معرفی انواع رنگ ‌ها - انواع رنگ ها

رنگ ‌های اصلی
رنگ اصلی ، رنگ ی است که به  صورت مستقل وجود دارد و نمی توان آن را از ترکیب رنگ ‌های دیگر ساخت.
رنگ ‌های اصلی عبارتند از : زرد ، قرمز و آبی این رنگ ‌ها سه جنبه‌ی اساسی و اولیه را نشان می دهند که عبارتند از گرمای قرمز ، سرمای آبی ، سرزندگی زرد.
رنگ ‌های فرعی
رنگ ‌های فرعی از ترکیب حداقل دو رنگ اصلی ، به وجود می‌ایند. این رنگ ها عبارتند از : سبز ( ترکیبی از آبی و زرد ) ، نارنجی ( ترکیبی از قرمز و زرد ) و بنفش و سری ارغوانی ( ترکیبی از قرمز و آبی ).
رنگ ‌های خنثی
رنگ های خنثی رنگ ‌هایی هستند که از ترکیب رنگ ‌های دیگر به وجود می‌آیند و می‌تواند اثرات مثبت یا منفی داشته باشند. رنگ ‌های سفید ، سیاه ، خاکستری ، بژ و قهوه‌ای از جمله رنگ ‌های خنثی هستند.
رنگ های داغ
بهترین نمونه‌ی رنگ داغ ، قرمز خاصی است که با هیچ رنگ ی مخلوط نشده است و در قوی‌ترین حالت خود قرار دارد.
رنگ داغ بسیار جلب توجه می کند و به طرح ، حالت برجسته‌ای می دهد.
رنگ داغ ، یک رنگ گرم ، قوی و تهاجمی است. هم چنین با قدرتی که دارد ، سیستم عصبی انسان را تحریک می کند.
رنگ های یخ
رنگ یخ ، یخبندان و برف را به خاطر می‌آورد و احساساتی که به وسیله‌ی آن ایجاد می‌شود ، در مقابل احساساتی است که رنگ داغ ایجاد می کند. این رنگ ، به رنگ آبی اشاره دارد که روشنایی بسیار دارد.
وقتی رنگ گرم و سرد در کنار هم قرار می‌گیرند ( مانند آتش و یخ ) ، حالت نوسان ایجاد می‌کنند یعنی احساس‌های متفاوتی را در ما به وجود می‌آورند.
رنگ ‌های گرم
به رنگ های واقع در بین دو طیف نوری زرد و نارنجی ، رنگ های گرم می‌گویند.
همه‌ی این رنگ ها دارای رنگ قرمز هستند ، مانند قرمز ، نارنجی ، زرد - نارنجی ، زرد.
این رنگ ها در ترکیب‌شان ، رنگ زرد و قرمز دارند که احساسات گوناگونی را به وجود می‌آورند.
رنگ ‌های گرم ، دارای طولانی‌ترین طول موج هستند ، به همبن دلیل دیدن آن‌ها ، انرژی بیشتری نیاز دارد.
رنگ ‌های گرم هیجان‌‌آور و نشاط انگیز هستند و به احساسات و هیجانات ، شدت می‌دهند و طرح‌‌‌های رنگ ی گرم و دوستانه ای را به وجود می‌اورند.
رنگ ‌‌های گرم زنده و درخشان هستند و بیشتر به چشم می‌‌‌زنند. این رنگ ‌ها در طراحی به رنگ ‌های " نزدیک " معروف هستند. زیرا باعث می‌شوند اشیاء نزدیک‌تر از فاصله واقعی‌‌شان به نظر برسند.
گرمای این رنگ ‌‌‌ها ، مانند غروب بر محیط اطراف می‌‌تابد و آن را تحت تسلط خود در می‌آورد.
رنگ ‌های سرد
رنگ آبی ، اساس رنگ ‌‌های سرد است. این رنگ ‌ها به خاطر اضافه شدن رنگ زرد به ترکیب‌‌شان از رنگ ‌های یخی جدا می‌شوند.
رنگ ‌های قرار گرفته بین دو طیف نوری سبز و بنفش را رنگ ‌های سرد می‌نامند.
رنگ ‌هایی مانند زرد - سبز ، آبی - سبز ، آبی فیروزه‌ای و سبز خالص ، جزء رنگ ‌های سرد هستند و در طبیعت دیده می‌شوند. این رنگ ‌ها احساس طراوت و تازگی به ما می‌بخشند.
رنگ ‌های سرد ، میزان فعالیت‌های بدن را پایین می‌‌آورند و آرام بخش و تسکین دهنده هستند.
