هر که دارد هوس کرب و بلا بسم‌الله

هر که دارد هوس کرب و بلا بسم‌الله / هانسی گروهین بله مولاسی وار، شیعه‌لرین حضرت عباسی وار

این روزها اگر گذرتان به حوالی خیابان فردوسی زنجان بیفتد،‌ حتما شلوغی نه‌چندان معمولی را می‌بینید.

خبرگزاری فارس: هر که دارد هوس کرب و بلا بسم‌الله / هانسی گروهین بله مولاسی وار، شیعه‌لرین حضرت عباسی وار

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، تقریبا از همه خیابان‌های شهر گنبد طلایی آن قابل دیدن است، مخصوصا اگر از طبقات بالا نگاه کنی، دیدن این گنبد طلایی در شب حال و هوای دیگری دارد و خاطره کربلا را در ذهن تداعی می‌کند.

این روزها اگر گذرتان به حوالی خیابان فردوسی بیفتد،‌ حتما شلوغی نه چندان معمولی را می‌بینید، پرچم‌های عزا برافراشته است، مرد و زن، کوچک و بزرگ را می‌بینی که به سمت مسجد می‌روند، برخی نیز زمان رد شدن احترامی از روی ادب و اخلاص به گنبدهای طلایی آن می‌کنند، داروخانه، دارالشفاء، صندوق، آژانس، انگار وارد یک شهر می‌شوی. اما نه اینجا شهر نیست، اینجا محلی است برای ارادت عاشقان امام حسین (ع)، اینجا حتی کسانی که نتوانند به کربلا بروند، هم با آقا درد و دل می‌کنند، اینجا امام حسین (ع) توجه ویژه به محبانش دارد، اینجا یا ابوالفضل گفتن حاجت روا می‌شوی و یا حسین (ع) دلت را روانه کربلا می‌کند، اینجا بدون واسطه می‌شود با امام حسین (ع) حرف زد، کربلا خواست و... اینجا عزاداری مزه‌ای دیگر دارد و کمی اگر مرغ دل را پرواز دهی، دلت به کربلا می‌رسد. نه اینجا زیاد هم دور نیست، نزدیک است، مردم زنجان، کشور و نه حتی جهان هم آن را می‌شناسند، اینجا حسینیه اعظم زنجان است.

حسینیه اعظم زنجان که به گفته رئیس هیئت امنای آن قدمت آن به دوران صفوی می‌رسد، یکی از اماکن مذهبی شیعیان به شمار می‌رود در جنوب شهر زنجان واقع شده است. بنا به گفته‌ها این حسینیه توسط دو فرد به نام‌های حاج میرزا محمدنقی و حاج میرزا بابایی وقف شده است، شهرت حسینیه اعظم زنجان به خاطر دسته‌ای است که هر سال هشتم ماه محرم به یاد حضرت ابوالفضل (ع) و امام حسین (ع) به حرکت در می‌آید.

مراسم عزاداری حسینیه اعظم زنجان در تاریخ 15 دی‌ماه 87 با شماره ثبتی 10 به عنوان دهمین مورد از میراث معنوی کشور ثبت‌ شده است، کرامات اهل بیت در این مکان و شفا یافتگان این مکان مقدس، بسیار است. تعداد گوسفندهای اهدایی و قربانی به این مکان به تعدادی است که حسینیه اعظم زنجان را دومین قربانگاه مسلمانان پس از "منا" می‌توان نامید.

*حسینیه اعظم زنجان به روایت رئیس هیئت امنای این مسجد

برای اینکه بیشتر با فعالیت حسینیه اعظم زنجان آشنا شوم به سراغ رئیس هیئت امنای این مسجد که به گفته خودش 30 سال است در پست‌های مختلف در این حسینیه فعالیت داشته و هم‌اکنون نیز رئیس هیئت امنای این مسجد است، رفتیم.

رئیس هیئت امنای حسینیه اعظم زنجان با ارائه توضیحاتی در خصوص تاریخچه این حسینیه اظهار کرد: بر اساس اطلاعات موجود قدمت این مکان به دوران صفویه برمی‌گردد.

