آشنایی کاربردی با منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس

معرفي منطقه:

منطقه آزاد ارس همچون نگيني در طبيعت بكر و زيباي شمال غرب كشور كه سرشار است از جاذبه هاي طبيعي، همچون كوه سبلان (ساوالان)، جنگل هاي آينالو و چيچكلو و آبشار آسياب خرابه و آثار باستاني، همچون مسجد كبود، پل هاي خداآفرين و كليساهاي طاطائوس و سنت استپانوس مي درخشد. اقليم مناسب و آب و هواي معتدل در كنار محيط سر سبز كرانه رود ارس، جنگل هاي ارسباران و كوه هاي بلند كيامكي و كنتال بر زيبايهاي اين منطقه افزوده است.

این منطقه با مرکزیت جلفا و 96 كيلومتر مربع مساحت در 137 كيلو متري تبريز و 765 كيلومتري تهران قرار دارد و با كشورهاي آذربايجان، ارمنستان و نخجوان همسايه است.

 

سازمان منطقه آزاد ارس:

 

سازمان منطقه آزاد ارس به منظور تسريع در انجام امور زير بنايي، عمران و آباداني، رشد و توسعه اقتصادي، سرمايه گذاري و افزايش درآمد عمومي، ايجاد اشتغال سالم و مولد، تنظيم بازار كار و كالا حضور فعال در بازارهاي جهاني و منطقه اي، توليد و صادرات كالاهاي صنعتي و تبديلي و ارائه خدمات در تاريخ 2/6/1382 به تصويب مجلس شورا ي اسلامي رسيد و در اواخر شهريور ماه 83 آغاز به كار نمود. اين سازمان و شركت هاي وا بسته به آن از شمول قوانين عمومي دولت مستثني بوده و منحصرا بر اساس قانون چگونگي اداره مناطق آزاد تجاري صنعتي جمهوري اسلامي ايران و اساسنامه هاي مربوطه اداره مي شود. در موارد پيش بيني نشده در قانون و اساسنامه هاي مرتبط اداره امور منطقه تابع قانون تجارت مي باشد.

 

سرمایه گذاری در ارس

 

مزاياي منطقه آزاد تجاري صنعتي ارس:

 

مزاياي منطقه اي:

 

- امنيت بالا

- موقعيت ويژه ژئواكونوميك و قرار گرفتن در مسير جاده ابريشم و چهارراه تجاري اروپا و آسياي ميانه

- دسترسي به بازار حوزه CIS با جمعيت 300 ميليون نفر

- نزديكي به اتحاديه اروپا به واسطه نزديكي به كشور تركيه (160كيلومتر)

- قرارگرفتن در كريدور شمال- جنوب و شرق- غرب

- برخورداري از نمايشگاه بين المللي بازرگاني، صنعتي و بازار بورس اوراق بهادار تبريز

- همسايگي با تبريز، يكي از بزرگترين قطب هاي صنعتي كشور

- برخورداري از نيروي ارزان، متخصص و جوان در منطقه با توجه به وجود مراكز آكادميك معتبر در سطح استان

- وجود واحدهاي اكولوژيك مساعد براي فعاليتهاي اقتصادي ( اراضي مستعد،‌ زمين،‌ رود،‌ ارتفاع و شيب مناسب،‌ اقليم مناسب و...) 

- ضريب نفوذ پذيري مخابراتي بالا

- وجود امكانات لازم جهت توليد انرژي هاي نو ( باد و رود)

- برخورداري از پيشينةديرينه تاريخي، طبيعت بكر و زيبا، شرايط اقليمي مناسب

مزاياي سرمايه گذاري

تسهيلات قانوني:

- عدم نياز به رواديد براي ورود و خروج اتباع بيگانه و صدور ويزا جهت ورود به ايران در عرض 48 ساعت

- معافيت مالياتي 15 ساله از تاريخ بهره برداري براي انواع فعاليت هاي اقتصادي

- اعطاء قسمتي از هزينه ها بابت حمل كالا، تخليه و بارگيري،‌ ترخيص و هزينه پيمان تا سقف 15% از عوارض دريافتي سازمان

- صدور كالاهاي توليد شده با رعايت قوانين ارزش افزوده به داخل كشور

- صدور كالاهاي توليده شده در منطقه به خارج از كشور يا ساير نقاط كشور با كمترين تشريفات

- ترانزيت و صادرات مجدد كالاهاي خارجي با كمترين تشريفات

- صدور گواهي مبدا براي كالاهايي كه از منطقه خارج مي شود

- تضمين حقوق قانوني و عدم محدوديت سرمايه گذاري براي سرمايه گذاران خارجي

- انتقال آسان سرمايه به داخل، خارج و ساير مناطق آزاد ايران

- ثبت شركت ها، موسسات و مالكيت هاي صنعتي و معنوي

- آزادي تاسيس و فعاليت موسسات با سرمايه داخلي يا خارجي با رعايت قوانين مربوطه

-  آزادي ورود، خروج، خريد و فروش ارز

- شرايط و مقرارت منعطف و ساده كار

 

واحدهای فعال در منطقه

 

- تولید کامیون و کامیونت

- موتور سیکلت

- کولر گازی

- آبگرمکن خورشیدی

- باطری موتور سيكلت و خودرو

- ساندویچ پانل

- صنایع چوبی و مبلمان شهری

- فراوری مشتقات نفتی

- توليد شمس مس و روي

- بازرگانی ونمایشگاهی و انبارداری

                                                                                    

