تکنیک های کلاه برداری از کارت توسط خود پرداز ها

 

1- تکنیک دزدی در دستگاه‎های خودپرداز

   از سایت دیگری 

در این روش کلاهبرداران با نصب یک صفحه کلید تقلبی روی صفحه کلید اصلی می توانند به رمز عابر بانک مشتریان دسترسی پیدا کنند.

.jpg

2- افراد كلاهبردار به عنوان مشتري و خريدار با اصناف مختلف تماس تلفني داشته و با معرفي خود به عنوان خريدار يا مسئول خريد شركت‌هاي مختلف درخواست خريد كالا يا ارائه خدمات مي‌كنند.
 اين افراد پس از خريداري كالا يا دريافت خدمات به متصدي فروش اعلام مي‌كنند كه با در دست داشتن كارت عابربانك خود به يكي از دستگاه‌هاي خودپرداز مراجعه كنند تا مبلغ مورد نظر به حساب وي منتقل شود.

كلاهبرداران از مالباختگان مي‌خواهند از آنجايي كه حساب ارزي است وارد منوي انگليسي شوند، و پس از اطلاع از موجودي حساب با اغفال تلفني فرد را به گونه‌اي راهنمايي مي‌كنند كه فروشنده، موجودي حساب خود را به حساب كلاهبردار انتقال مي‌دهد به گمان اين‌كه وجه كالا را قبل از تحويل دريافت كرده است اما پس از مدتي متوجه وقوع كلاهبرداري مي‌شود.بررسي‌ كارآگاهان نشان داد كه حسابي كه پول مالباخته به آن منتقل مي‌شود يا با مدارك سرقتي افتتاح شده يا كلاهبرداران با فريب برخي افراد آنان را وادار به بازكردن حساب بانكي مي‌كنند كه كلاهبرداران از اين حساب‌ها براي پيگيري اعمال مجرمانه خود استفاده مي‌كنند.


n00001409-b.jpg

3- برخی افراد سودجو و فرصت‌طلب با شهروندان، صنوف، ادارات دولتی و خصوصی به بهانه‌های مختلف تماس می گیرند، شماره حساب عابر بانک آنان را به قصد واریز وجه نقد دریافت می کنند و سپس به نیت خود می‌رسند.بهانه‌های این افراد اغلب خرید دوربین دیجیتال به‌مناسبت سالگرد ازدواج، مشارکت در امور خیریه، خرید زمین، خرید لباس عروس برای دانشجویان دختر یک دانشگاه، سفارش پوستر و بنر تبلیغاتی، سفارش غذا در رستوران‌ها، خرید زمین، خرید پوشاک و برنده شدن در شرکت ارتباطات ایرانسل و همراه اول، ارسال پیامک و مشارکت در پروژه‌های ساختمانی است.

خرید لوازم خانگی، خرید کالاهای پزشکی و بهداشتی برای بیمارستان‌ها و خرید کارت شارژ و ارسال رمز به فرد تماس گیرنده و به‌طور کلی ارائه خدمات به شگردهای مختلف از دیگر بهانه‌های آنان است.کریمی گفت: این کلاهبردارها، پس از مدتی به سوژه‌ خود زنگ می زنند و از او می‌خواهند حسابش را کنترل کند، وقتی با پاسخ منفی قربانی مواجه می‌شوند با اعمال شیوه‌های متقلبانه، قربانی را پای دستگاه عابر بانک می کشانند با اظهار اینکه، حساب ارزی دارند از قربانی درخواست می‌کنند که زبان دستگاه ATM را به انگلیسی تغییر دهند، سپس از عدم تسلط و آشنایی قربانی به زبان خارجی سوء‌استفاده می کنند، قربانی نگون‌بخت با اجابت خواسته‌ کلاهبردار، مبلغی را که قرار بود طبق توافق انجام شده، به حساب قربانی واریز شود، ناغافل به دست قربانی فریب خورده به حساب کلاهبردار انتقال می‌یابد.

fc66a58af5084b8bb507a15cdf63431e.jpg

4-  شاکی بیان داشت شخصی ضمن تماس تلفنی با اینجانب خود را مدیر عامل شرکت نفت معرفی و اظهار داشت ما می‌خواهیم 30 نفر از کارمندان نسوان برای انجام ویزییت به شما معرفی کنیم و حق ویزیت را از طریق کارت به کارت به حساب واریز خواهیم کرد به اصرار وی بنده را به نزدیک‌ترین عابر بانک کشانده و عملیات گفته شده از سوی نامبرده اقدام و متوجه شدم مبلغ 16 میلیون تومان ازحساب بنده برداشت شده است از متهم شکایت و تقاضای رسیدگی کردم.