محمدجواد غم‌پرور در ابتدای سخنان خود با اشاره به اینکه در ابتدای کار مسجد حسینیه اعظم زنجان 200 مترمربع بوده است، اضافه کرد: هم‌اکنون این مسجد توسعه پیدا کرده و 14 هزار مترمربع است، اما طرح توسعه آن همچنان ادامه دارد.

این مسئول با ارائه گزارشی از تعداد پرسنل و خادمینی که در این مسجد فعالیت دارند، اظهار کرد: در حال حاضر 22 نفر در بخش اداری این مسجد فعالیت دارند.

*اغلب بخش‌های حسینیه خودکفا فعالیت می‌کنند

وی با اشاره به اینکه در صندوق قرض‌الحسنه این مسجد هفت نفر، در درمانگاه نیز 46 نفر، در مزرعه 9 نفر و در چاپ بنر نیز یک نفر اشتغال دارند، تصریح کرد: همچنین تعداد شاغلان در آژانس مسجد 25 نفر، تعداد افراد شاغل در کتابخانه پنج نفر و افراد فعال در داروخانه نیز 6 نفر هستند.

این مسئول با اشاره به اینکه در مجموع تعداد شاغلان در بخش‌های مختلف حسینیه اعظم زنجان 121 نفر است، تصریح کرد: اغلب بخش‌های این مسجد به صورت خودکفا عمل کرده و حقوق و مزایای آنها از محل درآمدهایی که دارند، تامین می‌شود.

رئیس هیئت امنای حسینیه اعظم زنجان در ادامه با اشاره به تعداد افرادی که به صورت فصلی در حسینیه اعظم زنجان فعالیت کرده‌اند، افزود: تا پایان مهر امسال تعداد افراد فعال در این بخش به 7 هزار و 963 نفر روز می‌رسد که در بخش‌های مختلف عمرانی، کشاورزی، ساختمانی و... فعالیت کرده‌اند.

غم‌پرور با اشاره به فعالیت 3 هزار و 500 خادم افتخاری در این مکان مقدس، تصریح کرد: بر اساس بررسی‌های انجام شده بیش از 70 درصد این افراد که به صورت افتخاری و در بخش‌های مختلف حسینیه فعالیت دارند، دارای مدرک کارشناسی هستند.

*دارالشفای حسینیه اعظم زنجان قریب به 17 سال سابقه فعالیت دارد

وی با ارائه گزارشی از نحوه فعالیت بخش‌های مختلف حسینیه اعظم زنجان، اظهار کرد: یکی از بخش‌های این حسینیه که مدت زمان فعالیت آن به 17 سال می‌رسد، دارالشفاء است.

رئیس هیئت امنای حسینیه اعظم زنجان با اشاره به اینکه دارالشفاء در طول سال نیز فعالیت مستمر دارد، توضیح داد: فعالیت این مرکز در ایام محرم، به صورت ویژه انجام می‌شود.

این مسئول با اشاره به اینکه در این مکان خدمات مختلفی از جمله نوار قلب، تزریقات، سوراخ کردن گوش و... با تخفیف 30 تا 40 درصدی به مراجعان ارائه می‌شود، افزود: طی سال گذشته فقط 3 هزار و 481 نفر از تخفیفات حسینیه اعظم زنجان استفاده کرده و یا به صورت رایگان ویزیت شده‌اند.

غم‌پرور مدت زمان فعالیت دارالشفای حسینیه اعظم زنجان را در ایام محرم از ساعت 7 صبح تا 24 شب اعلام کرد و گفت: در این ایام پزشکان به صورت افتخاری با این مجموعه همکاری داشته و ویزیت مراجعین به صورت رایگان انجام می‌شود.

وی با ارائه گزارشی از تعداد مراجعین به این مکان طی محرم سال گذشته، اظهار کرد: در این مدت 13 هزار و 584 نفر به پزشک عمومی، 3 هزار و 600 نفر به متخصص، 600 نفر به فوق تخصص، 6 هزار و 600 نفر به دندانپزشک، 378 نفر به رادیولوژی، 26 هزار و 526 نفر پرستاری خواهران، 12 هزار و 318 نفر به پرستاری برادران، 264 نفر به نوار قلب، 378 نفر به پانسمان، یک هزار و 260 نفر به مامایی و 216 نفر به سونوگرافی مراجعه کرده‌اند.

