هتل عباسی اصفهان ، شاهکار معماری صفوی | هتل شاه عباسی اصفهان قدیمیترین هتل جهان

هتل عباسی اصفهان ۵*


نماد هنر ناب عصر صفوی  | زیباترین هتل ایران هتل عباسی اصفهان


هتل عباسی اصفهان ، هتل شاه عباسی اصفهان ، تصاویر از هتل عباسی اصفهان ، سوئیت های هتل عباسی اصفهان

اصفهان نصف جهان و پایتخت هنر اسلامی در قلمرو کشور پر قدمت و پهناور ایران ، نگینی در دل خود دارد که به گفته بسیاری قدیمیترین هتل جهان است . این اقامتگاه بی نظیر و بی همتا تزئینات بی همتایی از هنر عصر صفوی به عنوان زیباترین و تکامل یافته ترین سبک معماری اسلامی ایران در دل خود جا داده که میهمانان هتل را چنان شیفته خود میکند که کمتر مسافر هنردوستی را توان دل کندن از این زیبایی ها میدهد . به همین جهت است که با مراجعه به سایت  trip advisor  خواهید دید که این هتل در نظر سنجی ها رتبه ای فراتر از بسیاری از هتلهای مجلل و لوکس و نوساز دارد .

اینجانب سیامک نصیحتی نگارنده این متن مفتخرم اعلام نمایم که هتل زیبای سنتی عباسی یکی از معدود هتلهایی است که برای 365 روز سال برای دیدار و اقامت در آن تور داشته و تور برگزار مینمایم و تاکنون توریستهای ایرانی و غیر ایرانی بسیاری را برای استفاده از خدمات این هتل در قالب تورهایم در این هتل اسکان داده ام به همین جهت و در راستای آشنایی بیشتر شما عزیزان متن زیر را تقدیم حضورتان مینمایم

عکس از هتل عباسی اصفهان ، Abbasi hotel in Esfehan , Iran

تاریخچه مهمانسرای عباسی

معماری شکوهمند ایران همواره چون گوهری تابان در میان آثار معماری جهان می درخشیده و از مرتبه ای بلند برخوردار بوده است . در این میان ، معماری مکتب اصفهان در دوره های گوناگون طلایه دار این راه پرشکوه بوده و نام هنر و فرهنگ ایران را در گوشه و کنار جهان بلند آوازه کرده است . در دوره صفوی ، شهر اصفهان از چنان عظمت و شکوهی بهرمند شد که نصف جهانش نامیدند . در میان آثار معماری بازمانده از این عصر مجموعه مدرسه و بازارچه و کاروانسرایی برجای مانده است که در کنار خیابان چهارباغ اصفهان چون گوهری یگانه می درخشد . این مجموعه به دستور شاه سلطان حسین صفوی ، ساخته شد و آن را به مادر خویش پیشکش کرد . از این رو ، مدرسه و کاروانسرای مادر شاه نامیده شد . از مجموعه بناهای یاد شده ، مدرسه از همه مشهورتر و به اعتبار کاشیکاری ظریف و بی همانند آن ، از زیباترین آثار تاریخی اصفهان و جهان به شمار می رود . این شاه بیت معماری اسلامی که با وقاری شکوهمند در کنار چهارباغ نشسته و بیشتر به نام مدرسه چهارباغ معروف است ، بیش از سه قرن است که طالبان علوم دینی و دانشوران علوم الهی ، در کنار پیچ و تاب خاموش اما پرشور نقش کاشیهای آبی ، در آن به تعلیم و تعلم سرگرم اند . در آغاز ، انگیزه اصلی ساختن بازار و کاروانسرا استفاده از عواید آنها برای نگهداری مدرسه و تامین معاش اهل مدرسه بوده است . بازار را ، که در کنار ضلع شمالی مدرسه قرار دارد ، سقفی بلند از تاق ضربیهای خوش نما پوشانده و حجره های دو طرف آن در دو طبقه ساخته شده است . این بازارچه را پیشتر بازارچه بلند می خواندند و امروز بازار هنر می نامند . اکنون در حجره های این بازار دست سازهای بومی و سنتی به مشتریان عرضه می شود و در حجره های فوقانی ، صنعتگران بومی به ساختن این آثار مشغولند . هنوز هم در این بازار اشیایی به مشتریان فروخته می شود که نامهای خاطره برانگیزی را به یاد می آورد : خاتم مینا ، قلمکار ، قلمزنی ، منبت ، سوخت ، تذهیب ، معرق ، گلابتون ، زریبافی ... . از زمان ساخت مجموعه مدرسه و بازار و کاروانسرا سیصد سال می گذرد . به نظر می رسد بنای مدرسه مادر شاه در سال 1112 هجری قمری آغاز و تا سال 1128 به طول انجامیده است . تاریخهای نقش شده در گوشه و کنار این مدرسه ، زمان ساخت آن را مشخص می کند . در کتیبه ای سال 1114 و بر کتیبه چوبی دیگری سال 1119 و در نقش حک شده بر در مدرسه ، سال 1120 و در کتیبه ای به خط عبدالرحیم جزایری ، سال 1122 نقش است .

با شکوفایی اقتصاد ایران در عصر صفوی ، ساختن بناهای عظیم و سودمند همچون بازار ، پل ، سد ، آب انبار ، برج کبوتر ، رباط ، مسجد و مدرسه رواج یافت اما شاخص ترین بناهای آن دوره ، مجموعه کاروانسراهاست که هنوز هم برخی از آنها ، اگر چه ویران ، در گوشه و کنار این سرزمین ، چه در کنار راه ها و چه در گوشه و کنار شهرها ، به چشم می خورد . کاروانسراها تنها محل اطراق شبانه کاروانیان و رهگذران و باراندازی و بارگیری کاروانها نبود . کاروانسراهای شهری همچنین فضایی مناسب برای نگهداری کالا و مبادلات بازرگانی بود . شاردن ، سیاح اروپایی که در زمان صفوی از اصفهان دیدن کرد ، تعداد کاروانسراهای اصفهان را بیش از 1800 کاروانسرا خوانده است .

استواری و زیبایی از ویژگیهای اصلی کاروانسراهای صفوی است و مشابهتی که کمابیش در ساختمان بیشتر آنها دیده می شود ، این گمان را تقویت می کند که همه آنها از روی طرحی نمونه ساخته شده اند . اگر چه گاهی تفاوتهای اصلی در اجزای این بناها دیده می شود ، اما عناصر عمده ، همچون حیاط چهارگوش مرکزی با اتاقهای یک یا دو طبقه در گرداگرد آن به صورت قرینه و صفه ها با ایوانهای جلوی اتاقها ویژگی مشترک بیشتر این کاروانسراهاست .

