تعویض شیبانی با مظاهری - جلسه معارفه رييس كل بانك مركزي با حضور غيرمنتظره احمدينژاد برگزار شد
پس از گذشت دو سال كه شايعه تغيير رييس كل بانك مركزي نقل محافل خبري بود روز گذشته و با حضور سرزده احمدي نژاد مراسم توديع و معارفه رييس كل سابق و جديد بانك مركزي برگزار شد.
مراسم روز گذشته تا حدي داراي اهميت بود كه برخلاف روال هميشگي اين بار پرويز داوودي معاون اول رييس جمهوري همراه وي بود و الهام سخنگوي دولت و وزير دادگستري نيز آنها را همراهي ميكرد.
در دومين روز هجدهمين همايش سالانه بانكداري اسلامي كليد بانك مركزي به هجدهمين خزانهدار داده شد.
حضور گسترده مديران بانكهاي دولتي و خصوصي به همراه مديران كل بانك مركزي بدرقه راه شيباني و استقبال از مظاهري در طبقه هجدهم بانك مركزي بود.
شيباني پس از 52 ماه رياست بر بانك مركزي اولين سخنران روز گذشته بود كه ضمن ارائه كارنامه خود تاكيد كرد كه به ميل و اصرار يك ساله خود از بانك مركزي ميرود.
سخنراني احمدي نژاد داراي سه بخش توصيه به نظام بانكي، بانك مركزي و تقدير و تشكر بود.
احمدينژاد با اشاره به اين كه نقش بانكها در اقتصاد امروز بيبديل است، تصريح كرد: هيچ فعاليتي بدون بانك امكانپذير نيست و بانكها حلقه فعاليتهاي خرد و كلان اقتصاد در داخل و خارج كشور هستند.
رييسجمهوري ادامه داد: اگر مجموعه دستگاههاي بانكي درست عمل كنند، همه اندامهاي اقتصاد نيز رشد خوبي خواهند داشت. در غير اين صورت هر نوع خللي در عملكرد به طور مستقيم بر اقتصاد، روابط و زندگي مردم اثر ميگذارد.
وي تلاش براي اصلاح سيستم بانكي و هدفمندتر كردن آن را تلاش مستمري خواند و گفت: البته بايد از كارهاي خوبي كه در گذشته انجام شده، پيروي كرد و يكي از كارهاي برجسته، تصويب قانون بانكداري بدون ربا است كه در جاي خود مترقي، كارآمد و مبتني بر اصول بسيار روشن است.
احمدينژاد افزود: اجراي قانون بانكداري بدون ربا در ابتدا و با توجه به شرايط آن زمان با مشكل مواجه بود و قرار بود كه در آن بازنگري شود، اما جنگ، بازسازي و... اجازه اين بازنگري را نداد و امروز وقتش است.
وي با تاكيد بر اينكه عقود در بانكها به لحاظ اجرايي و ضوابط آن دقيق ولي به لحاظ عملياتي پيچيده است، گفت: يكي از شرايط عقد، آگاهي طرفين است اما چون همه كارها اعم از سرمايهگذاري، كنترل نقدينگي، اعطاي جوايز، جذب سپرده و... برعهده بانكها قرار دارد، اين كار نشدني است و چون نشدني است كارها را آسان و آسان و آسان كردهايم.
احمدينژاد تصريح كرد: درحالحاضر به طور واقعي از محتواي اصلي عقود خبري نيست. چه قدر كارشناس لازم است سود و زيان را محاسبه كند، سود تقسيم كند. وي ادامه داد: مجبور شديم سود عليالحساب تعيين كنيم ولي چه كسي ميتواند با توجه به اين همه تعداد حسابها و سپردهها و سودها، محاسبه كند. اين شدني نيست. البته ميتوان هزاران نفر را به ساختار اداري موجود افزود. اما در شرايط حاضر امكان ندارد.
