ام دی اف MDF - لترون

ام دی اف - MDF(Medium Density Fiberboard)

نوعی فیبر با چگالی بین 650 تا 800 کیلوگرم در متر مکعب که از تحت فشار قرار دادن مخلوط چسب و ذرات چوب (ضایعات چوب یا سایر مواد سلولزی ) توسط پرس تولید می شوند نوع افزودنی های چسب و همچنین میزان و شکل پرس در این پروسه نوع و خصوصیات فراورده نهایی را تعیین می کند در حال حاضر حدود 15 درصد نیاز کشور به MDF در داخل و 85 درصد آن توسط واردات از سایر کشور ها تهیه می شود .

آلمان و ترکیه از بزرکترین تولید کنندگان MDF در جهان بشمار می روند. معمولا فیبر های تولید شده بصورت خام و یا روکش شده ( با انواع روکش های ملامینه ٬ چوب طبیعی ٬ کاغذهای دکوراتیو ٬PVC ، VINILIUM، HPL ٬ فرمیکا و ... ) در ضخامت های مختلفی به بازار عرضه می شوند . ورقه های MDf در سایز های 4100 x 1830mm ٬ 3660 x 1830 ٬ 2440 x 1830 ٬ 2440 x 1220 و ضخامت های 3 ٬ 4 ٬ 6 ٬ 8 ٬ 10 ٬ 12 ٬ 16 ٬ 18 ٬ 20 ٬ 25 ٬ 32 و 38 میلیمتر وارد بازار می شوند .

ویژگی ورق های MDF :

1 – تنوع محصول در طرح روکش ٬ نوع ٬ ضخامت ٬ چگالی و تراکم ذرات

2 – به راحتی مانند چوب قابل برش ٬ سمباده زنی و ماشین کاری می باشد .

3 – ورقه های آن دارای سطحی کاملا صاف و متراکم می باشند .

4 – برخلاف چوب هیچ گونه گره ای در داخل انواع فیبر وجود ندارد .

5 – قیمت بسیار مناسب نسبت به چوب طبیعی

6 – پایداری ابعاد و مقاومت مناسب در برابر پوسیدگی ٬ رشد انواع قارچ ها و حشرات موذی

7 – در تمامی سطوح MDF چگالی یکسان می باشد .

8 – به راحتی می توان قطعات MDF را توسط چسب چوب به یکدیگر متصل نمود .

9 – نسبت به نئوپان از مقاومت بیشتری نسبت به رطوبت برخوردار می باشد .

انواع ورقه های MDF با توجه به خواص ویژه آنها :

ام دی اف نازک – Thin MDF : این نوع MDF بطور گسترده در ساخت دیوارپوش های MDF ٬ پوشش های متنوع سقف ٬ صنعت خودرو سازی ٬ طراحی و تولید تخته های منحنی ٬ انواع کفپوش ٬ سطح پشتی کابینت ها و کمد ها و همچنین ساخت رویه درب های چوبی مورد استفاده قرار می گیرد و بر اساس استاندارد EN-622-5 در کلاسهای 1.8mm ٬ 2.5mm ٬ 2.5 – 6mm ٬ 4 – 6mm تقسیم می شوند .

ام دی اف ضخیم – Thick MDF : بر اساس استاندارد EN-622-5 این نوع MDF در کلاسهای 30 – 45mm و 45 – 60mm وارد بازار می شوند از آنجا که این محصولات دارای ضخامت بالایی هستند گزینه مناسبی جهت ماشینکاری بوده ودر ساخت رویه های نقش دار و ساده دکوراتیو ٬ ساخت سازه های چوبی و ... مورد استفاده قرار می گیرند .

ام دی اف با فرمالدئید کم – Low Formaldehyde : این نوع MDF به عنوان MDF استاندارد در بازار موجود بوده و موارد استفاده آن صنعت مبلمان و دکوراسیون داخلی و ... می باشد . طبق استاندارد EN-622-1 حداکثر انتشار فرمالدئیددر آنها 9mg/100gr  می باشد که تاثیر زیادی در کاهش خوردگی فلزات نیز خواهد داشت .

ام دی اف مقاوم در برابر رطوبت MDF.HMDF.HLS : همانطور که میدانید انواع مختلف فیبر بخصوص انواع با ضخامت کمتر از 6mm ٬ در صورتی که در محیط مرطوب قرار گیرند ابعادشان تغییر کرده و به اصطلاح باد میکنند لذا جهت رفع این مشکل ٬ در پروسه تولید MDF ٬ با جایگزین نمودن چسب اوره فرمالدئید توسط یک چسب ضد رطوبت انواع خاصی از MDF تولید می شود که پایداری خوبی در برابر رطوبت ( حدودا تا رطوبت 80 درصد ) دارند . انواع دیگری از MDF های مقاوم در برابر رطوبت نیز وجود دارند که علاوه بر خواص ذکر شده از استحکام مکانیکی خوبی برخوردار هستند ( MDF.HLS ) . MDF های مقاوم در برابر رطوبت در ساخت تجهیزات و مبلمان حمام ٬ دستشوئی ٬ پله ها ٬ کف پوش ها و پنجره ها مورد استفاده قرار می گیرند .