در بازسازی کاروانسرای مادر شاه کوشش شده است که شکلی کلی آن محفوظ بماند و تنها تغییر ظاهری ، درختکاری و آرایش صحن مرکزی آن به شکل باغهای اصیل ایرانی است . در آب و هوای کویری و نیمه کویری ایران ، حیاط قلب تپنده معماری است فضایی باز و مفرح که طبیعت مهربان را با آب و گیاه به کاشانه ما می آورد و آن را از خشکی و سرمای بیرون محفوظ می دارد . کاروانسرای مادر شاه نیز همچون دیگر کاروانسراهای صفوی حیاطی مربع شکل در میان دارد که طول هر ضلع آن هشتاد متر است . در نوسازی کاروانسرا این حیاط خاکی باغی پر گل و گیاه شده است که نهری به نام فرشادی (farreshadi)از میان آن می گذرد . در هر ضلع حیاط ، ایوانی قرار دارد که حجره های دو طبقه سفید رنگ در کنار آن صف کشیده اند . به گفته تاورنیه ، سیاح اوپایی ، بازرگانان متمکن آن روزگار ، اتاقهای پایین را به اتاقهای بالا ترجیح می دادند ، زیرا هم در تابستان خنک تر و هم به انبارها و باراندازهای آنان نزدیک تر بود . در آن زمان در صحن مرکزی کاروانسرا سکویی دراز برای پیاده کردن بارها تعبیه شده بود و اصطبلهایی نیز برای تیمار چهارپایان بارکش وجود داشت . ایوان شمالی کاروانسرا به بازارچه شاهی و ایوان جنوبی به باغ فتح آباد باز می شد که امروز چیزی از آن آثار برجای نیست .
سادگی و استواری این بنا با فضایی دلگشا و آرام ، شکوه و زیبایی میدان نقش جهان را به یاد می آورد که گوهر بازمانده از عهد صفوی است . اما شکوفایی عصر صفوی نیز پایدار نماند و در تند باد یورش افغانها به تاراج رفت . در دوره های بعد کاروانسرای مادرشاه نیز ، همچنین بسیاری از بناهای دیگر متروک ماند و تنهادر زمان حکومت ظل السلطان ، شاهزاده سفاک قاجار ، یک بار تعمیر شد . سپس در عهد معاصر از این بنا به عنوان آمادگاه پادگان اصفهان استفاده می شد که امروز نام خیابان آمادگاه یادگار آن دوران است . فضای نسبتا وسیع این کاروانسرا موجب شد که در سالهای بعد توقفگاه کامیونهای حمل قند و شکر باشد و در سال 1336 شمسی که بازسازی این بنا آغاز شد ، با قرار ماهانه سی هزار ریال در اجاره اداره قند و شکر بود . همین بهره برداری نامناسب بود که همراه با باران و آفتاب ، و بی اعتنایی مردمان ، بر سرعت ویرانی کاروانسرا افزود . دیوارهای آجری نمای داخلی ، بر اثر ضخامت کاهگل ،‌که هر بار لایه ای بر لایه پیشین افزوده می شد ، شکاف برداشته ،‌در زیر وزن روز افزون بامها قد خم کرده بود ، پی های ضلع شرقی ، دیگر تاب نگهداری بنا را نداشت و دیوارها در آستانه سرنگونی بود . وضع دیگر قسمتها نیز چندان بهتر نبود . هم بنیاد بنا و هم رنگ و آب آن را گذر بی امان روزگار بر باد داده بود . کاشیها فروریخته ، درها و پنجره های قدیم به یغما رفته و سنگهای کف ایوانها و نبش دیوارها ، به مرور ایام ساییده و فرسوده شده بود .
در همین زمان بود که شرکت سهامی بیمه ایران گام پیش نهاد و با پیشنهاد آندره گدار ، که زمانی رییس و در آن موقع مشاور اداره کل باستانشناسی بود ، تبدیل کاروانسرا به مهمانخانه و طرح ساختمان مهمانسرا را که بعدا مهمانسرای شاه عباس نامیده شد ، تصویب کرد (سال 1336) . با این کار ، هم یک بنای ارزشمند تاریخی از انهدام نجات یافت ، هم خاطره کاربری نخستین آن ، یعنی اقامتگاه مسافران و سیاحان ، در شکل جدید مهمانسرا زنده ماند و هم فضایی بسیار چشم نواز و آبرومند در این شهر پرآوازه ایرانی به وجود آمد . اکنون ، زمزمه آب روان و رنگ و آب باغهای ایرانی ، جلوه هایی از معماری پرشکوه ایران اسلامی ، آثار هنری نشسته بر پیشانی دیوارها و ایوانهای رفیع ، چشم انداز گنبد فیروزه پر نقش و نگار مهمانسرای عباسی را چنان در یاد و خاطر میهمانان می نشاند که هرگز نمی توانند آن را فراموش کنند.
در اجاره نامه منعقد شده بین شرکت بیمه ایران و متولی وقت مدرسه چهارباغ ، در مورد تعمیر و یا احداث و نگهداری قسمتهای مختلف بنا چنین آمده است : "" شرکت بیمه ایران ملزم است به هزینه خود مهمانخانه ای در مورد اجاره بسازد و تمام اعیان ساختمانی که به وسیله شرکت مذکور انجام خواهد شد متعلق به شرکت مزبور است . نقشه مهمانخانه و عملیات ساختمانی باید با قانون عتیقات از لحاظ ابنیه تاریخی مغایرت نداشته باشد . آنچه از ساختمان سرای فتحیه (کاروانسرا) که به موجب تشخیص اداره کل باستانشناسی برای بقای آن لازم باشد ، شرکت بیمه ملزم است به هر هزینه خود و بلاعوض تعمیر و به حال فعلی حفظ نماید .
با خرید مقداری از زمینهای اطراف از شهرداری اصفهان و خرید و پرداخت سرقفلی مغازه هایی که در بدنه جنوبی کاروانسرا احداث شده بود ، سرانجام در تابستان 1337 شمسی ، ساختمان مهمانسرا آغاز شد .
در بازسازی کاروانسرا دو هدف در نظر بود : حفظ اصالت نمای بیرونی ، و تبدیل حجره های کاروانسرا به اتاقهای مهمانسرا .

