شهرک‌های صنعتی، راه عبور از اقتصاد نفتی

extract_image.php?image_id=145

بخش صنعت به‌ عنوان موتور محرک اقتصاد و مبنای توسعه پایدار و محور تحولا‌ت اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی نقش کلیدی در عبور از اقتصاد نفتی ایران بر عهده دارد.

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، پدیده ایجاد تجمع‌های صنعتی برای نخستین بار در اواخر قرن نوزدهم در کشور انگلستان بکار برده شد و در سال‌های بعد در بسیاری از کشورهای صنعتی غرب به عنوان وسیله‌ای برای دست‌یابی به رشد صنعتی به کار رفت، بعد از جنگ جهانی دوم استراتژی ایجاد نواحی صنعتی به طور فزاینده‌ای در کشورهای در حال توسعه به مرحله اجرا درآمد.

در ایران نخستین کوشش‌ها برای ایجاد ناحیه صنعتی در سال 1333 در شهر کرج با شکست مواجه شد و این شکست عمدتاً ناشی از فقدان دانش و تجربه در سازمان‌دهی و اداره شهرهای صنعتی بوده و عمده‌ترین مشکلاتی که این شهرک صنعتی با آن مواجه شد، فقدان امکانات زیربنای و یک برنامه‌ریزی اصولی بود.

 

طی دو دهه 40 و 50 نیز کوشش‌های گسترده‌ای به منظور ایجاد نواحی صنعتی به عمل آمد. ولی به علت مشکلات در موارد متعددی این تلاش به نتیجه نرسید، به عنوان مثال می‌توان به ایجاد شهر صنعتی مشهد (طوس) که مطالعات آن در اواخر سال 1354 آغاز شد و مقرر گردید که دو قطب صنعتی در مورچه خورت و شهرضای اصفهان ایجاد شود که به علت مشکلات واگذاری زمین متوقف شد، شهر صنعتی همدان نیز در آذرماه سال 1354 در زمینی به مساحت 1000 هکتار برای ایجاد ناحیه صنعتی در نظر گرفته شد و پس از تشکیل مجمع عمومی شرکت به علت عدم موافقت وزارت صنایع و معادن با تغییر محل زمین، عملیات احداث این شهر صنعتی انجام نگرفت و در این رابطه می‌توان از شهر صنعتی سعیدآباد گرمسار، مطالعات انجام شده برای ایجاد نواحی صنعتی در مناطق سایان، قروه، عمیدآباد و گوندره در استان زنجان را نام برد.

این تجدید ساختار منجر به ایجاد و بهره‌برداری از پنج ناحیه صنعتی به شرح زیر گردید:

1-شهر صنعتی اهواز تأسیس در سال 1346

2-شهر صنعتی البرز تأسیس در سال 1347

3-شهر صنعتی باختران تأسیس در سال 1350

4-شهر صنعتی کاوه تأسیس در سال 1352

5-شهر صنعتی رشت تأسیس در سال 1353

بطور کلی در طول دوران قبل از انقلاب صرفاً با ایجاد چند ناحیه صنعتی که از اهداف اصلی فاصله زیادی داشت به این امر پرداخته شد، ولی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، احداث نواحی صنعتی به صورت فزاینده‌ای رشد یافت و دولت با تخصیص اعتبارات قابل توجهی برای شروع کار در پیشبرد این مهم همت کرد.

تأسیس شرکت شهرک‌های صنعتی

در سال 1362 پس از ایجاد وزارتخانه‌های «معادن و فلزات» «صنایع سنگین» و «صنایع»، سازمان صنایع کوچک و نواحی صنعتی ایران نیز در وزارت صنایع ادغام شد.

وزارت صنایع در همان سال لایحه تأسیس شهرک‌های صنعتی را تهیه و پس از تصویب هیئت وزیران، به مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد. این شرکت پس از تشکیل سازمان مرکزی خود در 25 استان کشور شرکت شهرک صنعتی را به تدریج در سال‌های 1364 تا 1372 ایجاد و فعالیت‌های ساماندهی و اجرایی شهرک‌های صنعتی را آغاز کرد.

