تصاویر شام غریبان، گالری عکس های شب شام غریبان و عزاداری بر سرور آزادگان حسین (ع) در قم
آيا شما تا به حال کلمه شيعه (Shiite) را در گوگل، ياهو، ام اس ن، و يا هر موتور جستجوگر مهم ديگري در شبکه جهاني اينترنت سرچ کرده ايد؟ در قسمت عکس آنها چطور؟ چه ديده ايد؟ آيا چنين نيست که حداقل در ده صفحه اول حتي يک عکس که ديدگاه مثبتي راجع به شيعه داشته باشد پيدا نميکنيد؟ اولين و مهم ترين عکس هاي موجود از قمه زني، حجاب افراطي، سنگسار، تيرباران، ترور و ... است. به نظر شما در دنياي امروز که مهم ترين منبع تحقيق و مطالعه شبکه جهاني اينترنت است، اگر کسي که هيچ آشنايي با اسلام و شيعه ندارد براي تحقيق پا به اين عرصه بگذارد چه شناختي از اين دين و مذهب پيدا ميکند؟ آيا آنچه که ميبيند واقعيتست؟ آيا پس از ديدن اين تصاوير رغبتي به ادامه تحقيق در اين مورد خواهد داشت؟ به مناسبت ايام محرم بر آن شدم تا تحقيق و تحليلي راجع به دلايل وجود وفور عکس هاي مربوط به قمه زني در اولين صفحات مربوط به شيعه و اسلام که باعث خشن و تروريست نشان دادن چهره اين دين و مذهب هستند داشته باشم.
به راستي چند درصد از شيعيان جهان به اين امر براي عزاداري در ايام محرم مبادرت مي ورزند؟ مسلما نسبت به کل جمعيت شيعيان تعدادشان زياد نيست. کشور هند که از ديرباز به کشور رمز و رازها و مرتاض ها شهرت داشته و اعمالي چون راه رفتن روي زغال در حال سوختن، غلتيدن روي شيشه خرد شده و ... در آن مرسوم بوده شيعياني نيز دارد که قمه ميزنند و متأسفانه باعث مي شوند که ديگر اعمال مرتاضانه هم وطنانشان نيز به شيعه نسبت داده شود. در عراق تعدادي از کشورهاي عربي ديگر و افغانستان هم تعداد اندکي از شيعيان دست به اين کار ميزنند. در ايران از آنجا که حکومت با آن مخالف بوده و سخت در صدد پيش گيري اين امر هستند. عرب هاي ساکن در ايران يا سال هاست که از اين کار دست کشيده اند يا مخفيانه دست به اين کار ميزنند و خود ايرانيان هم که از گذشته چنين کاري نکرده اند. پس مي بينيم که تعداد کساني که به اين کار اقدام ميکنند نسبت به کل جمعيت شيعيان جهان بسيار کم است. پس چرا نام شيعه با اين کار گره خورده و باعث شده شيعيان مردماني چنين بي رحم و خون ريز تلقي شوند؟
اولين و بهترين دليل سودجويي و فرصت طلبي رسانه هاي جمعي و خبرگزاري هاي مهم دنيا و موتورهاي اينترنتي که به صورت مستقيم يا غير مستقيم وابسته به صهيونيزم جهاني هستند. اين رسانه ها تبحر بالايي در تغيير هويت چهره هر چيزي در نظر ديگران دارند و عجيب نيست که چهره شيعه را هم بخواهند اين چنين نشان دهند. اما دليل بعدي بي توجهي خود شيعيان نسبت به تبعات اين کار نادرست است. بحث درباره درستي يا نادرستي اين کار نيست. اما آيا آنان نمي بينند که با اين کار چه ضربه مهلکي به دين و آئين هم کيشان خود زده و به جاي تبليغ مثبت و فراخواني ديگر مردم جهان به دين مبين اسلام و مذهب شيعه (که قطعا گام نهادن در آن و عمل به آن و احکام و قوانين انسان ساز آن، ضامن خوشبختي و سعادت دو دنياست) آنان را نسبت به اين دين بدبين و از آن دور ميکنند؟! به سبب همين اقدامات است که هر ساله شيعيان جهان (بر اثر همين بد بيني) کشته مي شوند يا مورد آزار و اذيت قرار ميگيرند. امروزه ما در يک دهکده جهاني زندگي ميکنيم که کوچکترين حرکتمان توسط بقيه ديده و کنکاش ميشود. خبرگزاري هاي معاند به دنبال از کوه کاه ساختن هستند.
