چند نمونه از کرم های انگلی
آسکاریس
آسکاریس یا همان کرم روده
فرمانرو: جانوران
رده:Secernentea
راسته: Ascaridida
تیره: Ascarididae
طول آن بیست تا ۳۵ سانتیمتر میباشد.طول کرم ماده بیشتر است و حداکثر قطر آن در حدود ۶٫۵ میلیمتر است. اندازه نر کوچکتر و طول آن از ۱۵ تا ۵ سانتیمتر است.
تخم آسکاریس
گرد متمایل به بیضی ،قهوه ای رنگ ،با اندازه 60-50 میکرون دارای سه لایه آلبومینی،لیپیدی و کیتینی می باشد.تخم هنگام دفع سلولار است(جنین بصورت توده سلولی است).از اختصاصات تخم آسکاریس داشتن آلبومین با برجستگیهای منظم پستانک مانند می باشد.تخمهای آسکاریس به سه فرم دیده می شوند:
1-تخمهای لقاح یافته، که فرم های تیپیک (طبیعی)انگل می باشد Fertilized ova.
2-تخمهای لقاح نیافته که از طریق بکرزایی بوجود می آیند یعنی کرم ماده بدون جفت گیری با نر تولید تخم می کند که این تخم هرگز بارور و دارای جنین نمی گردد.این تخم کشیده و پوشش آلبومینی در گوشه های تخم توسعه بیشتری نموده،شکل نامنظمی دارد و اندازه آن بزرگتر است.Non fertilized ova
3-تخمهای بدون پوشش (Decorticate ova).
تنیا یا کرم کدو
طول كرم ۴ تا ۸ متر ، داراي ۴ بادكش است كه بوسيله بادكش هاي موجود در سر به مخاط روده باريك مي چسبد.
تخم تنیا
اکسیور یا کرمک
انگل اكسيور يا كرمك، كرم كوچكي است از خانواده كرمهاي حلقوي شكل به طول يك الي يك و نيم سانتيمتر كه به كرم سوزني نيز معروف است. اين انگل بيشتر در نزد كودكان شيوع داشته و محل زنگي آن در انتهاي روده بزرگ (كولون) و اطراف ركتوم ميباشد. تخم كرمك عموما بهعلت عدم رعايت بهداشت فردي و نيز به واسطه مصرف سبزي و ميوه و آبآلوده و يا مستقيما به وسيله دست وارد دستگاه گوارشي انسان شده و انتشار مييابد.
تریشین
کرم بالغ تریشین نر
کرم بالغ تریشین ماده
بیماری الفنتیازیس یا پافیلی
این بیماری توسط نوعی انگل از دسته نماتودها به نام بروگیا مالایی ایجاد میشود. بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت این بیماری ۱۲۰ میلیون نفر از مردم در سرتاسر دنیا را آلوده کرده است و ۴۰ میلیون نفر از آنها به سختی درگیر این بیماری هستند . که بیشتر آنها در کشورهای در حال توسعه زندگی میکنند و حدود یک میلیارد نفر در ۸۰ کشور جهان در معرض خطر بیماری هستند
زمانیکه یک پشه ماده شخصی را نیش میزند ممکن است این کرم و انگلی که “میکروفیلاریا” نامیده میشود را به درون خون جاری در رگهای شخص تزریق کند.
“میکروفیلاریا” در مدت زمان کمی بسرعت تکثیر شده و در تمام رگهای خونی بدن فرد منتشر میشود و حتی ممکن است چندین سال در بدن فرد آلوده زندگی کنند.
دیروفیلاریا رپنز
Dirofilaria repens نماتود نخي شکل زوئونوتيک است و در آفريقا، آسيا و جنوب اروپا سگها و ساير گوشتخواران را مبتلا ميکند. ميکروفيلرهايي که توسط مگس منتقل ميشوند در ميزبان نهايي به ماکروفيلر بارور کننده تبديل ميشوند. انسان نيز آلوده ميشود و اندامهايي که بيشتر مبتلا ميشوند عبارتند از پوست، ريه، چشم، پستان در خانمها و اندامهاي تناسلي در آقايان. اين انگل معمولاً در ميزبان انسان تصادفي نابارور است.
بیماری لوا لوآ یا Loiasis ـ Loa loa
مطالب مشابه :
اپیدمیولوژی تریشین
اپیدمیولوژی تریشین. جدول (1): گزارشات آلودگي به تريشين در
تريشينلا اسپيراليس Trichinella spiralis
انگل، قارچ و حشره شناسی علوم پزشکی اراک - تريشينلا اسپيراليس Trichinella spiralis -
مقدمه ی انگل شناسی
لارو تریشین توسط گوشت آلوده ی خوک و تنیا ساژیناتا باخوردن گوشت آلوده ی گاو
لام های ریویو
نر و ماده – تریشنا اسپیرالیس نر و ماده – لارو تریشین - تریشنلا اسپیرالیس ماده
چند نمونه از کرم های انگلی
تریشین. کرم بالغ تریشین
چرا گوشت خوک حرام است؟
شده برخی میکروبها مثل میکروبی که در گوشت خوک وجود دارد (انگل تریشین)
کرمهای لوله ای
5-تریشین:این کرم انگل روده انسان است و از طریق خوردن گوشت نیمه پخته خوک وارد بدن انسان می
برچسب :
تریشین