به گفته وي، سپردهگذار در سود و زيان، سرمايهگذاري به طور مستقيم شركت ندارد و سپردهگذاران نميدانند كه پولشان در چه راهي مصرف ميشود و چه سودي به دست ميآيد. در توان بانك هم نيست و ما مجبوريم به رابطه مختصر سپردهگذار و تسهيلات گيرنده اكتفا كنيم.
وي ادامه داد: اگر بخواهيم كارها را متمركز كنيم، خواسته و ناخواسته، روابطي ايجاد ميشود و آشنا و فاميل پيدا ميشوند و فرصتها در اختيار عده خاصي قرار ميگيرد كه به نفع اقتصاد نيست.
احمدينژاد با بيان اينكه در اقتصاد همه بايد مشاركت داشته باشند و سرمايهگذار و تسهيلات گيرنده بر فعاليتها نظارت داشته باشند گفت: بايد تغييرات اساسياي در كار بانكها به وجود بيايد.
وي با اشاره به جلساتي كه با مديران بانكهاي دولتي و خصوصي برگزار شده، تصريح كرد: بايد قانون و رفتار بانكها را اصلاح كنيم. البته انتقاد به سيستم بانكي به معني انتقاد از كاركنان و مديران بانكي نيست. كار بانكي، كار پرتنش و پيچيدهاي است. ما انتظار نداريم يك كارمند مسوول تحولات اداري مجموعه خود باشد.
دو جهتگيري براي بانكها
احمدينژاد با توصيه دو جهتگيري اصلي به نظام بانكي كشور اظهار داشت: بايد كار سرمايهگذاري را از خدمات پولي جدا كنيم. بانك ميتواند واسطه باشد اما اگر بخواهد همه كارها را انجام دهد، نميتواند و حاصل آن چيزي ميشود كه در حال حاضر شاهد آن هستيم.
وي درخصوص جهتگيري دوم گفت: نيازهاي اوليه مردم در قالب عقود نرود. كسي كه ميخواهد ازدواج كند، مسكن را در حد الگوي مصرف تهيه كند، درس بخواند و... بايد بتواند نيازهاي مالي خود را تامين كند. حالا كسي كه ميخواهد 2ميليون وام بگيرد بايد سالي 14درصد سود به بانكها بدهد.
وي ادامه داد: بايد نيازهاي اوليه مردم را از طريق قرضالحسنهها حل كنيم. بيش از نيمي از سپردهگذاران انتظار دريافت سود و يا حتي حفظ ارزش پول خود را ندارند.
رييسجمهوري با بيان اينكه حتي بانكهاي خصوصي هم معتقدند كه منابع قرضالحسنهاي را به مصرف قرضالحسنه برسانند گفت: ميتوان اشتغال انفرادي را از اين طريق انجام داد.
وي ادامه داد: بانكها 2هزار بند شرعي در پشت قراردادها مينويسند كه حتي با ذرهبين هم نميتوان خواند و مشتري بدون اطلاع آن را امضا ميكند.
احمدينژاد اظهار داشت: چه اشكالي دارد كه در اين كشور هزاران شركت سرمايهگذاري داشته باشيم.
وي با تاكيد بر اينكه برخي مشكلات، حاصل رفتارها است، افزود: برخي بانكها، براي راهاندازي سيستم الكترونيكي خود، هزينههايي را پرداخت كردهاند كه هنوز هم اين سيستمها راهاندازي نشده است. چه اشكالي دارد كه يك حلقه وصل براي همه بانكها بگذاريم تا از هزينه اسكناس 700-600ميليون برگ اسكناس منتشره در هر سال كاسته شود.
وي ادامه داد: آيا نميتوان كارتي براي مردم صادر كرد كه همه حسابهاي بانكي يك شخص در آن باشد تا اگر مثلا فردي 15 حساب دارد از طريق وارد كردن كد بانك مربوطه، خريد كند.
