بهترین جنس ماهیتابه و قابلمه سرامیک است


بهترين جنس قابلمه سراميک است


تا به حال به جنس ظرفي که در آن غذا مي‌پزيد توجه کرده‌ايد؟ کارشناسان مي‌گويند جنس ظرف و روکش آن در پخش گرما و سرعت پخت غذا تاثير دارد. برخي از ظروف باعث پخت سريع‌تر غذا مي‌شوند و در مصرف انرژي صرفه‌جويي مي‌کنند...

 براي انتخاب درست بهتر است ادامه همين مطلب را مطالعه کنيد.


1.ظروف تفلوني

ظرف‌هايي با روکش‌ نچسب، از پرطرفدارترين ظرف‌هاي پخت‌وپز هستند زيرا مي‌توان با آنها بدون روغن يا با کمترين ميزان روغن و روي حرارت کم يا متوسط آشپزي کرد. مشکل ظروف تفلوني اين است که روکش آنها به سرعت از بين مي‌رود. اين روکش نسبت به ضربه هم بسيار حساس است و ضربه‌هاي قاشق يا چاقو مي‌تواند به آن آسيب برساند. اگر تفلون آسيب ببيند، مواد سمي و ذرات مسموم‌کننده آزاد مي‌کند و غذايي که در آن پخت مي‌شود، مضر خواهد بود. از سوي ديگر، لايه زيرين تفلون آلومينيوم است که خود ماده‌اي سمي است بنابراين با پخت غذا در ظرفي که تفلون آن آسيب‌ديده و آلومينيوم زيرين نمايان است، مواد سمي وارد غذا مي‌شوند. بهترين کار اين است تفلون‌هاي ساخته‌شده در کارخانه‌هاي معتبر را تهيه و درصورتي که آسيب ديد، از پخت غذا در آن صرف‌نظر کنيد.


2. ظروف لعابي

روکش‌هاي لعابي معمولا روي ظروفي از جنس سراميک يا چدن کشيده مي‌شوند. نگهداري اين ظروف راحت است و مي‌توان براي پخت‌ غذاهايي که به حرارت بالا نياز دارند، از آنها استفاده کرد. متاسفانه لعاب هم همانند تفلون اگر در شرايط استاندارد تهيه نشود، مي‌تواند حاوي ترکيب‌هاي سمي از جمله سرب، کادميوم‌، آرسنيک و پيگمنت‌هاي رنگي شيميايي باشد. طول عمر روکش لعابي محدود است و در اثر ضربه و تغيير حرارت ناگهاني از بين مي‌رود. هنگام شستشوي اين ظرف‌ها نبايد از سيم استفاده کرد و اگر ترک بردارند، بايد کنارشان گذاشت حتي براي نگهداري غذا هم از آنها استفاده نکرد.

3.ظروف سراميکي

سراميک در واقع نوعي ورني است. به ظروف سراميکي ظروف اکولوژيک يا سبز گفته مي‌شود. اين روکش نچسب، دقيقا مثل تفلون است با اين تفاوت که حاوي ترکيب مضر موجود در تفلون نيست. روکش‌هاي سراميکي در مقابل فرسايش و خوردگي، خراشيدگي و ساييدگي تا حدي مقاوم هستند قيمت ظروف سراميکي بالاتر از ساير ظروف پخت است به همين دليل بايد در نگهداري آنها دقت فراوان داشت تا آسيب نبينند. البته طول عمر روکش سراميکي به نحوه استفاده از ظرف، ميزان استفاده و نحوه شستشوي آن هم بستگي دارد.