رنگ ‌های سرد در طراحی به رنگ ‌های " دور " معروفند. زیرا باعث می‌شوند اشیاء دورتر از فاصله واقعی‌شان دیده شوند. همین ویژگی رنگ ‌های سرد باعث می‌شود که فضاها را بزرگ‌تر و متعادل‌تر نشان دهند.
رنگ ‌های روشن
رنگ ‌های روشن ، ملایم  کم‌‌ رنگ ترین رنگ ‌ها هستند. آن ها روشنی خود را از نبود رنگ قابل مشاهده در ترکیب‌شان می‌گیرند و تقریبا شفاف هستند. وقتی روشنی رنگ ‌ها زیاد می‌شود ، تفاوت بین رنگ ‌های مختلف کم می‌شود.
رنگ ‌های روشن محیط را بزرگ‌تر نشان می‌دهند و به فرد احساس نشاط ، سکوت ، آرامش و روشنی می‌بخشند.
رنگ ‌های تیره
رنگ ‌های تیره رنگ ‌هایی هستند که در ترکیب‌شان رنگ سیاه وجود دارد. این رنگ ‌ها فضا را کوچک‌تر نشان می‌دهند.
رنگ ‌های تیره دارای قدرت تاثیرگذاری بالایی هستند. این رنگ ‌ها در بافت‌های گوناگون مانند چرم ، پارچه و وسایل منزل ، یک اثر به یاد ماندنی به وجود می‌آورند و نشان دهنده‌ی ثروت و مقام اجتماعی بالا هستند.
ترکیب رنگ ‌های تیره و روشن یک روش معمول برای نشان دادن تضادها و تفاوت‌ها در طبیعت است ، مانند شب و روز.
رنگ ‌‌‌های بی رمق
ملایم‌‌ترین و لطیف‌ترین رنگ ‌ها ، رنگ ‌های بی رمق هستند که در ترکیب‌شان حداقل 65 درصد رنگ سفید وجود دارد. رنگ ‌های بی رمق شامل رنگ ‌های شیری ، آبی کم رنگ و صورتی هستند که ملایمت و نرمی را نشان می‌دهند.
از آن جایی که این رنگ ‌ها آرام بخش می‌باشند ، معمولا از آن‌ها برای فضاهای داخلی استفاده می‌شود.
رنگ ‌های درخشان
رنگ درخشان رنگ ی است که در ترکیب آن از رنگ خاکستری یا سیاه استفاده نشده است. انواع رنگ ‌های آبی ، قرمز ، زرد و نارنجی رنگ هایی با درخشندگی کامل هستند.
رنگ ‌های درخشان ، زنده و شفاف هستند و جلب توجه می‌کنند. احساس شادی و نشاطی که این رنگ ‌ها به وجود می‌آورند ، برای استفاده در بسته‌بندی‌ها ، مد و تبلیغات بسیار مناسب است.
رنگ ‌های کروماتیک
بین رنگ ‌های قرمز ، زرد ، آبی ، سبز و ... از یک سو و رنگ ‌های سفید ، سیاه و خاکستری از سوی دیگر تفوات وجود دارد. به رنگ ‌‌هایی که در طیف رنگ ی می‌باشند ، کروماتیک می‌گویند. رنگ ‌های کروماتیک بسیار زیاد هستند که مهم‌ترین آن ها ، رنگ ‌های اصلی ( زرد ، قرمز و آبی ) می‌باشند.
رنگ ‌های اکروماتیک
کیفیتی که در اغلب رنگ ‌ها وجود دارد ، در رنگ های سفید ، سیاه و خاکستری وجود ندارد. به این سه رنگ ه فاقد رنگ هستند ، رنگ اکروماتیک می‌گویند. رنگ سفید در واقع رنگ نیست ، بلکه عدم وجود رنگ است.
رنگ ‌های مکمل
رنگ ‌های مکمل مقابل یکدیگرند. این رنگ ‌ها که در چرخه رنگ در برابر یکدیگر قرار دارند ، در کنار هم نمایی چشم‌گیر و متعادل ایجاد می‌کنند. این رنگ ‌ها از یک خانواده نمی‌‌باشند و بیشترین تفاوت را با هم دارند.
هنگامی که رنگ ‌های مکمل را با هم ترکیب می‌کنیم ، رنگ خاکستری به وجود می‌آید. چشم انسان بعد از دیدن یک رنگ ، نیاز دارد تا رنگ تکمیل کننده‌ی آن را هم ببیند. نارنجی و آبی ، قرمز و سبز ، بنفش و زرد رنگ ‌های مکمل هستند.

ابربرچسب : آرام بخشها ی طبیعی ، داروی آرام بخش ، آرام بخش ، قرص آرام بخش


انواع رنگ , انواع رنگ ها