فروش تخم ماهی قزل آلا به جای خاویار!!!!


علاقمندان مصرف خاویار هنگام خرید باید از اصالت کالا که تنها در ظروف شیشه ای 30، 50و 100 گرمی با پلمپ سربی و با نام خاویار ایران عرضه می شود، اطمینان حاصل کنند و به این نکته توجه داشته باشند که ارزانی قیمت خاویارهای غیر مجاز به این علت است که تولید کنندگان آنها هیچ هزینه ای صرف رعایت استانداردهای بهداشتی در فرآیند تولید، بسته بندی، نگهداری و توزیع نمی کنند و برخی از علاقمندان با بی توجهی به این نکات حیاتی، آنها را خریداری و مصرف کرده و سلامتی خود و خانواده شان را به خطر می اندازد.

وظیفه تولید و فروش خاویار را بجای سازمان شیلات ؟
این شرکت یکی از شرکت های  وابسته به وزارت کشاورزی است که طبق تبصره 5 لایحه تأسیس سازمان شیلات ایران که در سال 1383 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، وظایف تصد گری مرتبط با خاویار یعنی صید، فرآوری و فروش خاویار در بازارهای داخل و خارج از کشور را عهده دار شد. بر اساس این قانون تمامی دارائی ها و نیروی انسانی مرتبط با خاویار از شرکت شیلات منتقل و از سال 84 انجام وظایف این زمینه را آغاز کرد. به این ترتیب ، وظایف تولی گری مرتبط با خاویار ، شامل حفاظت و بازسازی ذخایر ماهیان خاویاری کماکان توسط سازمان شیلات ایران اجرا می شود. هر سال بر اساس برنامه ریزی و هماهنگی های قبلی، تولید خاویار را مطابق مصوبات کمیسیون عالی بهره برداری از ذخایر ماهیان خاویاری، به انجام می رساند.

وضعیت ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر چگونه است؟
دریای خزر که بزرگترین ذخیره گاه ماهیان خاویاری جهان است، بین پنج کشور ایران، آذربایجان، روسیه، قزاقستان و ترکمنستان مشترک است و تمامی این کشورها از ذخایر این ماهی بهره برداری می کنند.
اصولاً تولید آبزیان از تمامی ذخایر آبی جهان به دلیل افزایش جمعیت زمین، آشنایی بیشتر مردم با مزایای غذاهای دریایی و مصرف بیشتر آن و مسایل دیگری از قبیل آلودگی آبهای ورودی و غیره کاهش یافته است.
کاهش ذخایر طبیعی ماهی، بویژه در مورد ماهیان خاویاری دریای خزر، شدید تر است زیرا خزر به عنوان یک مجموعه آبی بسته به آبهای آزاد متصل نیست. لذا، در صورت بهره برداری بی رویه و بی توجهی پاره ای از کشورهای پیرامون خزر به امر بازسازی منابع، ذخایر آن رو به نقصان خواهد رفت. کاهش تولید خاویار که از حدود دو دهه قبل آغاز و در سالهای اخیر به بالاترین حد خود رسید، این روند به دلیل کاهش جمعیت ماهیان خاویاری دریای خزر بوده است.
طی سالیان گذشته، جمهوری اسلامی ایران بودجه های قابل ملاحظه ای را صرف بازسازی ذخایر ماهیان خاویاری دریای خزر کرده است، اما با توجه به اینکه ماهیان خاویاری از جمله ماهیان مهاجر هستند، هر پنج کشور حاشیه دریای خزر باید با جدیت طرح جامعی را برای بازسازی جمعیت این ماهی به اجرا در آورند تا از انقراض نسل آنها جلوگیری شود.

آیا صادرات خاویار ایران به دلیل نبود مشتری یا تحریم متوقف شده است؟
خاویار ایران از لحاظ کیفیت مرغوبترین خاویار جهان به حساب می آید و از جمله گرانترین مواد غذایی طبیعی دنیا است. به دلیل این کیفیت برتر، خاویار ایران مورد علاقه و توجه مصرف کنندگان سراسر جهان قراردارد. بنابراین، درصورت برقرار شدن امکان صادرات خاویار، بازار خوبی برای خاویار ایران در کشورهای اروپایی وجود دارد، اما متأسفانه سهمیه های صادراتی از سال 2011 به دلیل کاهش شدید ذخایر و توافق برخی از کشورهای حوزه خزر جهت توقف صید تجاری ماهیان خاویاری و تمرکز بر بازسازی ذخایر، متوقف شد.