  برنامه هاي آتي و پروژه هاي زير ساختي

 

بخشي از برنامه هاي آتي سازمان عبارتند از:

- تشكيل مركز مطالعات راهبردي

- تشكيل مركز خدمات سرمايه گذاري

- احداث فرودگاه بين المللي ارس

- انجام عمليات بخش هايي از راه آهن جلفا - اصلاندوز

- تعريض جاده مرزي

- آغاز عمليات اجرايي شهرك صنعتي و خدماتي

- آغاز عمليات اجرايي هتل 120 اتاقه 12 طبقه، 4 ستاره

- احداث شهرك مسكوني

- احداث پارك كوهستاني ارس

- تشكيل بانك ارس

 

مقررات صادرات و واردات كالا

 

بر اساس آئين نامه اجرائي ورود هر نوع كالا به منطقه آزاد ارس به استثناي كالاهايي كه در شرع مقدس اسلام با قوانين كشوري غير مجاز شناخته شده است آزاد مي باشد. اين كالاها مي تواند از هر مبداء به جزء با مبداء ساخت اسرائيل با كمترين تشريفات وارد منطقه گردد. اما رعايت مقررات و ضوابط بهداشتي، امنيتي، فرهنگي و استاندارد بر اساس ضوابط مورد عمل در منطقه براي كليه وارد كنندگان الزامي است. ميزان عوارضي كه بر ورود كالا تعلق مي گيرد از جمله منابع درآمد منطقه و تامين اعتبارات مورد نياز براي اجراي طرح هاي زير بنايي منطقه محسوب مي گردد. در ضمن ميزان عوارض اخذ شده در منطقه آزاد ارس به نحوي تعيين خواهد شد كه امكان رقابت با مناطق آزاد كشور را فراهم آورد.

 

شرايط صادرات كالا

 

-    سازمان منطقه آزاد ارس مجاز است با رعايت مقررات نسبت به صدور گواهي مبداء براي كالاهايي كه از منطقه خارج ميشود اقدام نمايد. مراجع رسمي زيربط در داخل كشور موظف هستند گواهي مبدا صادره را بپذيرند.

-    صدور كالاهاي ساخته شده در منطقه به خارج از كشور يا ديگر مناطق آزاد كشور اعم از آنكه مواد اوليه استفاده شده در آنها از منابع داخلي و خارجي تهيه شده باشد، كلاً مجاز ميباشد.

-    ورود كالاهاي توليد شده در منطقه به ساير نقاط كشور در حد ارزش افزوده به اضافه مواد اوليه داخلي بكار رفته در آن از پرداخت حقوقي گمرك و سود بازرگاني معاف مي باشد و تنها حقوق گمركي و سود بازرگاني مواد اوليه و قطعات وارداتي كه بكار رفته در كالاي ياد شده  دريافت خواهد شد.

-    صدور كالاي ساخت داخل از منطقه به خارج از كشور نيز كه عينا صادر مي شوند، موكول به رعايت مقررات عمومي صادرات و واردات كشور است.

-     خروج كالاهايي كه از نقاط مختلف كشور به منظور تعمير و يا تكميل به صورت موقت وارد منطقه آزاد ارس مي شود پس از تكميل يا تعمير به كشور اعاده مي شوند مجاز تابع تشريفات مقرر در قانون امور گمركي مي باشند. بابت ارزش دستمزد عمليات تعمير يا تكميل از حقوق گمركي و سود بازرگاني معاف بوده ولي قطعات و قسمت ها و لوازم كه منشاء خارجي داشته باشند مشمول حقوق گمركي و سود بازرگاني بر اساس مقررات عمومي صادرات و واردات كشوري باشند.

-    اعاده عين كالاي وارده خارجي به خارج از كشور يا اعاده كالاي وارده از ساير نقاط كشور به داخل كشور با اجازه سازمان منطقه مجاز است.

-    خروج موقت كالا از منطقه به منظور تعمير يا تكميل در خارج يا در ساير نقاط  ( به استثناي كالاهايي كه از ساير نقاط كشور به منطقه وارد شده است ) با مجوز قبلي سازمان مجاز و هنگام بازگشت به منطقه از عوارض بندري و فرودگاهي معاف است.

 

شرايط واردات كالا

 

1-  1-   كالاهايي كه از خارج يا ساير نقاط كشور و يا ديگر مناطق آزاد تجاري – صنعتي كشور وارد منطقه مي شوند. چنانچه از نوع مصالح ابزار و لوازم ساختماني براي احداث واحد توليدي، تجاري، خدماتي، مسكوني و فعاليتهاي زير بنائي (به استثناي وسائل تزئيني و مبل) با تشخيص سازمان و به ميزان مورد نياز از پرداخت عوارض بندري و فرودگاهي معاف هستند ولي مشمول پرداخت هزينه هاي خدماتي مي باشند.

2-  2-  ماشين آلات و مواد اوليه اجزاء و قطعات مورد نياز توليد، تجهيزات و ابزار آلات توليدي، قطعات يدكي ماشين آلات توليدي و وسايل نقليه سرمايه اي (به استثناء اتومبيل سواري) از پرداخت عوارض بندري و فرودگاهي معاف، ولي مشمول پرداخت هزينه هاي خدماتي مي باشند.

