بانك ملي ايران و ايجاد تحول در بانكداري سنتي
بانك ملي ايران و ايجاد تحول در بانكداري سنتي
توسعه شگفتانگيز فناوري اطلاعات و گسترش آن به بازارهاي پولي و بانكي جهان، علاوه بر تسهيل امور مشتريان بانكها، روشهاي جاري بانكداري را متحول و دگرگون ساخته است. بهرهگيري از فناوري اطلاعات و ارتباطات در بازار پول و سرمايه ميتواند علاوه بر كارايي و پويايي اين بازارها، بستر لازم را براي رشد و توسعه اقتصادي هر چه بيشتر فراهم نمايد.
بانك ملي ايران با درك به موقع اهميت موضوع و رسالتي كه جهت برآورده ساختن نيازهاي مشتريان احساس ميكند، به عنوان نخستين بانك كشور، مطالعه، راهاندازي و ارائه خدمات بانكداري الكترونيك را آغاز كرد. راهاندازي سيستم يكپارچه بانك ملي ايران (سيبا) نخستين گام در اين راستا محسوب ميشود كه نه يك گام كوچك بلكه يك گام بسيار بزرگ، موثر و اساسي براي ايجاد تحول در بانكداري سنتي كشور به شمار ميآيد.
بانك ملي ايران براي گسترش بانكداري الكترونيك، طرح جامع انفورماتيك را در دست مطالعه و اجرا دارد كه مراحل پاياني كار را به سرعت پشت سر ميگذارد و در آيندهاي نزديك، هموطنان ارجمند را از خدمات بهينه و گسترده بانكداري الكترونيك بهرهمند خواهد ساخت.
اجراي طرح جامع انفورماتيك بانك ملي ايران، با تكيه بر ديدگاه مذكور، دستگاهها و سازمانهاي مختلف را نيز متوجه لزوم انجام اقداماتي از اين دست نموده و با تسري اين دگرگوني به ساير بخشها، تحول عمومي را در كشور پيريزي كرده است كه بدون ترديد ثمره مفيد آن در سالهاي آتي نصيب مردم عزيز خواهد شد و همچون نهضت تاسيس بانك ملي ايران در ابتداي قرن حاضر، نقطه عطف ديگري در تاريخ بانكداري ايران ايجاد خواهد كرد.
اهميت اجرا
تقاضاي روزافزون مشتريان براي بهرهمندي از امكانات جديد، اطلاعات روزآمد، پاسخگويي سريع، كاهش زمان تصميمگيري، بهينهسازي مديريت ريسك، تعيين استراتژي كاري و تنوع بخشيدن به محصولات قابل ارائه بر اهميت اجراي طرح جامع انفورماتيك در بانك ميافزايد.
با توجه به گسترش فرهنگ استفاده از سيستمهاي اينترنتي و تلاشهاي صورت گرفته براي كاهش هزينههاي بانك و مشتريان، مطالعه وضعيت فناوري اطلاعات در صنعت بانكداري جهان را طلب ميكند. اين امر نشان ميدهد كه در صورت استفاده از سيستمهاي الكترونيكي نوين در بانكداري، در هر يك از تراكنشها با كاهش قابل ملاحظه هزينه مواجه خواهيم بود. فناوري اطلاعات در صنعت بانكداري علاوه بر كاهش خطرپذيري تصميمگيريهاي مديريتي، افزايش امنيت سرمايه و صرفهجويي در زمان، با بهبود خدمات بانكي موجب افزايش بهرهوري در اين بخش ميشود و رشد و شكوفايي اقتصادي در بخشهاي ديگر را نيز در پي خواهد داشت.
اجراي اين طرح الگويي براي شبكه بانكي كشور در راستاي تحول بانكداري سنتي و حركت به سوي بانكداري نوين است.
اتصال به سوئيچ كشور بحرين
به دنبال اتصال شبكه شتاب به سوئيچ كشور بحرين، دارندگان ملي كات با كد (APAGS) قادر خواهند بود از امكانات دستگاههاي خودپرداز كشور بحرين تا سقف 300دلار آمريكا در روز و 3000دلار آمريكا در سال بهرهبرداري نمايند. دارندگان كارتهاي بحريني نيز قادر به برداشت معادل ريالي وجوه خود از خودپردازهاي بانك ملي ايران و ديگر بانكهاي عضو شبكه شتاب خواهند بود.
