مدیریت مصرف انرژی

مدیریت مصرف انرژی :

 

تمامی موجودات به انرژی نیازمنداند . از دیرباز تا کنون بشر به دنبال بهرمندی بیشتر از منابع انرژی بوده و همیشه ترس به پایان رسیدن این منابع باارزش بشر را تهدید کرده است و خود موجب رشد بیش از حد قیمت انرژی شده است .

حال  باید چه کار کرد؟؟؟

 

مدیرت مصرف  بهینه انرژی :

 

برای کاهش هزینه و افزایش بهروری در این باره باید مدیرت مصرف داشت که این امر در صورتی انجام می پذیرد که رفتار های غلط را در محیط خانه و یا محل کار را اصلاح کنیم .

 

عاداتزندگی:

این عاداتزندگی ما هستند که به ما  کمک می کنند که بتوانیم هزینه کمتری را برای انرژی در نظر بگیریم و بتوانیم راندمان آن را بالا ببریم .

در اینجاچندنمونه ازشایعترینعاداتزندگیکهبه آسانیمی توانبهتنظیممصرف انرژی ختم می شود را شرح می دهیم:

     
خاموش کردنچراغ هاهنگامی که ازآن محیط  استفادهنمی شود، چراغ هایاضافی رادر سرای خانه خاموش می کنیم .
 عدم استفاده از لوازم پر مصرف در  ساعات اوج مصرف انرژی .

 
     
تنظیم سیستم گرمایش را براساس استانداردها که درفصل زمستان 650 می باشد انجام دهیم . شما با این کار در حدود 20درصددر  هزینه بخشگرمایش خود را ذخیره کنید.

د رجه حرارت آبگرم کن را تا60 درجه تنظیم نمایید.

در فصول گرم کبابدر فضای باز و بیرون از آشپزخانهبرایحفظسرما آماده کنید.

 
استفاده بهینه از ماشین لباس شویی . خشک کردن البسه را با استفاده از"هوا "انجام دهید پس ازآبکشینهایی. قردادن حجم کافی مطابق با ظرفیت دستگاه چراکه مقدار مصرف انرژی در هر بار استفاده یکسان است اگر مقدار کمتری لباس را برای شستشوی در آن قراردهید ماشین همانقدر برق مصرف می کند که برای ظرفیت  واقعی آن  می باشد واگر بیشتر از ظرفیت قراردهید هم  به دستگاه فشار آورده اید وهم مصرف برق را بالا می برید .

 


 

لوازم خانگی مصرف انرژی:

این لوازم بخش قابل توجهی از مصرف انرژی یک خانه را تشکیل می دهند. به همین دلیل تفاوت میان  سن ، اندازه، و قدرت و بهره وری از وسایل در خانه یک فشار بزرگ برروی انرژی می باشد.

در اینجا چند واقعیت در مورد لوازم :

     * یخچال بیشترین مصرف انرژی  دارد چراکه همیشه روشن است  البته در سیستم یخچال از ترموستات استفاده شده است که در صورت بالا رفتن حرارت روشن و در موقع رسیدن به حد تعیین شده سرما خاموش می شود پس باید در فصل های مختلف درجه ترموستات یخچال را نیز تنظیم کنیم . با این کار می توانیم مصرف انرژی را کنترل کرده وآن را کاهش دهیم .
   * سیستم روشنایی نیز می تواند بسیارهزینه بر باشد در صورتی که آن را مدیریت نکنیم ولی امروزه برای این معقوله راه حل های بسیار وجود دارد  بطور مثال استفاده از لامپ های فلورسنت و یا استفاده از سیستم روشنایی هوشمند. این سیستم  براساس مادون قرمز و یا حسگر های حرارتی  حظور و یا عدم حظور فرد را در فاصله چند متری  شناسایی کرده و به صورت خود کار روشن ویا خاموش می شود . این سیستم چند مزیت دارد: 1-نیازی به کنترل شخصی ندارد 2- موجب پایین آمدن مصرف انرژی می شود 3- طول عمر بالاتری را برای لامپ ها ایجاد می کند. 
    