شهرک صنعتی سلیمی نخستین شهرک صنعتی شمال‌غرب کشور

شرکت شهرک‌های صنعتی استان آذربایجان شرقی در سال 1363 متعاقب مصوبه قانونی و تصویب مجلس شورای اسلامی، تاسیس و به شکل مدون و گسترده فعالیت خود را در منطقه شمال غرب کشور آغاز نموده است.

با توجه به تاریخ تکوین آن در منطقه شمال غرب و استقرار شرکت در تبریز سرپرستی و انجام امور مربوط به استان آذربایجان غربی و منطقه اردبیل نیز از طریق شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان شرقی صورت پذیرفته که در نیمه دوم سال 1369 و سال 1373 به ترتیب استان آذربایجان غربی و اردبیل از این شرکت منفک و مستقلا انجام وظیفه نموده و شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان شرقی نیز رسالت قانونی خویش را منحصرا در استان آذربایجان شرقی متمرکز ساخته است.

بدیهی است گستردگی و تعدد شهرک‌های صنعتی در منطقه شمالغرب کشور، تاسیس شرکت شهرک‌های صنعتی استان سه‌گانه مذکور را ایجاد کرده است.

اولین شهرک صنعتی شمال غرب کشور به نام شهرک صنعتی شهید رجایی و بزرگترین شهرک در منطقه شمال غرب کشور به نام شهرک صنعتی شهید سلیمی و تنها شرکت صنعتی سرمایه‌گذاری خارجی در کشور در حوزه شهرک‌های صنعتی استان آذربایجان شرقی واقع شده است.

شهرک‌های صنعتی کلید عبور از اقتصاد نفتی

بخش صنعت به‌ عنوان موتور محرک اقتصاد و مبنای توسعه پایدار و محور تحولا‌ت اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی نقش کلیدی در عبور از اقتصاد نفتی ایران برعهده دارد و تاکید مقام معظم رهبری بر حمایت از تولید ملی تدبیر هوشمندانه‌ای است تا دولتمردان را بیش از گذشته به حمایت از صنعتگران ایرانی معطوف کند.

در حال حاضر بیش از 90 درصد صنایع کشور را واحدهای صنعتی کوچک و متوسط تشکیل می‌دهند که بیش از 50 درصد اشتغال صنعتی را در برگرفته‌اند، امروزه بسیاری از کشورها به این امر پی برده‌اند که واحدهای تولیدی کوچک، نقش عمده‌ای در اقتصاد ملی ایفا می‌کنند و در برخی از این کشورها چنین به نظر می‌رسد که اقتصاد ملی بر پایه بنگاه‌های اقتصادی کوچک بنا شده است.

با توجه به اهمیت صنایع خرد در تحقق توسعه صنعتی، مسئولیت سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران به عنوان متولی سیاست‌گذاری و توسعه صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی در کشور سنگین‌تر شده است.

هم اکنون 895 شهرک و ناحیه صنعتی در سراسر کشور زیر نظر این مجموعه قرار دارد که بیش از 90 درصد واحدهای صنعتی مستقر در این شهرک‌ها و نواحی صنعتی را صنایع کوچک تشکیل می‌دهد.

 

از نکات دیگری که این مجموعه به عنوان یکی از ارکان ایجاد اشتغال و متولی بخشی از تولید صنعتی در کشور، پی‌گیری می‌کند، توانمندی واحدهای صنعتی با محوریت جذب بازارهای جهانی است.

بدون تردید دولت باید در کنار بخش خصوصی قرار گیرد و با تقویت و افزایش مشارکت این بخش در اقتصاد زمینه رشد تولید ملی را فراهم سازد.

یکی از ابزارهای حمایتی که ترغیب بخش خصوصی را به دنبال دارد، رفع مشکلات ساختاری در اقتصاد دولتی است. تسهیل سرمایه‌گذاری، کاهش بروکراسی اداری، تحلیل مشکلات بخش صنعت با نگاه تولید صادرات‌گرا از جمله مواردی است که باید مورد توجه قرار گیرد. البته مجموعه سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی با شناسایی چالش‌های موجود بخش صنعت و خلأهای قانونی، گام‌هایی در جهت مشارکت بخش خصوصی به کار گرفته است که واگذاری مالکیت و اداره امور شهرک‌ها به بخش خصوصی از جمله این سیاست‌ها است.