ضمانتنامههاي بانك ملي ايران پشتيباني مطمئن در صنعت و تجارت
پيشرفتهاي جديد به ويژه در زمينه تكنولوژي و ارتباطات و ظهور پديده جهاني سازي، تعامل و رقابت بين كشورها را افزايش داده و بازارهاي جديدي را ايجاد نموده است. هر كشوري نيز سعي مينمايد با توجه به مزيتهاي نسبي موجود سهمي از بازار ساير كشورها را به خود اختصاص دهد. مجموع اين عوامل ريسك قابل توجهي را براي صادركنندگان و واردكنندگان ايجاد مينمايد. بدين گونه كه از يك سو فروشنده ميخواهد اطمينان داشته باشد كه بهاي كالا يا خدماتي را كه ميفروشد به موقع دريافت كند و از سوي ديگر خريدار بايد مطمئن باشد در ازاي وجهي كه ميپردازد كالا و خدمات دلخواه خود را با شرايط مطلوب دريافت مينمايد. حال چنانچه خريدار و فروشنده در يك كشور باشند، بررسي اعتبار مالي و شهرت تجاري طرف ديگر آسان است. به علاوه مراحل قانوني يا اقدامات وصول طلب در چارچوب قانوني واحد بررسي ميشود. ليكن در حالتي كه خريدار و فروشنده در وراي مرزهاي ملي خويش قرار دارند، انجام عمليات تجاري به سادگي دادوستد داخلي نميباشد و خريدار و فروشنده با ريسكهاي مختلفي از قبيل عدم پرداخت، عدم انجام به موقع تعهد يا عدم انجام تعهد با كيفيت و كميت توافق شده روبهرو هستند.
بانك ملي موفق در دريافت گواهينامه استاندارد ISO 9001:2000
سازمان بينالمللي استاندارد، معروف به ISO، فدراسيوني متشكل از 92 كشور جهان ميباشد كه در زمينه ترويج و توسعه استانداردهاي بينالمللي با هدف تسهيل تجارت جهاني فعاليت ميكند. اين استانداردها، استانداردهاي كيفيت را شامل ميگردد. بيشتر صنايع فعال در سطح جهان از جمله صنايع كشورمان استانداردهاي كيفي ISO را به رسميت شناختهاند.
استانداردهاي9000 ISO به عنوان استانداردهاي نظام كيفيت، راهنماييهايي را در مورد لزوم تضمين كيفيت ارائه ميدهند. اين استانداردها در صنايع توليدي، خدماتي، شركتهاي تهيه نرمافزارهاي كامپيوتر و صنايع فرآيندي كاربرد دارند. اين مجموعه از پنج استاندارد جداگانه اما مرتبط به هم تشكيل شده است.
شعب خارج از كشور
حضور در عرصههاي بينالمللي بانكداري و خدمات بانكي از ديگر فعاليتهاي بانك ملي ايران بوده است.
بانك ملي ايران با تاسيس 16واحد در مراكز پولي بزرگ جهان به اين اقدام مهم جامه عمل پوشانده است، خدمات بانك ملي ايران در توسعه ملي و قرار گرفتن اين بانك در فهرست ده شركت برتر اقتصادي كشور پشتوانه با ارزشي است كه اين بانك به آن ارج مينهد و همواره در حفظ آن ميكوشد.
درجهت بالابردن كيفيت خدماترساني اين واحدها و افزايش سوددهي، دو شعبه لندن و مسكو با عناوين PLC لندن و مسكو به صورت بانكهاي مستقل و با اختيارات كامل به انجام عمليات بانكي مشغولند. مشخصات، نشاني، تلفن و اطلاعات بيشتر در مورد اين واحدها از طريق اداره امور واحدهاي خارج از كشور و سايت اينترنتي بانك ملي ايران به راحتي قابل دسترسي ميباشد.
بانك ملي ايران پيشرو در جذب منابع
جذب منابع يكي از فعاليتهاي اصلي و كليدي بانكها به ويژه بانكهاي تجاري به شمار ميرود. زيرا جذب منابع در واقع زيربناي اصلي ساير فعاليتها بوده و تمامي امور و خدمات بانك به درجات مختلف از اين امر تاثير ميپذيرند، لذا ميزان جذب منابع، شاخص مهمي در ارزيابي موفقيتهاي يك بانك تجاري محسوب ميشود.