3-  3-  كالاهايي كه از خارج با ساير مناطق آزاد كشور ( به استثناي موضوع بندهاي 1 و 2 ) به منطقه وارد و ترخيص قطعي مي گردند مشمول پرداخت عوارض بندري و فرودگاهي مي باشند و در صورتي كه كالاهاي مذكور صدور مجدد شوند صرفاً عوارض بندري و فرودگاهي اخذ شده قابل استرداد خواهد بود.

4-  4-  ورود كالا براي نگهداري اماني در انبارهاي اختصاصي منطقه براي مهلت هاي معين مجاز است و شامل مقررات داخلي منطقه مي گردد.

5-  5-  ورود كالا از خارج، ساير مناطق آزاد كشور يا از قلمرو گمركي براي عرضه در نمايشگاه، صادرات مجدد، بسته بندي مجدد، تفكيك، درجه بندي، پاك كردن،  مخلوط كردن و عمليات مشابه به صورت موقت و با پرداخت هزينه هاي خدماتي تحت نظارت سازمان مجاز است. استفاده يا فروش اين كالاها كه از خارج وارد شده در منطقه بر اساس ارزش كالا هنگام ورود به منطقه مشمول پرداخت عوارض بندري و فرودگاهي و انجام تشريفات ترخيص قطعي باشند.

 

مقررات ورود و خروج به منطقه آزاد ارس

 

- اتباع خارجي براي ورود مستقيم به منطقه آزاد ارس از طريق مبادي ورودي و خروجي مجاز، نياز به تحصيل قبلي رواديد نخواهند داشت.

- اجازه اقامت اتباع بيگانه به مدت دو هفته صادر مي شود و طبق تقاضاي سازمان تا شش ماه قابل تمديد است.

- اتباع خارجي كه پس از ورود به منطقه قصد عبور از كشو را دارند مي توانند ظرف 48 ساعت ويزا اخذ نمايند.

 

 مقررات پولي و بانكي

 

بانكها و موسساتي كه سرمايه ايراني يا خارجي و يا با مشاركت ايراني و خارجي در منطقه آزاد ارس به ثبت برسد. و مركز اصلي آنها نيز در منطقه آزاد ارس باشد بانك يا موسسه ايراني ثبت شده در منطقه محسوب مي شوند.

1-  1-   تاسيس بانك، موسسه و افتتاح شعب بانكها و موسسات اعم از ايراني يا خارجي در منطقه آزاد ارس، موكول به پيشنهاد سازمان منطقه آزاد ارس و صدور مجوز توسط بانك مركزي مي باشد.

2-     2-   تاسيس دفاتر نمايندگي بانكها و موسسات ايراني يا خارجي منوط به تائيد سازمان منطقه آزاد ارس، و ثبت در منطقه است. اين دفاتر مجاز به انجام هيچگونه معاملات و عمليات بانكي  نمي باشند.

3-     3-   سرمايه بانكها و موسسات مي تواند تا 100 درصد متعلق به اتباع خارجي يا ايراني و يا تركيبي از اين دو باشد.

4-  4-   واحدهاي بانكي در منطقه آزاد ارس مي توانند بر حسب مجوز دريافتي به بانكداري برون مرزي اشتغال ورزند. واحدهاي بانكي برون مرزي از انجام عمليات به ريال ايران ممنوع هستند و بايد معاملات و عمليات خود را منحصراً با پول هاي خارجي انجام دهند.

5-  5-   تاسيس بانك يا موسسه در منطقه به صورت شركت سهامي عام يا خاص با سهام با نام طبق مقررات مندرج در لايحه اصلاح قسمتي از قانون تجارت مصوب سال 1347 مجاز است.

6-     6-   حداقل سرمايه واحدهاي بانكي در منطقه آزاد ارس به شرح ذيل تعيين ميگردد :

 

الف ) واحدهاي بانكي درون مرزي

بانك: حداقل 35 ميليارد ريال كه صددرصد آن بايد به صورت نقد نزد بانك مركزي سپرده شود.

موسسه اعتباري : حداقل 15 ميليارد ريال كه صددرصد آن بايد به صورت نقد نزد بانك مركزي سپرده شود.

شعبه بانك يا موسسه اعتباري خارجي : حداقل 10 ميليارد ريال كه صددرصد آن بايد به صورت نقد نزد بانك مركزي سپرده شود.

 

ب ) واحدهاي بانكي برون مرزي:

بانك : حداقل 10 ميليارد دلار شعبه بانك يا موسسه اعتباري خارجي: حداقل 3 ميليارد دلار كه صددرصد آن به صورت نقد نزد بانك مركزي سپرده شود.

7- خريد و فروش كليه ارزها در مقابل ريال يا ساير ارزها و كليه معاملات و نقل و انتقالات ارزي در منطقه آزاد ارس توسط اشخاص حقيقي و حقوقي آزاد است.

8- نقل و انتقال كليه ارزهاي خارج از كشور به منطقه آزاد ارس و از منطقه آزاد ارس به ساير نقاط كشور و خارج از كشور آزاد است. نقل و انتقال ارز به هر شكلي از منطقه آزاد ارس به ساير نقاط كشور و بالعكس تابع ضوابط و مقررات ارزي كشور خواهد بود.

9- نرخ خريد و فروش ارزها و همچنين تبديل آنها به ريال در منطقه آزاد ارس بر اساس عرضه و تقاضا در بازار آزاد تعيين ميگردد.