* سیستم های تصویری:  امروزه با پیشرفته شدن این صنعت انواع واقسام تلوزیون ها در سایز ها و اندازه های مختلفی تولید شده است که کار برد مختلفی نیز دارند و هر کدام ویژگی خاصی را پیدا کرده اند که مصرف انرژی آنها نیز براساس همین ویژگی کم و زیاد می باشد. به طور مثال تلوزیون های  پلاسما : این تکنولوژی برای محیط های تاریک طراحی شده است و فقط در این نوع تلوزیون ها شما شاهد رنگ سیاه واقعی هستید در نتیجه مصرف برق بیشتری را به خود اختصاص می دهند. در مورد LCD  کاربرد  تصویر بر عکس می باشد و برای محیط های روشن ازآن استفاده می شود چرا که پرتو افکنی بیشتری دارد و کامل تر ازآن سیستم LED ,3D LED می باشند که قابلیت ها و مصارف بیشری را به خود اختصاص می دهند .

                               » شایان ذکر است که طبقه بندی مصارف انرژی در سایزهای مختلف متفاوت است «

لوازم جدیدتر تمایل به کارآمدی بیشتری دارند ، به خصوص اگر آنها به عنوان انرژی لوازم خانگی ستاره دادهاند. لوازم خانگی انرژی ستاره دار واجد شرایط ترکیب فن آوری های پیشرفته است که مصرف انرژی 10-50 درصد کمتری را به مدل قدیمی دارد. و شما می توانید  پول خود در صورت حساب برق ذخیره کنیدو همچنین می توانید جبران کنید هزینه گران انرژی را باستفاده درست و کارآمد.

 

 

مصرف انرژیخانهبستگی داردکه چگونه و چه زمانی از وسایل استفاده کنیم و همچنیننوعسیستمسرمایش و گرمایشووسایلدیگر را درخانه به صورت متناسب استفاده کنیم و بتوانیم مصرف انرژی را در خانه و محل  کار خود مدیریت کنیم .

در تمام دنیا سیستم های گرمایش و سرمایش ساعت کار دارند و براساس نیاز افراد تنظیم می شوند  در واقع  مصرف انرژی را مدیریت می کنند و این به معنی آن است  در زمانی که انسان نیاز به گرم بودن دارد یعنی زمانی که دارد کاری انجام می دهد که نمی تواند در صورت گرم نبودن محیط آن کار را انجام دهد در واقع سیستم گرمایشی را تازمانی که فعالیت وجود دارد روشن نگه می دارند و در زمان استراحت و خواب سیستم خاموش ویا به صورت حد اقل قراردارد و برای گرم نگه داشتن بدن خود از وسایل حفظ کننده حرارت (لباس اضافی پتوی بیشتر و ...) استفاده می کنند که این کار موجب کاهش مصرف انرژی و افزایش طول عمر دستگاه می شود. ودر محیط کار نیز به همین صورت است که تمامی سیستم ها سرمایش و گرمایش به صورت مقطعی و در ساعت کار فعال است . ما نیز باید از این الگو در زندگی خود استفاده کنیم تا بتوانیم مصرف انرژی را مدیریت کرده و از پرداخت هزینه های گزاف انرژی در امان باشیم


موارد زیر از جمله کارهای زیربنایی است که می توانیم در ساخت و ساز خانه انجام داده تا هزینه انرژی را کاهش دهیم 
استفاده از سیستم نوین مدیریت ساختمان BMS (Building Management System ) :

با پیشرفت علم در تمام عرصه ها و زمینه ها در چند دهه اخیر، بشر جهشی جهت کنترل همزمان و بهینه کردن زمان و انرژی برداشته است. با توجه به افزایش ساختمان های مرتفع، کارخانجات با تولیدات انبوه و متنوع که وسعت بنایی زیادی را دارا می باشند، کنترل و مدیریت این بناها که می بایست با هزینه های گزاف و با نیروی انسانی انجام شود توسط یک سیستم مرکزی به نام  BMS  با حداقل خطا در حال حاضر امکان پذیر می باشد.