در بانك ملي ايران جلب و جذب هرچه بيشتر سپردهها و تشويق مردم به امر سپردهگذاري كه در واقع منشا و سنگبناي فعاليتهاي بانك ميباشد، به عنوان يكي از اصليترين فعاليتها به شمار ميرود. بانك ملي ايران توانسته است از نظر جذب سپردهها و مديريت مناسب منابع جذب شده در نظام بانكي كشور با استفاده مطلوب از منابع انساني و مالي خود در سراسر كشور موفق عمل كند.
در اين جهت، كاركنان بانك ملي ايران با تلاش پيگير خود كوشيدهاند تا با جلب اعتماد مردم و تشويق مردم نسبت به سپردهگذاري در بانك، سپردههاي آنان را به سمت سرمايهگذاريها و فعاليتهاي سودمند و مولد اقتصادي سوق دهد.
هماكنون درصد قابلتوجهي از منابع بانكي در اختيار بانك ملي ايران قرار دارد. از آنجا كه انجام موفقيتآميز عمليات بانكي و به خصوص اعطاي تسهيلات به عنوان مهمترين شاخصه كار بانكداري تابعي از حجم منابع و نحوه گردش آن ميباشد، ميتوان به گوشهاي از عظمت بانك ملي ايران و وسعت عمليات آن پي برد. همين گستردگي دامنه عمليات و صحت و امنيت توام با آن است كه اعتماد مردم را پشتوانه اين بانك قرار داده است.
پشتوانهاي كه همواره موجب افتخار و مباهات كاركنان بانك ملي ايران قرار داشته و سعي كردهاند به درستي قدر آن را دانسته و از آن حفاظت نمايند.
بانك ملي ايران پيشتاز در اعطاي تسهيلات
اعطاي تسهيلات در چارچوب مقررات و سياستهاي پولي و برنامههاي اقتصادي كشور داراي نقشي محوري و اساسي در سيستم بانكي كشور است.
چگونگي و نحوه مصرف پساندازها و سپردههاي جامعه توسط بانكها اهميتي كليدي در افزايش فعاليتهاي توليدي و توسعه اقتصادي كشور داشته و به تبع آن ايجاد اشتغال، افزايش سطح رفاه عمومي و تثبيت يا كاهش نرخ تورم را سبب ميشود.
بانك ملي ايران با توجه خاص به اهميت و حساسيت صرف تسهيلات اعطايي تلاش ميكند تا در راستاي تحقق برنامههاي اقتصادي كشور و سياستهاي بانك مركزي جمهوري اسلامي، منابع بانك را به سوي فعاليتهاي سودمند و مولد اقتصادي سوق دهد.
بانك ملي ايران مقام نخست اعطاي تسهيلات در بخشهاي اقتصادي را در كشور دارد. اين تسهيلات طي سرفصلهاي مختلفي به فعالان عرصه اقتصادي كشور و هموطنان نيازمند اعطا شده است:
قرضالحسنه ضروري
اين تسهيلات عمدتا به هموطنان نيازمند و براي كمك به آنان به كار گرفته ميشود.
پرداخت قرضالحسنه ازدواج، تهيه جهيزيه، درمان بيماري، اجاره و ساخت مسكن... نمونههايي از اين تسهيلات است.
مشاركت و سرمايهگذاري در شكوفايي اقتصادي ايران
با توجه به دگرگونيهاي به عمل آمده در بانكداري ايران و انجام معاملات بانكي براساس عقود اسلامي كه با تصويب قانون عملياتي بانكي بدون ربا توسط مجلس شوراي اسلامي در شهريورماه 1362 عينيت يافت، سيستم بانكي كشور با ايجاد تسهيلات لازم و در جهت پا گرفتن هر چه بيشتر فعاليت بخشهاي مختلف توليدي- بازرگاني و خدماتي و همچنين تامين بخشي از سرمايه يا منابع مورد نياز واحدهاي توليدي جديد، از طريق مشاركت و يا سرمايهگذاري مستقيم اقدامات موثري در جهت رشد توليدات كشور بهعمل آورده است.
از آن جمله ميتوان به سرمايهگذاري و مشاركت در طرحهاي بزرگ ملي مانند طرحهاي پتروشيمي، ساخت آزادراههاي كشور، صنايع سيمان كشور، صنايع لاستيكسازي، شركتهاي مالي و سرمايهگذاري در بورس، احداث سد، صنايع ساختماني، كشت و صنعت و بسياري ديگر از طرحهاي عظيم ملي اشاره كرد.
