تغذیه سالم هوش کودکان را افزایش می دهد.
تغذیه سالم هوش کودکان را افزایش می دهد.
تغذیه سالم در سنین پایین در افزایش ضریب هوشی موثر است.
محققان بریتانیایی می گویند مصرف خوراکی هایی مانند چیپس، شکلات و کیک می تواند به هوش کودکان آسیب بزند.
تحقیقات دانشگاه بریستول نشان می دهد که بین مصرف خوراکی های فراوری شده و کاهش ضریب هوشی در کودکان ارتباط وجود دارد.
محققان این دانشگاه در مقاله ای که در نشریه Journal of Epidemiology and Community Health منتشر کردند، از ارتباط بین فقر تغذیه با رشد مغز خبر دادند.
انجمن تغذیه بریتانیا با اشاره به نتیجه این تحقیقات بر ضرورت آموزش بیشتر والدین جوان درباره اهمیت خورد و خوراک کودکان تاکید کرد.
محققان دانشگاه بریستول، در مطالعه خود بر ۳۹۶۶ کودک تحقیق کردند.
رژیم غذایی این کودکان در سنین ۳، ۴، ۷ و هشت سال ونیم بررسی شد.
به گفته این محققان، کودکان مورد مطالعه سه رژیم غذایی متفاوت داشتند.
گروه اول، کودکانی بودند که به طور عمده از خوراک فراوری شده تغذیه می کردند. این نوع خوراک سرشار از چربی و قند است.
گروه دوم کودکانی بودند که خوراکی های سنتی مانند گوشت، سیب زمینی و سبزیجات مصرف می کردند.
آخرین گروه، کودکانی بودند که رژیم غذایی سالم شامل سالاد، میوه و ماهی داشتند.
محققان پس از ثبت رژیم غذایی این کودکان، ضریب هوشی آنها را هنگامی که هشت سال و نیمه بودند، بررسی کردند.
رشد مغزی
محققان علاوه بر ارزیابی تغذیه کودکان مورد مطالعه، عوامل دیگری مانند تحصیلات مادر، طبقه اجتماعی و طول دوره شیرخوارگی آنها را نیز بررسی کردند.
به گفته آنها، کودکانی که در سن ۳ سالگی به طور عمده از خوراکی های فراوری شده تغذیه کرده اند، در هشت و نیم سالگی از ضریب هوشی پایین تری برخوردارند.
در این حال، ضریب هوشی این کودکان، مقدار کمی از کودکان دیگر کمتر بود.
به گفته محققان، این مطالعه نشان می دهد عادت های غذایی در سنین پایین ممکن است نتایج منفی طولانی مدت داشته باشند.
دکتر پائولین امت، سرپرست گروه محققان دانشگاه بریستول می گوید با توجه به سرعت بالای رشد مغز در سنین پایین، رخدادهایی که پس از این سنین رخ دهد، از تاثیر کمتری بر هوش برخوردار خواهد بود.
کارشناسان می گویند نتیجه این تحقیق، یافته های پیشین را تایید می کند.
فیونا فورد، سخنگوی انجمن تغذیه بریتانیا گفت: "همه ما با اثرات کوتاه مدت رژیم های غذایی آشنا هستیم. مطالعه آثار طولانی مدت رژیم های غذایی کاری با ارزش است."
خانم فورد گفت نتیجه این تحقیق نشان می دهد که باید به والدین جوان درباره اهمیت تغذیه سالم فرزندانشان آموزش داده شود.
منبع:
چگونه هوش اکتسابی کودکان را بپرورانیم؟
هرگز درباره هوش کودک مستقیما با او سخن نگویید.
جام جم آنلاین: هوش همواره موضوعی جالب و جذاب برای پژوهشگران بوده و هست. این که چرا برخی افراد باهوشترند و این هوش چگونه شکل میگیرد و از کجا میآید.
بر این اساس طی چند دهه انسانشناسان و محققان علوم پزشکی عوامل زاینده و فزاینده هوش آدمی را تحقیق و بررسی کردهاند. بنا به یافتهها بخشی از فرآیند شکلگیری هوش، ذاتی است و ریشههای ژنتیک دارد. اما بخشی دیگر اکتسابی بوده و بر اثر فرآیند رشد بویژه در سالهای کودکی و نوجوانی شکل میگیرد. فرآیند رشد ذهنی که با رشد جسمی همراه است، خود از عوامل متعدد دیگری نظیر تغذیه، پرورش ذهنی، آموزش، تعلم و تربیت، محیط اجتماعی، اقلیم، محل سکونت و ... تاثیر میگیرد. امروزه دانشمندان میدانند حتی آب و هوا میتواند بر میزان هوش ساکنان یک منطقه جغرافیایی تاثیر بگذارد. حتما شنیدهاید که سرب موجود در هوای آلوده هوش بچهها را کم میکند یا میتواند بر سلامت سیستم عصبی مادر و جنین اثر نامطلوب بگذارد.