4.ظروف چدني

چدن‌ها (که ترکيبي از آهن و کربن هستند)، عمر بالايي دارند. اين ظروف مناسب پخت طولاني‌ با دماي متوسط هستند و اگر فاقد آلومينيوم باشند، براي پخت‌وپز مناسب محسوب مي‌شوند، پس قبل از خريد حتما به برچسب و ترکيب‌هاي مندرج در آن دقت کنيد. لازم است حين استفاده از ظروف چدني، نکته‌هايي را رعايت کنيد تا چدن ديرتر از بين برود. اول اينکه قبل از استفاده بايد چند دقيقه‌اي آنها را روي حرارت بگذاريد تا گرم شوند. براي آنکه از گرم‌شدن کافي ظرف مطمئن شويد، مي‌توانيد قطره‌اي آب داخل آن بريزيد و اگر به سرعت تبخير شد، ‌يعني ظرف گرم شده است. درصورتي که ظروف چدني اول گرم شوند، موادغذايي به آنها نخواهد چسبيد. دوم اينکه در ظرف چدني‌اي که هنوز استفاده نشده، نبايد آب به مدت طولاني بماند زيرا باعث مي‌شود زنگ بزند. سوم، براي شستشوي چدن از ابر استفاده کنيد زيرا سيم ظرفشويي باعث خراشيدگي و آسيب آن مي‌شود و چهارم اينکه بعد از اتمام پخت، ماده‌غذايي را از درون ظروف چدني خارج کنيد تا اکسيد نشود. در ضمن در ظروف چدني فاقد روکش نبايد مواد اسيدي مثل آبليمو يا سس گوجه‌‌فرنگي ريخت.


5.ظروف آلومينيومي

اين ظروف با قيمت پايين در بازار عرضه مي‌شوند. آلومينيوم کاربردهاي وسيعي در پخت‌وپز دارد. از ورق‌ها و ظروف يکبار مصرف پخت آلومينيومي گرفته تا قابلمه و کتري و... دليل پرطرفدار بودن آلومينيوم، سبک بودن آن و پخش کردن سريع و يکنواخت حرارت است. متاسفانه طي روند پخت، احتمال آنکه ترکيب‌هاي سمي آلومينيوم وارد غذا يا آب شود، بسيار بالاست پس اگر براي سلامت خود ارزش قائل هستيد، ظروف آلومينيومي يا چدن‌هاي حاوي آلومينيوم تهيه نکنيد. آلومينيوم مي‌تواند عوارض وحشتناکي براي مغز و ماهيچه‌ها داشته باشد. در ضمن اين ظروف در برابر ضربه حساس‌اند و به سرعت تغيير شکل مي‌دهند.


6. ظروف اينوکس يا فولاد ضدزنگ

اينوکس از آهن، کروم و نيکل تهيه شده است. قابلمه‌هاي اينوکس کف ضخيمي دارند و اين موضوع باعث پخش يکنواخت حرارت مي‌شود و در نتيجه غذا در آنها به سرعت مي‌پزد و در مصرف انرژي صرفه‌جويي خواهدشد. ظروف اينوکس نچسب هم هستند اما بايد مراقب بود ترکيب‌هاي کلردار يا اسيدي داخل آنها نريزد. برخي از ظروف اينوکس به 10/18 معروفند، به اين معني که از 72 درصد آهن، 18 درصد کروم و 10 درصد نيکل تهيه شده‌اند. اين ظروف از جمله بهترين ظروف پخت محسوب مي‌شوند و طول عمر بالايي دارند و مي‌توان به سلامت غذايي که داخل آنها پخته مي‌شود، اطمينان داشت.


7.ظروف شيشهاي يا پيرکس

ظروف پخت شيشه‌اي يا اصطلاحا پيرکس، حرارت بالا را تحمل مي‌کنند و در صورتي که اين ظروف رنگ نشده باشند، مي‌توان گفت سالم‌ترين نوع ظروف براي پخت غذا هستند. اگر به اين ظروف ضربه‌هاي محکم وارد نشود و دچار شوک دمايي نشوند، مقاوم هستند و از همه مهم‌تر بازيافت مي‌شوند! تنها نکته اين است که بايد مراقب باشيد غذا داخل آنها ته نگيرد و نچسبد.


8.ظروف سفالي

هزاران سال است که از اين ظروف براي پخت کمک مي‌گيرند. اين ظروف روکش لعاب يا ورني ندارند و درنتيجه بسيار سالم و طبيعي هستند. متاسفانه امروزه از اين نوع ظروف بسيار کم استفاده مي‌شود.