10- معاملات كليه واحدهاي بانكي در منطقه به ريال ايران مشمول مقررات قانون عمليات بانكي بدون ربا خواهد بود. اين بانك ها در معاملات ارزي خود مجاز به رعايت رويه هاي بين المللي بانكي هستند.

11- موسسسات اعتباري، مجاز به دريافت  سپرده هاي قرض الحسنه جاري به ريال از مشتريان نمي باشند.

12-  در عمليات بانكداري بين المللي كارمزد عمليات بانكي، سود تسهيلات اعتباري دريافتي سپرده هاي مختلف و سود تسهيلات اعطايي بر اساس شرايط بازار آزاد تعيين مي شود.

13- واحدهاي بانكي برون مرزي و واحدهايي كه مجوز عمليات ارزي را از بانك مركزي دريافت كرده اند مي توانند بر اساس رويه هاي بين المللي بانكي به ارائه خدمات و انجام معاملات به ارز به شرح ذيل مبادرت ورزند :

        برقراري روابط كارگزاري با ساير بانك ها.

        انجام انواع نقل و انتقالات پولي براي خود يا مشتريان.

        انجام كليه معاملات مربوط به خريد و فروش ارز به صورت نقدي به حساب خود يا مشتريان.

        نگهداري حسابهاي جاري ( به استثناء موسسات اعتباري ).

        نگهداري حسابهاي پس انداز.

        نگاهداري انواع سپرده هاي مدت دار با سررسيدهاي مختلف.

        دريافت انواع تسهيلات اعتباري.

        انتشار، خريد، فروش، پذيره نويسي و نگاهداري اوراق مشاركت و اوراق قرضه با تائيد بانك مركزي.

        اعطاي انواع وام اعتبار.

        خريد، تنزيل و تضمين انواع اوراق تجاري.

        انجام كليه امورمربوط به اعتبارات اسنادي، بروات، سفته ها و ضمانتنامه ها

        مديريت داراييها و انجام خدمات سرمايه گذاري در اوراق بهادار به حساب مشتريان.

        انجام كليه خدمات اماني و ساير امور مديريتي.

        انجام ساير عمليات و خدمات بانكي مجاز.

 

 مقررات تاسيس موسسات بيمه

 

تاسيس و فعاليت موسسات بيمه ايراني با سرمايه گذاري داخلي و خارجي و شعب و نمايندگي آنها و موسسات كارگزاري بيمه درمنطقه آزاد ارس مجاز و صرفاً تابع مقرراتي است كه به پيشنهاد بيمه مركزي ايران به تصويب هيئت وزيران خواهد رسيد. ذكر اين نكته ضروري است كه هر شركت يا موسسه اي كه در منطقه ثبت شود و مركز اصلي آن نيز در همان منطقه باشد ايراني و ثبت شده در منطقه محسوب مي شود.

تاسيس بيمه :

1-  عمليات بيمه و بيمه اتكايي در مناطق آزاد به وسيله موسساتي كه بنا به پيشنهاد سازمان، طبق مقررات اين آيين نامه از بيمه مركزي ايران مجوز دريافت داشته و به يكي از صورتهاي زير به ثبت برسند انجام خواهد شد :

الف) شركت سهامي يا تعاوني بيمه ايراني با مشاركت سهامداران حقيقي و حقوقي ايراني و يا خارجي كه كليه سهام آن با نام باشد.

ب) موسسه نمايندگي و يا كارگزاري بيمه.

تبصره 1 : تاسيس شعبه توسط موسسات بيمه با رعايت مقررات اين آيين نامه و ثبت در منطقه بلامانع است.

تبصره 2 : اعطاي نمايندگي بيمه به اشخاص حقيقي با رعايت ضوابطي كه به تصويب شوراي عالي بيمه ميرسد امكان پذير است.

تبصره 3 : فعاليت شعبه ها و نمايندگي هاي موسسات بيمه ساير نقاط كشور در هر يك از مناطق آزاد با رعايت مقررات قانون تاسيس بيمه مركزي ايران و بيمه گري در چارچوب اين آيين نامه و ساير ضوابط حاكم بر موسسات مزبور بلامانع است.

2-  موسساتي كه در اجراي اين آيين نامه اجازه فعاليت در منطقه دريافت مي نمايند، مجاز به عرضه بيمه براي اشخاص مقيم موضوعات و موارد بيمه موجود در ساير نقاط كشور و بيمه حمل و نقل كالاي وارداتي به ساير نقاط كشور كه قرارداد خريد آن در ايران منعقد يا اعتبار اسنادي آن در ايران باز شده، نمي باشند. عمليات بيمه اتكايي از شمول حكم اين ماده مستثني است.

تبصره 1 : موسساتي كه تنها اجازه فعاليت بيمه اي مستقيم در منطقه را دارند نمي توانند از موسسات بيمه ساير نقاط كشور بيمه اتكايي قبول نمايند.

تبصره 2 : موسسات بيمه مي توانند نسبت به بيمه اموال و مسئوليت ( غير بيمه اشخاص ) در چارچوب اين آيين نامه و رعايت قوانين و مقررات مربوط در مناطق ويژه اقتصادي فعاليت كنند.

تبصره 3 : صدور بيمه نامه توسط موسسات بيمه اي منطقه آزاد براي آن دسته از موضوعات و مواد بيمه اي كه از طرف موسسات بيمه اي ايراني فعال در ساير نقاط كشور عرضه نمي شود از شمول اين ماده مستثني است. و فهرست اين قبيل موضوعات و موارد بيمه مجاز در ساير نقاط كشور براي موسسات بيمه، توسط بيمه مركزي ايران حداكثر ظرف 3 ماه از تاريخ تصويب اين مقررات تهيه و به سازمان ها اعلام مي شود.