هتل عباسی اصفهان ، عکس اتاقهای هتل عباسی اصفهان


نخست دیوارها و سقفها بازسازی گردید . سپس اجزای آسیب دیده مهار و قالب بندی شد و خشت خام با آجر یا بتون جایگزین گردید . اکنون در اتاقهای مجلل سمت شمالی ، نمونه کامل و تقریبا دست نخورده دیوارهای قطور و تاق ضربی های مشهور به تاق و چشمه و تاقچه ها و رفهای سیصد سال پیش را می توان مشاهده کرد . در بازسازی ، کوشش شده است که درها و پنجره ها اسلوب و چهره پیشین خود را حفظ کند . هر آنچه قابل مرمت بود تعمیر گردید و آنچه را دست زمان بر باد داده بود ، از نو ساخته شد .

در روند بازسازی ، تنگناهایی هم وجود داشت که از آن میان نبود پشتوانه مالی ، ناتوانی پیمانکار و تغییر مدیریت ، دست به دست داد و بناچار در سال 1341 کار تعطیل شد . تا این زمان فقط سی و شش اتاق ضلع غربی ساخته شده بود . پس از دو سال توقف ، در اوایل سال 1344 ، دو پیمانکار جدید ادامه کار را به عهده گرفتند : شرکت جنرال تکنیک برای کارهای تاسیساتی و شرکت دشت برای کارهای ساختمانی . سرانجام ساختمان جدید با اتاقها و سرسراها ، و باغ مهمانسرا با غرفه های اطراف آن ، به شکل کنونی آماده بهره برداری شد . اما این که چنین بنایی را چگونه باید آراست ، هنوز روشن نبود . در آغاز قرار بود باغ مهمانسرا اصالت خود را حفظ کند و قسمتهای دیگر ، شکل یک بنای ساده امروزی را داشته باشد . اما هر چه کار پیش می رفت این اندیشه قوت می گرفت که در قسمتهای نوساز نیز از آذینها و طرحهای اصیل ایرانی استفاده شود . اصفهان کانون هنرهای دستی بود و سزاوار بود که مهمانسرای این شهر جلوه گاهی از هنرهای اصیل بومی باشد . سرانجام همه طرحهای ارائه شده طرح شادروان استاد بهادری ، رئیس هنرستان هنرهای زیبای اصفهان ، از همه چشمگیرتر بود ، اما اجرای آن طرح ، دگرگونیهای کلی در ساختمان اصلی مهمانسرا و هزینه ای گزاف و زمانی دراز را می طلبید . هشت سال بود که سرمایه ای هنگفت راکد مانده بود و به مصلحت نبود که استفاده از این بنا بیش از این به تاخیر انجامد .

سرانجام ، مهندس مهدی ابراهیمیان برای تهیه طرح آرایش فضای داخلی مهمانسرا و اجرای آن انتخاب گردید . وی ، هم با شیوه های گوناگون هنرهای اصیل ایرانی آشنایی داشت و هم از شور و شوق فراوان برای زنده کردن هنرهای متنوع ایرانی برخوردار بود . آشنایی ایشان با بسیاری از هنرمندان اصفهانی که در آن زمان به دلیل نبودن زمینه فعالیت مساعد ، کم کم گوشه می گرفتند نیز عامل دیگری در انتخاب نامبرده بود . وی علاوه بر تهیه طرحها ، اجرای آنها را نیز به عهده گرفت . سرانجام گروهی متشکل از یکصد و پنجاه نفر از طراحان و نقش پردازان و گچبران و مشبک سازان و آینه کاران ، که بعدها عنوان گروه هنری مهر را برای خود برگزیدند ، کار تزئین مهمانسرا را از اوایل تابستان 1345 آغاز کرد و تا آخر همان سال به پایان رسانید . علاوه بر این ، در اجرای این طرح ، جوانان و هنر آموزان تازه کار نیز عملا آموزش داده شدند .

اداره چنین مهمانسرایی نیز از حساسیت ویژه ای برخوردار بود . برای این کار ، پس از مطالعه و دقت فراوان ، گروه هتلداری نگرسکو از فرانسه انتخاب شد که از مهر 1344 به مدت دو سال این مسئولیت را عهده دار بود . از آن پس مدیریت مهمانسرا به مدیران ایرانی سپرده شد . این مدیران بیشتر از میان کارمندان عالیرتبه شرکت بیمه ایران انتخاب می شدند . در سال 1351 شرکت بیمه ایران تصمیم گرفت به توسعه مهمانسرا بپردازد. این توسعه تنها از جانب شرق امکان پذیر بود . بنابراین با خرید یازده هزار و پانصد متر مربع زمین کناره ضلع شرقی ، بخش ضمیمه مهمانسرا ، که می توان آن را مهمانسرایی مستقل و مجهز دانست ، با هشتاد اتاق ،‌سرسرای ورودی ، رستوران ، تالار سخنرانی بزرگ و تمامی امکانات یک مهمانسرا ساخته شد . اینجا هم کار آراستن دیوارها و سقفها به مهندس ابراهیمیان سپرده شد و همان هنرمندان و صنعتگران پیشین ، اجرای طرحهای تازه و اصیل را برعهده گرفتند .

