آشنایی با اولین مرکز تجارت جهانی ایران در تبریز(شهر اولین ها)
1ـ موقعیت جغرافیایی، فرهنگی و اجتماعی آذربایجان و شهر تبریز، آنرا به كانون توجه تمامی چالشهای سیاسی و اقتصادی تبدیل كرده و از دیر باز این منطقه بعنوان یكی از نقاط استراتژیك در تمامی عرصههای سیاستگذاری، تجارت و فرهنگ، و رشد توسعه بوده و هست.
2ـ اهمیت و جایگاه جاده ابرایشم در تاریخ اقتصاد جهان بر هیچ كس پوشیده نیست و تبریز به لحاظ قرار گرفتن در مسیر این جاده استراتژیك از همان دوران محل مبادلات بزرگ اقتصادی بوده و بی تردید كلمه بازار كه در تمامی ملل و فرهنگها اقتصادی رخنه كرده، نتیجه همین مبادلات بوده است.
3- هشتصد سال پیش در دوره سلجوقیان و ایلخانیان رونق و اهمیت مبادلات اقتصادی موجب احداث بزرگترین بازار مسقف جهان را پدید میآورد و از این منظر تبریز و بازار تبریز بعنوان یكی از بزرگترین مراكز تجاری جهان به شمار میآید.
4- در كنار این مجموعه هشتصد سال جهانی ابناهای مهم تاریخی مثل مسجد كبود تبریز یا همان فیروز اسلامی، مسجد ارگ علیشاه، كلیسای سنت استپانوس، خانه دو كمال، خانه مشروطه، مقبره الشعرا، كتابخانه ملی، میدان صاحبالامر، بازار فرش مظفریه، كلیسا خرابه ،كاخ تاریخی شهرداری تبریز و اولین دانشگاه بینالمللی جهان اسلام در زمان ایلخانیان توسط شیخ فضل اله همدانی وزیر غازان خان بنام دانشگاه ربع رشیدی تاسیس گردید و دهها بنای دیگر گواهان بیبدیل این حقیقت محض است.
5- هم اكنون تبریز، به لحاظ دارا بودن ویژگیهای خاصی چون نزدیكتر به اتحادیه اروپا، آسیای میانه و شرق آسیا تا چین و شاخ آفریقا و نیز وجود مرز مشترك با سه كشور اروپایی آذربایجان، ارمنستان و تركیه از موقعیت منحصر بفردی در جغرافیایی منطقه برخوردار است. در آینده نزدیك با اتحادیه اروپا هم مرز خواهیم بود.
از سوی دیگر فاصله بسیار اندك 150 كیلومتری با كشورهای عراق و اكراین حلقه ارتباطی با دیگر كشورهای آسیای میانه، قفقاز و روسیه را سهلالوصول میسازد.
پتانسیلهای اقتصادی و تجاری این منطقه دلیلی مضاعف بر ویژگی خاص منطقه است بطوریكه صنعت و اقتصاد این منطقه با احراز سهم 42 درصدی از صادرات غیر نفتی كشور در سالهای گذشته رتبه نخست را به خود اختصاص داده است. وجود ذخایر عظیم كشاورزی و صنعتی نظیر جنگلهای ارسباران، مس سونگون و معادن عظیم نفت مغان ، دریاچه ارومیه و نیز پتانسیل بزرگ تجاری و اقتصادی نظیر كارخانجات پتروشیمی، فولاد، سیمان، خودروسازی و تراكتورسازی، مواد غذایی و صنایع سنگینی و سبك و صنایع تبدیلی و همچنین منطقه آزاد تجاری ارس و نمایشگاه بینالمللی تبریز، زمینهای بسیار مساعد جهت سرمایهگذاری مشترك داخلی و خارجی را فراهم ساخته است.
در عصر حاضر، با جهانی شدن اقتصاد WTO، افقهای بسیار بدیع و تازهای پیش روی چالشهای تجاری و اقتصادی گشوده شده است كه كاركردهای سرمایه كلدن را در امر تولید و توزیع و تجارت را با رویكردهای متفاوتی مواجه میسازد.
با توجه به اینكه توسعه صادرات غیر نفتی است از جمله اهداف اصلی كشور در سالهای اخیر بوده است سیاستگذاران اقتصادی و تجاری و بازرگانی با راهبردهای مختلف در قالب طرحهای توسعهای و چشم اندازهای 20 ساله آنرا یكی از محورهای كلیدی قرار دادهاند.