هم‌چنین به منظور تشویق بخش خصوصی و کاهش تصدی‌گری دولت امکانات و تسهیلا‌ت ویژه‌ای از جمله وجود زمین مناسب، مستثنی بودن از قانون شهرداری‌ها، برخورداری از معافیت‌های مالیاتی و تسهیلا‌ت بانکی و فراهم کردن امکانات زیربنایی و جانبی مانند آب، برق، مخابرات، راه و گاز را برای سرمایه‌گذاری در شهرک‌ها و نواحی صنعتی در نظر گرفته شده است. در سالی که با نام «تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی» مزین شده، می بایست با اعمال سیاست‌های این چنینی توسط بخش‌های مختلف، رفته رفته موانع پیش‌روی صاحبان صنایع را مرتفع کنیم و زمینه را برای تحقق خودکفایی اقتصادی در آینده‌ای نزدیک رقم بزنیم.

اشتغال 40 هزار نفر در شهرک‌های صنعتی

مدیرعامل شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی با اشاره به اهمیت موضوع اشتغال پایدار برای جوانان گفت: بر ‌اساس برآوردهای اولیه، با احداث ‌شهرک صنعتی بعثت برای 273 هزار نفر اشتغال ایجاد می‌شود.

محمدعلی عسگری بعد از ظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: 51 شهرک صنعتی مصوب در آذربایجان شرقی وجود دارد که 36 شهرک ناحیه در حال بهره‌برداری و 13 شهرک و ناحیه نیز در حال احداث است.

عسگری کل مساحت این شهرک‌ها را 9 هزار و 111 هکتار اعلام کرد و بیان داشت: در شهرک‌های صنعتی استان آذربایجان شرقی تا به امروز 12 هزار و 670 میلیارد ریال سرمایه‌گذاری شده و اشتغال بیش از 40 هزار نفر را فراهم کرده است.

وی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری برای رشد در آینده از طریق شهرک‌های صنعتی یک برنامه استراتژیک محسوب می‌شود، اظهار کرد: نقش شهرک‌های صنعتی به عنوان یک کاتالیزور در جذب سرمایه‌های داخلی و خارجی برای رشد توسعه صنایع در حال ظهور بر هیچ کس پوشیده نیست.

عسگری افزود: شهرک‌‌های صنعتی بهترین و ایده آل‌ترین راه برای کمک به سرمایه‌گذاران در تحقق اهداف برنامه‌های آنها محسوب می‌شود.

وی تصریح کرد: شهرک‌های صنعتی به عنوان بازوی استراتژیک دولت و وزارت صنعت، معدن و تجارت به عنوان ستون رشد و توسعه اقتصادی قلمداد می‌شوند اگر چه نقش وزارت صنعت، معدن و تجارت در ایجاد شهرک‌های صنعتی کاملا شفاف است ولی سایر سازمان‌ها و نهادهای دولتی باید ابزارهای حمایتی خود را به کار گیرند و روند ایجاد و توسعه شهرک‌های صنعتی را تسریع بخشند.

 

وی با بیان اینکه از ابتدای فعالیت شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی تاکنون سه هزار و 399 فقره مجوز احداث واحد صنعتی در وسعت یک هزار و 400 هکتار صادر شده است، گفت: از این میزان یک هزار و 750 واحد به بهره‌برداری رسیده و 12 درصد واحدهای صنعتی داخل شهرک‌های صنعتی استان نیز غیرفعال است.

عسگری کمبود نقدینگی، گرانی مواد اولیه، فقدان بازار فروش و اختلاف بین شرکاء را از جمله دلایل اصلی غیرفعال شدن برخی از واحدهای صنعتی داخل شهرک‌ها عنوان کرد.

استقرار 20 درصد واحدهای صنعتی در شهرک‌های صنعتی استان

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی آذربایجان‌شرقی در تشریح عملکرد این شرکت در سال 91 گفت: این استان با داشتن بیش از 8 هزار واحد صنعتی به بهره‌برداری رسیده و 12 هزار فقره جواز تاسیس معتبر یکی از قطب‌های صنعتی کشور محسوب می‌شود که از این تعداد حدود 20 درصد در شهرک‌ها و نواحی صنعتی مستقر هستند.