 وی اظهار داشت بنده با استفاده از گوشی‌های پیشرفته مدل بالا که از ماموران زندان خریداری و وارد سایت نظام پزشکی استان آذربایجان‌شرقی شده و آدرس و مشخصات آنها را استخراج و با معرفی خود به عنوان مدیر شرکت نفت و یا به عناوین مختلف و اغفال شکات با شگرد موصوف و کشاندن آنها به پای دستگاه خودپرداز اقدام به کلاهبرداری ازمردم درسطح کشور کرده‌ام.

متهم در ادامه اعترافات خود بیان کرد که با همدستی سایر مجرمان در زندان قزلحصار با عناوین (سرهنگ یا سرگرد ناجا ـ برنده شدن در طرح‌های مختلف همراه اول ) اقدام به کلاهبرداری به مبلغ 100 میلیارد ریال کرده و پس از تخلیه حساب وجوه کلاهبرداری شده از طریق اشخاصی که در بیرون از زندان به سر می‌برند به صورت گسترده و کاملا سازمان یافته برداشت وجه نقد صورت می‌گرفت.

816346985343043.jpg

5- این هم یک شگرد انگلیسی با نصب دوربین جعلی 

noho6.jpg

noho7.jpg


6- آنها به صورت انفرادی حول و حوش خود‌پرداز‌ها پرسه می‌زدند و با شناسایی طعمه‌های خود كه افراد مسن یا كسانی بودند كه به هر علتی توان انجام پروسه دریافت، انتقال، واریز و... را نداشتند و برحسب نیاز خود از جوانان و در واقع سارقان كمك می‌گرفتند. اینجا بود كه سارق با دریافت رمز و كارت چنین افرادی در اولین فرصت كارت تحویل گرفته را پنهان می‌كرد و با كارت سوخته یا سرقت شده دیگری كه خود همراه داشته با انجام عملیاتی صوری در‌خواست طعمه‌های خود را انجام می‌داده

1122252091012251864825213614679189198187

7- این هم در مشهد - افراد ناشناسي از شهرهاي مختلف کشور با مديران رستوران هاي معروف، آژانس هاي مسافربري، هتل ها و مراکز تجاري که شماره آن ها را از ۱۱۸ گرفته اند تماس مي گيرند و با دادن سفارش هاي کلان، مديران اين مرکز را وسوسه مي کنند آنان سپس از مديري که با وي تماس گرفته اند مي خواهند شماره کارت عابر بانک خود را در اختيار آنان قرار دهد تا پيش پرداخت سفارش خود را به حساب وي واريز کنند اما مدتي بعد اين تماس تکرار مي شود و اين بار «کلاهبرداران» چنين وانمود مي کنند که مشکلي به وجود آمده است و نمي توانند «کارت به کارت» پول را واريز کنند و براي حل اين مشکل پيشنهاد مي کنند تا مدير آن مرکز تجاري پاي دستگاه خودپرداز برود و وجه را به صورت اينترنتي دريافت کند. قاضي جواد جاويدنيا افزود: وقتي طعمه به پاي دستگاه خودپرداز مي رود کلاهبرداران از او مي خواهند تا کليد انتقال وجه را فشار دهد و منوي انگليسي را انتخاب کند چون آن ها مي دانند که بيشتر افراد با اصطلاحات انگليسي آشنا نيستند و سپس با دادن کدهاي چند رقمي از طعمه خود مي خواهند که اين شماره ها را وارد کند. اما پس از گذشت مدتي ، مالباخته متوجه مي شود که نه تنها پولي به حسابش واريز نشده بلکه مبالغ ميليوني نيز از حساب بانکي اش برداشت شده است.

NewsImage.aspx?id=676154&filename=132.jp

8- شهرستان بندرانزلی در استان گیلان- ترفند : قصد خرید اجناس برای ادارات دولتی را دارد، مالباختگان را پای دستگاه های عابر بانک کشانده و با شگردی از حساب آنها سرقت کرده است .