معماری شکوهمند ایران همواره چون گوهری تابان در میان آثار معماری جهان می درخشیده و از مرتبه ای بلند برخوردار بوده است . در این میان ، معماری مکتب اصفهان در دوره های گوناگون طلایه دار این راه پرشکوه بوده و نام هنر و فرهنگ ایران را در گوشه و کنار جهان بلند آوازه کرده است . در دوره صفوی ، شهر اصفهان از چنان عظمت و شکوهی بهرمند شد که نصف جهانش نامیدند . در میان آثار معماری بازمانده از این عصر مجموعه مدرسه و بازارچه و کاروانسرایی برجای مانده است که در کنار خیابان چهارباغ اصفهان چون گوهری یگانه می درخشد . این مجموعه به دستور شاه سلطان حسین صفوی ، ساخته شد و آن را به مادر خویش پیشکش کرد . از این رو ، مدرسه و کاروانسرای مادر شاه نامیده شد . از مجموعه بناهای یاد شده ، مدرسه از همه مشهورتر و به اعتبار کاشیکاری ظریف و بی همانند آن ، از زیباترین آثار تاریخی اصفهان و جهان به شمار می رود . این شاه بیت معماری اسلامی که با وقاری شکوهمند در کنار چهارباغ نشسته و بیشتر به نام مدرسه چهارباغ معروف است ، بیش از سه قرن است که طالبان علوم دینی و دانشوران علوم الهی ، در کنار پیچ و تاب خاموش اما پرشور نقش کاشیهای آبی ، در آن به تعلیم و تعلم سرگرم اند . در آغاز ، انگیزه اصلی ساختن بازار و کاروانسرا استفاده از عواید آنها برای نگهداری مدرسه و تامین معاش اهل مدرسه بوده است . بازار را ، که در کنار ضلع شمالی مدرسه قرار دارد ، سقفی بلند از تاق ضربیهای خوش نما پوشانده و حجره های دو طرف آن در دو طبقه ساخته شده است . این بازارچه را پیشتر بازارچه بلند می خواندند و امروز بازار هنر می نامند . اکنون در حجره های این بازار دست سازهای بومی و سنتی به مشتریان عرضه می شود و در حجره های فوقانی ، صنعتگران بومی به ساختن این آثار مشغولند . هنوز هم در این بازار اشیایی به مشتریان فروخته می شود که نامهای خاطره برانگیزی را به یاد می آورد : خاتم مینا ، قلمکار ، قلمزنی ، منبت ، سوخت ، تذهیب ، معرق ، گلابتون ، زریبافی ... . از زمان ساخت مجموعه مدرسه و بازار و کاروانسرا سیصد سال می گذرد . به نظر می رسد بنای مدرسه مادر شاه در سال 1112 هجری قمری آغاز و تا سال 1128 به طول انجامیده است . تاریخهای نقش شده در گوشه و کنار این مدرسه ، زمان ساخت آن را مشخص می کند . در کتیبه ای سال 1114 و بر کتیبه چوبی دیگری سال 1119 و در نقش حک شده بر در مدرسه ، سال 1120 و در کتیبه ای به خط عبدالرحیم جزایری ، سال 1122 نقش است .

با شکوفایی اقتصاد ایران در عصر صفوی ، ساختن بناهای عظیم و سودمند همچون بازار ، پل ، سد ، آب انبار ، برج کبوتر ، رباط ، مسجد و مدرسه رواج یافت اما شاخص ترین بناهای آن دوره ، مجموعه کاروانسراهاست که هنوز هم برخی از آنها ، اگر چه ویران ، در گوشه و کنار این سرزمین ، چه در کنار راه ها و چه در گوشه و کنار شهرها ، به چشم می خورد . کاروانسراها تنها محل اطراق شبانه کاروانیان و رهگذران و باراندازی و بارگیری کاروانها نبود . کاروانسراهای شهری همچنین فضایی مناسب برای نگهداری کالا و مبادلات بازرگانی بود . شاردن ، سیاح اروپایی که در زمان صفوی از اصفهان دیدن کرد ، تعداد کاروانسراهای اصفهان را بیش از 1800 کاروانسرا خوانده است .

استواری و زیبایی از ویژگیهای اصلی کاروانسراهای صفوی است و مشابهتی که کمابیش در ساختمان بیشتر آنها دیده می شود ، این گمان را تقویت می کند که همه آنها از روی طرحی نمونه ساخته شده اند . اگر چه گاهی تفاوتهای اصلی در اجزای این بناها دیده می شود ، اما عناصر عمده ، همچون حیاط چهارگوش مرکزی با اتاقهای یک یا دو طبقه در گرداگرد آن به صورت قرینه و صفه ها با ایوانهای جلوی اتاقها ویژگی مشترک بیشتر این کاروانسراهاست .

در بازسازی کاروانسرای مادر شاه کوشش شده است که شکلی کلی آن محفوظ بماند و تنها تغییر ظاهری ، درختکاری و آرایش صحن مرکزی آن به شکل باغهای اصیل ایرانی است . در آب و هوای کویری و نیمه کویری ایران ، حیاط قلب تپنده معماری است فضایی باز و مفرح که طبیعت مهربان را با آب و گیاه به کاشانه ما می آورد و آن را از خشکی و سرمای بیرون محفوظ می دارد . کاروانسرای مادر شاه نیز همچون دیگر کاروانسراهای صفوی حیاطی مربع شکل در میان دارد که طول هر ضلع آن هشتاد متر است . در نوسازی کاروانسرا این حیاط خاکی باغی پر گل و گیاه شده است که نهری به نام فرشادی (farreshadi)از میان آن می گذرد . در هر ضلع حیاط ، ایوانی قرار دارد که حجره های دو طبقه سفید رنگ در کنار آن صف کشیده اند . به گفته تاورنیه ، سیاح اوپایی ، بازرگانان متمکن آن روزگار ، اتاقهای پایین را به اتاقهای بالا ترجیح می دادند ، زیرا هم در تابستان خنک تر و هم به انبارها و باراندازهای آنان نزدیک تر بود . در آن زمان در صحن مرکزی کاروانسرا سکویی دراز برای پیاده کردن بارها تعبیه شده بود و اصطبلهایی نیز برای تیمار چهارپایان بارکش وجود داشت . ایوان شمالی کاروانسرا به بازارچه شاهی و ایوان جنوبی به باغ فتح آباد باز می شد که امروز چیزی از آن آثار برجای نیست .

سادگی و استواری این بنا با فضایی دلگشا و آرام ، شکوه و زیبایی میدان نقش جهان را به یاد می آورد که گوهر بازمانده از عهد صفوی است . اما شکوفایی عصر صفوی نیز پایدار نماند و در تند باد یورش افغانها به تاراج رفت . در دوره های بعد کاروانسرای مادرشاه نیز ، همچنین بسیاری از بناهای دیگر متروک ماند و تنهادر زمان حکومت ظل السلطان ، شاهزاده سفاک قاجار ، یک بار تعمیر شد . سپس در عهد معاصر از این بنا به عنوان آمادگاه پادگان اصفهان استفاده می شد که امروز نام خیابان آمادگاه یادگار آن دوران است . فضای نسبتا وسیع این کاروانسرا موجب شد که در سالهای بعد توقفگاه کامیونهای حمل قند و شکر باشد و در سال 1336 شمسی که بازسازی این بنا آغاز شد ، با قرار ماهانه سی هزار ریال در اجاره اداره قند و شکر بود . همین بهره برداری نامناسب بود که همراه با باران و آفتاب ، و بی اعتنایی مردمان ، بر سرعت ویرانی کاروانسرا افزود . دیوارهای آجری نمای داخلی ، بر اثر ضخامت کاهگل ،‌که هر بار لایه ای بر لایه پیشین افزوده می شد ، شکاف برداشته ،‌در زیر وزن روز افزون بامها قد خم کرده بود ، پی های ضلع شرقی ، دیگر تاب نگهداری بنا را نداشت و دیوارها در آستانه سرنگونی بود . وضع دیگر قسمتها نیز چندان بهتر نبود . هم بنیاد بنا و هم رنگ و آب آن را گذر بی امان روزگار بر باد داده بود . کاشیها فروریخته ، درها و پنجره های قدیم به یغما رفته و سنگهای کف ایوانها و نبش دیوارها ، به مرور ایام ساییده و فرسوده شده بود .