آرزوي ما و بسياري از عکاسان و خبرنگاران هم وطن و هم کيشمان اين است که وقتي شخصي که هيچ آشنايي با دين اسلام و مذهب تشيع ندارد اين کلمات را جستجو ميکند، با تصاويري زيبا و دلنشين از حقانيت مذهب شيعه (اماکن زيبا، معماري اسلامي، مراسم هاي مذهبي شاد، سوگواري هايي معقول و پر مفهوم، حجابي که زينت و زيور زنان مسلمان است و ...) ديگر عکس ها و مطالبي که حقيقت دين اسلام را مطرح ميکند برخورد کند، اما متاسفانه اين عوامل ديگري که ما از آن بي اطلاع يا به آن بي توجه بوده ايم مانع هستند که بايد رفع گردند.
در ادامه براي ديگر مردماني که شايد اطلاع کافي از عزاداري هاي مرسوم و معقول مسلمين شيعه ندارند (که با شکوه ترين آن ها در ماه محرم و به مناسبت شهادت سومين امام شيعيان امام حسين (ع) در روز عاشورا برگزار مي شود، ندارند، و در توضيح عکس هاي اين مجموعه و مجموعه هاي ديگر ارائه شده، به مناسبت اين ايام به ذکر انواع عزاداري ها مي پردازم (کوتاه و در حد وسع)
عزاداري عموم مردم شيعه در کشور ايران از اولين شب محرم آغاز شده و به مدت ده شب (تا شب شام غريبان) در همه مساجد و تکايا و حسينيه ها داير مي باشد. پس از آن نيز در دهه هاي دوم و سوم محرم و سپس در روز اربعين (که چهلمين روز شهادت امام حسين (ع) است) در بعضي نقاط کم و بيش ادامه دارد. اما بيشترين و با شکوه ترين مراسم در دهه اول محرم برگزار مي شود. هر يک از اين مراسم ها معمولا چند قسمت دارد که به فراخور حال مخاطبين انجام مي شود. معمولا اولين قسمت در مراسمي يک سخنراني مذهبي توسط يک عالم ديني است که در آن دلايل حکمت ها و شرايطي که باعث وقوع اين واقعه بزرگ تاريخي شده است توضيح و تفسير شده و وظايف پيروان و شيعيان آن امام عزيز شرح داده مي شود تا در قبال مسئوليتي که در عصر حاضر به عهده دارند نا آگاه يا غافل نبوده و به درستي به انجام آن مبادرت ورزند. سپس شخص ديگري که مداح ناميده مي شود به ذکر اتفاقات رخ داده (که همگي مصيبت هاي عظيمي بوده اند) مي پردازد و مردم از اين همه رنج و سختي که امامشان در راه دين خدا کشيده است اشک ها ميريزند. قسمتي از اين عزاداري ها هم شعرهايي است که با ضرب آهنگي خاص خوانده شده و هم زمان با آن حاضرين براي نشان دادن ميزان علاقه شان به امام و سوگواري براي ايشان همراه با همان ضرب آهنگ يا با دست بر سينه مي زنند يا با زنجيرهاي مخصوص بر پشت کتف و شانه. (دين اسلام که دين تعقل و تفکر و سلامت است، زدن بر خود يا هم نوع را ممنوع کرده و در صورتي که کسي حتي يک سيلي برخود يا شخصي بزند که جايش قرمز شود طبق قانون مجازات اسلامي موظف به پرداخت ديه -وجه نقد- يا... خواهد بود. اين سينه زدن ها و زنجير زدن ها به صورت نمادين بوده و هرگز نبايد موجب زخم يا کبودي شود و در غير اين عزاداري اسلامي نيست) در اغلب اين مراسم از محل کمک هاي مردمي و نذورات پذيرايي و خدمات و تزئينات مجلس انجام مي شود.
