فوتبالیست ها

qhmxamndb65rqlvsoiaw.jpg

پخش کارتون‌های دوران کودکی همیشه حس نوستالوژی و تازگی خاصی برایمان دارد وخاطرات خوش آن دوران را برایمان زنده می‌کند. فوتبالیست ها، کارتونی که دیدنش ظهر روز‌های جمعه، (بعد از خوردن ناهار) از ضروریات بود، به وسیله ی مداد( یو ایچی  تاکاهاشی) در سال1980 خلق شد و به زودی به مشهورترین نمایش فوتبال تیمی در تاریخ فوتبال ژاپن (و حتی جهان) تبدیل شد. در ژاپن به این کارتون هیچ توجهی نشد ولی فوتبالیستها در کشور های خارجی مورد توجه بچه ها قرار گرفت وشهرت زیادی را در سراسر دنیا به دست آورد که موجب شد بعضی از آنها در آینده به بازیکنان مشهوری تبدیل شوند. بزرگانی چون زیدان ،الکساندرو دل پیرو و ناکاتا در مصاحبه های خود گفته اند که به عشق این کارتون فوتبالیست شده اند. این مجموعه بر پایه زندگی نوجوان فوتبالیستی از کشور ژاپن به نام سوباسا اوزارا ساخته شده است . سوباسا شدیداً عاشق فوتبال است. او حتی در خواب هم می بیند که با تیم ملی ژاپن در جام جهانی پیروزی های زیادی کسب می کند.او توپ فوتبال را دوست خود می داند و با تارو میساکی، واکی بایاشی، کاکرو یوگا، جون میزوگی ، کارل هاینز اشنایدر، ایشی زاکی با شماره 14،  واکاشی زوما، ماتسویاما (كاپیتان تیم فارونو)، تاکشی (دوست کاکرو) و ... همگیمان را پای تلویزیون میخکوب میکرد.

شاید برایتان جالب باشد بدانید که تاکنون در دنیا هیچ کارتونی مانند کارتون فوتبالیست‌ها پرطرفدار و پربیننده ساخته نشده، تا جایی که در بیش از ۱۲۰ کشور جهان به زبان‌های گوناگون به نمایش درآمده است.دو سری از کارتون فوتبالیست‌ها در ایران پخش شد. سری اول، در 26 قسمت با اسم اصلی‌اش «گانباره کیکا-زو» بود که ترجمه‌اش می‌شود همان فوتبالیست‌ها و با هنرنمایی کاکرو دایچی به عنوان کاپیتان و ماسارو دروازه‌بان تیم شاهین که رقیب اصلی‌شان یوسوجی دروازه‌بان شکست‌ناپذیر تیم عقاب بود و سری دوم که همان سوباسای خاطره انگیز خودمان است.

جالب اینجاست که خیلی چیزهای کارتون «فوتبالیست‌ها» بعدها به حقیقت پیوست: در کارتون، ژاپنی‌ها در حسرت یک مربی برزیلی بودند (همان (جان) عموی برزیلی سوباسا ) که بعدها صاحبش شدند (زیکو)؛ یک سبک فوتبال بسته مبتنی بر پاس‌کاری‌های کوتاه وجود داشت به اسم «قفس پرنده» که بعدها در تیمی مثل یونان دیدیم که با همین سبک قهرمان یورو ۲۰۰۴ شدند؛ یک پرتاب‌کننده رؤیایی اوت‌ دستی(کاشیزو) بود که آن هم تعبیر شد (توسط علی علیزاده خودمان!). هیچ چیز زیباتر از این نیست که این کارتون‌ها و خیال‌ها به واقعیت تبدیل شوند.

اگر بگوییم کاپیتان سوباسا دنیا را تکان داد، خیلی بیراه نگفته‌ایم. چرا که از سال ۱۹۸۱ تا به حال، ۱۳ سری مختلف از کمیک‌استریپ‌های این داستان در مجلات گوناگون چاپ شده و می‌شود. 5 سریال تلویزیونی، ۴ فیلم و نزدیک به 20 بازی کامپیوتری هم براساس آن به بازار عرضه شد. از آمریکا و اسپانیا و برزیل بگیرتا فرانسه و تایلند و آفریقای جنوبی، این کارتون را با اسم‌های مختلف پخش کرده‌اند. جالب‌ترین اسمش هم در کشورهای عربی بود: «کاپیتان ماجد». شاید به احترام کاپیتان ماجد عبدالله که صد بازی ملی در کارنامه خود دارد ولی ما اسطوره کُشها. برای "دایی آقای گل جهان" یه بازی خداحافظی ساده هم برگزار نکردیم!


مطالب مشابه :


فوتبالیست ها

مقامی کسب کند.حالا اگر این یک اثر تخیلی و رمانتیک بوده یا واقعی، در جام جهانی 1998 اثری




فوتبالیستها

جام جهانی) ( 3: بعد از جام جهانی) این خبر که فوتبالیستها سه آمد در اخبار جوانه ها گفته شد و




فوتبالیست ها

ولی فوتبالیستها در کشور در خواب هم می بیند که با تیم ملی ژاپن در جام جهانی پیروزی




کارتون فوتبالیستها

کارتون فوتبالیستها برگزاری مسابقات جام جهانی و مواد در دانشکده فنی




بیوگرافی الیور کان

بیوگرافی و عکس فوتبالیستها آلمان‌ها در جام جهانی ۲۰۰۲ توانستند مقام دوم را کسب کنند که




برچسب :