قلعه قلات کوار
قصر قباد (قلعه قلات) ظاهراً در زمان ساسانیان مربوط به حاکمی به اسم قباد بوده و در بالای کوه بلند و صعب العبوری در بخش کوار، کیلومتر 40 جاده شیراز به جهرم و نرسیده به اکبرآباد قرار دارد (بین ارباب علیا و روستای بورکی نزدیک به معدن شن و ماسه)
جهت دسترسی به آن از سر جاده تا دامنه کوه حدود نیم ساعت پیاده روی داشته و از دامنه تا قله نیز حدود 2 ساعت کوه پیمائی. در میان این مسیر چشمه ای با آبی زلال و خنک، مهمان نواز کوه پیمایان می باشد و می توان خستگی 2 ساعت راه پیموده را در سایه درختان و خنکی آب چشمه از تن به در برد و پس از آن شروع به صعود نمود. در بالای این کوه و پس از عبور از تونل های ایجاد شده در صخره آخر و بالا رفتن از حفره عمودی می توان به سطح بالای کوه رسید که بقایای چند انبار و آب انبار را می توان دید.
اما در زمان سلجوقیان از آن به عنوان قلعه ای برای استحکام و تقویت فرقه اسماعیلیان به رهبری حسن صباح و یارانش استفاده می شده است. هدف حسن صباح یکی آزاد کردن ایران از زیر سلطه ی اعراب بود و هدف دوم ترویج مذهب اسماعیلی در ایران.
مقر اصلی حسن صباح قلعه اله اموت (الموت) در قزوین بوده و جالب اینکه واژه الموت ا،ل،ه،ا،م،و،ت(1-30-5-1-40-6-400)به حساب ابجد با سال ورود حسن صباح به دژ یعنی 483 ق برابر است. حسن صباح علاوه بر قلعه الموت در صدد تصرف قلعه ها و دژهایی بر می آمد که در میان کوههای بلند و دره های صعب العبور قرار گرفته بودند و توان مقاومت در برابر سیل تهاجمات سپاه سلجوقی را داشتند تا از این طریق موقعیت خود را در ایران تحکیم نماید که یکی از آنها همین قصر قباد (قلعه قلات) می باشد. حسن صباح پس از تصرف قلعه الموت و دیگر قلعه ها قبل از انجام هر کار استحکامات قلعه را تعمیر و بازسازی می کرد و به تدارک امکانات زندگی در آنجا می پرداخت و برای مقابله با حمله و محاصره سپاه سلجوقی که دیر یا زود انجام می گرفت آماده می شدند. آنها حتی خواجه نظام الملک را که بزرگترین، باهوش ترین و سرسخت ترین دشمن اسماعیلیان بود از بین بردند. از آن زمان بود که پای فدائیان اسماعیلی به تاریخ باز شد.
تصاویر زیر نمونه هایی از این مکان تاریخی را نشان می دهد در حالیکه متاسفانه خیلی از ما از وجود چنین مکانهایی در اطراف خود اطلاعی نداریم!
مطالب مشابه :
تمام دانشگاه های مردانه و زنانه کنکور/ ۲۹ دانشگاه تک جنسیتی دانشجو می پذیرند
گلستان پیام نور,سیستم جامع گلستان,دانشگاه پیام نور,reg.pnu.ac.irسیستم مرکز آموزش عالی فیروزآباد.
چشمه ی شاه بهرامی کوار
1429 متر، قهوه خانه شاه بهرامی 1515 متر و ورودی تنگ راه فیروزآباد 1549 متر. سیستم جامع گلستان
برنامهريزي كاربري اراضي شهري
در كيفيت و كارايي برنامه جامع شهري خواهد داشت، بلكه سیستم گلستان فیروزآباد
خبرهای 30شهریور
رئیس دانشگاه پیام نور فیروزآباد: و بروشور،سیستم جامع گلستان و نحوه وروداساتید
ایام نوروز در شهرستان کوار
سامانه دانشگاه آزاد فیروزآباد سیستم جامع
اهالی قدیم روستاهای کوار
سامانه دانشگاه آزاد فیروزآباد سیستم جامع
امامزاده خضر نبی -اکبراباد کوار
سامانه دانشگاه آزاد فیروزآباد سیستم جامع
برکه شاه غیب - فرمشکان کوار
فیروزآباد قابل مقایسه می باشد.فضای دور تا دور برکه را درختان مورد سیستم جامع گلستان
نوروزان
سامانه دانشگاه آزاد فیروزآباد سیستم جامع
تلِ حکوان و آثار هخامنشی
سامانه دانشگاه آزاد فیروزآباد سیستم جامع
برچسب :
سیستم جامع گلستان فیروزاباد