در همین زمان بود که شرکت سهامی بیمه ایران گام پیش نهاد و با پیشنهاد آندره گدار ، که زمانی رییس و در آن موقع مشاور اداره کل باستانشناسی بود ، تبدیل کاروانسرا به مهمانخانه و طرح ساختمان مهمانسرا را که بعدا مهمانسرای شاه عباس نامیده شد ، تصویب کرد (سال 1336) . با این کار ، هم یک بنای ارزشمند تاریخی از انهدام نجات یافت ، هم خاطره کاربری نخستین آن ، یعنی اقامتگاه مسافران و سیاحان ، در شکل جدید مهمانسرا زنده ماند و هم فضایی بسیار چشم نواز و آبرومند در این شهر پرآوازه ایرانی به وجود آمد . اکنون ، زمزمه آب روان و رنگ و آب باغهای ایرانی ، جلوه هایی از معماری پرشکوه ایران اسلامی ، آثار هنری نشسته بر پیشانی دیوارها و ایوانهای رفیع ، چشم انداز گنبد فیروزه پر نقش و نگار مهمانسرای عباسی را چنان در یاد و خاطر میهمانان می نشاند که هرگز نمی توانند آن را فراموش کنند.

در اجاره نامه منعقد شده بین شرکت بیمه ایران و متولی وقت مدرسه چهارباغ ، در مورد تعمیر و یا احداث و نگهداری قسمتهای مختلف بنا چنین آمده است : "" شرکت بیمه ایران ملزم است به هزینه خود مهمانخانه ای در مورد اجاره بسازد و تمام اعیان ساختمانی که به وسیله شرکت مذکور انجام خواهد شد متعلق به شرکت مزبور است . نقشه مهمانخانه و عملیات ساختمانی باید با قانون عتیقات از لحاظ ابنیه تاریخی مغایرت نداشته باشد . آنچه از ساختمان سرای فتحیه (کاروانسرا) که به موجب تشخیص اداره کل باستانشناسی برای بقای آن لازم باشد ، شرکت بیمه ملزم است به هر هزینه خود و بلاعوض تعمیر و به حال فعلی حفظ نماید .

با خرید مقداری از زمینهای اطراف از شهرداری اصفهان و خرید و پرداخت سرقفلی مغازه هایی که در بدنه جنوبی کاروانسرا احداث شده بود ، سرانجام در تابستان 1337 شمسی ، ساختمان مهمانسرا آغاز شد .

در بازسازی کاروانسرا دو هدف در نظر بود : حفظ اصالت نمای بیرونی ، و تبدیل حجره های کاروانسرا به اتاقهای مهمانسرا .

نخست دیوارها و سقفها بازسازی گردید . سپس اجزای آسیب دیده مهار و قالب بندی شد و خشت خام با آجر یا بتون جایگزین گردید . اکنون در اتاقهای مجلل سمت شمالی ، نمونه کامل و تقریبا دست نخورده دیوارهای قطور و تاق ضربی های مشهور به تاق و چشمه و تاقچه ها و رفهای سیصد سال پیش را می توان مشاهده کرد . در بازسازی ، کوشش شده است که درها و پنجره ها اسلوب و چهره پیشین خود را حفظ کند . هر آنچه قابل مرمت بود تعمیر گردید و آنچه را دست زمان بر باد داده بود ، از نو ساخته شد .

در روند بازسازی ، تنگناهایی هم وجود داشت که از آن میان نبود پشتوانه مالی ، ناتوانی پیمانکار و تغییر مدیریت ، دست به دست داد و بناچار در سال 1341 کار تعطیل شد . تا این زمان فقط سی و شش اتاق ضلع غربی ساخته شده بود . پس از دو سال توقف ، در اوایل سال 1344 ، دو پیمانکار جدید ادامه کار را به عهده گرفتند : شرکت جنرال تکنیک برای کارهای تاسیساتی و شرکت دشت برای کارهای ساختمانی . سرانجام ساختمان جدید با اتاقها و سرسراها ، و باغ مهمانسرا با غرفه های اطراف آن ، به شکل کنونی آماده بهره برداری شد . اما این که چنین بنایی را چگونه باید آراست ، هنوز روشن نبود . در آغاز قرار بود باغ مهمانسرا اصالت خود را حفظ کند و قسمتهای دیگر ، شکل یک بنای ساده امروزی را داشته باشد . اما هر چه کار پیش می رفت این اندیشه قوت می گرفت که در قسمتهای نوساز نیز از آذینها و طرحهای اصیل ایرانی استفاده شود . اصفهان کانون هنرهای دستی بود و سزاوار بود که مهمانسرای این شهر جلوه گاهی از هنرهای اصیل بومی باشد . سرانجام همه طرحهای ارائه شده طرح شادروان استاد بهادری ، رئیس هنرستان هنرهای زیبای اصفهان ، از همه چشمگیرتر بود ، اما اجرای آن طرح ، دگرگونیهای کلی در ساختمان اصلی مهمانسرا و هزینه ای گزاف و زمانی دراز را می طلبید . هشت سال بود که سرمایه ای هنگفت راکد مانده بود و به مصلحت نبود که استفاده از این بنا بیش از این به تاخیر انجامد .

سرانجام ، مهندس مهدی ابراهیمیان برای تهیه طرح آرایش فضای داخلی مهمانسرا و اجرای آن انتخاب گردید . وی ، هم با شیوه های گوناگون هنرهای اصیل ایرانی آشنایی داشت و هم از شور و شوق فراوان برای زنده کردن هنرهای متنوع ایرانی برخوردار بود . آشنایی ایشان با بسیاری از هنرمندان اصفهانی که در آن زمان به دلیل نبودن زمینه فعالیت مساعد ، کم کم گوشه می گرفتند نیز عامل دیگری در انتخاب نامبرده بود . وی علاوه بر تهیه طرحها ، اجرای آنها را نیز به عهده گرفت . سرانجام گروهی متشکل از یکصد و پنجاه نفر از طراحان و نقش پردازان و گچبران و مشبک سازان و آینه کاران ، که بعدها عنوان گروه هنری مهر را برای خود برگزیدند ، کار تزئین مهمانسرا را از اوایل تابستان 1345 آغاز کرد و تا آخر همان سال به پایان رسانید . علاوه بر این ، در اجرای این طرح ، جوانان و هنر آموزان تازه کار نیز عملا آموزش داده شدند .