عسگری افزود: با عنایت به این‌که بیش از 55 درصد از جمعیت 3.7 میلیون نفری استان از بخش صنعت و معدن ارتزاق می‌کنند هر خدمتی که در این بخش ارائه شود، مستقیماً در زندگی مردم تاثیرگذار است.

وی افزود: اکنون شاهد این هستیم که با سیاست‌گذاری انجام شده در اکثر شهرستان‌های استان، شهرک یا ناحیه صنعتی ایجاد شده و در اختیار تولیدکنندگان قرار گرفته است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان ادامه داد: با عنایت به اهمیت تولید و صنعت در ارتقای وضعیت اقتصادی کشور و حل مشکلاتی مانند بیکاری و تورم، این شرکت در نظر دارد تا با عنایت رییس جدید سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، ارتقای خدمات قابل ارایه در شهرک‌های صنعتی و رفع نواقص احتمالی را در دستور کار خود قرار دهد تا از این طریق توانسته باشد گامی در راستای ایجاد حماسه اقتصادی مدنظر رهبر معظم انقلاب بردارد.

عسگری با اشاره به بدهی برخی سرمایه‌گذاران و صنعتگران شهرک‌های صنعتی به این شرکت، یادآوری کرد: بر اساس بخشنامه‌های جدید در صورتی‌که واحدهای صنعتی بدهکار، 25 درصد بدهی خود را به صورت نقد پرداخت کنند می‌توانند از تخفیفات و مشوق‌های ویژه‌ای بهره‌مند شوند.

مدیرعامل شهرک‌های صنعتی آذربایجان شرقی در ادامه به احداث شهرک بعثت تبریز به عنوان بزرگ‌ترین شهرک صنعتی خاورمیانه اشاره و تصریح کرد: به دلیل اهمیت و وسعتی که این شهر صنعتی دارد و همچنین لزوم پیش بینی‌های اصولی برای استقرار صنایع مختلف، مراحل مطالعاتی این شهر صنعتی به صورت ریز و با دقت بالا انجام گرفت که این دقت زمان آغاز مراحل اجرایی آن را افزایش داد.

با بیان اینکه فاز نخست احداث این شهرک 550 هکتار است، گفت: پس از واگذاری یکصد هکتار از اراضی این شهرک صنعتی در دهه فجر امسال، فرایند اجرایی 450 هکتار دیگر از فاز نخست آن آغاز می‌شود.

وی درصد پیشرفت فیزیکی این شهرک صنعتی را بالای 50 درصد اعلام کرد.

احداث بزرگ‌ترین شهرک صنعتی خاورمیانه با اشتغال 173 هزار نفر

 

عسگری با بیان این‌که احداث بزرگ‌ترین شهرک صنعتی خاورمیانه (شهرک صنعتی بعثت) در 20 کیلومتری تبریز در مساحتی حدود 10 هزار و 800 هکتار آغاز شده است، اظهار امیدواری کرد، تا پایان امسال زمین‌های این شهرک برای احداث واحدهای صنعتی در اختیار سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی قرار گیرد.

وی با اشاره به اهمیت موضوع اشتغال پایدار برای جوانان، یادآوری کرد: بر اساس برآوردهای اولیه با احداث این شهر صنعتی برای 273 هزار نفر اشتغال ایجاد می‌شود.

تنها شهرک سرمایه‌گذاری خارجی

عسگری با اعلام اینکه در کل کشور سرمایه‌گذاری خارجی تنها در استان آذربایجان شرقی در بخش شهرک‌های صنعتی جذب شده گفت: ما به بسیاری از فعالان خارجی علاقمندی خود را برای سرمایه‌گذاری اعلام کردیم و در این زمینه زیرساخت‌های خوبی نیز فراهم شده است.

وی درباره توسعه شهرک‌ها و نواحی صنعتی در مناطق کم برخوردار اظهار کرد: برنامه کلان کشور توسعه متوازن و پایدار و رعایت عدالت در ایجاد بستر و زمینه‌های توسعه در اقصی نقاط کشور است و ایجاد شهرک صنعتی در مناطق کمتر برخوردار برشی از برنامه‌های عظیم توسعه‌ای در این مناطق است.