*مزرعه حسینیه اعظم زنجان

این مسئول با اشاره به اقدامات انجام شده توسط حسینیه اعظم زنجان در زمینه اقتصاد مقاومتی و تحقق فرمایشات مقام معظم رهبری، بیان کرد: در این زمینه مزرعه‌ای خریداری شده و با انجام کار مشاوره‌ای، اقدامات لازم در زمینه بهره‌برداری از آن صورت گرفته است.

رئیس هیئت امنای حسینیه اعظم زنجان با اشاره به انجام اقدامات لازم در این مزرعه برای آبیاری تحت فشار، اضافه کرد: تا کنون آبیاری 48 هکتار از این مزرعه به تحت فشار یا همان قطره‌ای تبدیل شده است.

غم‌پرور با اشاره به اینکه 12 هکتار از این مزرعه نیز به باغ سیب تبدیل شده است، افزود: در کنار این باغ، نهالستانی ایجاد شده که نهال‌های آن از کشور هلند وارد شده است.

رئیس هیئت امنای حسینیه اعظم زنجان با اشاره به اینکه نهال‌های خریداری شده با خاک زنجان سازگاری لازم را دارد، متذکر شد: از ویژگی‌های این نهال‌ها سازگاری با کم‌آبی و زمینهای آهکی است.

وی با اشاره به اینکه این نهال‌ها پایه پیوند خورده هستند، اضافه کرد: نوع این نهال‌ها از جنس مرغوب بوده و امسال 30 هزار نهال از نهال‌های این مزرعه در خارج و داخل استان به فروش رفته است.

*پرورش گوسفند چند قلوزا اقدامی در تحقق اقتصاد مقاومتی

این مسئول در ادامه گزارشی از اقدامات حسینیه اعظم زنجان در زمینه پرورش گوسفندهای چند قلوزا با ژن افشار نیز ارائه کرد و گفت: این کار با همکاری جهاد کشاورزی و جهاد دانشگاهی اجرایی می‌شود.

وی مدت زمان به نتیجه رسیدن طرح مذکور را سه سال اعلام کرد و افزود: پیش‌بینی‌ها، مبین این است که در صورت موفقیت و به نتیجه رسیدن کار گوسفندان حتی توانایی زایش 5 قلو را نیز خواهند داشت.

*ساخت مجتمع فرهنگی و تجاری حسینیه اعظم زنجان در گلشهر کاظمیه

غم‌پرور گزارشی از نحوه و مراحل ساخت مجتمع فرهنگی حسینیه اعظم زنجان نیز ارائه کرد و گفت: زمینی که برای ساخت این مجتمع در نظر گرفته شده، 11 هزار مترمربع است.

وی با اشاره به اینکه برنامه‌ریزی‌های لازم برای ساخت این مجتمع در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: در صورتی که این مجتمع ساخته شود یکی از طبقات آن تبدیل به فروشگاه خواهد شد و محصولات حسینیه اعظم زنجان در آن مکان به فروش خواهد رسید.

این مسئول با اشاره به اینکه راه‌اندازی فروشگاه در این مکان موجب اشتغالزایی خواهد شد، اضافه کرد: این اقدام نیز گامی در تحقق اقتصاد مقاومتی محسوب می‌شود.

*اجرای سالانه 120 برنامه فرهنگی در حسینیه اعظم زنجان

رئیس هیئت امنای حسینیه اعظم زنجان در بخش دیگری از سخنان خود به برنامه‌های فرهنگی این مسجد نیز اشاره داشت و گفت: طی یک سال گذشته 120 برنامه فرهنگی در این مکان مقدس اجرایی شده است.

این مسئول با اشاره به اینکه برنامه‌های فرهنگی این مسجد در مناسبت‌های مختلف سال اجرایی شده است، اضافه کرد: از جمله شاخص‌ترین برنامه‌های اجرا شده هفته فرهنگی کربلا، برنامه‌های ولادت امام حسین ‌(ع)، جزء خوانی قرآن کریم در ماه مبارک رمضان و ... است.

وی خاطرنشان کرد: به علت برگزاری برنامه‌های مطلوب و درخور در حسینیه اعظم زنجان، تابستان امسال تعداد بازدیدکنندگان و زائران این مکان مقدس به بیش از 200 نفر در روز رسیده است.