سیستم مدیریت ساختمان همان سیستم مرکزی جهت مدیریت واحد، بدون صرف هزینه و وقت برای بهینه سازی مصرف انرژیمی باشد. بدیهی است که BMS  شاخه ای از مدیریت ساختمان می باشد که        می بایست با تجهیزات دیگر ساختمان از قبیل : اعلام حریق، سیستم های دوربین مدار بسته، HVAC) تجهیزات گرمایش و سرمایشی و تهویه مطبوع) و سیستم های امنیتی و ... در برج ها و مراکز صنعتی با وسعت زیاد به صورت Triggerهمزمان کار کند که این مجموعه از تجهیزات، توسط Integrator System  کنترل و مدیریت می شود. BMS برای سرمایه گذاران حفظ سرمایه، برای تولید کنندگان کاهش هزینه ها و خدمات بهتر و برای مصرف کننده سهولت کارها و تبادل اطلاعات را به ارمغان می آورد.

فعالیت هایی که از طریق BMS  می توان انجام داد، توسط یک رایانه در محل، با تلفن همراه و شبکه اینترنت قابل کنترل می باشد.

همچنین می توان با برنامه ریزی از قبل تعریف شده در سیستم BMS که به درخواست کاربر قابل برنامه ریزی و تغییر است در صورت بروز حریق، تمام عوامل هوشمند به کمک هم امکاناتی را در اختیار افرادی که در معرض خطر هستند قرار می دهند و به صدا درآوردن سیستم های اعلام خطر، قابلیت دیدن حریق با دوربین ها، باز شدن درب های مورد نیاز، و توقف یا بکار انداختن آسانسورها در مکان تعیین شده، تماس هوشمند با پرسنل آتش نشانی و مراکز به خواسته کاربر و ... امکان پذیر می باشد. بنابراین هرآنچه در تصور مدیریتی یک مجموعه می باشد با بکار گیری این سیستم با تجهیزات سازگار، قابل دسترس است.

 

تعریف (Building Management System) BMS

 

در جهت کاهش هزینه های صنعت ساختمان و استفاده بهینه از تکنولوژی و بکارگیری فناوری ارتباطات و رایانه عملکرد سیستمهای مدیریت و اتوماسیون ساختمان (BMS)چشمگیرتر می گردند که در مجموع صرفه جویی انرژی را در بر خواهد داشت. بطوریکه صرفه جویی های ناشی ازبکارگیری این سیستم ها در مدت زمان کوتاهی موجب جبران هزینه های مربوطه می شود. سیستم های کنترل هوشمند دارای انعطاف بالایی خواهند بود که می توان براحتی آنها را با نیازهای مختلف منطبق نمود. همچنین در هنگام بهره برداری بهراحتی میتوان عملیات تغییر و بهینه سازی برای راهبری بهتر و کاهش هزینه های انرژی و کاهش هزینه های تعمیراتی را انجام داد. در ساختمان هوشمند بسیاری از اعمالی که ساکنان از روی عادت و بصورت غیر ارادی انجام می دهند توسط سیستم های هوشمند انجام می پذیرد که باعث صرفه جویی در زمان و هزینه نیروی انسانی می گردد. با بکارگیری انواع سنسورها و حسگرها در داخل و خارج ساختمان و با بکارگیری یک شبکه و سیستم واحد می توان بصورت دائمی و بلادرنگ اطلاعات دما، فشار، رطوبت و ... را در اختیار داشت و از آنها در جهت رسیدن به شرایط ایده آل استفاده نمود. در یک ساختمان هوشمند با امکانات نرم افزاری بوجود آمده می توان نمودارهای مختلفی را برحسب زمان دراختیار داشت و از آنها در جهت بهبود کیفی شرایط زیستی و حداکثر استفاده از هوای طبیعی برای ساکنین بوجود آورد. در زمان کارکرد سیستم هوشمند ساکنان در جهت صرفه جویی مصرف انرژی حق باز کردن پنجره ها را نخواهند داشت و در ساختمانهای اداری قبل از اتمام ساعت کار این سیستم بصورت اتوماتیک و متناوب شروع به خاموش کردن سیستمهای تهویه مطبوع می نماید. سیستم مدیریت ساختمان(BMS) امکان کنترل مجزای هر یک از زیر سیستم ها و هم کنترل یکپارچه آنها را در اختیار کاربر می گذارد.