اداره چنین مهمانسرایی نیز از حساسیت ویژه ای برخوردار بود . برای این کار ، پس از مطالعه و دقت فراوان ، گروه هتلداری نگرسکو از فرانسه انتخاب شد که از مهر 1344 به مدت دو سال این مسئولیت را عهده دار بود . از آن پس مدیریت مهمانسرا به مدیران ایرانی سپرده شد . این مدیران بیشتر از میان کارمندان عالیرتبه شرکت بیمه ایران انتخاب می شدند . در سال 1351 شرکت بیمه ایران تصمیم گرفت به توسعه مهمانسرا بپردازد. این توسعه تنها از جانب شرق امکان پذیر بود . بنابراین با خرید یازده هزار و پانصد متر مربع زمین کناره ضلع شرقی ، بخش ضمیمه مهمانسرا ، که می توان آن را مهمانسرایی مستقل و مجهز دانست ، با هشتاد اتاق ،‌سرسرای ورودی ، رستوران ، تالار سخنرانی بزرگ و تمامی امکانات یک مهمانسرا ساخته شد . اینجا هم کار آراستن دیوارها و سقفها به مهندس ابراهیمیان سپرده شد و همان هنرمندان و صنعتگران پیشین ، اجرای طرحهای تازه و اصیل را برعهده گرفتند

امکانات اتاقهای هتل عباسی اصفهان :
سیستم گرمایش و سرمایش – تلفن –یخچال با مینی بار متنوع – تهویه مطبوع – صندوق امانات – سشوار – حمام با دوش و وان – تلویزیون با کانالهای خبری ماهواره – پنلهای مجهز به رادیو و پخش موزیک – روم سرویس 24 ساعته صبحانه بوفه – امکان تهیه چای و قهوه در اتاق و سرویس اینترنت بی سیم پر سرعت بهره مند است


امکانات هتل عباسی اصفهان :
رستورانهای متنوع – کافه تریا – چایخانه و سفره خانه سنتی – پارکینگ – ماشین اجاره ای – تاکسی سرویس سالنهای همایش – سرویس اینترنت پرسرعت 24 ساعته – پرینت – فاکس – اسکن – کپی لاندری – سرویس VIP - پزشک – مترجم – مرکز خرید – فروشگاه فرش – فروشگاه صنایع دستی روزنامه – خیاط خانه – امکانات ورزشی (استخر، استخر کودک،جکوزی، سونای خشک و بخار ، سالن بدنسازی ) – کتابخانه – موزه قرآن – خدمات صوتی تصویری - دستگاه خود پرداز و اینترنت بی سیم  معرفی و آشنایی با مکانهای مختلف هتل سنتی عباسی اصفهان :  تالارها و سرسراهای هتل عباسی  اصفهان : تالار نقش جهان:

کاروانسراها یا همان چاپارخانه ها که به معنی خانه قافله هاست به دلایل گوناگون ارتباطی همچون جریانهای اقتصادی ،نظامی ، جغرافیایی ومذهبی ونیز تجارت وسیاحت در ادوار مختلف و در امتداد جاده ها جهت رفع مرارت سفر بنا گشت . طبق منابع تاریخی ، اولین کاروانسراها در ایران کهن و زمان هخامنشیان بنیان گذاری شد.
عصر طلایی احداث کاروانسراهای زیبا از زمان سلسله صفوی آغاز شد ودر این زمان، اصفهان به برکت شکوه معماریش در عصر صفویه (1115-881 هجری شمسی) به نصف جهان ملقب گردید . رونق تجاری و امور زیارتی باعث شکوه هنر معماری و تزیینات ظاهری آنها گشت . از دوره شاه عباس اول به بعد برای سهولت ارتباطات و توسعه اقتصادی کشور ،شبکه منظمی از راههای اساسی به وجود آمد و به موازات آن وجهت آسایش و رفاه مسافران ، کاروانسراهای متعدد ساخته شد.
کاروانسرای عباسی نیز که از آثار باز مانده سالهای حکومت آخرین پادشاه صفوی ، شاه سلطان حسین است نشانگر یکی از مظاهر برجسته هنر و معماری ایران زمین و میراث تاریخی و فرهنگی و موزه زنده و گرانبهایی با تسهیلات پذیرایی منحصر به فرد به حساب می آید که در سراسر جهان از موقعیتی بی نظیر برخوردار است .این کاروانسرا با دو اثر بزر گ دیگر همجوار به نامهای مدرسه چهار باغ و بازار سلطانی (هنر) به دستور مادر شاه سلطان حسین شکل گرفت و به این خاطر به نام کاروانسرای مادر شاه ملقب گشت و جهت اطراق کاروانیان ،تجار و گردشگران استفاده می شد . زمان ساخت و بهره برداری این بنای سترگ – که در ادوار مختلف با عناوینی چون چاپارخانه ، کاروانخانه ، مهمانخانه ، اقامتگاه ، کاروانسرا ، مهمانسرا و هتل نامیده می شده - را می توان بین سالهای 1128-1112 هجری تخمین زد و تاریخ ترمیم ، احداث وتبدیل آن به مهمانسرای عباسی را سال 1337 بیان نمود . در این سال بود که شرکت بیمه ایران با انعقاد قراردادی کار ترمیم واحداث را آغاز نمود و این امور تا سال 1345 به طول انجامید در سال 1351 نیز با خرید یازده هزار و پانصد متر مربع ، زمین کناره شرقی با هدف توسعه مهمانسرا با تعداد هشتاد اتاق ، سرسرای ورودی ، رستوران و تالار سخنرانی تحت عنوان هتل جدید خریداری شد . اکنون مهمانسرای بین المللی – تشریفاتی عباسی که در صدر قدیمی ترین هتلهای جهان می باشد با تالارها ، رستورانها ، امکانات ، تجهیزات و تسهیلات خاص و225 باب اتاق ، سوئیت و آپارتمان مجهز به سیستمهای امنیتی ویژه و مطابق با اصول استانداردهای بین المللی و روز دنیا همواره پذیرای هزاران گردشگر ملل گوناگون و تشریفات سیاسی دوول مختلف و مسافران عزیز داخلی بوده است.

