تبعيض دولت دهم در پرداخت حقوق به همسران شهدا

 حقوق همسران شهداي سپاهي؛ 2ميليون تومان! 

وبلاگ جانبازان شیمیایی ایران - مهديه محمدي: دولت دهم در حالي وظيفه مديريت کشور را به دولت يازدهم تحويل داد که در حوزه صيانت از همسران شهدا يادگاري تلخي بر جاي گذاشت به نحوي که امروز همسر يک شهيد سپاهي با همسر يک شهيد بسيجي حقوقي متفاوت دريافت مي‌کنند. همسر يک شهيد سپاهي 2 ميليون تومان و همسر يک شهيد بسيجي تنها 800 هزار تومان دريافت مي‌کند.


خانواده شهيد پس از جنگ روي ستوني به نام همسر شهيد استحکام يافت و به حيات خود ادامه داد. اگر چه تعدادي از همسران شهدا در سال‌هاي پس از جنگ دوباره ازدواج کردند و خانواده جديد تشکيل دادند اما بسياري از آنها به پاي عهد و پيمان خود ماندند. همسران شهدا به قدري از جايگاه ويژه‌اي برخوردارند که امام خميني در رابطه باآنان مي‌گويد: همسران اين شهدا چون قهرمانان صدر اسلام به شهادت همسرانشان افتخار مي‌کنند و چون كوهي در مقابل حوادث ايستاده‌اند. مقام معظم رهبري هم تکريم همسران شهدا را ضروري مي‌دانند و خطاب به آنان مي‌فرمانيد: اگر همسران شهدا بى‌صبرى و شكايت مى‌كردند؛ منت مى‌گذاشتند و آه و ناله مى‌كردند، مگر چهره‌ اين ملت اينقدر درخشان مى‌شد؟


 اين شما بوديد كه به اين ملت آبرو داديد. سالهاست كه اين شهيد، به رضوان الهى پيوسته است – مجاهدت او تمام شد – ولى مجاهدت شما همسران شهدا ادامه دارد. به گزارش تابناک، فرمان تاريخي امام دراسفند 58 براي تشکيل بنياد شهيد با محوريت تکريم و رسيدگي به خانواده‌هاي شهدا بيانگر اهميت و در اولويت قرار گرفتن رسيدگي به مشکلات خانواده‌هاي شهدا دارد. امري که از همان سال به عنوان حقوق خانواده‌هاي شهدا به گردن مسئولان بنياد شهيد قرارگرفت و تا به امروز و البته متاسفانه اين سازمان در برخي از موارد نسبت به اداي دين خود بي‌تفاوت عمل کرده است.


 رويه‌اي که متاسفانه دولت و بنياد شهيد برخلاف گفته‌ها و اساس تشکيل بنياد شهيد پيش گرفته اند، موضوع تبعيض گذاشتن بين همسران شهدا در دريافت حقوق همسران شهيدشان است. به طوري که امروز پرداختي‌هابه خانواده شهدا متناسب با پست و مقام يک شهيد در زمان اعزام به جبهه است.  


به طوري که اگر يک شهيد در زمان جنگ از طرف سپاه پاسداران وقت به جبهه اعزام شده باشد امروز همسر وي دريافتي بيشتري از همسريک شهيد بسيجي دارد. اين تبعيض‌ها به حدي رسيده است که مسعود زريبافان، رئيس بنياد شهيد را به واکنش وادار کرده است به طوري که وي مي‌گويد: دررابطه به خانواده‌هاي شهدا مشکل زياد داريم، همسر شهيد مي‌گويد من چه گناهي کردم که همسرم زمان جنگ بسيجي يا سرباز بوده است وبايد دريافتي ناچيزي از بنياد شهيد داشته باشم و همسر يک شهيد سپاهي دوميليون تومان حقوق بگيرد و حقوق ما هشتصد هزار تومان باشد.


 اصلاح تبعيض‌ها دست من نيست رييس بنياد شهيد در اين خصوص مي‌گويد: حرف اين همسران شهدا صحيح است اما من چه گناهي کردم که بودجه بنياد شهيد برا ساس احکام خاصي صادر مي‌شود. من شخصا حرف اين دسته از همسران شهدا را قبول دارم و کاري به رئيس بنياد بودن خودم ندارم.


 زريبافان با اشاره به اينکه اين تفاوت در دست بنياد نيست، مي‌گويد: موردي داشتيم که به بنياد مراجعه کرده و مي‌گفت که برادرم زمان اعزام کم سن و سال بود و بدون وابستگي به ارگان خاصي به جبهه رفت دو برادر يکي بسيجي و يکي سپاهي. حالا حقوق همسر يکي از اين برادرها هشتصد هزار تومان و ديگري يک وهشتصد يعني اين بي‌عدالتي نيست؟ و من معتقدم بي عدالتي است اما دست بنياد نيست تا اصلاحش کنم.


