این لباس چه رنگی است؟
مدتی است در شبکههای اجتماعی تصویر لباسی منتشر شده که در مورد رنگ آن بحثهای فراوانی صورت میگیرد، عدهای آن را آبی و سیاه میبینند و عدهای سفید و طلایی، اما علت این تفاوت در چیست؟
مدتی پیش یکی از دوستان تصویر لباسی را برایم فرستاده و پرسید این لباس چه رنگی دارد، من نیز با صراحت آن را آبی و سیاه توصیف کردم، اما پس از شنیدن اصل ماجرا باور نکردم چگونه ممکن است کسی آن را طلایی و سفید ببیند، بنا بر کنجکاوی پس از کمی تحقیق متوجه شدم این مسأله مشکلی جهانی است و بسیاری از افراد مشهور نیز بر سر تشخیص رنگ این لباس با یکدیگر اختلاف نظر دارند. اما علت متفاوت دیدن رنگ تا این حد در چه چیزی میتواند باشد؟
این تصویر در اسکاتلند اوایل ماه جاری و قبل از یک مراسم ازدواج گرفته شده که ناخواسته باعث ایجاد طوفانی در شبکههای اجتماعی شده است. برخی از مهمانان در مراسم ازدواج لباس را آبی و سیاه میدیدند و برخی دیگر آن را طلایی و سفید، این تفاوت رنگ فقط در همان تک عکس و برای حدود نیمی از مهمانان رخ داده بود. پس از وارد شدن این عکس به فیسبوک، در میان کاربران بهت زده حرف و حدیثهای زیادی صورت گرفت، چگونه ممکن است تشخیصی زمین تا آسمان متفاوت در مورد رنگ این لباس داشته باشیم. پس از آن خواننده و نوازنده کاتلین مکنیل در وبلاگ شخصی خود این عکس را ارسال کرد و نوشت:
بچهها لطفاً کمک کنید، این لباس آبی و سیاه است یا سفید و طلایی، من و دوستم نمیتوانیم با هم به توافق برسیم، او این لباس را طلایی میبیند!
پس از این در توئیتر هشتگ TheDress# در چند ساعت به بالای لیست جهانی رسید؛ تیلور سویفت رنگ لباس را بدیهی آبی و مشکی میدانست در حالی که جولین مور و کیم کارداشیان آن را طلایی و سفید دیده بودند و کارداشیان همسرش کنی وست را متهم به کور رنگی میکرد چون لباس را آبی و مشکی میدید و پس از آن پای جاستین بیبر و حتی ادوبی هم به میان آمد.
دلیل علمی
دکتر هاردیمن مک کارتنی مشاور بالینی و اپتومتریست از کالج سلطنتی بریتانیا دلیل این تفاوت میان این درک رنگ را سیستم تصحیح رنگ در مغز انسان میدانند. امکان اینکه در تصویری تمام عوامل نورپردازی طوری کنار هم قرار گیرند که در حدود ۵۰٪ از مردم رنگ آن را اشتباه ببیند یک در میلیون است. به گفتهی دکتر مک کارتنی نوارهای بارکد مانند لباس در کنار نور پس زمینهی روز فرصت نادری را برای مغز انسان فراهم میآورد که رنگها را به شکلی غیر واقعی تشخیص دهد. مغز افرادی که به طور ناخودآگاه به دنبال دیدن جزئیات در خطوط افقی سیاه و سفید هستند، تصویر را طلایی خواهند دید بنابراین رنگ آبی نیز از بین خواهد رفت و با یک برگشت مغز آن را به سفید تبدیل میکند. افراد دیگر که مغزشان در ناحیهی آبی تصویر تمرکز کرده تصویر را با همان رنگ واقعی یعنی آبی و سیاه میبینند. این مشکل در تشخیص رنگها مشخص کنندهی هیچ حالت درونی یا مشکل در چشمان افراد نیست بلکه واقعیتی را نشان میدهد که سیستم پردازش تصویر مغز انسان چگونه میتواند واقعیتها را تحریف کرده و چیزهایی بسازد که کاملاً واقعی به نظر میرسند؛ البته از این ماجرا یک برنده بیرون آمد. برای تولید کنندهی آن این لباس به رنگ سبز پول بود.
سایت خرده فروشی انگلیسی Roman Originals با بیش از یک میلیون بازدید کننده در ۱۸ ساعت اول توزیع عکس در شبکههای مجازی توانست به طور ناباورانهای رکورد فروش خود را بشکند. مدیریت این فروشگاه در طراحی این لباس هیچوقت فکر نمیکرد در نوری عجیب رنگ این لباس متفاوت به نظر برسد، به گفتهی آنها در میان صدها ایمیل، تماس تلفنی و … حدود نیمی از مراجعان رنگ لباس را طلایی دیدهاند و نیمی به رنگ اصلی. شما این لباس را چه رنگی میبینید؟
مطالب مشابه :
برگزاری کنگره ی استاد میرزا احمد نیریزی
سمت اجرایی: رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی نی
یادداشت مسعود فراستی برای فیلم "محمد (ص)"
انجمن اساتید وبلاگ نویس استان فارس - یادداشت مسعود فراستی برای فیلم "محمد (ص)" - علمی- فرهنگی
این لباس چه رنگی است؟
انجمن اساتید وبلاگ نویس استان فارس - این لباس چه رنگی است؟ - علمی- فرهنگی - هنری -اجتماعی و
سبك هاي معماري ایرانی
هنر معماری - سبك هاي معماري ایرانی - گنجینه معماری دانشگاه علمی کاربردی مسجد جامع نیریز 4.
برچسب :
علمی کاربردی نیریز