چکیده قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی

 * مطابق قانون حفظ کاربری اراضی و باغات ، تغییر کاربری اراضی زراعی و باغها در خارج از محدوده قانونی شهرها و شهرکها و خارچ از محدوده قانونی روستاهایی که دارای طرح هادی مصوب بوده و نیز خارج از حریم قانونی راههاو راه آهن میباشد.

*  تشخیص موارد ضروری ( تغییر کاربری ) به عهده کمیسیون تبصره 1 ماده 1 ( مستقر در سازمان جهاد کشاورزی استان ) میباشد .

*  مرجع تشخیص اراضی زراعی و باغات ، وزارت جهاد کشاورزی است و مرجع قضایی و اداری ، نظر سازمان جهاد کشاورزی ذیریط را در این زمینه استعلام مینمایند و مراجع اداری موظف به رعایت نظر سازمان مورد اشاره خواهد بود .

*  نظر سازمان جهادکشاورزی برای مراجع قضایی به منزله نظر کارشناس رسمی دادگستری تلقی می شود .

*  ادارات ثبت اسناد و املاک و دفاتر اسناد رسمی و سایر مراجع مکلفند در موارد تفکیک ، افرار و تقسیم اراضی و باغات و تغییر کاربری آنها از سازمان جهاد کشاورزی استعلام نموده و نظر سازمان مذکور را اعمال نمایند .

*  کلیه مالکین یا متصرفان اراضی زراعی و باغی که به صورت غیر مجاز و بون اخذ مجوز از کمیسیون یاد شده اقدام به تغییر کاربری نمایند علاوه بر قلع و قمع بنا ، به پرداخت جزای نقدی از یک تا سه برابر بهای اراضی زراعی و باغها به قیمت روز با کاربری جدید که مورد نظر متخلف بوده است و در صورت تکرار جرم به حداکثر جزای نقدی و حبس از یک ماه تا شش ماه محکوم خواهند شد.

*  سازمانها و موسسات و شرکتهای دولتی و شهرداری ها و نهاد های عمومی که شمول قانون نسبت به آنها مستلزم ذکر نام است نیز مشمول مقررات این قانون میباشد .

*  هر یک از کارکنان دولت و شهرداریها و نهاد ها که در اجرای این قانون تشخیص دادگاه صالحه تخطی نموده باشد ضمن ابطال مجوز صادره یه جزای نقدی از یک تا سه برابر بهای اراضی زراعی و باغات به قیمت روز زمین با کار بری جدید که مورد نظر متخلف بوده است و در صورت تکرار علاوه بر جریمه مذکور به انفصال دائم از خدمات دولتی و شهرداری ها محکوم خواهد شد . سر دفتران متخلف نیز شش ماه تا دوسال تعلیق از خدمت و در صورت تکرار به شش ماه حبس و محرومیت از سر دفتری محکوم میشوند .


موارد زیر چنانچه به طور غیر مجاز و بدون اخذ مجوز از کمیسیون صورت پذیرد جرم بوده و ماموران جهاد کشاورزی محل مکلفند نسبت به توقیف عملیات اقدام و مراتب را به اداره متبوع جهت انعکاس به مراجع قضایی اعلام نمایند .


* هر گونه تغییر کار بری در قالب ایجاد بنا و تاسیسات از جمله احداث کوره های آجر و گچ پزی ، دیوار کشی اراضی ، احداث اتاق کارگری ، احداث مسکن روستائی و خانه باغ و ایجاد سکونت گاههای موقت ، استقرار کانکس .

* محوطه سازی ( شامل سنگفرشو آسفالکاری ، جدول گزاری ، سنگریزه و موارد مشابه ) احداث جاده ، راه و پارکینگ و احداث کارگاه و کارخانجات و صنایع تبدیلی و غذایی .

* شن ریزی ، خاک برداری ، خاک ریزی

* دفن و دپوی زباله ، نخاله و مصالح ساختمانی .

* رها کردن فاضلاب و پساب و غیره .

* سوزاندن ، قطع و ریشه کنی و خشک کردن باغات به هر طریق .

* صدور هر گونه مجوز یا پروانه ساخت و تامین و واگذاری خدمات و تاسیسات زیر بنایی مانند آب ، برق ،گاز و تلفن از سوی دستگاههای ذیربط در اراضی زراعی و باغها صرفاً پس از تایید کمیسیون یاد شده مبنی بر ضرورت تغییر کاربری مجاز خواهد بود و تخلف از این ماده برابر قانون مجازات خواهد شد .

منبع : بروشور ترویجی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی



مطالب مشابه :


مجوزهاي صنعتي، صنايع کشاورزی و فرايند اخذ

باید به جهاد کشاورزی شهرستان و و انتشار بروشور مشخصات فنی طرح های توجیهی




مقاله: علت آموزش و ترویج کشاورزی

زیست و رشته های کشاورزی جهاد کشاورزی و آموزش کشاورزی مشغول در طرح نظارت




چکیده قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغی

* مرجع تشخیص اراضی زراعی و باغات ، وزارت جهاد کشاورزی است و نهاد های عمومی بروشور ترویجی




ساخت دستگاه تعیین کننده نیازآبی زمین های کشاورزی

زمین های کشاورزی ، برای جهاد کشاورزی استان ، مهندس احمد بایبوردی مجری طرح و رئیس




استاندارد مدرسه رادیویی و تلویزیونی

وزارت جهاد کشاورزی. و تلویزیونی، بروشور جهاد (واحد رسانه های




بیماری بلاست برنج

وزارت جهاد کشاورزی. بروشور تبلیغاتی سموم شرکت بایر آلمان. تحقیق طرح برنج تنکابن.




برنامه‌های هفته کتاب

* سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی - طرح توزیع بروشور وزارت جهاد کشاورزی




برچسب :