تالار عالی قاپو

در ورودی این تالار کوچک را ،‌ که به راهروی ورودی رستوران چهلستون باز میشود ، استاد چایچی ساخته
است . این در از چوب گردوی کهنسال ساخته شده و با نقش اسلیمی زینت یافته است .برای آرایش این تالار ،
از طرحهای گچبری آن قسمت از عالی قاپو که به اتاق موسیقی شهرت دارد استفاده شده است . حاشیه و
فواصل این گچبریها به شیوه معروف به شیر و شکر ، نقاشی و تزئیین گردیده است . دو نقاشی دو طرف دری
که به باغ مهمانسرا باز می شود ، به سبک نقاشیهای عهد قاجار ، و بقیه نقاشیها به شیوه صفوی و یادآور
نقشهای عالی قاپو میباشد . مجموعه کارهای گچبری و قطاربندی این تالار کوچک ، آن را به صورت موزه ای
در آورده است که هر قسمت آن نمایانگر یکی از سبکهای مختلف هنرهای تزیینی سه سده اخیر ایران است.
این تالار زیبا با ظرفیت 30 نفر برای جلسات تشریفات استفاده میشود.

سرسرای ورودی رستوران

جذاب ترین کار تزیینی این قسمت ، گچبری ممتاز سقف و آینه کاری آن است که نمونه ای است بی همانند ، از
طرفیت و دقت در ترکیب و ساخت . حباب برنجی بزرگ مشبک و قلمزده ای که در وسط سقف قراردارد کار
استاد ذوفن است . سراسرای مدخل تالار زرین ،‌راهروی عریض ورودی رستوران بزرگ و راهروی پشت
تالار نقش جهان که به سرسرای ورودی مهمانسرا منتهی میشود ، از بخشهای دیگر این قسمت از مجموعه
است .
در راهروی مشرف به خیابان ، و در فاصله بین پنجره هایی که به خیابان باز می شود ، نمونه های زیبایی از
تابلوهای گچبری به شیوه تشعیر و تذهیب وآینه کاری محدب معروف به شیخ بهایی ،‌ دیده می شود. در فاصله
میان هر دو قطعه گچبری و تذهیب ، یک تابلوی آینه کاری محدب گل انار یا سرو و شکوفه ، بر زیبایی
مجموعه افزوده است . در سمت دیگر این راهرو ، روی شبکه های سیمانی که قبل از آغاز تزئینات مهمانسرا
نصب شده بود ،‌تصاویر بزرگی قرار گرفته است که مناظر مختلف اصفهان را در یکصدو پنجاه سال پیش
نشان می دهد . بیشتر این تصاویر را شادروان علی خادم ، از روی نقاشیهای سفرنامه های دو جهانگرد
فرانسوی "فلاندن/کوست" عکسبرداری کرده است . اصل این نقاشیها در موزه بریتانیا نگهداری می شود اتاقها و سوئیت های هتل عباسی اصفهان :  مهمانسرای عباسی اصفهان از 225 باب اتاق ، سوئیت و آپارتمان برخوردار است که شامل اتاقهای معمولی یک تخته و دو تخته ، چشم انداز و پردیس ، سوئیت های معمولی ، قاجار ، صفوی ، سبز و نیز آپارتمان دو و سه خوابه می باشد که همگی مجهز به سیستمهای ایمنی ویژه و مطابق با اصول استانداردهای بین المللی و روز دنیا می باشد . نمای استثنایی و زیبای باغ و گنبد فیروزه ای در برخی از اتاقها از جمله چشم انداز و پردیس و... ، تزیینات و آثار هنری بسیار شگفت انگیز و قدیمی در اتاقهایی همچون قاجار و صفوی و طرحهایی نوین و بسیار زیبا که طی بازسازیهای مهمانسرا در دیگر اتاقها پدیدار می باشد از جمله مشخصات اقامتی مهمانسرا جهت استفاده مسافران و مشتاقان عزیز است .
رستورانها و سفره خانه ها و تالارهای کنفرانس هتل عباسی اصفهان :  رستوران چهلستون

رستوران بزرگ مهمانسرا که دو طبقه آن گنجایش پذیرایی یکهزار نفر را دارد ، در واقع موزه ای است که از نقاشی ، تذهیب ، آینه کاری ، و گچبریهایی که همه از آثار هنری اصیل دوره های صفوی و قاجار اقتباس شده است . سقف این رستوران مانند گره چینی سقف ایوان چهلستون ساخته شده است ،‌با این تفاوت که سقف ایوان چهلستون با چوب آلت بندی شده است ، در حلی که سقف رستوران عینا با همان طرح ، گچبری و نقاشی گردیده است . در وسط این سقف یک صفحه بتنی ساخته شده که با شیشه های الوان تزئین یافته و ستاره های بین قابهای آن ، آینه کاری شده است . تزئینات طبقه همکف رستوران کلا به شیوه صفوی است و بیست و سه تابلوی نقاشی ممتاز ، که همه کار استاد شاجائیان است ، حدود 30 متر مربع سطح دارد . بزرگترین تابلو در سمت راست در ورودی قرار دارد . در برابر در ورودی یک بخاری دیواری نفیس واقع است که برای ساخت آن از شیوه اصیل لایه چینی و تذهیب استفاده شده است . در دو سمت این بخاری نفیس ، و هم چنین در زیر پلکان و در قسمت ورودی رستوران به آشپزخانه ، درهایی نقاشی شده که هر یک از آنها تابلویی زیبا و پرکار است که با ا ندکی دقت ، انواع نقشها ، چهره ها و مجالس مینیاتور را می توان در آن مشاهده کرد . نقاشی تمام این درها کار استاد هنرمند ، صانعی است .

نقشها و آینه کاری طبقه بالای رستوران ، به سبک قاجار است . طرحهای گل و مرغ ، کار هنرمند فقید ، سید جعفر رشتیان ، و تک چهره ها و تابلوی بزرگ سمت راست ورودی سالن صرف صبحانه ، که بیش از پنجاه صورت دارد ، کار استاد ابراهیم جبار بیگ است . در فاصله بین طبقه های بالای رستوران و راهروی اتاقهای طبقه اول مهمانسرا ، سالن کوچکی قرار داد که دیوارهای آن به دقیق ترین صورت تنگ بری و مقرنس کاری شده است . در یک طرف این سالن یک متن قدیمی دوروی آینه کاری توام با شیشه نقاشی شده از دوران قاجار نصب گردیده که در نوع خود ممتاز است . در وسط ایوان شمالی طبقه فوقانی رستوران به منظور ایجاد هماهنگی بیشتر با مکتب قاجار سه جفت در قدیمی نقاشی دوران قاجار ، بعد از مرمت و تکمیل و نقاشی قابها ، نصب گردیده است . این درها جلوه خاصی به نمای این طبقه بخشیده است .