تكنولوژى ساختمان هوشمند امكانات متنوع و گسترده اى در اختيار مى گذارد كه هر شخص نسبت به علاقه و سليقه خود مى تواند از تمامى يا تنها بخشى از آن بهره مند گردد. با كمك اين تكنولوژى تمامى وسايل و تجهيزات داخل ساختمان ، بر حسب خصوصيات محل و نياز استفاده كنندگان، توسط صفحه اى نمايش داده مي شوند و از همانجا قابل كنترل و مديريت هستند. ويژگى منحصر به فرد اين تكنولوژى، ايجاد هماهنگى و يكپارچه سازى بين كليه سيستم هايى است كه تاكنون به صورت منفرد استفاده می شده اند و بدين ترتيب در محدوده وسيعى امكان طراحى، نصب و استفاده مي دهد. از فوايد اصلى اين تكنولوژى در كنار ايجاد راحتى و امنيت بيشتر، مى توان به صرفه جويى در مصرف انرژى اشاره نمود.

سیستم BMSمبتنی بر یک رایانه مرکزی دارای نرم افزار خاص سازنده تجهیزات هوشمند سازی و همچنین سخت افزارهایی (pcb) که واحد ارتباط انتقال دیتاهای المان های ساختمان به نرم افزار هستند می باشد. نرم افزار BMSنیز واحد پردازش گر دیتاهای دریافتی، کنترل وضعیت فعالیت المان ها و ایجاد نظم کاری بین تجهیزات و تعریف زمان بندی فعالیت می باشد که بر روی پلان ساختمان محل سنسورها، المان ها و نوع فعالیت آنها مشخص بوده و موارد کنترلی قابل تعریف می باشد. بر حسب اطلاعات دریافتی (Inputs)، روشن یا خاموش کردن (فعالیت) المان ها بر مبنای تنظیمات اولیه از طریق فرمانی که نرم افزار برای المان های ساختمان از طریق سخت افزار های مربوطه (Out puts) صادر می کند، انجام می گردد. هزینه بالای راه اندازی سیستم های هوشمند باعث شده تا مدیران پروژه ها در بکارگیری از این سیستم ها عقب نشینی کنند اما بر اساس آمار و ارقام ارائه شده در سایت های معتبر از طرف شرکت های سازنده و دانشگاه های معتبر دنیا سیستم های هوشمند ساختمان نه تنها هزینه ای اضافه در ساختمان به حساب نمی آیند بلکه بر اساس بحث EMS : Energy Management System(سیستم مدیریت انرژی) پایه ریزی شده اند.