«سيمان بنويد»، «سيمان خراسان»، «سيمان اردبيل»، «صنايع چوب و كاغذ مازندران»، «فروشگاههاي زنجيرهاي رفاه»، «آزادراه قزوين- زنجان»، «آزادراه زنجان- تبريز»، «طرح توسعه نيشكر اهواز»، «پتروشيمي اراك» و دهها كارخانه، واحد توليدي و شركت بزرگ ديگر جلوههايي از عينيت يافتن عملكرد مثبت بانك ملي ايران هستند.
سخن آخر
بانك ملي ايران يك نهاد بانكي – اقتصادي – اجتماعي است كه به اراده يك ملت و به منظور سروسامان دادن به اقتصاد و اوضاع مالي و پولي كشور تاسيس شد و اينك نيز با كسب بيش از 78 سال تجربه و تخصص همچنان به تعهد اجتماعي – اقتصادي خويش پايبند بوده است و با برنامهريزي صحيح، سعي وافر دارد تا علاوه بر تامين حداكثر حقوق و منافع سپردهگذاران و مشتريان، گامهاي موثري براي توسعه و آباداني ميهن عزيز بردارد و با حمايت مالي از پروژههاي زيربنايي كشور، در تجديد بناي عظمت اين مرز و بوم نقش مفيدي ايفا نمايد. بانك ملي ايران در چارچوب مقررات و سياستهاي پولي و مالي كشور و مدنظر قرار دادن برنامه چشمانداز بيست ساله جمهوري اسلامي ايران، توسعه بانكداري كشور و ارائه خدماتي در خور شان مردم فداكار را از اهداف عاليه خود قرار داده است و در اين راستا ميكوشد تا با بهكارگيري بانكداري الكترونيك و استفاده از آخرين تكنولوژيهاي پيشرفته به راحتترين و ارزانترين شيوه به ارائه خدمات بانكي بپردازد و با اجراي كامل طرح تكريم مردم و جلب رضايت ارباب رجوع، افزايش كرامت انساني و آسايش و آرامش بيشتر هموطنان را به ارمغان آورد.
اميد است با ياري خداوند متعال، همراهي مشتريان گرامي و استفاده از نظرات و پيشنهادات هموطنان ارجمند، از بوته اين آزمايش، سربلند و سرافراز بهدر آيد.
مطالب مشابه :
::: سامانه بانكداري اينترنتي (سبا) :::
كارمند بانک ملی ایران :. - ::: سامانه بانكداري اينترنتي (سبا) ::: کارمند بانک رفاه
عرضه سه خدمت جدید از بانک صادرات ایران
بر اساس اين گزارش كليه مشتريان سرويس بانكداري اينترنتي بانك تامين رفاه، جلب
سامانه هاي پرداخت اينترنتي حق بيمه تامين اجتماعي نزد بانكهاي رفاه و ملت
سازمان تامين اجتماعي شعبه شهرستان سياهكل - سامانه هاي پرداخت اينترنتي حق بيمه تامين
انتقال وجه اينترنتي از بانك صادرات به كليه بانكهاي كشور امكانپذير شد
بانك كشاورزي ، طلایه دار بانکداری سبز - انتقال وجه اينترنتي از بانك صادرات به كليه بانكهاي
بانك ملي ايران و ايجاد تحول در بانكداري سنتي
كارمند بانک ملی ایران :. - بانك ملي ايران و ايجاد تحول در بانكداري سنتي - گاهنوشتهای من
بانکداری الکترونیک
شيوه مذكور، همان بانكداري اينترنتي است كه در اين مقاله به بررسي اجمالي آن کارمند بانک رفاه
موسسه عالي بانكداري ايران
كارمند بانک ملی ایران :. - موسسه عالي بانكداري ايران - گاهنوشتهای من
بانکداری الکترونیکی
بانكداري اينترنتي(سبا) همراه بانك ملي کارمند بانک رفاه کارمندان بانک ملی
درگاه پرداخت الکترونیکی - دامون
به منظور ارائه خدمات نوين بانكداري آشنایی با بانكداري اينترنتي سايت بانك رفاه
بانكداري اسلامي، نظامي بازار محور
كارمند بانک ملی ایران :. - بانكداري اسلامي، نظامي بازار محور - گاهنوشتهای من
برچسب :
بانكداري اينترنتي رفاه