3-   حداقل سرمايه براي موسسات بيمه، نمايندگي و كارگزاري بيمه به قرار زير است :

الف ) موسسات "بيمه مستقيم" با سرمايه حداقل پانزده ميليارد ريال تشكيل مي شوند كه بايد حداقل پنجاه درصد آن به صورت نقد پرداخت شده باشد.

ب ) موسسات "بيمه متقابل" با سرمايه حداقل دويست ميليون ريال تشكيل مي شوند كه بايد حداقل پنجاه درصد آن به صورت نقد پرداخت شده باشد.

ج ) موسسات "بيمه اتكايي" با سرمايه حداقل هشتاد و پنج ميليارد ريال تشكيل مي شوند كه بايد حداقل پنجاه درصد آن به صورت نقد پرداخت شده باشد.

د )  موسسات نمايندگي و يا كارگزاري بيمه با سرمايه حداقل سيصد ميليون ريال تشكيل مي شوند كه بايد حداقل پنجاه درصد آن به صورت نقد پرداخت شده باشد.

تبصره 1 : هر گونه تعديل در ارقام مندرج در اين ماده هر 2 سال يكبار موكول به پيشنهاد مشترك دبيرخانه شوراي عالي مناطق آزاد و بيمه مركزي ايران و تصويب هيئت وزيران است.

تبصره 2 : سهامداران خارجي موسسات موضوع اين آيين نامه سهم الشركه ريالي خود را بايد به ارزهاي مورد قبول بانك مركزي ايران پرداخته و يا گواهي تبديل ارز را ارائه نمايند.

تبصره 3 : وجوه سرمايه موضوع اين ماده بايد نزد يكي از بانك هاي مورد تاييد بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران كه ترجيحاً در مناطق آزاد داراي شعبه باشد واريز شود.

 

 مجوز ثبت و پروانه فعاليت

 

ثبت موسسات موضوع اين آيين نامه ها در منطقه، موكول به ارائه مجوز ثبت كه توسط بيمه مركزي ايران صادر مي شود و ثبت هر گونه تغييرات بعدي در اساسنامه، ميزان سرمايه و سهام موسساتي كه به ثبت رسيده باشند موكول به ارائه موافقت بيمه مركزي ايران است.

براي تحصيل مجوز ثبت، مدارك و اطلاعات زير بايد به بيمه مركزي ايران تسليم شود:

الف ) اساسنامه موسسه.

ب ) ميزان سرمايه موسسه، رسيد يا گواهينامه پرداخت آن.

پ ) سهام نقدي و غير نقدي و نحوه پرداخت آنها.

ت ) صورت اسامي سهامداران، بازرسان و مديران و تابعيت و تعداد سهام هر يك از آنها.

ث ) اسناد و مدارك و اطلاعات ديگري كه معرف صلاحيت مالي و فني موسسه و حسن شهرت مديران آن باشد.

تبصره 1 : مجوز ثبت صادر شده براي مدت 6 ماه اعتبار دارد. در صورت عدم ثبت موسسه ظرف مهلت مذكور بايد مجدداً مجوز ثبت تحصيل شود. بيمه مركزي ايران موظف است حداكثر ظرف 30 روز از تاريخ تسليم آخرين مدارك و اطلاعات خواسته شده با رعايت ماده 28 قانون چگونگي اداره مناطق آزاد تجاري –  صنعتي جمهوري اسلامي ايران – مصوب 1372 و مقررات اين آيين نامه نظر خود را اعم از قبول يا رد تقاضا به طور كتبي به سازمان اعلام نمايند.

تبصره 2 : در صورتي كه متقاضي به نفر اعلام شده اعتراض داشته باشد مي تواند ظرف 3 روز اعتراض خود را به مجمع عمومي بيمه مركزي ايران تسليم كند. تصميم مجمع مزبور قطعي و لازم الاجراست. بيمه مركزي ايران با دريافت گواهي ثبت موسسه در منطقه، پروانه فعاليت براي بيمه اتكايي، يك يا چند رشته بيمه مستقيم و يا هر دو صادر خواهد كرد.

 

 

 

 

ضوابط ثبت شركت ها و مالكيت هاي صنعتي و معنوي


 

وظایف واحد ثبتی عبارتند از:

1-     1-   ثبت شرکتها و موسسات غیرتجاری

2-     2-   ثبت شعبه و یا نمایندگی اشخاص حقوقی خارجی

3-     3-   ثبت علایم واسامی تجاری و صنعتی

4-     4-   ثبت اختراعات و اشکال و ترسیمات صنعتی

5-     5-   ثبت دفاتر تجاری بازرگانی

6-     6-   پلمب دفاتر تجارتی و غير تجاري واقع در حوزه هر منطقه

7-     7-   ثبت بانکها و موسسات اعتباری با رعایت آیین نامه های اجرایی و عملیات پولی و بانکی در مناطق آزاد

8-     8-   ثبت شرکتهای بیمه طبق مقررات حاکم در مناطق آزاد

9-      

هر شرکت یا موسسه ای که در منطقه ثبت شود و مرکز اصلی آن نیز در همان منطقه باشد شرکت ایرانی و ثبت شده در منطقه حساب می شود.