به هر ترتیب این که بخشی از فرآیند باهوششدن اکتسابی باشد، خبر خوبی است و البته یک فرصت بزرگ. محققان میپندارند توجه به پرورش ذهنی حتی در سنین بزرگسالی میتواند کفه ترازوی هوش را از بازوی ذاتی بودن به بازوی اکتسابیبودن سوق دهد. مجموعه یافتههای متقدم و متاخر در این حوزه نیز میتواند در قالب توصیههایی به والدین ارائه شود که دوست دارند فرزندی باهوش داشته باشند. البته کیست که چنین آرزویی در سر نپروراند.
ـ بازیهای فکری، مغز کودک را تغذیه میکنند و هوش وی را پرورش میدهند. پرداختن به شطرنج، جدول اعداد، بازیهای گروهی و استراتژیک و... میتوانند ذهن کودک را تمرین دهند و دریچههای هوش و خلاقیت را پیشرویش باز کنند.
ـ به دانش مبتنی بر کنجکاوی، تحقیق و آزمون و خطا اهمیت بدهید. کودک از رفتار والدینش میآموزد و در صورتی که آنان را مشتاق یادگیری و علماندوزی و مشوق آن بیابند، امور ذهنی را برای خود به یک ارزش تبدیل میکنند.
ـ ورزش و تغذیه وی را فراموش نکنید. ورزشکردن متابولیسم بدنی کودک را فعال میسازد و اینکه میگویند عقل سالم در بدن سالم است در تحقیقات مفصل و جداگانهای اثبات شده است. تغذیه مناسب اصول و قواعدی دارد که باید آنها راآموخت و «زیاد بخور تا قوی شوی!» پنداری عوامانه و سطحینگر درباره تغذیه کودکان است. تغذیه کودک با شیر مادرش، خوردن صبحانه کامل بویژه در سن تحصیل، استفاده از مواد مغذی مانند خشکبار به صورت میانوعده، تنظیم کمی و کیفی وعدههای غذایی و... تنها بخشی از اصول تغذیهای برای کودکان هستند.
ـ فرزند را به پیگیری فعالیتهای هنری ترغیب کنید. بیدلیل نیست که هنر را شاخهای از ریاضی دانستهاند. در این میان موسیقی ارزشهایی شناختهشده برای پرورش هوش کودک دارد.
ـ بازیهای مجازی را به سمت بازیهای مجازی استراتژیک سوق دهید. امروزه با وجود آسیبهایی که از پرداختن به بازیهای مجازی برای کودکان متصور است، بخشی از این سرگرمیها مطابق اصول پرورش ذهنی تولید و عرضه میشوند. از آنجا که جلوگیری از پرداختن کودکان و نوجوانان به بازیهای مجازی در عمل غیرممکن است میتوان در تهیه این نوع بازیها دقت بیشتری به خرج داد.
ـ مطالعه را تشویق کنید. کودکان و نوجوانان به کتابهای خوب احتیاج دارند نه صفحه حوادث روزنامهها. در انتخاب کتابها و منابع مطالعاتی به فرزندتان یاری دهید.
ـ از طرف دیگر بام نیفتید! توصیه آخر این است که درباره افزایش هوش به صورت مستقیم با کودک صحبت نکنید. این کار نوعی توقع آشکار از سوی والدین برای کودک ایجاد میکند که بالطبع مخرب است. علاوه بر آن هیچگاه هوش کودک را تحقیر نکنید. کودکان حتی کلام توهینآمیز والدین را به عنوان حقیقت میپذیرند و در مواجهه با آن تسلیم میشوند.
برای ایجاد انگیزه، خودباوری را در فرزندانمان تقویت کنیم
خودباوری کودکان زمانی قوام پیدا میکند که آنها مورد اعتماد و احترام باشند، به حرفهایشان گوش داده شود و دیگران به توانایی آنان اعتقاد داشته باشند.
نکته: بازیهای فکری مغز کودک را تغذیه میکنند و هوش وی را پرورش میدهند. پرداختن به شطرنج، جدول اعداد بازیهای گروهی و استراتژیک و... میتوانند ذهن کودک را تمرین دهد و دریچههای هوش و خلاقیت را پیشرویش باز کند
اگر کودکان هیچ ذهنیتی نداشته باشند که به چه فکر میکنند، چه چیزی را دوست دارند یا از چه چیزی خوششان نمیآید یا نقاط ضعف و قوتشان چیست، نمیتوانند خودشان را باور کنند. آنان باید درک روشنی از ماهیت وجودی خویش داشته باشند.
راه های تقویت خود باوری در کودکان
ـ علائق و مهارتهای تحصیلی و غیرتحصیلی را در کودک تشویق کنند.
ـ برای هرگونه پیشرفت او در هر زمینه، ارزش قائل شوند و به آن پاداش بدهند.
ـکنجکاوی، خلاقیت و قدرت تخیل کودک را پرورش دهند.
ـ از کودک، رفتاری مسوولانه انتظار داشته باشند و در این زمینه نقش سرمشق را برای او ایفا کنند.
ـ تعهد به کیفیت یادگیری (در دانشآموزان)و خودپروری را به کودک نشان دهند.