MDF مقاوم در برابر حشرات و قارچها : این نوع از MDF حاوی مواد حشره کش و ضد قارچ بوده مورد استفاده آن ساخت کفپوش می باشد .

MDF مقاوم در برابر آتش – Flame Retardant MDF : که بطور گسترده در طراحی دیوارپوش ها ٬ قفسه های فروشگاه ها و .. مورد استفاده قرار می گیرد .

فیبر با چگالی بالا - HDF ( High Density Fiber ) معمولا با تغییر فشار پرس و نوع مواد اولیه در تهیه خمیر چوب در پروسه تولید MDF ٬ فیبر های با دانسیته بالای 800 تولید می شود که از چوب محکمتر و سبکتر بوده ٬ آنرا HDF می نامند آمریکا ٬ کانادا و چین از تولید کنندگان مهم HDF در جهان بشمار می روند . به دلیل چگالی بالاتر این محصول قابلیت ماشینکاری آن نسبت به سایر انواع فیبر بهبود یافته ٬ از خواص فیزیکی و مکانیکی بهتری برخوردار می باشد .

فیبر با چگالی پایین - LDF ( Low Density Fiber Board ) در مواردی که نیازی به فیبر با استحکام مکانیکی بالا نیست و نیز مواردی که فیبر تنها به عنوان عایق های حرارتی و صوتی استفاده می شود و همچنین طراحی دکوراسیون های سبک از فیبر با چگالی بین 550 – 650 استفاده می شود .

MDF با روکش های تزئینی ( Decorative Surfaced MDF ) امروزه MDF های روکش شده سهم اعظم تولیدات کارخانه های تولید ام دی اف را به خود اختصاص داده اند . برخی از انواع معروف این روکش ها عبارتند از : روکش هایی که از چوب طبیعی ساخته شده اند ٬ روکش های ملامینه ٬ PVC ٬ انواع کاغذهای دکوراتیو و ...

MDF های قالب گیری شده : این نوع MDF ها معمولا به عنوان رویه در ساخت درب های چوبی مورد استفاده قرار می گیرد .

لترون ( Letron )

لترون ( Letron ) این نوع روکش در سال 1963 میلادی توسط یک شرکت آلمانی فعال در صنعت کاغذ اختراع شد و به سرعت در صنایع چوب و مبلمان جای خود را باز نمود بطوری که امروزه بالاترین مصرف را در بین دیگر انواع روکش بخود اختصاص داده است . در کشورمان به نئوپان روکش شده با لترون به اصطلاح لترون نامیده می شود و MDF روکش شده با لترون نیز همان MDF روکش شده می باشد .

برخی از مزایای روکش های لترون عبارتند از :

● پایداری بسیار مناسب در برابر ساییدگی ٬ خش و نور خورشید

● استحکام مکانیکی فیبر را افزایش می دهد .

● نسبت به رطوبت مقاوم بوده و به راحتی می توان سطح آنرا نظافت نمود .

منبع::صنایع چوب::

منبع::پارت ام دی اف::


مطالب مشابه :


ترسیم و طراحی نقشه میز ال سی دی

دکوراسیون داخلی - ترسیم و طراحی نقشه میز ال سی دی - دکوراسیون منزل و تزیینات داخلی و آموزش




مدرن ترین و جدیدترین مدلهای میز ال سی دی

مدل میز تلویزیون. مدل میز ال سی دی. مدل میز ال ای دی جدیدترین مدلهای میز ال سی دی. شیک ترین میز




دکور آرایشگاه

دکوراسیون ارایشگاه ام دی اف مشهد ارایشگاه فود fast food lcd ال سی دی سرویس نوزاد




دکوراسیون و میز ال سی دی

کابینت ام دی اف ، دکوراسیون داخلی ، کمد دیواری ، تخت خواب و . دکوراسیون و میز ال سی دی.




میزهای ال سی دی (LCD)

طراحی و ساخت انواع میز ال سی دی و ال ای دی *****




ام دی اف MDF - لترون

میز ال سی دی به عنوان عایق های حرارتی و صوتی استفاده می شود و همچنین طراحی دکوراسیون




برچسب :