آیا خاویار در بازار داخل کشور توزیع و در دسترس مردم قرار دارد؟
از سال 84، توسعه فروش خاویار در بازار داخل کشور را در زمره اهداف بخش بازرگانی خود قرار داد. از همان ابتدا این شرکت کوشید تا با استفاده از ابزارهای تشویقی و تبلیغی مانند شرکت در نمایشگاههای داخلی،انتشار مقاله در نشریات وغیره، ویژگی ها، خواص و کیفیت برتر خاویار را به مردم شناسانده و مصرف داخلی خاویار را گسترش دهد. این شرکت از راه انتشار آگهی در روزنامه، عوامل فروش معتبری را در تهران و شهرهای مختلف کشور معرفی کرده و از آن طریق خاویار را در دسترس علاقه مندان و مصرف کنندگان قرار داده است و در حال حاضر فروش خاویار در بازار داخلی را به موازات صادرات آن تداوم بخشیده است. بر خلاف سال های قبل که فقط بخش کوچکی از خاویار تولید شده، در داخل کشور و مابقی در بازار صادراتی به فروش می رسید، در سال 1389 که آخرین سال صدور خاویار به خارج از کشور بود، بازار داخلی تقریباً با مصرف 3200 کیلو سهمی برابر با بازار صادراتی داشت. از ابتدای سال 90 که صادرات خاویار به دلیل عدم صدور سهمیه های صادراتی توسط سایتس (کنوانسیون تجارت بین المللی گونه های گیاهی و جانوری در معرض خطر انقراض) متوقف شد، ماهیان خاویاری صید شده در درجه اول برای تکثیر مصنوعی و تولید بچه ماهی برای تقویت ذخایر دریای خزر مورد استفاده قرار می گیرند و تخمک های آن دسته از ماهیانی که برای تکثیر مصنوعی مناسب نیستند، بصورت خاویار فرآوری شده و تماماً در بازار داخلی به فروش می رسند.

خواص خاویار چیست؟
خاویار یک ماده غذایی پر انرژی باضریب هضم و جذب بسیار بالاست. بین 24 تا 32 درصد خاویار را پروتئین تشکیل می دهد و حاوی اسیدهای آمینه لازم برای بدن می باشد.
حدود 16 تا 19 درصد ترکیبات مغذی خاویار را چربی تشکیل می دهد که عمدتاً از نوع چربی های اشباع نشده اند. این چربی ها برای حفظ سلامت قلب و عروق انسان مفید شناخته شده اند. وجود اسیدهای چرب اشباع نشده کمیاب در خاویار، آن را در ردیف مواد ضد انباشتگی کلسترول بد در سیستم عروقی بدن قرار می دهد.
بدون در نظر گرفتن نمک موجود در خاویار فرآوری شده، بین 1 تا 2 درصد مواد معدنی نیز در خاویار وجود دارد که بخش قابل توجهی از آن را فسفر و بخش دیگری را کلسیم، پتاسیم، منیزیوم و آهن تشکیل می دهند.
مقدار کمی ویتامین A و درصد مناسبی از ویتامین D در خاویار وجود دارد که می تواند درمعالجه نرمی استخوان کودکان مفید واقع شود.
علاوه بر این، مقادیر مختلفی از ویتامین های گروه B وPP,H,C در خاویار وجود دارد.
در مجموع، چون خاویار بصورت تازه و بدون فرآوری حرارتی و پخت مصرف می شود، خواص آن حفظ شده و به مصرف کننده منتقل می شود.این ماده غذایی ارزشمند، در تشکیل و ترمیم بافتها و نسوج، ایجاد هورمون ها و آنزیم ها بویژه در دوران نقاهت بیماری ها، بعد از اعمال جراحی، معالجه بیماری های عفونی، افزایش ایمنی بدن در برابر عوامل بیماری زا مؤثر است.

 

 

 


مطالب مشابه :


فروش تخم ماهی قزل آلا به جای خاویار!!!!

خاویار شیلات ایران - فروش تخم ماهی قزل آلا به جای خاویار!!!! - خبرهای داغ و تازه خاویاری را از




ليست قيمت غذای ماهی قزل آلای

حداکثر طول بدن ماهی قزل آلا ۱۴۰ سانتیمتر و کیلوگرم و وزن بدن ماهی ماده ۱۵۰۰ عدد تخم




عوامل مؤثر بر رشد و پرورش ماهی قزل آلا

پرورش ماهی | قزل آلا گرم در ليترو براي تخم ها شهر ها ، بازار فروش، خريد بچه




همه چیز در مورد ماهی قزل آلا

پرورش ماهی | قزل آلا،ماهی رهاسازی تعداد زیادی تخم می در 8ماهگی به وزن قابل فروش می




برچسب :