ـ زمانی را برای سرگرمی و شادی کودک به همراه خانواده تعیین کنند.
ـ در موارد بروز اشتباه از جانب کودک، زیاد سختگیری نکنید.
ـ او را یاری کنید در مورد خودش احساس خوبی داشته باشد.
ـ به تمایلات و علایقش احترام بگذارید.
ـ درباره کاری که ممکن است بتواند یاد بگیرد و انجام دهد به او امید بدهید.
ـ به او کمک کنید تا نسبت به آینده خود احساس امنیت و خوشبینی کند.
ـ از انتقادهای آزارنده و مخرب نسبت به فرزند خود بپرهیزید.
چگونگی پرورش انگیزه در دانشآموزان
انگیزش ذاتی دانشآموزان به یادگیری میتواند در محیطی امن، اعتمادبخش و حمایتگرانه، پرورش یابد. زمانی که افراد در محیطی امن و مثبت قرار میگیرند و با دیگران روابط کیفی دارند، ترس از شکست و عدم امنیت به طور قابلملاحظهای کاهش مییابد.انگیزش دانشآموزان در صورتی افزایش میِیابد که دریابند تکالیف یادگیری به طور مستقیم یا غیرمستقیم با نیازها، علایق و اهداف شخصی آنها مرتبط است.دانشآموزان از طریق یادگیری شرایط و فعالیتهایی برانگیخته میشوند که به آنها اجازه داده شود تا دست به انتخابهای شخصی بزنید و مقتضیات تکالیف را با ظرفیتهایشان هماهنگ سازند.
معلمان باید نحوه مرتبط شدن افکار با خلقیات و انگیزه را به دانشآموزان نشان دهند و ثابت کنند که دانشآموزان میتوانند افکاری را که بر انگیزه یادگیری آنها تاثیر میگذارد، کنترل کنند، چرا که اگر دانشآموزان نسبت به خود و یادگیریشان افکار و احساسات منفی نداشته باشند، برای یادگرفتن، با انگیزه میشوند.از کارهای مهمی که معلم میتواند در کمک به دانشآموزان برای افزایش خودانگیزشی به کار گیرد، آموختن این مهم است که خود آنها فرآیند یادگیری و فعالیتهای ویژه یادگیری را ارزشمند تلقی کنند.
درک اهمیت، هدفگزینی برای دانشآموزان مهم است، چرا که انتخاب هدف موجب ایجاد انتظارات مثبت و دلایلی میشود که هرفرد برای کنترل زندگیاش میتواند از آن بهره بگیرد.
به دانشآموزان، برای به عهده گرفتن کنترل و هدایت راهی که میخواهند درپیش گیرند و آنچه که میخواهند انجام دهند، کمک کنید. میتوان گفت کودکان موفق در مدرسه تحت تاثیر معلمهای کارآمد و همچنین خطمشیها،محیط، قواعد و مقررات مدرسه کارآمد قرار میگیرند. چنین مدرسههایی قادرند وضعیت دانشآموزان، معلمان و دیگر کارکنان مدرسه را بهبود بخشند.
امین رحیمی / جام جم
مطالب مشابه :
استانداردبین المللی اعتباربخشی بیمارستان ها(Joint Commission International)
acc.3- خط مشی ای به عنوان aop.1.2- ارزیابی aop.1.6- بیماران، در خصوص وضعیت تغذیه ای و نیازهای
خط مشی اولین اریابی بیمار جهت تدوین مراقبت های پرستاری
خط مشی اولین اریابی بیمار جهت تدوین مراقبت های پرستاری (ارزیابی پرستاری ) تغذیه
یک نمونه کامل خط مشی منطبق با اعتباربخشی بیمارستانها
یک نمونه کامل خط مشی منطبق با مخصوصا محل استراحت ، تغذیه و ارزیابی بخش دیالیز
توسعه حسابرسی عملکرد و بهبود مدیریت در بخش دولتی
و خطمشی و ارزیابی استانداردها و خطمشی تغذیه رایگان
اعتبار بخشی بیمارستانها به همراه دانلود دستورالعمل ها و قوانین
* تدوین خط مشی و روش اعتباربخشی به معنی ارزیابی سیستماتیک مراکز ارائة واحد تغذیه:
تغذیه سالم هوش کودکان را افزایش می دهد.
محققان علاوه بر ارزیابی تغذیه کودکان مورد تغذیه کودک با شیر و همچنین خطمشیها
مدیریت کیفیت در پرستاری
بیانیه خط مشی جهت بررسی و ارزیابی برنامه اصلاحات در مورد دارو- تغذیه
حج و زیارت انتقال تشکیلات مدیریتی خط مشی ها ووظائف،
حج و زیارت انتقال تشکیلات مدیریتی خط مشی 1 ـ ارزیابی ایجاد تحوّل در تغذیه حجاج
گزارش شناخت دوره توجیهی بدو خدمت کارکنان قسمت (3)
جامعه است، باید اساسی ترین خط مشی خلاصه ارزیابی آموزش و مراقبتهای تغذیه
برچسب :
خط مشی ارزیابی تغذیه