ دانشجو : مرجان صداقت همداني كارشناسيارشد رشته آموزش زبان فارسي پیام نور تهران
چكيده:
زبان نظامی از نشانههای قراردادی شفاهی یا نوشتاری است که اعضای هر جامعه با استفاده از آن با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند. زبان دارای نقشهای متعددی از قبیل نقش ارتباطی، اندیشه، عاطفی وهنری است. زبان در تعاملات خانوادگی و اجتماعی ورسانههای دیداری وشنیداری و نظام رسمی آموزش وپرورش، آموخته میشود. برای این منظور کتابهای درسی آموزش زبان تألیف وتدریس میگردد. در نظام آموزشی ما نیز کتابهای آموزشی زبان فارسی تألیف ومورد تدریس و آموزش قرار میگیرد. در تألیف کتابهای درسی زبان فارسی باید معیارهایی رعایت گردد تا بهتر بتواند در آموزش صحیح زبان فارسی مؤثر واقع گردد. برای اطلاع از وضعیت محتوای کتابهای درسی لازم است محتوای آن کتاب متناسب با معیارهای مطلوب مورد تحلیل قرار گیرد. هدف این پژوهش بررسی محتوای کتابهای زبان فارسی دوره متوسطه ازدیدگاه دبیران و دانشآموزان است که دیدگاه دبیران ودانشآموزان در سه بعد رعایت ملاکهای انتخاب محتوا، سازماندهی محتوا و شکل ارائه محتوا مورد بررسی قرار میگیرد.
جامعه آماری تحقیق را دبیران زن و مرد گروه ادبیات فارسی دوره متوسطه شهر همدان و دانشآموزان دوره متوسطه تشکیل دادهاند. تعداد 90 نفر ازدبیران و370 نفر از دانشآموزان با روش نمونهگیری خوشهای به طور تصادفی انتخاب شدهاند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته است که روایی آن از طریق ارائه نظر تعدادی از کارشناسان و پایایی آن از روش آلفای کرانباخ محاسبه وضریب 83/0 بدست آمده است. دادههای جمع آوری شده با استفاده از روشهای آماری توصیفی نظیر جدول فراوانی، درصد میانگین ونمودارهای فراوانی و همچنین روشهای آمار استنباطی نظیر آزمون خی دو مورد تحلیل قرار گرفتهاند.
واژههاي كليدي: بررسي محتوا ، كتابهاي زبان فارسي ، دوره متوسطه ، همدان ، دبيران ، دانشآموزان
طراحی برنامه درسی دوره پیش دبستانی برای ورود دانش آموزان مناطق دوزبانه به دوره ابتدایی
استاد راهنما: دکتر بهمن زندی ، استاد مشاور: دکتر حسین قاسم پور مقدم ، دانشجو: معصومه عربی
چکیده
پژوهش حاضر حول محور یکی از بنیادی ترین مباحث در حوزه تعلیم و تربیت و برنامه ریزی درسی تحت عنوان طراحی برنامه درسی زبان آموزی دوره پیش دبستانی (آمادگی) برای ورود
دانش آموزان مناطق دو زبانه به دوره ابتدایی انجام شده است .
در این پژوهش، با استفاده از الگوی برنامه درسی کلاين در 9 حیطه برنامه ریزی درسی اعم از : هدفها محتوا، فعالیت های یادگیری دانش آموزان ، روش های ارزشیابی ، منابع و ابزار یادگیری، زمان ، فضا و یا محیط ، گروه بندی دانش آموزان و راهبردهای تدریس مورد بررسی قرار گرفته و سؤالات پژوهش نیز با توجه به جمع بندی حاصل از نظرات نمونههای پژوهش سازماندهی شده است.
روش پژوهش در مطالعه حاضر از نوع پژوهشهاي توصیفی است و در آن دیدگاه و نقطه نظرات نمونههای تحت بررسی توصیف شده است. جامعه آماری پژوهش حاضر در دو گروه ، متخصصان امر برنامهریزی و تعلیم و تربیت کشور و زبان شناسان و مجریان امر تعلیم و تربیت را تشکیل داده اند که از طریق روش نمونه گیری خوشه ای طبقه ای ، دیدگاههای نمونه های مرد و زن در پژوهش مورد بررسی قرارگرفته است. ابزار جمع آوری اطلاعات ، پرسشنامه محقق ساخته ای است که با استفاده از منابع مرتبط در دسترس تهیه ، و با سازماندهی تخصصی با افراد صاحبنظر در امر تعلیم و تربیت، روایی آن بررسی و متناسب با نیازهای آموزشی کودکان مناطق دوزبانه ، اعتبار آن نیز مورد بررسی و تأیید قرار گرفته است.