*پرداخت 2 هزار وام از صندوق حسینیه اعظم زنجان

رئیس هیئت امنای حسینیه اعظم زنجان در ادامه گزارشی از فعالیت صندوق حسینیه اعظم زنجان نیز ارائه کرد و گفت: سال قبل 2 هزار وام از محل صندوق قرض‌الحسنه حسینیه اعظم زنجان پرداخت شده است.

این مسئول با اشاره به اینکه مبلغ اعتبار هزینه شده برای پرداخت این وام‌ها 6 میلیارد تومان بوده است، تصریح کرد: این وام‌ها به صورت قرض‌الحسنه و با سود چهار درصد پرداخت شده است.

وی با اشاره به اینکه سقف تسهیلات پرداختی این صندوق 5 میلیون تومان است، توضیح داد: این وام‌ها پس از 6 ماه سپرده‌گذاری و در زمینه ازدواج، سپرده، وام مسدودی ... پرداخت می‌شود.

غم‌پرور سابقه فعالیت این صندوق را از سال 80 و اساس آن را بانکداری اسلامی عنوان کرد و افزود: صندوق قرض‌الحسنه سیدالشهدا (ع) صندوقی است که با مدرن‌ترین روشهای روز و براساس بانکداری اسلامی در زنجان فعالیت دارد.

*نذورات حسینیه اعظم زنجان

رئیس هیئت امنای حسینیه اعظم زنجان در بخش دیگری از سخنان خود گزارشی از میزان نذورات جمع‌آوری شده در این مسجد نیز ارائه کرد و گفت: سال گذشته از اول تا یازدهم ماه محرم 2 میلیارد و 800 میلیون تومان نذورات در این مسجد جمع‌آوری شد.

گفتنی است، سال گذشته 53 هزار قبض تبرک حسینیه اعظم زنجان در بین مردم زنجان، نذر دهندگان، زائران و .... توزیع شده است.

به گزارش فارس یکی از بیت‌های معروف حسینیه اعظم زنجان که همواره بر لبان مردم پایتخت شور و شعور حسینی است:

«جماعت یادگار حیدرم من / عزیزه مصطفایه یاورم من؛ دبیر دفترم من / وزیر لشکرم من» را زمزمه می‌کنند، این روزها حسینیه اعظم زنجان شلوغ است.

این بیت رجزخوانی مردم زنجان در دسته عزاداری حسینیه اعظم زنجان است که به یاد واقعه کربلا و به نقل از حضرت ابوالفضل (ع) خوانده می‌شود.

===============

ترجمه بیت: "ای مردم من یادگار حیدر هستم، من عزیز مصطفی و دبیر دفتر هستم، من وزیر لشکر امام حسین هستم".

- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php?nn=13930805001525#sthash.uY6TzcDq.dpuf


مطالب مشابه :


هفته سیزدهم - دومین دیدار

میری سونوگرافی نیاوران سونو میدی ، نتیجه رو وقتی رسیدم به مرکز سونوگرافی ، در واحد باز




لیست بیمارستانهای طرف قرارداد بیمه تکمیلی فرهنگیان

تهران ، نیاوران ، خ پور ابتهاج ، خ خداوردی، کوچه شهید صادقین (مرکز MRI و CT scan و سونوگرافی )




راهنمای نیازمندیهای منطقه سعادت آباد و شهرک غرب 89/12/09

نیاوران , 88687994و88684461 رسانه و موضوع درج آگهی :مدرس (زبان) مرکز تخصصی کاهش وزن ,




درمان در منزل

نیاوران ولنجک منطقه مرکز درمان درمنزل 01288403991-09128390224- *نوارقلب ,رایوگرافی ,سونوگرافی




داستان یازدهم . میترا . قسمت هفتم

دل . ماهور . سونوگرافی از رحم و روح انگیز با جمشید در طبقه دوم نیاوران و مهناز هم با افشین




هر که دارد هوس کرب و بلا بسم‌الله

فعالیت این مرکز در ایام محرم به مامایی و 216 نفر به سونوگرافی جوانان نیاوران*




داستان یازدهم . میترا . قسمت ششم

دویست سال باغمیشه - داستان یازدهم . میترا . قسمت ششم - خاطرات ابراهیم قلی




برچسب :