9.ظروف مسي

مس‌ هادي خوب حرارت است و اگر روي گاز آشپزي مي‌کنيد، مي‌تواند ظرف پخت مناسبي باشد. معمولا از ظروف مسي براي تهيه مربا استفاده مي‌کنند. مس قرمز به مرور زمان در مجاورت هوا اکسيد مي‌شود و به سبز خاکستري مي‌گرايد. مسي که به اين رنگ درآمده، براي سلامت مضر است. مس زياد براي سلامت مضر است به همين دليل معمولا داخل مس را با فلزي ديگر مي‌پوشانند. مشکل ظروف مسي اين است که روکش داخلي آنها به مرور زمان به دنبال استفاده يا ريختن مواد اسيدي از بين مي‌رود. به‌تازگي ظروف مسي با اينوکس روکش مي‌شوند که نگهداري‌اش ساده‌تر و استفاده آن سالم‌تر است. برخي از ظروف نيز ترکيب مس و زينک هستند اما تعداد آنها بسيار کم است و به سختي پيدا مي‌شوند.


10.ظروف سيليکوني

سيليکون چيزي شبيه به کائوچو است و از ترکيب طبيعي سيليسيوم و اکسيژن تهيه شده است. از ظروف سيليکوني بيشتر در پخت شيريني‌ها استفاده مي‌شود. زمان پخت در اين ظروف، سريع‌ است و حتي بدون روغن ماده غذايي از آنها جدا مي‌شود. شستشوي آنها ساده است و مي‌توان به‌راحتي آنها را از فريزر به فر منتقل کرد. البته نبايد اين ظرف‌ها را روي حرارت مستقيم گذاشت. کيفيت ظروف سيليکوني و بهاي آنها متفاوت است. سيليکون‌هاي پلاتيني از گران‌ترين انواع هستند و مي‌توان از آنها در درجه حرارت‌هاي بسيار بالا استفاده کرد. سيليکون پراکسيد ضعيف‌ترين نوع سيليکون است و برخلاف نوع پلاتيني تحمل 4 ساعت حرارت 200 درجه را ندارد. سيليکوني که کيفيت پاييني دارد، هنگام استفاده بوي نامطبوعي توليد مي‌کند و ممکن است مولکول‌هاي سمي را وارد غذاي شما کند، بنابراين اگر ظرف سيليکوني‌تان از نوع مرغوب نيست فقط از آن براي موادغذايي‌اي که در سرما تهيه مي‌شوند، مثل ژله، استفاده کنيد.

برگرفته از سایت سلامت ایران



هوم شاپینگ برای خریدی آسان و لذت بخش همیشه کنار شماست.



مطالب مشابه :


سرویس قابلمه

دسته بندی : قابلمه چدن. سرامیکی بیانکا 10 پارچه 1،090،000 چدن دسینی مدل ولنتینا 12 پارچه 610000




فروش انواع روحی عمده

فروش انواع ظروف روحی وتفلون اشپزخانه - خریدوفروش ظروف




قابلمه های چدن و استیل دسینی

Dessini - قابلمه های چدن و استیل دسینی - سرویس چدن 12 پارچه ونزا. سرویس چدن 9 پارچه پانامرا




این چدن های تقلبی!

تجربیات شخصی من از طب سنتی - این چدن های تقلبی! - درمان طبیعی، گیاهان دارویی، تغذیه سالم، سبک




دانستنی هایی درباره انواع قابلمه

آشپزی و شیرینی پزی - دانستنی هایی درباره انواع قابلمه - ***هر چیز خوشمزه ای که تا حالا درست




بهترین نوع سرویس قابلمه و ماهیتابه با توجه به توصیه های طبی

جمع آسمانی ما - بهترین نوع سرویس قابلمه و ماهیتابه با توجه به توصیه های طبی - تعاونوا علی




سرويس قابلمه چدن

فروشگاه خانگي من و همسرم - سرويس قابلمه چدن - فروش كالاها و ملزومات يك آشپزخانه




بهترین جنس ماهیتابه و قابلمه سرامیک است

روکش‌هاي لعابي معمولا روي ظروفي از جنس سراميک يا چدن قابلمه‌هاي اينوکس کف ضخيمي




شستن ظرف ته گرفته

برای پاک کردن ماهیتابه یا قابلمه های که سوخته و تـه گرفته، هرگز با قاشق یا دیگر وسایل فلزی




برچسب :