 

 مدارک عمومی مورد نیاز جهت ثبت شرکت یا موسسه غیرتجاری :

1- مجوز فعالیت اقتصادی صادره توسط سازمان منطقه آزاد ارس (جلفا)

2- تاییدیه واحد ثبتي منطقه در خصوص تعیین نام شخص حقوقی در شرف تاسیس

3- فتوکپی شناسنامه یا گذرنامه (در خصوص اتباع خارجی) موسسین / سهامداران / مدیران/ بازرسان

4- وکالتنامه وکیل: در صورتیکه تقاضای ثبت شرکت توسط وکیل به عمل آمده باشد، تسلیم مرجع ثبتی منطقه شود.

5- ارائه دو جلد دفتر تجارتي شرکت (یک جلد دفتر کل و یک جلد دفتر روزنامه که باید دارای شماره ترتیب و نخ مخصوص باشند.)

6- در صورتی که سهامدار يا شریک شرکت در شرف تاسیس دارای شخصیت حقوقی و تابعیت ایران باشد، ابتدا باید در اجرای ماده 589 قانون تجارت مصوبه ای مبنی بر مشارکت و سرمایه گذاری در شرکت جدیدالتأسیس تهیه و تنظیم شود که در آن:

(1-6) میزان و درصد سرمایه گذاری (سهام / سهم الشرکه )مشخص شود.

(2-6) نماینده ای جهت حضور در کلیه مجامع و جلسات هیات مدیره معرفی و فتوکپی شناسنامه نماینده ارائه گردد.

(3-6) مصوبه مذكور به امضاء اشخاص مجاز رسیده و به مهر شرکت ممهور گردد.

سپس به پيوست اين مصوبه روزنامه رسمي، آگهي تاسيس و آخرين تغييرات در صاحبان امضاء مجاز و فتوكپي اساسنامه شركت يا موسسه ضميمه گردد.

7- چنانچه سهامدار یا شریک شرکت در شرف تاسیس دارای شخصیت حقوقی و تابعیت خارجی باشد، لازم است مدارک ذیل به واحد ثبتی ارائه شود.

(1-7) مصوبه هیات مدیره مبنی بر مشارکت و سرمایه گذاری در شرکت درشرف تاسیس که در آن میزان و درصد سرمایه گذاری (سهام/ سهم الشرکه) مشخص شده و نماینده ای را جهت حضور در کلیه مجامع و هیات مدیره معرفي نموده و به امضاء اشخاص مجاز رسیده باشد و به مهر شرکت یا موسسه هم ممهور گردیده باشد.

(2-7) گواهی ثبت شخص حقوقی خارجی که از سوی مرجع ثبتی کشور متبوع صادر شده باشد.

(3-7) رونوشت اساسنامه مصدق شرکت یا موسسه خارجی

(4-7) فتوکپی گذرنامه نماینده شخص حقوقی خارجی

(5-7) مراتب صورتجلسه هیات مدیره و گواهی ثبت باید به تصدیق مقامات صلاحيتدار که امضاء و مهر در آنجا واقع شده است (مرجع ثبتي كشور متبوع) رسیده و به تایید سفارت ايران و در نهایت به تصدیق وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران برسد.

-        كليه مدارك مذكور بايد توسط مترجم رسمي به زبان فارسي ترجمه گردد.

 

 مدارک اختصاصی مورد نیاز برای ثبت:

 

الف) شرکت سهامی خاص:

1- اظهارنامه ثبت شركت سهامي خاص ( دو نسخه)

2- صورتجلسه مجمع عمومی موسس (دونسخه)

3- صورتجلسه هیات مدیره (دونسخه)

4- اساسنامه شرکت در شرف تاسیس (دونسخه)

5- فهرست سهامداران و تعيين مقدار سهام آنها و درصد پرداخت شده سهم

6- گواهی بانکی نزد یکی از بانکهای مستقر در منطقه مبنی بر تودیع حداقل 35% سرمایه

 

ب) شرکت با مسئولیت محدود

1- صورتجلسه مجمع عمومی موسس (دونسخه)

2- صورتجلسه هیات مدیره (دونسخه)

3- اساسنامه شرکت در شرف تاسیس (دونسخه)

4- شرکتنامه و تقاضانامه ثبت شرکت (هریک دونسخه)

 

ج) موسسه غیر تجاری

1- صورتجلسه مجمع عمومی موسس (دونسخه)

2- صورتجلسه هیات مدیره (دونسخه)

3- اساسنامه موسس در شرف تاسیس (دونسخه)

4- تقاضانامه ثبت موسسه غیرتجاری (دونسخه)

5- ثبت شعبات و نمایندگی های اشخاص حقوقی خارجی:

        1- اظهارنامه و تقاضانامه ثبت (دونسخه)

        2- اصل مجوز تاسیس شعبه یا اختیارنامه نمایندگی

        3- رونوشت مصدق سند ثبت شرکت یا موسسه خارجی

        4- اساسنامه مصدق شرکت یا موسسه خارجی

        5- فتوکپی اظهارنامه یا تقاضانامه ثبت شخص حقوقی خارجی

        6- ارايه آخرين ترازنامه مالي شركت يا موسسه خارجي

 

کلیه مدارک بند 5 باید توسط مقامات صلاحيتدار کشور متبوع تصدیق شده و به تصديق نمايندگي جمهوري اسلامي ايران در آن كشور و در نهایت تصدیق وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران رسیده و سپس توسط مترجم رسمي زبان فارسی ترجمه گردد.