عسگری گفت: ایجاد یا بهبود شاهراه‌های ارتباطی توسعه زیرساخت‌های اساسی نظیر آب، برق، گاز، امکانات آموزشی و غیره به همراه ایجاد شهرک‌ها و نواحی صنعتی به عنوان یکی از ابزارهای توسعه منطقه‌ای به همراه ارائه‌ی مشوق‌های اقتصادی نظیر معافیت‌های مالیاتی، یارانه تسهیلات مالی و غیره اصلی‌ترین و اساسی‌ترین حرکت‌هایی است که برای نیل به اهداف توسعه متوازن انجام می‌گیرد.

95 درصد شهرک‌های صنعتی کشور از جنس صنایع کوچک است

رئیس کمیته ارتباط صنعت و دانشگاه کشور با اشاره به اینکه رویکرد دانشگاه‌ها در مورد صنعت مطابق با استاندارد و مفید برای صنایع نبوده، گفت: 95 درصد شهرک‌های صنعتی از جنس صنایع کوچک هستند و چون آینده و چشم‌‌انداز مناسبی ندارند، انگیزه و توانایی ارتباط با دانشگاه را ندارند.

مرتضی اسلام‌زاده با تأکید بر جایگاه علم در صنعت کشور افزود: مشکلات با تدبیر و با برنامه کم می‌شود و در این بین چاره ای جز علمی کردن تولیدات نیست.

وی دغدغه اصلی صنعت را پول و تأمین اعتبار دانست و اظهارکرد: وقتی صنعت با کمبود اعتبار مواجه است علاقه‌ای به ارتباط با دانشگاه ندارد.

مدیر آموزش صنایع سازمان فنی و حرفه‌ای کشور نیز با بیان اینکه دانشگاه در تولید علم خوب عمل کرده ولی به نظر می‌آید، هنوز صنعتگران برای استفاده از این علم بیگانه هستند، گفت: مشکل اصلی صنایع ما استفاده نکردن از دانش و فناوری روز است که باید دانشگاه در این خصوص به کمک صنعت بیاید.

سعید زمانی با تأکید بر این‌که سیستم آموزش و پرورش باید اصلاح شود، افزود: از همان ابتدا باید دانش‌آموزان را با کار گروهی و تیمی آشنا کنیم تا اینکه پژوهش و آموزش را دراولویت کارهای خویش قرار دهند.

صنایع کوچک در کشور ما توانایی زیادی در تامین مالی ندارند

مدیر عامل شهرک های صنعتی استان‌ها نیز با بیان اینکه سیاست توسعه صنعتی باید جایگاه خود را در کشور پیدا کند تا نقشه راهی برای صنعت و دانشگاه باشد، گفت: برای به ثمر رسیدن یک تولید علمی عوامل و فاکتورهایی زیادی لازم است که به محصول تبدیل شود و در این زمینه دانشگاه و صنعت باید به همدیگر اعتماد لازم را داشته باشند.

رضا جلالی افزود: صنایع کوچک در کشور ما توانایی زیادی درتامین مالی ندارند و با دستگاهی که قبلاً خریده اند به تولید مشغولند و نیازی احساس نمی‌کنند که با دانشگاه ارتباط داشته باشند.

احداث ایستگاه راه‌آهن در شهرک صنعتی شهید سلیمی

عضو هیئت امنای شهرک صنعتی شهید سلیمی گفت: شهرک سلیمی در منطقه‌ای به وسعت 600 هکتار ایجاد شده و در حال حاضر بیش از 350 واحد تولیدی و صنعتی در بخش‌های مختلف با حدود 15 هزار نفر نیروی کار به عنوان بزرگ‌ترنی شهرک صنعتی شمال غرب کشور مشغول فعالیت هستند.

ابوالفضل حسنی با بیان اینکه شهرک صنعتی شهید سلیمی از لحاظ زیرساختی مشکلی نداشته و فراهم شده است، افزود: ایستگاه پست برق 140 مگاواتی شهرک که مدیرعامل برق منطقه‌ای آذربایجان قول افتتاح آن را نیم نخست امسال داده بود افتتاح نشده و توسعه واحدهای صنعتی در این شهرک از جمله ضروریات و مطالبات است.