احمدينژاد تصريح كرد: ميتوان در 5/2ميليون واحد صنفي موجود 5/2ميليون دستگاه نصب كرد. اشكالي ندارد اگر بانكهاي خور و بيابانك (با اشاره به زادگاه شيباني) به دنيا وصل شود. ميتوان كارهاي بانكي را تندتر انجام داد وقتي عقود و مقررات يكي است، سيستم هم ميتواند به هم متصل شود.
وي ادامه داد: نفتيها نفت را درست كنند و بانكيها بانك را.
رييس جمهوري با تاكيد بر اينكه الفباي كار اين است كه اگر نقدينگي به سمت توليد سوق يابد، ضدتورم است، اظهار داشت: نرخ تورم را ميتوان پايين آورد. اگر نقدينگي به بخش توليد كشاورزي و صنعتي سوق يابد ضدتورمي ميشود.
وي با تاكيد بر اينكه دو سوم از تسهيلات مطالبات ثابت است، افزود: يكي از آنهايي كه پول بانكي را بلوكه كرده، ايرانخودرو با سههزار ميليارد تومان تسهيلات بانكي است.
احمدينژاد ادامه داد: در ديداري كه با مسوولان ايرانخودرو داشتم تذكر دادم كه براي چه پول مردم را بلوكه كردهايد. وقتي مردم براي خريد خودرو صف ميكشند، ايرانخودرو ميتواند خودرو را پيشفروش كند. اين رقم ميتواند در اختيار ساير بخشهاي توليد قرار گيرد.
وي در خصوص مطالبات معوق بانكها گفت: چرا مجددا تسهيلات را به تسهيلات گيرندهاي كه نتوانسته در كارش موفق شود پرداخت ميكنند. حتي دولت در پي پرداخت بدهياش به بانك مركزي است.
وي ادامه داد: با همين نقدينگي هم ميتوان رشد اقتصادي بيشتر و تورم كمتري را تجربه كرد.
وي در ادامه با بيان اينكه سهم داراييها و اموال بانكها بالا است اظهار داشت: بانك نبايد ساختمان بخرد و گران بفروشد. شركت سرمايهگذاري تاسيس كند و در بازار مسكن وارد شود. بانكها خودشان را بتكانند و اموالشان را كم كنند.
وي ادامه داد: چرا بانكها ملك گراني را در ميدان فردوسي براي احداث شعبه خريداري ميكنند در حالي كه با مبلغ كمتري در يك كوچه آنطرفتر و با گسترش بانكداري الكترونيك ميتوانند فعاليت كنند. بانكها بايد منابع را آزاد كنند و در اختيار مردم قرار دهند.
وي با ابراز آمادگي دولت براي افزايش سرمايه بانكها گفت: افق بانكهاي كشور را محصور در داخل بانك نميبينم.
احمدينژاد در بخش دوم سخنان خود، بانك مركزي را مهمترين نماد اقتصادي كشور خواند و افزود: اين بانك تنظيمكننده سياستهاي پولي است. بانك مركزي در تبيين، اجرا و نظارت نقش دارد و كار نظارت بسيار مهم است. هنر بانك مركزي، گرفتن بهترين تصميم در هر شرايطي است. ما در شرايط اقتصادي بنبست نداريم.
كارنامه شيباني از زبان خودش
پيش از سخنراني احمدينژاد، شيباني در آخرين سخنراني خود در ساختمان شيشهاي بانك مركزي با تاكيد بر اينكه به اصرار خود از سمت بانك مركزي كنارهگيري كرده است گفت: متوسط عمر روساي بانك مركزي 38 ماه است اما من 52 ماه رييس كل اين بانك بودم.
رييس كل سابق بانك مركزي در 25 بند به ارائه خلاصه كارنامه كاري خود در طول رياستش بر اين بانك اشاره كرد و افزود: سرمايه بانك مركزي در زمان ورودم به اين بانك 400ميليارد ريال بود كه به 11هزار ميليارد ريال افزايش يافت.ذخاير ارزي نيز چند برابر شده است.
