تعمیر گیربکس پراید
بعد از پیاده کردن جعبهدنده از خودرو، آن را به میز کار منتقل کرد. جعبهدنده خودرو پراید جمعاً ۱۵ پیچ دارد که درست آن است که به روش حلزونی باز شود اما اغلب تعمیرکارها آن را به دلخواه خود باز میکنند. مکانیک بعد از باز کردن جعبهدنده پوسته آن را داخل بنزین شست.
مکانیک بعد از باز کردن پوسته جعبهدنده، ابتدا شروع به بررسی علت خرابی کرد و بعد از اینکه مشخص شد دندههای یک، پنج و دنده برنجیها و خار فنری ماهک و ساچمه فنرها نیاز به تعویض شدن دارند شروع کرد به انجام این اقدامات. البته بلبرینگ آن را نیز تعویض کرد.
مکانیک بعد باز کردن برخی از قطعات اقدام به باز کردن ماهکها و اهرم تعویض جعبهدنده کرد و مجموعه شفت ورودی و خروجی و ماهک دنده عقب را تعویض نمود. بعد از پیاده کردن آنها برخی از قطعات را کربنگیری کرد و دید باید توپی دنده پنج نیز نعویض شود چرا که فرسوده شده بود.
معمولاً برای باز کردن چرخدندهها از ابزار مخصوص استفاده میکنند که در برخی از تعمیرگاهها از روشهای دیگر مثل ضربه زدن و سنگ فرز و …. بهره میبرند.
بعد از باز کردن شفت ورودی و تعویض قطعات فرسوده و بازرسی قطعات دیگر، نوبت به باز کردن شفت خروجی رسید که برای این کار، مکانیک ابتدا بلبرینگ دنده سه و چهار را پیاده کرد و دنده دو و بوش را از محل نصب شده خارج نمود (البته در این مرحله چرخدنده دنده یک و دنده برنجی آن و بلرینگ آن تعویض شد و مابقی قطعات شستوشو داده شد به جز شفت که تراش رفت)
مکانیک بعد از تعویض قطعات دنده یک، آن را به همان صورت که باز کرده بود مجدداً بست که برای بستن علامتهای روی توپی و کشویی یک و دو را دریک راستا قرار داد و بلبرینگها را طوری که شیار آن بالا باشد جا زد و باقی قطعات را روی شفت سوار کرد (در این مرحله متعلقات دنده پنج نیز تعویض شد و ماهک مربوطه نیز تعویض شد)
مکانیک قبل از بستن جعبهدنده، تمام کاسه نمدها واشرها و خارها و فنرها را تعویض کرد، بعد از سوار کردن اجزا شفت آنها را در یک راستا قرار داد، آنها را همزمان با یکدیگر در داخل پوسته جا زد که البته بعد از جا زدن آن را تست هم نمود.
بعد از جمع کردن چرخدندهها و جازدن شفتها در جای خود، نوبت به تنظیم پیش فشار بلبرینگها رسید. بعد از تنظیم آن نوبت به جمع کردن گیربکس شد. بعد از جا زدن شفتها و تعویض قطعات هم نوبت جا زدن جعبه تقیسم میل ماهک که علت جا نرفتن دنده عقب بود رسید. سایر قطعات را هم داخل جعبهدنده جا زد.
بعد از جا زدن قطعات جعبهدنده، نوبت به زدن چسب آببندی رسید که قبلاً از واشر استفاده میشد اما امروزه از چسب استفاده میکنند، مکانیک بعد از زدن چسب آببندی، تست پایانی تمام قطعات را انجام داد. بعد از تست به آرامی پوسته را در جای خود قرار داد و به روش حلزونی آن را بست. بعد از بستن روغن مورد نظر را در داخل گیربکس ریخت (علت خرابی این خودرو تیز کردن دنده به علت کم داشتن روغن بود)
مکانیک بعد از بستن گیربکس، آن را آماده سوار کردن روی ماشین کرد. برای سوار کردن گیربکس آن را در جای خود گذاشت و پیچهای آن را که به پوسته متصل میشوند را بست و اتصالات برقی همچون کانکتور دنده عقب و سیستم کلاچ را بر روی گیربکس سوار نمود. هزینه تعمیر این خودرو چیزی در حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان اعلام شد.
مطالب مشابه :
شمع موتور چیست 2
تعمیر پراید - شمع موتور چیست 2 - الكترودها : شمع دارای دو الكترود میانی (مثبت) و كناری (منفی
تعمیر موتور پراید(سر سیلندر)
امداد و تعمیر پراید - تعمیر موتور پراید(سر سیلندر) - هر گونه کپی برداری از مطالب با ذکر منبع
تعویز ترموستات
تعمیر خودرو - تعویز ترموستات - تعمیرات خودروها - تعمیر فیلر گیری سوپاپ های موتور پراید.
دانلود رایگان فیلم کلیپ آموزش پاورپوئینت تعمیر موتور-برق-مکانیک خودروهای پژو-زانتیا-پارس و ..
بزرگترین سایت خودرو و مکانیک - دانلود رایگان فیلم کلیپ آموزش پاورپوئینت تعمیر موتور-برق
تعمیر گیربکس پراید
اینجانب پوریا سن 30 درحال حاضر تعمیر کار خودرو الفا در شرکت الفا موتور هستم با بیش از 6 سال
تعویض کاسه نمد گیربکس پراید
تعمیر خودرو - تعویض کاسه نمد گیربکس پراید - تعمیرات خودروها تعویض واشر قالپاق موتور پراید.
هدرز پراید
راهنمای تعمیر خودرو - هدرز پراید در رانندگی عادی شهری قدرت موتور ۱۳۰۰ پراید کافی بوده و
کنیستر در پراید؟؟؟/
راهنمای تعمیر کنیستر در پراید؟؟؟/ - درباره تعمیر و نگهداری در شرکت الفا موتور هستم با
برچسب :
تعمیر موتور پراید