وی از احداث ایستگاه راه‌آهن در شهرک صنعتی شهید سلیمی خبر داد و گفت: این طرح با همکاری و مشارکت هیئت امنای شهرک صنعتی در حال اجرا و احداث است.

ایجاد مدیریت واحد در شهرک‌های صنعتی نیاز ضروری شهرک‌ها

عضو هیئت امنای شهرک صنعتی شهید سلیمی خواستار ایجاد مدیریت واحد در شهرک‌های صنعتی شد و اظهار کرد: از مهم‌ترین مطالبات شهرک سلیمی تبریز ایجاد شهرداری مستقل است تا روند خدمات رسانی منسجم‌تر از قبل شود.

وی افزود: مذاکرات مقدماتی با نمایندگان مجلس و مسئولان مربوطه انجام شده اما در این مورد خلا قانونی اجرای آن را با مشکل مواجه کرده است.

حسنی اظهار امیدواری کرد: تاسیس شهرداری شهرک صنعتی سلیمی هر چه زودتر محقق  شود.

وی تصریح کرد: تنها در شهرک سلیمی به عنوان تنها شهرکی که دارای پایانه گمرکی است، 33 هزار تن از تولیدات این شهرک با ارزش 77 میلیون دلار در نیمه نخست امسال صادر شده است که نشان از مزیت‌ها و ویژگی‌های منحصربفرد شهرک‌های صنعتی استان و قابلیت های بالای آنهاست.

نبود زه‌کشی امان صنعتگران شهرک شهید سلیمی را بریده است

عضو هیئت امنای شهرک صنعتی شهید سلیمی   یکی از مهم‌ترین مشکلات نخستین شهرک صنعتی شمال غرب کشور  را نبود زهکشی اصولی در معابر این شهرک اعلام کرد و گفت: پس از هر باران در بهار و زمستان آب‌های سطحی با نفوذ در مجموعه‌های تولیدی این شهرک زیان‌های سنگینی به واحدهای تولیدی مستقر در این شهر وارد می‌کند.

 

حسنی اعتبار مورد نیاز برای زه‌کشی در این شهرک را 30 میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: 10 میلیارد ریال از این اعتبار توسط شهرک‌های صنعتی استان متقبل شده و هیئت امنای این شهرک نیز برای تأمین 10 میلیارد ریال آن اعلام آمادگی کرده که امیدواریم شهرک‌های صنعتی کشور با تقبل اعتبار باقیمانده هرچه زودتر این مشکل نیز به طرف شود.

وی همچنین با اشاره به 350 واحد شهرک صنعتی سلیمی و اشتغال 15 هزار نفر در آن و رفت و آمدها و تردد ماشین‌های سنگین در حمل مواد اولیه و کالای تولیدی این واحدهای شهرک سه بانده کردن جاده تبریز شهرک سلیمی ضروری است.

عضو هیئت امنای شهرک صنعتی شهید سلیمی تأکید کرد: برای بخش خصصوی مهم‌تر از تسهیلات و وام بهبود فضای کسب و کار و زیرساخت‌ها است.

* ارتقا و توسعه صنایع کوچک و نقش آن‌ها در توسعه صنعتی

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: ارتقا و توسعه صنایع کوچک و نقش آنها در توسعه صنعتی کشور، موضوعی است که همواره فعالان ‌این حوزه بر روی آن تاکید داشته‌اند.

رحمانی ادامه داد: به همین دلیل سیاستگذاری و تنظیم حمایت‌های لازم از صنایع خرد و کوچک به دلیل نقش مهم و حیاتی آنها در حفظ و ‌ایجاد اشتغال و فراهم کردن زمینه توزیع عادلانه امکانات در کشور، باید مورد توجه سیاست‌گذاران و دولت قرار گیرد.

وی در این رابطه اظهار داشت: از آنجایی که صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی یکی از امیدهای توسعه‌ای هر کشور محسوب می‌شود، لازم است که دولت بودجه کافی را در اختیار ‌این حوزه قرار دهد.