وي با تاكيد بر اينكه قانون يكسانسازي نرخ ارز در سال 81 تصويب شد اظهار داشت: اما اين قانون در سال 82 به بعد اجرا شد. نرخهاي سود بانكي نيز 12-10 نرخ بود كه به صورت يكسان درآمد.
شيباني مصونسازي و متنوع كردن ذخاير بانك مركزي را به علت تهديدهاي خارجي از ديگر اقداماتش اعلام كرد و افزود: درحالحاضر 7ميليارد ريال سود به حساب تسعير ذخاير اضافه كرديم و با توجه به فشارهاي ارزي، توانستيم ارز را در ريل جديد بياندازيم.
وي مذاكرات با كشورهاي ديگر و واردات 50ميليارد دلار كالا در سال گذشته را از طريق گشايش اعتبار از ديگر موارد كارنامه كارياش دانست و اظهار داشت: نرخ سود بانكي در 4سال پيش حدود 23درصد بوده كه با تصويب شوراي پول و اعتبار و بانك مركزي، اين نرخ كاهش يافت.
رييس كل سابق بانك مركزي گفت: درحالحاضر رييسجمهور رييس مجمع عمومي است كه اين به خاطر اهميت استقلال بانك مركزي است.
به گفته شيباني، راهاندازي هيات انتظامي بانكها بعد از انقلاب نيز از ديگر اقدامات وي بوده تا از تخلفات بانكها جلوگيري شود.
وي با بيان اينكه تشكيل هيات مشورتي بانكداري اسلامي با حضور كارشناسان در سال 83 نيز حاصل تلاش وي بوده و به زودي گزارش كار خود را ارائه ميدهد گفت: صدور مجوز دو بانك خصوصي، برگزاري دو اجلاس بزرگ و انتشار دو اسكناس جديد دو هزار و پنج هزار توماني از ديگر اقدامات انجام شده است.
به گفته وي سوئيچ پرداخت الكترونيك به كشورهاي قطر و بحرين وصل شده و قرار است در مورد كشورهاي عربستان و امارات نيز انجام شود.
وي ادامه داد: وقتي به عنوان رييس كل بانك مركزي انتخاب شدم 10درصد از كار بانكداري الكترونيك انجام شده بود. اما در حال حاضر 95درصد كار تمام شده است. فازهاي يك و دو آن انجام شده و با حل مشكل نقدينگي بانكها، فاز سوم كه مربوط به مشتري به مشتري است انجام ميشود.
وي ادامه داد: 700نفر متخصص جذب بانك مركزي شدهاند بانك قرضالحسنه آماده افتتاح است وبخشنامه بازار غيرمتشكل پولي نيز ابلاغ شده است.
وي ميزان بدهي خارجي را 5/24ميليارد دلار اعلام كرد و گفت: اين ميزان بدهي نسبت به ذخاير حتي كمتر از حد استانداردها است.
شيباني ادامه داد: تعدادي از دستورالعملهاي بانكداري بدون ربا ابلاغ شده است وسعي كردم بانك مركزي را با توجه به علم و اخلاق اداره كنم.
وي تصريح كرد: در حال حاضر يك دلار از دارايي مملكت هم بلوكه نيست و حتي يك برگ از كارهاي انجام نشده نيز روي ميزم قرار ندارد.
هشت توصيه شيباني به مظاهري
شيباني با اشاره به تقويت ريال و كاهش نوسانهاي نرخ دلار و بهاي طلا به مظاهري رييس كل بانك مركزي هشت سفارش كرد.
وي كار بانك مركزي را به دور از سياست و سروصدا اعلام كرد و گفت: بانك مركزي نميتواند خيلي حرف بزند و همواره در صدر روزنامهها باشد. بانك بايد بر اساس قوانين اداره شود.
شيباني تصريح كرد: ذخاير ارزي ستون فقرات كشور است نبايد يك دلار را هم از دست داد. روابط بينالملل هم لازم است و روسا بايد هميشه در شوراها، چهره به چهره يكديگر بشناسند.