 

برخی از اهداف سیستم مدیریت ساختمان :

  • ایجاد محیطی مطلوب برای افراد حاضر در ساختمان
  • استفاده بهینه از تجهیزات و افزایش عمر مفید آنها
  • ارائه سیستم کنترلی با قابلیت برنامه ریزی عملکرد زمانی
  • کاهش چشمگیر هزینه هاي مربوط به نگهداری و بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی
  • عدم نیاز به پیمانکار دائمی ساختمان
  • امکان مانیتورینگ و کنترل تمامی نقاط تحت کنترل از طریق رایانه
  • با توجه به یکپارچه سازی ساختمان ، تمام تجهیزات بصورت هماهنگ کارکرده و امکان تداخل و بروز مشکلات ناشی از عدم هماهنگی از بین می رود
  • امكان گرفتن گزارش هاي آماري از تمامي تجهيزات و عملكرد آنها به منظور بهينه سازي مصرف و عملكرد

برخی امکانات سیستم مدیریت ساختمان :

  • سیستم کنترل تردد
  • کنترل تجهیزات الکتریکی شامل روشنایی ها و نورپردازی ها
  • کنترل تأسیسات مکانیکی مرکزی (تجهیزات موتورخانه مرکزی)
  • کنترل تجهیزات تهویه (هواسازها، فن کویل ها و اگزاست فن ها )
  • سیستم اعلام حریق، نشت گاز و سیستم کنترل شیر های گاز
  • سیستم حفاظتی (اعلام سرقت) و سیستم اعلام حضور
  • دوربین های مدار بسته
  • قابلیت ارتباط با تجهیزات مختلف ساختمان از قبیل آسانسورها، هوارسان ها، اگزاست فن ها، فن های فشار و ...  جهت انجام عکس العمل های مورد نیاز در مواقع اضطراری.

 

 

 


 
عایق :

عایق کاری یکی از بهترین شیوه ای که در حال حاضر برای تمام انواع ساختمانهای اتمام یافته و حتی در حال ساخت وجو دارد که برای حفظ سرما و گرمای موجود در خانه ویا برای عدم ورود و یا تبادل  گرما وسرمای  بیرون از خانه  با محیط داخل استفاده می شود که موجب می شود 1- سیستم سرمایش و گرمایش فشار کمتری را داشته باشند 2-هزینه مصرف انرژی کاهش پیدا می کند 3- عمر دستگاه نیز افزایش پیداا می کند.


   
درب و پنجره :

 

 پنجره ها عموما بزرگترین را ه ورود و خروج هوا از داخل به بیرون وبرعکس هستند که گاهاٌ مشاده می شود پنجره بسته است ولی باد می وزد, شاید پنجره بستته باشد ولی شکاف در درزها و کلاف های فلزی و یا چوبی وجود دارد که موجب ورود و خروج هوای گرم وسرد می باشد از شیشه ها نیز نمی توان قافل شد چرا که آنها با اینکه شکافی ندارند ولی قابلیت بسیاربالای در تبادل حرارت دارند. در اینجا استفاده از پنجره های PVC  و UPVC و درب های اتوماتیک که به وسیله چشم الکترونیکی کنترول می گردد  توصیه می شود و اگر قادربه تهویض پنجهره ها نیستید بحث عایق را باید در نظر بگیرید چراکه برای شما فضای ایزوله ای فراهم می کد و هزینه آن پایین است .


  
 کانل ولوله: 

ما برای رساندن گرما و سرما , آب گرم و آب سرد از مجاری استفاده می کنیم که شامل کانلهای تهویه هوا و لوله های آب هستند آنها معمولا در درون مصالح ساختمانی به کار رفته اند و کمتر آنها به چشم می خورند  و معمولا قسمتی را که دیده می شود در مجاورت هوا آزاد قرار دارد. گاها در خانه ها دیده اید با این فرض که سیستم گرمایشی رادیاتور می باشد ولی از کف خانه حرارت احساس می شود . ویا از کلید های برق که به دیوار اتصال داده اند باد سر ویا گرم می آیید بعض اوقات کمد ها به چاهای خیلی گرم خانه تبدیل می شوند و... تمام این مسائلی که انوان شده نتیجه مهر وموم ویا عایق نبودن مجرای و اتصالات است . به صورت استاندارد اختلاف دمای آب گرم تولیدی که وارد سیستم گرمایش می شود تازمانی که مجدد به نقطه شروع برسد باید بین 22-20 درجه باشد ولی ما شاهد اختلاف 40-35 درجه هستیم این به آن معنیست که باید هزنیه بیشتری جهت گرم کردن مجدد آب و یا هوای گرم بپردازیم .