 

مدارک مورد نیاز جهت ثبت نام بازرگانان:

 

1-     1-   مجوز فعالیت اقتصادی صادره توسط سازمان منطقه آزاد تجاری-صنعتی ارس

2-     2-   فتوکپی شناسنامه يا گذرنامه بازرگان

3-     3-   ارائه دو جلد دفتر (روزنامه وکل)

4-     4-   تکمیل نمودن مدارک اظهارنامه ثبت نام اشخاص حقیقی

 

نحوه پرداخت هزینه های مربوط به ثبت :

حق الثبت اشخاص حقوقی و حق الثبت تغیيرات و هزینه های درج آگهی و حق ثبت نام بازرگان و حق پلمب دفاتر تجاری نزد بانك ملی شعبه جلفا (کد4771) به شماره حساب جاری 2180 بنام سازمان منطقه آزاد ارس پرداخت مي گردد.

 

وجوه افتراق شرکت سهامی خاص با مسئولیت محدود

 

1-  1-   در شرکت با مسئولیت محدود تعداد شرکا حداقل 2 نفر و در شرکت سهامی خاص تعداد سهامداران حداقل 3 نفر می باشد.

2-  2-  در شرکت سهامی خاص حداقل 35% سرمایه باید نقدا در یکی از شعب بانکهای منطقه تودیع و گواهی مربوطه ارائه و 65% در تعهد سهامداران می باشد در صورتیکه در شرکت با مسئولیت محدود باید در ابتدا کل سرمایه توسط شرکا پرداخت گردد.

3-  3-  انتخاب بازرسان اصلی و علی البدل در شرکت سهامی خاص اجباری و در شرکت با مسئولیت محدود در صورتیکه تعداد شرکا بیش از12نفر باشد، لازم است.

4-  4-  مدت مدیریت در شرکت سهامی خاص حداکثر 2سال می باشد که قابل تمدید است و در شرکت با مسئولیت محدود مدیران شرکت برای مدت محدود یا نامحدود انتخاب می شوند.

5-  5-  سرمایه در شرکت سهامی خاص به سهام تقسیم و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آنهاست.سرمایه در شرکت با مسئولیت محدود به سهام یا قطعات سهام تقسیم نمی شوند و شرکا فقط تا میزان سرمایه خود در شرکت مسئول قروض و تعهدات می باشند.

6-  6-   مدیران در شرکت سهامي خاص الزاماً بايستي سهامدار بوده و يا تعداد سهام وثيقه مقرر در اساسنامه را تهيه و به صندوق شركت بپردازند.

7-  7-   مديران در شركت با مسئولیت محدود بصورت موظف یا غیر موظف که از بین شرکا یا از خارج انتخاب می شوند انجام وظیفه خواهند نمود.

8-  8-  تقویم سهم الشرکه غير نقدي در شرکت با مسئولیت محدود توسط شرکا صورت می گیرد. شرکا در این خصوص در مقابل اشخاص ثالث مسئولیت تضامني دارند.

9-     تقويم آورده هاي غیرنقدی در شرکت سهامی خاص با کارشناس رسمی دادگستری خواهد بود.

 

- اشخاص حقوقي پس از ثبت داراي شخصيت حقوقي خواهند بود و بر اساس قوانين و مقررات حاكم در منطقه فعاليت مي نمايند.

- پلمب دفاتر تجارتي اشخاص حقيقي و حقوقي طبق دستورالعملي كه توسط سازمان هر منطقه تعيين مي شود صورت گرفته و پس از امضاء نماينده واحد ثبتي به مهر واحد مذكور ممهور مي شود.

 

آثــار باستـانـــي :

 

1- دره شام:

يكي از دره هاي تاريخي- طبيعي و در عين حال مقدس حاشيه ارس «دره شام» مي باشد كه از تلاقي رود ارس با آق چاي تا نزديكي شهر خوي امتداد دارد. بناهاي تاريخي اين دره عبارتند از كليساي سنت استپانوس، زيارتگاه هوانس مقدس عليا، هوانس مقدس سفلي، كليساي مريم مقدس، كليساي سركيس مقدس، كليساي اندرياس مقدس، زيارتگاه سركيس مقدس، كليساي گئورگ مقدس. 

2- كليـساي سنـت استپانــوس (St. Stephanus Minister):

در 17 كيلو متري غرب جلفا در محلي به نام قزل وانك (صومعه سرخ) كليسايي به نام سنت استپانوس، اولين شهيد راه مسيحيت، بنا شده است. قدمت اين كليسا به هزاره اول ميلادي برمي گردد. سبك معماري اين كليسا آميزه اي است از شيوه هاي معماري اوراتو، اشكاني، يوناني و رومي كه بعد از به وجود آمدن بناهاي شگرف سنت اچميادزين، سنت طاطائوس و آختامار و سنت استپانوس به شيوه معماري ارمني شهرت يافت.

اين كليسا از سه قسمت برج ناقوس، نمازخانه و اجاق دانيال (نمازخانه بوغوس پطروس) و همچنين آتشكده كه متعلق به دوران زرتشت است تشكيل شده است.