9- این هم وصل وسایل اضافه در محل کارت خوان و سرقت اطلاعات کارت های مراجعه کننده : 

4931.jpg

10- واقعی نمایی 

اخیراً مشاهده شده برخی افراد با توقف در مقابل دستگاه های خودپرداز و معرفی خود به عنوان مأمور بانک و به بهانه کنترل کارت مشتریان و طرح موضوعی مبنی بر اینکه به دنبال کشف کارت های جعلی هستند، کارت های بانکی مشتریان را اخذ نموده و مورد سوء استفاده قرار می دهند که مشتریان محترم لازم است هوشمندانه با این گونه اقدامات برخورد کنند.

225215803169199.jpg

11- *دستگاه های کارت خوان بطور کلی در اختیار و در خدمت فروشنده هستند و نه خریدار ، این دستگاه ها بیشتر در داخل گیشه فروشنده است به نوعی که خریدار اصلا به آن دسترسی ندارد.
*فروشندگان ، کارت و رمز مشتریان را درخواست می کنند، در صورتی اگر از ارائه کارت و حتی رمز شخصی به فروشنده خودداری شود انگار که کار غیر عادی انجام گرفته و به نوعی برای فروشنده ایجاد حق شده است.
*رایج شدن چنین سهل انگاری هایی موجب شده تا امنیت دستگاه (POS) کاهش یافته و زمینه را برای انواع کلاهبرداری، سرقت و برداشت های غیرمجاز از مشتریان فراهم کند ، در این نوع کلاهبرداری، مظنون اصلی که توسط شاکی( مشتری) معرفی می شود کسی جز فروشنده نیست.

*کارت بانکی خود را در دستگاه کارت خوان کشیده و شخصاً رمز عبور را وارد کنید زیرا مسئول حفظ پول و موجودی حسابمان هیچکس جز خودمان نیست.
*کاربران قبل از اطمینان از اتمام پردازش و خاتمه عملیات بانکی محل را ترک نکنند؛ در صورت بروز تراکنش ناموفق، رسید مربوطه را تا حصول اطمینان از کسر نشدن وجه از حساب خود نگهداری کنند؛ رسید دریافتی از دستگاه خودپرداز و کارت خوان در محل رها نشود.

962352495229783.jpg

12- مراقب پیامک های کلاهبرداری باشید

اکونیوز: بانک مرکزی به مردم هشدار داد که فریب پیامک‌ هایی با عنوان« شما در قرعه‌کشی برنده جایزه شده اید» را نخورند، زیرا شیوه جدید سودجویان برای کلاهبرداری است.افراد کلاهبردار پس از برقراری اولین تماس با فرد مورد نظر با شماره تلفن هایی که در پیامک های ارسالی مشخص شده است با بکارگیری ترفندهایی اقدام به گرفتن شماره کارت بانکی یا شماره حساب به همراه رمزهای اول و دوم کارت‌های اشخاص‌ کرده ، سپس مبالغی هنگفتی را از حساب‌ های بانکی افراد برداشت می کنند.

95_59_59_Master-Frame-285x220-ok_Fixd.jp

13 - شیوه جدید کلاهبرداری با سیم کارت

بحث ناشناس ماندن مجرم در فضاي مجازي از طريق سيم کارت و يا استفاده از ابزارهاي فيلتر شکن يکي از معضلاتي است که پي جوئي جرم توسط پليس و دستگاه قضايي را سخت کرده و احقاق حق شهروندان را با مشکل مواجه مي کند.

در اين شيوه، کلاهبرداران به بهانه برنده شدن در قرعه کشي، قربانيان را به دستگاه خودپرداز هدايت کرده و پس از دريافت اطلاعات کارت بانکي، از حساب آنها از طريق اينترنت و يا کارت به کارت برداشت مي کنند.

شهروندان بايد بدانند براي واريز پول به حساب آنها احتياجي به ارائه اطلاعات بيش از شماره کارت يا حساب و همچنين به هيچ عنوان نياز به مراجعه آنها به دستگاه خودپرداز نيست و فرد تنها با داشتن شماره حساب و يا شماره کارت فرد ديگر و بدون نياز به حضور صاحب حساب يا مراجعه وي به دستگاه خودپرداز مي تواند به حساب ديگر افراد پول واريز نمايد؛ درخواست براي دريافت رمز کارت و اطلاعات بيشتر جهت واريز مبلغ جايزه به حساب فرد، در خواست نامعقول و سوء نيت کلاهبرداران است. 

n00131910-b.jpg

14- شیوه جدید کلاهبرداری از وکلای دادگستری

شخصی با اینجانب تماس گرفت و اظهار کرد که می خواهد برای زندانی شان وکیل اختیار کند و به بهانه پرداخت حق الوکاله از اینجانب شماره حساب درخواست کرد و بنده را به جلوی دستگاه عابربانک کشاند و کدهایی گفتند که بنده نیز این کدها را وارد سیستم دستگاه خودپرداز کرده اما بعد از اخذ پرینت تراکنش مالی متوجه شدم که طی چندین نوبت، در مجموع مبلغ سه میلیون و 900 هزار تومان از حساب بنده خارج و به حساب های مختلف واریز شده است.