رحمانی با بیان ‌این‌که مدل شهرک‌های صنعتی مدل مناسبی برای توسعه صنعت است، گفت: برای توسعه صنعت در‌این بخش لازم است که دولت علاوه بر تخصیص بودجه کافی، زیرساخت‌های لازم برای‌ این بخش را نیز تأمین کند. از سوی دیگر،‌ ایجاد بستر حقوقی مناسب از دیگر مواردی است که باید به آن توجه شود تا سرمایه‌گذاران بتوانند با خیال راحت در‌ این حوزه سرمایه‌گذاری کنند.

این نماینده مجلس با اشاره به نقش شهرک‌های صنعتی در برنامه پنجم توسعه گفت: یکی از مواردی که برای حمایت از واحدهای صنعتی مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی دیده شده، ‌این است که خدمات رسانی به شهرک‌های صنعتی (تأمین آب، برق و گاز) تا درب واحدها صورت گیرد.

وی با بیان‌اینکه از دیدگاه مجلس تمام سازمان‌های توسعه‌ای کشور باید تقویت شود، گفت: اصولاً در کشور ما ظرفیت خوبی برای توسعه صنعتی وجود دارد و پیش‌قراول توسعه، صنعت است. بنابراین دولت باید در توسعه زیرساخت‌ها برای واحدهای صنعتی مستقر در شهرک‌های صنعتی فعال باشد.

رئیس کمیسیون صنایع و معادن در ادامه با اشاره به ‌اینکه مجلس همچنین به دنبال خدمات‌رسانی به سایر بخش‌های اقتصادی وابسته به صنعت نیز هست، گفت: فعال بودن صنعت، سایر بخش‌های وابسته به صنعت را نیز فعال می‌کند.

احداث بزرگ‌ترین شهرک صنعتی غرب آسیا در تبریز

اشتغال 150 هزار نفری

 

رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه نبض اقتصاد کشور در شهرک صنعتی بعثت تبریز می‌تپد، گفت: شهرک صنعتی بعثت بزرگ‌ترین شهرک صنعتی خاورمیانه محسوب شده که 3 هزار واحد صنعتی در آن استقرار یافته و موجب اشتغال 150 هزار نفر خواهد شد.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس نهم اظهار کرد: با یک استراتژی و برنامه‌ریزی مدون می‌توان تولید محصولات اولیه را در استان‌ها و شهرستان‌های دیگر انجام و محصول نهایی و صادراتی را در شهر صنعتی بعثت تولید کرد.

رحمانی گفت: تبریز محوریت حدود 10 میلیون نفر در حلقه اول، 20 میلیون نفر در حلقه دوم شامل شمال عراق، شرق ترکیه و آذربایجان و ارمنستان و بیش از 100 میلیون نفر در حلقه سوم و در فاصله پروازی یک ساعته دارد که این محوریت ضرورت تبدیل شدن شهر صنعتی به پایگاه صادراتی را دوچندان می‌کند.

وی افزود: نزدیکی به منطقه ویژه اقتصادی سهلان، فرودگاه، بزرگ‌راه‌ها و راه‌آهن از مزیت‌های مهم این شهر صنعتی است که می‌توان با تکیه بر آن‌ها شهر صنعتی بعثت را رونق بخشید.

وی گفت: احداث این شهر صنعتی که به عنوان پایگاهی برای تولید محصولات صادراتی محسوب می‌شود، علاوه بر آذربایجان‌شرقی توانایی زیرپوشش قرار دادن شمال‌غرب کشور و تأثیرگذاری بر اقتصاد آن‌ها را دارد.

نماینده تبریز، آذرشهر و اسکو با بیان این‌که بزرگ‌ترین شهرک صنعتی غرب آسیا در تبریز در حال احداث است، گفت: وجود منطقه آزاد ارس و گمرک سهلان از ظرفیت‌های خوب منطقه است که می‌توان به نحو شایسته‌تری از آن بهره برد.