وي كنترل نقدينگي، تداوم سياستها، روابط خوب با نهادهاي بينالمللي را از واجبات خواند و گفت: سياستها بايد شفاف باشد و گرنه بازار را گيج ميكند.
نگاه رييس كل جديد به مقوله تورم و نرخ سود
رييس كل جديد بانك مركزي گفت: امروز بانك مركزي از جهتي پررونقترين روزهاي پس از انقلاب را ميگذراند و از جهتي داراي سختترين شرايط است.
وي در مورد برنامههاي خود اظهار داشت: برنامه چهارم توسعه، سند چشمانداز 20ساله و حلقه تكميلي آنها تغيير سياستهاي كلي اصل 44 است كه در واقع تلفيق آنها سه جهتگيري براي اقتصاد كشور و بانك مركزي است.
وي ادامه داد: رعايت ا صول حرفهاي و فني سرلوحه كار خواهد بود.
مظاهري از كارشناسان و مسوولان دعوت كرد تا ايدههاي جديد و انتقادهاي خود را اعلام كنند.
وي افزود: حضور رييس جمهوري و معاون اول ايشان به همراه وزير امور اقتصادي و دارايي در اين مراسم بيانگر اين مطلب است كه بانك مركزي توانايي تاثيرگذاري بسياري را در رشد اقتصادي كشور دارد.
وي با اشاره به اينكه سيستم بانكي به قلمرو خود كه خدمات بانكي است برگشت ميخورد. در خصوص توصيههاي رييسجمهوري در مورد اصلاح سيستم بانكي گفت: رييسجمهور تاكيد دارد كه سيستم بانكي به قلمرو فعاليت خود كه خدمات بانكي است بازگردد و سالها بر روي اين مساله كه يك نكته اصلي محسوب ميشود، كار شده است. وي ادامه داد: هم اكنون اصلاح سيستم بانكي قابل طرح در جامعه است كه كار گروهي نيز براي آن تشكيل شده است.
گرچه مظاهري روز گذشته از برنامههاي خود سخني نگفت ولي پيش از اين در حاشيه همايش بانكداري اسلامي در روز سهشنبه در پاسخ به پرسش خبرنگاري كه از او پرسيد آيا نرخ سود بانكي را به تكرقمي كاهش خواهيد داد فقط به اين جمله كه بعدا صحبت ميكنم اكتفا كرد.به گزارش ايسنا او همچنين در پاسخ به اين پرسش كه شما امروز در باره نقش تورم و سپردهگذاريها صحبت كرديد، آيا اين موضوع با سخنان رييس جمهوري درباره كاهش نرخ سود بانكي در تعارض نيست؟ تصريح كرد: بحث تورم يك بحث بسيار منطقي و پيچيدهاي است و من در اين زمينه ايدههايي مطرح كردم و سوال و جوابهايي نيز بيان شد.
وي ادامه داد: بحث تورم موضوع بسيار قديمي و مبتلا به مباحث پولي است و مخصوصا در كشورهايي كه تورم بالايي دارند اين مساله به شدت لمس ميشود.
به گفته وي كشورهايي كه تورم آنان پايين است شايد اين ما به تفاوت كاهش ارزش پولي سپردهگذاري و يا رابطه بين وام گيرندگان بانكها زياد اهميت پيدا نكند و يا حتي اصلا ديده نشود.
او ادامه داد: بحث تورم و بحث ارزش پول يك موضوع بسيار حساس و جدي است كه بايد مورد توجه قرار گيرد و من هم از اين رو اين بحث را مطرح كردم كه كشور ما با توجه به بحث تورم بتواند نگاه ژرفانديشانه ديگري به نظام بانكي و خدمات بانكي داشته باشد.