بنابراین نیل به این هدف در گرو همكاری و هماهنگی طیف وسیعی از مؤلفهها و سیستمهای مرتبط با آن است.
سازماندهی این سیستمها در راستای جلب سرمایهگذاری خارجی و توسعه صادرات غیر نفتی از جمله مهمترین مسئولیتهای متولیان امر بوده و ایده مركز تجارت جهانی یكی از مهمترین تمهیدات اثر بخش در این راستا محسوب میشود.
اهداف مرکز تجارت جهانی |
یکی از مهم ترین راهکارهای توسعه تجارت خارجی تسهیل در فرآیند تجارت خارجی است در یک مرکز تجارت جهانی دفاتر صادر کنندگان، وارد کنندگان، تجار، سرمایه گذاران، تولید کنندگان، شرکت های بیمه، بانکهای و موسسات حمل و نقل و سایر نهاد های مرتبط با تجارت خارجی به منظور تسریع در ارائه خدمات متمرکز می شوند و منافع حاصل از این مرکز شامل موارد زیر می باشد:
1. تقویت و توسعه زیر ساخت ها از قبیل حمل و نقل، سیستم های اطلاع رسانی و ....
2. ایجاد صرفه جویی های ناشی از مقیاس از طریق گسترش ابعاد بازار های داخلی.
3. افزایش رقابت بین المللی
4. جذب سرمایه های خارجی به صورت مستقیم و غیر مستقیم
5. تامین ارز خارجی
6. اشتغال زایی مستقیم بیست هزار نفر و غیر مستقیم دویست هزار نفر در برنامه توسعه چهارم و پنجم در چشم انداز بیست ساله کشور
7. افزایش تولید ناخالص ملی
از دیگر اهداف مهم مرکز تجارت جهانی ارائه اطلاعات به موقع و هماهنگ به بازرگانان است. این اطلاعات شامل مناطق جغرافیایی مورد علاقه، کالا و خدمات، بازار و همچنین مبادله سریع تماس ها و مکاتبات با طرف های تجاری را فراهم می آورد.
مطالب مشابه :
طرح ورودی شرقی تبریز
تبریز شهر آرزوها و خروجی یکی از بهترین بلور ترمينال پروازهای خارجی دهکده
نرخ جدید پرواز تبریز -استانبول
شرکت خدمات هوایی وجهانگردی مرند سیر - نرخ جدید پرواز تبریز -استانبول پروازهای خروجی
آدرس سفارت و کنسولگری آذربایجان در ایران
پروازهای خروجی آدرس کنسولگری در تبریز: شهر تبریز، ولیعصر، خیابان عارف، شماره 9:
آشنایی با فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ره) - ایران
تور هوایی الانیا از تبریز و خروجی فرودگاه کلیه پروازهای ورودی و خروجی شرکت
لغو 6 پرواز فرودگاه بینالمللی تبریز به دلیل کاهش دید
کافی نت سهنديه تبريز 04134431814 - لغو 6 پرواز فرودگاه بینالمللی تبریز به دلیل کاهش دید - آدرس
تغییر مبلغ عوارض خروجی
شرکت خدمات هوایی وجهانگردی مرند سیر - تغییر مبلغ عوارض خروجی - صدور اسناد كانون اتومبیلرانی
مرکز تجارت جهانی ایران-تبریز
تبریز 2020 - مرکز - وجود مبادی ورودی و خروجی در مناطق - برقراری پروازهای خارجی با ترکیه
پرواز تبریز - دبی
شرکت خدمات هوایی وجهانگردی مرند سیر - پرواز تبریز - دبی پروازهای خروجی
طرح تبادل ورودی شرقی تبریز و مقایسه طرح های مختلف ارائه شده
تبریز شهر آرزوها 2-عدم دسترسی خروجی برج بلور ترمينال پروازهای خارجی دهکده المپیک
آشنایی با اولین مرکز تجارت جهانی ایران در تبریز(شهر اولین ها)
Power is Knowledge - آشنایی با اولین مرکز تجارت جهانی ایران در تبریز(شهر اولین ها) - قدرت در علم نهفته
برچسب :
پروازهای خروجی تبریز