برای ایجاد هماهنگی میان تزئینات اصیل ایرانی و دیواره های سنگی و سقفهای آکوستیک که پیشتر ساخته شده بود . روی سنگها ترنجهای چوبی با نقاشی طلاکاری نصب شده و بعد از رنگ کردن قطعات آکوستیک سقف ، همانند قابهای چوبی قدیمی ، روی آنها زهوار کوبی و رنگ شده است . صندلیهای مخمل پوش رستوران نیز با الهام از حجاریهای تخت جمشید ، توسط مهندس ابراهیمیان طراحی و به وسیله استاد چایچی ساخته شده است .

رستوران زیبای چهلستون با ظرفیت 400نفر به عنوان رستوران اصلی مهمانسرا برای سالن صبحانه در طبقه فوقانی و رستوران ناهار در طبقه تحتانی و همچنین پذیرای مهمانان شما در جشن های بزرگ شما میباشد.

تالار آیینه

این تالار در طبقه همکف مهمانسرا قرار دارد و ورودی آن به سرسرای رستوران باز می شود . دیوارهای این تالار به رنگ سبز روشن است و برروی آن خیره کننده ترین نمونه های تذهیب و لایه چینی و قلم گیری طرحهای ختایی صفوی و گچبری روی آینه کار شده است فقط برای تذهیب و لایه چینی این تالار ، بیست هزار ورق طلای معروف به هندی به کار رفته است . پوشش دیوا و سقف با ورق طلا به این منظور است که درخشندگی آن با گذر زمان حفظ گردد و سیاه نشود . روی این پوشش طلایی قلم گیری شده است .


تالار عالی قاپو

در ورودی این تالار کوچک را ،‌ که به راهروی ورودی رستوران چهلستون باز میشود ، استاد چایچی ساخته است . این در از چوب گردوی کهنسال ساخته شده و با نقش اسلیمی زینت یافته است .برای آرایش این تالار ، از طرحهای گچبری آن قسمت از عالی قاپو که به اتاق موسیقی شهرت دارد استفاده شده است .حاشیه و فواصل این گچبریها به شیوه معروف به شیر و شکر ، نقاشی و تزئیین گردیده است .دو نقاشی دو طرف دری که به باغ مهمانسرا باز می شود ، به سبک نقاشیهای عهد قاجار ، و بقیه نقاشیها به شیوه صفوی و یادآور نقشهای عالی قاپو میباشد . مجموعه کارهای گچبری و قطاربندی این تالار کوچک ، آن را به صورت موزه ای در آورده است که هر قسمت آن نمایانگر یکی از سبکهای مختلف هنرهای تزیینی سه سده اخیر ایران است .

سرویس دهی و پذیرایی

پذیراییها و سرویس دهیهای مهمانسرا که هم اکنون مطابق با پیشرفته ترین شیوه های تشریفاتی و اصولی روز دنیا صورت می گیرد انواع گونا گونی دارد که به صورت بوفه ، تک پرسی و چیدمان و نیز طبق منو و فهرست غذایی رستورانها صورت می پذیرد امکانات و پذیراییها نیز بنا به ضرورت ها به گونه های مختلف و انواع متفاوت می باشد که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد :

4- پذیراییهای بین جلسات و میان برنامه ها

5- اشتها آورهای مختلف ایرانی و خارجی

6- غذاهای اصلی ایرانی و خارجی

7- غذاهای دریایی

8- انواع دسر و نوشیدنی

... به همراه منوی پذیرایی ویژه در اتاق.

مهمانسرای عباسی در فصول مختلف دارای انواع غذایی و پذیراییهای گونه گون است چنانچه با رسیدن فصل بهار و تابستان و به هنگام غروب آفتاب پذیراییها و مکان آن در چند مکان مختلف باغ چشم انداز و در فضای باز و پر طراوت آنها انجام می شود و خاطرات فراموش نشدنی و شبهای آرامی را برای مهمانان به ارمغان می آورد به عنوان مثال در قسمتهای مختلف باغ که هر کدام به بستانی خاص نامگذاری شده است پذیرایی زیر به صورت همزمان و برای انواع ذائقه هابرقرار می باشد :

الف : تریای باغ با غذاهای فوری و فرنگی همچون پیتزا ، همبرگر و ...

ب رستوران باغ با غذاهای عادی و معمولی چون جوجه کباب ، چلو کباب و .. .

ج سفره خانه سنتی با بوفه غذاهای اصیل ، لذیذ و سنتی همچون کوفته ، حلیم بادمجان و ....

د : چایخانه سنتی با آش رشته ، چایی ، شربتهای مختلف و...

ی : این در حالی است که رستوران بام (چشم انداز) نیز به طور همزمان با بوفه ویژه و منحصر به فرد
انواع غذاها همچون : ماهی ، ته چین ، انواع کبابها ، لازانیا و گونه های مختلف پیش غذا ، نوشیدنی و

دسر ، با فضایی دلنشین آماده پذیرایی از عزیزان می باشد

  خبرنامه اینترنتی تورهای داخلی و ایرانگردی   ( برای عضویت در گروپ تعطیلات ، روی عکس کلیک کنید )  

مطالب مشابه :

معماری مهمانسرای عباسی ( هتل عباسی اصفهان )

وبلاگ تخصصی معماری - معماری مهمانسرای عباسی ( هتل عباسی اصفهان ) - www.mp70to90.blogfa.com - وبلاگ تخصصی




هتل عباسی اصفهان ، شاهکار معماری صفوی | هتل شاه عباسی اصفهان قدیمیترین هتل جهان

امکانات اتاقهای هتل عباسی اصفهان : سیستم گرمایش و سرمایش – تلفن –یخچال با مینی بار متنوع




معماری مهمانسرای عباسی

معماری مهمانسرای عباسی سوئیت های این هتل به سبک معماری صفوی و قاجار با فضایی رویایی




مهمانسرای عباسی(هتل عباسی اصفهان)

دانشجویان عمران 90 دانشگاه قم - مهمانسرای عباسی(هتل عباسی اصفهان) - معماری مهمانسرای عباسی.




هتل شاه عباس (عباسی)

هتل ۵ ستاره عباسی شاه کار معماری جهان. هتل شاه عباس اصفهان با قدمتی چهار صد ساله در




برچسب :