مظاهري در مورد بحث بانكداري بدون ربا به دو محور اصلي اشاره كرد و افزود: اول مبناي مسائل فقهي، شرعي و ديني است كه بايد در آن رعايت شود و فرمولها و روابط بين سپردهگذار بانك و وام گيرندهها طراحي و مشخص شود و به حيطه ربا نيفتد، اين مساله نكته كليدي و اصلي قوانين بانكداري بدون رباست و دوم بانك را از بنگاهداري و انجام خدمات سرمايهگذاري يا ورود به سرمايهگذاري با مشتريان (سپرده گذار و وام گيرنده) بري كنيم و فاصله دهيم و بانكها را به سمتي ببريم كه خدمات بانكداري ارائه دهند.
وي تصريح كرد: خدمات بانكداري به معناي خالص خدمات بانكي است، يعني اينكه عوايد و منافع بانك در خدمت هرچه بهتر ارائه به مشتريان است.
به گفته وي مساله سود بانكي و بهره در واقع چيزي نيست كه بخواهد از قبل تعيين شود و يا شائبه ربوي بودن اين طوري كه در جامعه توسط برخي افراد مطرح ميشود بوجود آيد، در واقع سود در اين سيستم وجود ندارد و ملاك كارمزدي است كه بانك بابت خدمات ميگيرد يعني براي هر خدمتي ميشود كارمزد تعيين كرد. پيشنهاد ما اين است كه مثلا سقفي برايش تعيين شود زيرا آن سقف به رقابت گذاشته ميشود و اين كارمزد هزينه واقعي كار فرد است در هر صورت مجموعه كارمزد يك خدمت بانكي ميتواند بين 5/1 تا سه درصد باشد.
حاشيههايي از مراسم توديع و معارفه رييس كل بانك مركزي
*احمدينژاد با بيان اين كه مراسم توديع و معارفه فضاي خاصي دارد كه آقاي شيباني آن را شيرين كرد، افزود: من و آقاي شيباني هر دو اهل كوير و بانمك هستيم.
*رييس جمهوري تصريح كرد: سابقه دوستيام با شيباني، طولاني نيست زماني كه شهردار بودم ميخواستيم بانك شهرداري تاسيس كنيم، آخر هم بانك مركزي نگذاشت. گرچه از مجوز ندادن بانك مركزي خوشم نيامد ولي از ضابطهمندي شيباني خوشم آمد. بايد از تجربيات شيباني استفاده شود.
*طهماسب مظاهري، در جلسه معارفه خود با قدرداني از شيباني تصريح كرد: من و آقاي شيباني به فاصله يكي دو روز وارد بانك مركزي شديم و حالا به اين شكل مسووليت را جابهجا ميكنيم.
*رييس كل جديد بانك مركزي در حاشيه مراسم معارفه خود و در جمع خبرنگاران تصريح كرد: بايد فرصت چندروزهاي داده شود تا نظمي به حرفها داده و پس از آن با توجه به تعاملي كه هميشه با خبرنگاران وجود داشته صحبت خواهم كرد.
*شيباني نيز در پاسخ به اين سوال كه پس از اين در كجا فعاليت خواهيد كرد گفت: تكليف هرچه باشد آن را انجام ميدهيم. كاري كه فرد ديگري نتواند آن را انجام دهد برعهده خواهم گرفت اما در كشور ما همواره افراد متخصص بسيار زياد است. وي ادامه داد: با بانك جهاني نيز مذاكراتي داشتهام اما فكر نميكنم اين كار به درد من بخورد.
*رييس كل سابق بانك مركزي تصريح كرد: در طول 18سال حضورم در بانك مركزي حتي يك نفر از فاميلام را به سيستم بانكي و بانك مركزي نياوردهام و يك ريال هم برايشان اعتبار نخواستهام.
*شيباني كه سخنرانيهايش همواره با ذكر حديث، آيات قران و اشعاري همراه بود كه با آنها در بسياري موارد سياستهاي اقتصادي را توضيح مي داد، در جلسه توديع خود نيز سخنراني خود را با به خواندن ابياتي از يك شعر بسيار معنادار، زيبا و البته حاوي مطالب جالب شروع كرد كه در پس خود حرفهاي بسياري براي گفتن داشت، محتواي اين شعر زيبا حول محور دوري از انتقامجويي و گردآمدن افراد در اطراف اهل مهر بود. در مصرعهايي از اين شعر آمده بود: اين مجال اندك را نكند صرف انتقام كنيم......هر كجا اهل مهر بود دور او ازدحام كنيم....