مهم ترين و پر شور ترين عزاداري ها در دو روز تاسوعا و عاشورا (روزهاي نهم و دهم ماه محرم است که سال روز به شهادت رسيدن امام حسين (ع) است. در اين دو روز تقريبا همه شيعيان به مساجد، تکايا، حسينيه ها و زينبيه ها، مکان هاي مذهبي و حرم هاي مطهر امامان و امامزادگان مدفون در خاک ايران آمده و هر کس به هر نحو که مي تواند ارادت خود را در حد وسع به خاندان مظلوم پيامبر اکرم (ص) و سوگواري اش در عزاي نوادگان ايشان ابراز مي نوايد. دسته هاي سينه زني و زنجير زني بزرگ، افرادي که پرچم ها، علم ها، علامت هاي سنگين را به دوش مي کشند، يا برخي که با نواختن بر طبل ها و سنج ها و شيپورها يا پوشيدن لباس هايي تداعي کننده آن واقعه، سعي در نشان دادن غم خود دارند. در بين اين مردم افرادي را همچون علي اصغر، فرزند شير خوار امام که به شهادت رسيد، با لباس هاي عربي و پيشاني بند و ... ظاهر مي شوند و برخي در کسوت ديگر اصحاب و ياران آن امام (بنا بر روايات و توصيفات تاريخي)...
اين خلاصه اي بود از شمايل عزاداري شيعيان بر امامشان و رسم عزاداري و سوگواري عموم مردم شيعه. اين وظيفه ماست که چهره واقعي مسلک خود را به جهانيان بشناسيم و از هر آنچه باعث سرافکندگي هم کيشانمان مي شود به جد خود داري کنيم... (فرشته رجبي)
at the night of Ashura day shiite muslims hold another ritual named SHAME GHARIBAN meaning the night of lonelies which refers to the family of Imam Hosayn.people use candles for them to say we are with you. 16 dec 2010
عکس هایی از مراسم شام غریبان در شهر قم در کنار حرم حضرت معصومه.
مطالب مشابه :
تغييرات در معماري و تزئينات تكيه معاون الملك كرمانشاه
art air - تغييرات در معماري و تزئينات تكيه معاون الملك كرمانشاه - پرواز هنر
مطالعه وبررسي ايلات وعشاير (گروههاي انساني كوچ رو ) ايل قشقايي1
مرگ و مراسم سوگواري و تدفين. تزئينات مخصوص زنان. تزئينات خردسالان. تزئينات لباس
تکیه زاغرم
در ايام سوگواري ابا مراسم هاي و آهك گل و گچ كه در تزئينات نيز به كار رفته است
خانه بروجردیها
براي تزئينات ديوار بيروني تالار بزرگ سرپوشيده که در اعياد و مراسم سوگواري مورد استفاده
نگاهي به آداب و رسوم مردم آيسك در محرم
در زمان سوگواري سرور و گسترده در مراسم و مجالس و ديگر تزئينات بسته و
شش مورد از نمادهايي كه در سوگواري حادثه عاشورا جلوه كرده اند
زهير - شش مورد از نمادهايي كه در سوگواري حادثه عاشورا جلوه كرده اند - از خود تا به خدا
تاریخچه علم و علامت کشی در محرم
در سالهاي بعد بخصوص در دوران زنديان و قاجاريه تزئينات از مراسم سوگواري شيعي به
تجزيه و تحليل نماي اصلي خانه بروجردي ها
مراسم سوگواري بوده است شامل يک ايوان که داراي سقف بلندي است در جلو و يک قسمت شاهنشين در
آداب و رسوم محرم در آیسک
در زمان سوگواري سرور و ديگر تزئينات بسته و مراسم عزاداري و سوگواري
تصاویر شام غریبان، گالری عکس های شب شام غریبان و عزاداری بر سرور آزادگان حسین (ع) در قم
(اماکن زيبا، معماري اسلامي، مراسم هاي مذهبي شاد، سوگواري و تزئينات مراسم شام غریبان
برچسب :
تزئينات مراسم سوگواري