آب و هوای قلات :

اگر چه بر طبق نتایج اقلیمی نزدیکترین ایستگاه هوا شناسی شیراز به روستای قلات شیراز در اقلیم خنک و معتدل قرار دارد و در زمستا ن ها  هوا سرد و یا به عبارتی خیلی سرد نیست شرایط تابستانی هوا نیز معتدل و گرمای هوا در گرمترین ماه سال باعث خارج شدن شرایط حرارتی آن از منطقه آسایش می شود اما شدت این گرما در حدی است که می توان با ایجاد سایه در فضاها های خارجی و بهره گیری از جریان هوا شرایط حرارتی مناسبی در آنها ایجاد نمود .اما به جهت ارتفاعی که از شیراز به قلات با آن روبرو می باشیم و وجود چشمه ساران و پوشش گیاهی فراوان منطقه و حتی نوع معماری خانه ها از روستای قلات محیطی خنک ، دلچسب وگوارا در فصول گرم سال به وجود آورده که خود میزبان هزاران گردشگر از شهر شیراز به روستای قلات در فصول گرم سال است و به همین نسبت در زمستان ها هوای قلات در بعضی از ماهها مانند دی و بهمن ماه سرد کوهستانی وبا یخبندانهای شدید همراه می باشد که شدت سردی هوا به نسبت شهر شیراز چندین درجه سردتر می باشد و بسیار محسوس تر است . ماههای خشک آن از اواخر اردیبهشت آغاز و تا نیمه های مهر ماه ادامه دارند که در این فصول به ندرت شاهد نزول باران می باشیم و ماههای بارندگی آن متعاقباً از نیمه آبانماه آغاز و به اواخر اردیبهشت ختم می گردد . که از نیمه آذر تا اواخر بهمن به شکل برف ودر بقیه ماهها به شکل بارا ن می باشد .

 میزان بارندگی و درجه هوا عمده ترین عوامل تاثیر گذار بر میزان تبخیر و رطوبت هوا می باشند اطلاعات ایستگاه سینوپتیک شیراز نشان می د هد که میزان رطوبت نسبی هوا در گرمترین ماه سال در شیرازبرابر با 13/ . است . از این رو تعداد روزهای خشکی هوا در شهرستان شیراز از اردیبهشت تا اواخر آبان است یعنی در این ماهها همواره درجه هوا از میزان بارندگی بیشتر است بنابرین در طول ماههای فوق تبخیرآبهای سطحی به شدت بالاست البته در خشکی به دلیل عدم وجود آب تبخیری صورت نمی گیرد . بنابراین هوا گرم وخشک بوده و میزان تعرق در این شرایط بسیار بالاست .

هرچند به دلایل متعدد از جمله اختلاف ارتفاع واختلاف بارندگی نمی توان ویژگی های اقلیمی فوق را برای روستای قلات بر شمرد ولی تعداد ماههای خشک سال در روستای قلات نیز از اواخر خرداد تا اواسط آبان است.

همچنین وزش باد از دو جهت باعث تغییر شرایط آب و هوایی یک منطقه می شود . در فصول ریزش باران با انتقال سیستم های باران زا باعث ریزش باران شده و در فصول خشک باعث خنکی هوا می شوند . بادهائی که شرایط جوی روستای قلات را تحت تاثیر خود قرار می دهند به طور عمده از دو جهت شمال غربی و  جنوب شرقی  میوزد. باد شمال غربی موجب ریزش بیشتر بارانهای منطقه و روستا شده ، و باد جنوب شرقی در فصول گرمتر میوزد واز جمله بادهای گرم منطقه می باشد ، اما غالب بادهای منطقه و روستا بادهایی با جهت شمال غربی ـ جنوب شرقی میباشد


مطالب مشابه :


جهت وزش باد غالب ماهانه و سالانه

هواشناسی جوانرود - جهت وزش باد غالب ماهانه و سالانه - آمار واطلاعات هواشناسی جوانرود , طرح




جهت‌یابی با نشانه‌های طبیعی(2)

1-جهت‌یابی به کمک باد غالب: بادها را از جهتی که می‌وزند، نام‌گذاری می‌کنند مانند باد شمالی




وارونگی دما ( اینورژن) چیست؟....

عوامل زیر در در وارونگی دما موثر. 1-سمت و سرعت باد. 2-وجود رشته کوهها و جهت آنها نسبت به باد غالب




مطالعه بسترشناسی سایت دانشگاه شیراز

سایت دانشگاه شیراز مشتمل بر تپه ای با نیروهای باد و تابش آفتاب غالب و تعیین شیب




معرفی روستای آب باد کامفیروز

روستای آب باد از توابع بخش شیراز مرکز استان در کشت برنج غالب است که مراحل




۱۷ - باغ جهان نما

مکانهای دیدنی شیراز و نسیم باد مصلی از همین باغ تعلق داشته و غالب درختان




اقلیم و معماری

موسسه چشم انداز هزاره سوم ملل -شیراز و وضعيت باد غالب در منطقه انتخاب نمايند.




آب و هوای قلات :

از این رو تعداد روزهای خشکی هوا در شهرستان شیراز از همچنین وزش باد از دو اما غالب




برچسب :