15- كلاهبرداري با دلار سياه

يكي از شيوه‌هاي كلاهبرداري كه مدتي است در ايران اتفاق مي‌افتد كلاهبرداري با شگرد دلار سياه است.

 معمولا اعضاي باندهايي كه از شيوه دلار سياه استفاده مي‌كنند اتباع كشورهاي آفريقايي هستند و با حضور در ميدان‌هاي پرتردد مثل فردوسي و خيابان‌هاي اطراف، چند دلار سالم را كه با رنگ سياه كرده‌اند به مردم نشان مي‌دهند و مدعي مي‌شوند در طول سفر روي دلارها جوهر ريخته است.

پس از آن با ماده‌اي شوينده و مخصوص دلارها را پاك مي‌كنند، بعد هم به خريداران مي‌گويند به دليل كمبود وقت نمي‌توانند اين كار را با همه دلارهايي كه دارند انجام دهند، به همين دليل دلارها را با قيمتي كمتر از ارزش واقعي مي‌فروشند.

در ادامه نقشه مجرمانه خود نيز كاغذهايي را كه در قطع اسكناس۱۰۰ دلاري بريده و سياه كرده‌اند به مشتريان فريب‌خورده مي‌دهند و مي‌گويند به دليل كمبود داروي مخصوص، غلظت آن را پايين آورده‌اند و همين باعث مي‌شود ظرف ۴۸ ساعت آينده دلارها به حالت اوليه باز‌گردد.

به اين ترتيب افرادي كه اقدام به خريد دلارهاي سياه مي‌كنند طبق دستورالعمل دلارها را مي‌شويند، اما در نهايت با وضعي باورنكردني روبه‌رو مي‌شوند؛ دلارهايي كه حتي پس از شست‌وشو هم به عالت عادي باز نمي‌گردد.

214575_519.jpg

16-  كلاهبرداري ميلياردي با طرح‌هاي قلابي

مردي سراغ پنج نفر از ثروتمندان شهر رفته و گفته، چند هتل و مجموعه تفريحي در حال ساخت دارد و به دنبال سرمايه‌گذار ميلياردي است.


در اولين جلسه هم كاتالوگي به طعمه‌هاي خود داده بود كه تصوير چند ساختمان مشهور در دبي در آن وجود داشت و لوگوي شركتش روي اسناد و مدارك آن نقش بسته بود.

پس از موافقت اوليه پنج مرد ثروتمند، قراري براي بازديد از طرح‌‌ها هماهنگ شد تا پيشرفت طرح‌ها را ببينند.

روز قرار وقتي ثروتمندان به محل ساختمان يكي از هتل‌ها مي‌روند مرد ساختمان‌ساز را سر طرح و كارگران زيادي با لباس فرمي كه آرم شركت را هم داشت در حال كار مي‌بينند و وقتي كارفرما و همراهانش به آنها نزديك مي‌شوند احترام زيادي به آنها مي‌گذارند.

چند روز بعد معامله انجام مي‌شود و هر كدام از پنج نفر با سرمايه‌گذاري‌هاي سه تا پنج ميليوني بخشي از سهام شركت را مي‌خرند و به انتظار پايان طرح‌‌ها و سود پول خود مي‌نشينند، اما هرچه منتظر مي‌شوند فايده‌اي ندارد و تصميم مي‌گيرند خودشان به طرح‌ها سر بزنند كه در كمال تعجب مي‌بينند هيچ كدام از طرح‌ها پيشرفتي نداشته و از كارگران هم خبري نيست و به اين ترتيب راز اين كلاهبرداري هم فاش شد، اما هويت مرد شياد فاش نشد.

214574_803.jpg

17- 



 


مطالب مشابه :


تکنیک های کلاه برداری از کارت توسط خود پرداز ها

کارمندی از بانک ملی شماره حساب عابر بانک آنان را به حفظ پول و موجودی




برچسب :