راه حل ساده ای دارد مهر و موم کردن و عایق کاری

 

 

سیستم گرمایش و سرمایش:

حتما دیده اید که در زمستان و قتی بخاری رون است قسمتی از پنجره نیز باز می شود ویا در زمانی که دستگاه سرمایش فعال می شود پنجره ای نیز باز است ؟! ؟!؟! چرا؟؟

اگر بتوانیم درست تشخیص دهیم درجه حرارت باید چه عددی باشد بهتر است دیگر نیاز به باز گذاشتن پنجره ها نمی شویم کار بسیار ساده است ولی اگر درست انجام نشود موجب پرت انرژی و افرایش مصرف آن می گردد. همیشه سعی کنیم درجه حرارت مناسب با سن و موقیت افراد و اندازه محیط تنظیم گردد .

ارتفاع :

ارتفاع سقف مسئله ای بسیار تاثیر گذاربر گرمایش و سرمایش  وحتی روشنایی محیط است که گاها نادیده گرفته می شود . هوای گرما تمایل به بالارفتن دارد . هوای سرد تمایل به پایین آمدن دارد روشنایی در محیط پخش می شود .

هر چه سقف شما کوتاهتر باشد گرم کردن و یا سرد کردن آن راحتتر خواهد بود و همچنپن پور نور کردن آن .درمقاسیه  محیطی با ارتفاع 3مترو2متر افزایش  20 درصدی هزینه انرژی را شاهد هستیم .  درخانه های ساخت شده این کار را می توان با استفاده از سقف کاذب با عایق بندی کامل می توان انجام داد و محیطی گرمتر و خنک تر با هزینه کمتر داشت.  


مطالب مشابه :


مديريت هوشمند ساختمان BMS

مديريت و صرفه جويي در مصرف انرژی: شامل مانیتورینگ مصرف انرژی به همراه ثبت نام مصرف کننده




مدیریت مصرف انرژی

ارس - مدیریت مصرف انرژی - (آب امکان مانیتورینگ و کنترل تمامی نقاط تحت کنترل از طریق




سيستم مديريت هوشمند ساختمان

مانیتورینگ مصرف انرژی تجهیزات . پیک سایی . مدیریت هوشمند تجهیزات بر اساس عرضه و تقاضای انرژی




برای اولین بار : سیستم مانیتورینگ و کنترل روشنایی معابر

o مانیتورینگ و کنترل روشنایی معابر در گردید و صرفه جویی مصرف انرژی بیش از 30




برگزاری کارگاه آموزشی کاربرد انرژی های نو در کاهش مصرف انرژی در شرکت آبفا شهری قم

برگزاری کارگاه آموزشی کاربرد انرژی های نو در کاهش مصرف انرژی در شرکت آب و فاضلاب شهری استان قم




باطری لپ تاپ

دلایل آن قدرت بالا‌تر پردازشی و محاسباتی لپ‌تاپ و در عین حال مصرف بیشتر انرژی از سوی




سیستم مدیریت ساختمان (BMS)

امکان مانیتورینگ و کنترل تمامی نقاط تحت استراتژی های مناسب سیستم bms در کاهش مصرف انرژی:




عناوین 94 پروژه کارشناسی برق قدرت

16- طراحی و ساخت سیستم مانیتورینگ 92- درایوهای الکتریکی و نقش آن در بهینه سازی مصرف انرژی




سیستم هوشمند موتورخانه

شرکت تهویه و تبرید حامل انرژی و بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی; مانیتورینگ




برچسب :