 

3- مـجموعـه كـــردشت :

روستاي كردشت در 70 كيلومتري شرق جلفا در كنار رودخانه ارس و مرز ايران و ارمنستان قرار گرفته است. اين مجموعه شامل هشت بناي تاريخي؛ حمام بزرگ، عمارت، حمام كوچك، مسجد غريب، ديوانخانه، يخچال، قلعه كردشت، و ساخلو (پادگان نظامي) مي باشد. قدمت اين مجموعه به دوران قاجار و جنگ هاي سي ساله ايران و روس مي رسد. البته قديمي ترين اثر، مسجد غريب است كه متعلق به دوران زنديه مي باشد.

از آثار تاریخی این منطقه می توان به حمام جلفا، یخچال بوزخانه جلفا، پل های خداآفرین، امامزاده سید محمد آقا، امازاده شعیب، کاروانسرای شاه عباسی، کلیسای چوپان، کلیسای مریم مقدس، قلعه علی بیگ و آرامگاه جرجیس پیامبر را نام برد.

 

 

جاذبه هاي طبيعي ارس:

 

ارس که در زبان مـحلي «آراز» ناميده مي شود، از کوه هاي مين گول (هزار برکه) ترکيـه در جنوب شهـر ارز روم سرچشمه مي گيرد. طبيعت سرسبز جزيره ها، پرندگان و کوه ها ي زيبا و سر به فلک کشيدة اطراف رود ارس جاذبه اي دل انگيز براي گردشگران ايجاد نموده است. اين رودخانه در نوار مرزي شمال غرب کشور واقع شده است و داري سه سد بزرگ مي باشد که عبارتند از : سد ارس، سد خدا آفرين و سد ميل مغان.       

همچنين، پل هاي مواصلاتي پلدشت، پل چوبي و پل راه آهن جلفا، پل نوردوز، پل اصلاندوز و بيله سوار از جمله مبادي ورودي و خروجي ارس محسوب مي شوند.

 

 

آبشار آسياب:

آبشار آسياب در 30 کيلومتري شرق جلفا در دل حيات وحش کيامکي قرار دارد. بقاياي آسياب اين آبشار به دورة قاجاريه مي رسد. در پشت اين آبشار که ارتفاعي بيش از30 متر دارد، غار آهكي زيبايي با طاقديس ها و ناوديس هاي شگفت انگيز وجود دارد که بر اثر ممارست آب بر دل سنگ ايجاد شده است.

 

 

روستاي اشتبين:

يکي از قديميترين و زيبا ترين روستاهاي حاشيه رودخانه ارس روستاي اشتبين است. خانه هاي مزين به سردرها و کتيبه هاي مرمرين دورة صفويه و طبيعت جذاب با جنگلي از ميوه هاي متنوع، اين روستا را دهکده سلامت نام نهاده و در زمرة آثار ملي ثبت شده قرار داده است.

 

حیات وحش:

پناهگاههاي حيات وحش کيامکي و منطقه حفاظت شده ارسباران، زیستگاه گونه های جانوري همچون آهو، مارال، قوچ و ميش ارمني، کل و بز، پلنگ، خرس قهوه اي و گونه هاي پرندگان مثل سياه خروس، کبک و عقاب طلايي، اردک، حواصيل، اگرت و بوتيمار، قرقاول، طرلان، بالا بان و پوشش گياهي بيد، زرشک  و افرا و نسترن، و گردو و گیاهان مکرتعی و دارویی است.

 

صنايع دستي:

  نقش قالي و گليم و گبه و جاجيم هر يك آيينه اي است گره خورده در تار و پود فرهنگ و تمدن ايراني. دستبافته هاي مردم حاشيه ارس نيز انعكاسي از تفكر و طبيعت پيرامون است. درميان دستبافته هاي اين مردم ورني از اهميت خاصي برخوردار است.

 

ورني: Varni

ورني يا سوماك نوعي گليم فرش نما است كه وجهه اي جهاني دارد. اين دستبافت نوعي گليم يك رو  و بدون پرز است كه به سبك پودپيچي يعني گذراندن پود اصلي از تار و پيچش نخ به دور نخ هاي تار شكل گرفته و نقش مي پذيرد.


مطالب مشابه :


قرارداد با موسسه طرلان ( دکتر کرمی )

Mehr 86 - IUMS - قرارداد با موسسه طرلان ( دکتر کرمی ) - ورودی مهر 86 دانشگاه علوم پزشکی ایران




تهیه کتاب های دکتر کرمی

خوشبختانه با صحبتی که با موسسه طرلان شد قرار شد کتاب های آزمون آموز دکتر کرمی نیز با تخفیف




برنامه درسی سیستم جامع (دوره دوم)

انتشارات طرلان - برنامه درسی سیستم جامع نکات مهم در وبلاگ موسسه به آدرس www.rezidenti.com موجود است.




رمان روزای بارونی3

طرلان همیشه به ترسا حساس بود و سعی می کرد تا جای ممکن ترجیح می داد خودش بره داخل موسسه.




آشنایی کاربردی با منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس

موسسه بازاریابی سهند - آشنایی کاربردی با منطقه آزاد تجاری و صنعتی ارس - مبادله افکار




تور ارزان قیمت قله ی آرارات

سروش کوهستان - تور ارزان قیمت قله ی آرارات - وبلاگ موسسه کوه نوردی و طبيعت گردي سروش کوهستان




رمان روزای بارونی4

- در ضمن پرهام به پیشنهاد نامزدش اومده موسسه من. طرلان با خنده پشت سرش گفت:




برچسب :