برای تجزیه و تحلیل اطلاعات، از روشهای آمار توصیفی و نیز آمار استنباطی (آزمونT و F.) استفاده بعمل آمده است. نتایج عمده این پژوهش عبارت است از اینکه می توان با ایجاد آمادگی جهت تلفظ مناسب کلمه ها در این دوره ، یادگیری تلفظ صحیح کلمات را به این گروه از دانش آموزان یاد داده و اسباب یادگیری در دقت و تمرکز حواس بر پیام های شفاهی زبان فارسی را فراهم نمود ، همچنین با آموزش گنجینه مناسب از کلمه های زبان فارسی موجبات رسیدن به سایر اهداف آموزشی را فراهم نمود. از طرفی توجه به تفکر خلاق و علایق دانش آموزان با در نظر گرفتن نیازهای جامعه و با توجه به فرهنگ ملی و پیشرفتهای علمی و فناوری در تدوین محتوا بسیار مؤثر می باشد. استفاده از روشهای تدریس ایفای نقش ، الگوی بدیعه پردازی و فراهم نمودن امکانات مشاهده و بازدید و کاربرد منابع مهم در یادگیری این دانش آموزان بویژه استفاده از تصاویر، لوحه ها و سی دی های مرتبط، کتاب ، فیلم و... و بکارگیری فعالیتهای فوق برنامه نظیر موسیقی و تمرین های هنری در تسهیل یادگیری مفید می باشد. در نظر گرفتن آموزش زبان آموزی قبل از 5 سالگی با استاندارد تعداد 10 تا 15 نفر در هر کلاس ،و استفاده محتوای درسی از آسان به مشکل و کاربرد روشهای ارزشیابی همچون پوشه کار و در نهایت استفاده از تخصص مربیانی با تحصیلات حداقل لیسانس و مرتبط با آموزش زبان .
مطالب مشابه :
قابل توجه دوستان ارشدی که درس تحلیل آماری دارند:
قابل توجه دوستان ارشدی که درس تحلیل آماری آماری برای دکتر پرویز نصیری فرستاده
دانلود pdf و پاورپوینت کتاب آمار و احتمالات مهندسی دکتر پرویز نصیری
آمار و احتمالات مهندسی دکتر پرویز نصیری pnubooks. انتشارات دانشگاه پیام
حل تمرینات کتاب آمار و احتمال مهندسی (دکتر پرویز نصیری)
همانطور که اشاره شد کتاب آمار و احتمال مهندسی تالیف دکتر پرویز نصیری تحلیل پروژه های آماری.
لیست کتابهای آمار در کتابخانه پیام نور سنندج
تحلیل آماری درروان شناسی وعلوم نصیری ، پرویز . مفاهیم وروشهای آماری (رشته آماری)
لیست کتابهای امار درکتابخانه دانشگاه پیام نور آباده
تحلیل آماری درروان شناسی وعلوم روشهای آماری درعلوم رفتاری نصیری ، پرویز .
کتابهای کتابخانه مرکز تحقیقات معلمان فلاورجان تا اردیبهشت ماه 1388-قسمت سی و هشتم
محمود نصیری پرویز شهریاری تحلیل آماری چند متغری
ليست كتابها
59 – تحلیل آماری دکتر پرویز درگی 65 دکتر محمد نصیری 196
بررسی تأثیر
دکتر پرویز نصیری مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته و آماری پژوهش حاضر در دو
پایان نامه های حقوق خصوصی
1386 پرویز ساورائی مالکیت فکری وانگلیس نصیری ، حکیم تحلیل آماری فصول
عناوین تعدادی از پایان نامه های مدیریت ساخت
متناسب با آن/ محمدجواد نصیری بر اساس نتایج و تحلیل آماری در پرویز قدوسی؛ به
برچسب :
تحلیل آماری پرویز نصیری