شهرک‌های صنعتی، مجتمع‌های تخصصی صنایع است

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از اهداف شهرک‌ها و نواحی صنعتی‌، تمرکز صنایع در یک منطقه به منظور حفظ و بهبود وضعیت محیط زیست و ارائه خدمات متمرکز زیست محیطی به متقاضیان احداث واحدهای صنعتی است که این موضوع ضمن کمک به حفظ محیط زیست و بهبود هوای شهرها‌، صرفه‌جویی فعالیت‌های زیست ‌محیطی نظیر احداث تصفیه‌خانه‌های فاضلاب صنعتی‌ و احداث فضای سبز پیرامونی را نیز به دنبال دارد.

محمد اسماعیل سعیدی ادامه داد: شهرک‌های صنعتی، مجتمع‌های تخصصی است که باید زیرساخت‌های آن توسعه یابد و آماده ارائه هرگونه خدمات به سرمایه‌گذاران صنعتی باشد و این عامل به تنهایی می‌تواند کمک کننده برای صنایع باشد.

وی اظهار داشت: اگر بتوانیم مقررات شهرک‌ها را به نوعی طراحی کنیم که به نفع سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان باشد، در امر توسعه صنعت می‌تواند مؤثر باشد.

وی در ادامه اظهار کرد: همگون‌سازی شهرک‌های صنعتی از موضوعاتی است که باید با مطالعه و تحقیق صورت گیرد؛ چرا که امروزه بسیاری از کشورهای توسعه یافته دنیا با تکیه بر علم مطالعه شهرک‌های صنعتی، در‌این زمینه اقدام‌های خوبی انجام داده‌اند که باید از‌این تجربه‌ها استفاده کرد.

علی علیلو، نماینده مردم شبستر در مجلس ضمن اشاره به لزوم توجه به بخش صنعت، از شهرک‌های صنعتی به عنوان زمینه‌ای مساعد در جهت رشد و تعالی بخش تولید و صنعت کشور نام برد.

وی ضمن اشاره به اهمیت وجود شهرک صنعتی سرمایه‌گذاری خارجی در استان آذربایجان‌شرقی گفت: امیدواریم با ایجاد شهرک‌های صنعتی نوین و مدرن، شاهد افزایش سرمایه‌گذاری به ویژه سرمایه‌گذاران بخش خارجی در این مجموعه باشیم.

منبع:http://www.investin-ea.ir/fa/index.php


مطالب مشابه :


گزارش تصویری بارش شدید باران و جاری شدن سیل در شهرک غرب مشهد( قاسم آباد)

گزارش تصویری بارش شدید باران و جاری شدن سیل در شهرک غرب تحلیل و بررسی نقشه سایت پیش




پروژه تحلیل فضای شهری معماری

پروژه تحلیل فضای شهری پاساژ گلستان و میلاد نور شهرک غرب http://09357713300.blogfa.com سایت




تحلیل فضای شهری

تحلیل فضای شهری شهرک غرب. بروز شده در سایت : http://09357713300.blogfa.com / لیست




شهرک‌های صنعتی، راه عبور از اقتصاد نفتی

تسهیل سرمایه‌گذاری، کاهش بروکراسی اداری، تحلیل مشکلات شهرک صنعتی غرب سایت های فارسی




تحلیل فضای شهری

آدرس سایت ثبت شده ما تحلیل فضا پاساژ گلستان و میلاد نور شهرک غرب تهران */شناخت و




نقد و تحلیل آثار استاد غلامحسین امیرخانی و خوشنویسی معاصر

نقد و تحلیل آثار استاد 7 آذر ساعت 12 الی 15 انجمن خوشنویسان ایران شعبه غرب شهرک طراحی سایت.




ثروتمندترین مالکان پروژه های ساختمانی ایران را بهتر بشناسید

اطلاعاتی که در سایت رسمی بنیاد شهرک غرب و ورد آورد آموزش و تحلیل های




ثروتمدان ساختمان ساز را بشناسید

اطلاعاتی که در سایت رسمی بنیاد مستضعفان شهرک غرب و ورد آورد اتوبان تهران تحلیل تکنیکال




آگهی استخدام کارمند در شرکت فنی و مهندسی

این سایت با جدیدترین اخبار استخدامی زیر نظر نیازمندی بویور راه (شهرک غرب) آرتا تحلیل;




برچسب :