*رييس كل سابق بانك مركزي با حضور در پشت تريبون وداع ضمن گلايه از افراد و رسانههايي كه سعي در القاي بركناري وي داشتند، گفت: من با اصرار خودم پس از مخالفتهاي مكرر رييسجمهور موفق به استعفا شدم و پس از پذيرش استعفا دو بار نماز شكر در دفترم به جا آوردم.
*در پايان مراسم هدايايي به منظور تقدير از خدمات شيباني توسط رياستجمهوري و وزير اقتصاد و دارايي به وي اعطا شد. زماني كه هديه دانشجعفري وزير اقتصاد و دارايي در حال دست به دست شدن به سمت شيباني بود، احمدينژاد به آهستگي در جعبه را باز كرد و پس از نگاهي به محتواي آن، گفت: وزير اقتصاد واقعا اقتصادي است. مشخص نشد هديه وزير اقتصاد به شيباني چه بود.
*همچنین رييسجمهوری درباره ماجرای استعفای شیبانی گفت: آقای شیبانی در همان اوایل ریاستجمهوری من خواستار کنارهگیری شدند که مخالفت کردم و سال گذشته نیز چند بار این تقاضا را مطرح کردند که من حتی پاکت استعفای ایشان را نیز نگرفتم و بر ادامه حضور او در دولت تاکید کردم اما در سالجاری وی آمد و گفت ميخواهم به یزد بروم و به املاک پدری خود رسیدگی کنم. من در پاسخ به او گفتم شما اهل این کارها نیستید و ميمانید و همچنان به نظام خدمت میکنید. با این وجود، دیگر نتوانستم در برابر تقاضای وی مقاومت کنم و با استعفای او موافقت کردم.
*در حاشیه این مراسم مطرح شد که شیبانی قصد دارد به دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران برود.
مطالب مشابه :
دانلود همراه بانک ملت
سايت همراه بانك ملت دريافت شده بانك ملت; تنظيم كليد تبادل: بر ثبت اطلاعات
خطاهای متداول سامانه همراه بانک
جدید ***طرح پذیرندگان ملت اطلاعات مورد نظر موجود در سایت زمان دریافت کلید تبادل :
تأثير فناوريهاي نوين ICT بر توسعه بانكداري الكترونيكي كشور
به منظورامكان تبادل اطلاعات وایجاد ارتباط AES، EAP و مديريت كليد مقاوم بانك ملت/ www
گوشي هاي مخصوص سانترال
بانك ملت. مسكن مهر پرتال تبادل 8 كليد قابل
فرم الكترونيكي ثبت اطلاعات دفاتر اسناد رسمي و ازدواج و طلاق
و تكميل بانك اطلاعات دفاتر بر روي كليد سازمان و تبادل اطلاعات
فروش دستگاه های سانترال پاناسونیک
بانك ملت. مسكن مهر پرتال تبادل ا مروزه شاهد تحول و دگرگونی در زمینه فن آوری اطلاعات و
تعویض شیبانی با مظاهری - جلسه معارفه رييس كل بانك مركزي با حضور غيرمنتظره احمدينژاد برگزار شد
برای ارتباط و تبادل اطلاعات بین پرسنل بانک ملت وبلاگ اسلامي كليد بانك
آشنايي با راه اندازهاي نرم (Soft-Starters ) وكاربرد آن در صنعت
تبادل اطلاعات ديگر كليد مي بايست داراي جام 48/ 216846 بانك ملت شعبه دانشگاه شريف
سنجش ميزان همكاري فروش و بازاريابي
نتايج حاصل را جمع بزنيد و با استفاده از كليد امتياز تبادل افراد ميان بانك اطلاعات
برچسب :
كليد تبادل اطلاعات بانك ملت