 اين اوج بي عدالتي است که دو شهيد را اينطور در نظر مي‌گيرند. زريبافان مي‌گويد: درست مرتبط با همين بحث است که من مي‌گويم اگر کسي دو تا حقوق مي‌گيرد نبايد بگيرد و اين چند شاخه شدن‌ها براي بنياد مصيبت است. مطالبات همسران شاهد به موقع پرداخت نمي‌شود مشکلات همسران شهدا به همين جا ختم نمي‌شود و نايب رئيس فراکسيون ايثارگران در مجلس از مراجعه همسران شهدا و اعلام اعتراض شان نسبت به عملکرد بنياد خبر داده و گفته: نمايندگان همسران شاهد با مراجعه به اعضاي فراکسيون به مشکلات خانواده شهدا و پيگيري نکردن و عدم رسيدگي‌هاي بنياد شهيد اشاره مي‌کنند و خواستار پرداخت به موقع مطالبات معوق همسران خانواده شهدا هستند. 


خانواده شهدا در معاش خود مشکل دارند مهناز بهمني نماينده مردم سراب در نهمين دوره از مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه مطالبات خانواده شهدا و ايثارگران به درستي پرداخت نمي‌شود، گفت: همسران و خانواده‌هاي شهدا با مشکلات بسيار زيادي در تامين معيشت خود روبه‌رو هستند. همه اين بي‌مهري‌ها در حالي رخ مي‌دهد که نقش خانواده‌هاي شهدا به‌ويژه همسران شاهد در ادامه راه شهدا و همچنين ترويج فرهنگ ايثار و شهادت بر هيچ کس پوشيده نيست و تبعيض‌ها و تفاوت‌هاي اين چنيني به‌هيچ‌وجه در خور و شان جمهوري اسلامي نيست. متاسفانه بسياري از مسئولان وجدان خود را زير اشل‌ها و قوانين ارگان‌هاي مختلف مخفي مي‌کنند و با ابراز تاسفي توپ را در زمين يکديگر انداخته و با بيان ناراحتي و تاسف غائله را ختم مي‌کنند.


 بسياري از رزمنده‌هايي که تحت عنوان بسيجي به جبهه رفتند از خانواده‌هايي با درآمد متوسط يا پايين بودند پس از شهادت منبع درآمد خانواده‌هايشان از طريق ساير اعضا تامين مي‌شود و اين در حالي است که طبق اساس و بنيان تشکيل بنياد شهيد رسيدگي تام به مشکلات و وضعيت خانواده‌هاي شهدا وظيفه اين بنياد محسوب مي‌شود. اين در حالي است که ما شاهد تبعيض و درجه‌بندي خانواده‌هاي شهدا از سوي مسوولان هستيم./ 


مطالب مشابه :


تبعيض دولت دهم در پرداخت حقوق به همسران شهدا

امري که از همان سال به عنوان حقوق خانواده‌هاي شهدا به گردن مسئولان بنياد شهيد قرارگرفت و تا




نتوانستیم حقوق حقه شهدا و خانواده هایشان را تمام و کمال ادا نماییم

دبیر منطقه 7 کمیسیون حقوق بشراسلامی: نتوانستیم حقوق حقه شهدا و خانواده هایشان را تمام و کمال




نظام حقوق زن و خانواده در اسلام

مکتب شهید مطهری - نظام حقوق زن و خانواده در اسلام - درسهایی از شهید مرتضی جا مانده از شهدا.




درخواست خانواده های شهدا وایثارگران شهرتکاب از دولت

مركز هماهنگي كانون هاي فرهنگي ايثارگران - درخواست خانواده های شهدا وایثارگران شهرتکاب از




تجمع خانواده شهدا ...

تجمع خانواده شهدا مقابل ماده 10- بنياد مكلف است نسبت به برقراري حقوق ماهيانه معادل حداقل




معافیت مالیاتی و بیمه پرسنل جانباز و فرزندان شهداء

آموزش حسابداری حقوق و ساخت مسکن براي خانواده معظم شهدا می‌توانند به سوابق




سهمیه فرزندان شاهد

درپي فرمايش هاي اخير رهبر معظم انقلاب در ديدار جمعي از خانواده هاي شهدا حقوق قضايي




لایحه جامع خدمت رسانی به ایثارگران

ز- خانواده شاهد: ماده 40- حقوق بازنشستگی شهدا، جانبازان و آزادگان مشمول قانون حالت اشتغال




خاطرات خانواده شهدا

چون منهم جزء اولین خانواده شهدا بودیم برای اگر به جایی رسیدم که حقوق و دستمزد کار




برچسب :