روش تدریس پیام قرآنی

       هر يک از پيام‌هاي قرآني به شيوه‌ي زير تدريس مي‌شود.

   1. روخوانی پیام قرآنی و ترجمه ی آن :

پیام قرآ نی توسط چند دانش آموز که مسلط تر هستند خوانده می شود و هر بار بقیه ی دانش آموزان به صورت دسته جمعی تکرار می کنند. سپس یکی از دانش آموزان ترجمه ی پیام را می خواند.

2-  بیان مفهوم پیام :

آموزگار به کمک تصاویر مربوط به پیام ، به روش پرسش و پاسخ و با مشارکت دانش آموزان ، آن ها را با مفهوم پیام آشنا می کند . برای درک بهتر پیام ، از دانش آموزان می خواهیم مصادیق و نمونه های دیگری از مفهوم پیام را بیان کنند.

3-    بحث و گفت و گو درباره‌ي مفهوم پيام:

مفهوم هر پيام قرآني به کمک مجموعه‌اي از تصاوير حاوي مصداق و نمونه‌اي از موضوع پيام يا داستان و شعري بيان شده است. آموزگار از دانش‌آموزان مي‌خواهد با توضيح تصاوير يا خواندن داستان و شعر،‌درباره‌ي موضوع پيام با دوستان خود در گروه گفت و گو کنند. پس از کار گروهي، از چند گروه خواسته مي‌شود تا درباره‌ي پيام توضيح دهند. آموزگار با پرسش و پاسخ و گفت و گو با دانش‌آموزان،‌مطالب دانش‌آموزان را جمع‌بندي، تکميل و هدايت مي‌کند. آموزگار مي‌تواند براي تعميق درک مفاهيم،‌از وقايع زندگي،‌داستان،‌شعر، ضرب‌المثل و ... نيز استفاده کند. بدين ترتيب با مشارکت فعال دانش‌آموزان،‌مفهوم پيام به کمک مثال و نمونه‌اي که در کتاب آمده است روشن مي‌شود.

4-     بيان مصاديق جديد:

پس از روشن شدن مفهوم پيام، آموزگار از دانش‌آموزان مي‌خواهد که مصاديق و نمونه‌هاي جديدي را درباره موضوع پيام بيان کنند يا در فرصت‌هاي بعدي درباره موضوع پيام نقاشي بکشند يا خاطره بنويسند و ...اين امر، زمينه‌ي تثبيت يادگيري و خلاقيت را فراهم آورده و ساير مهارت‌هاي آن‌ها را نيز تقويت مي‌کند.

تذکر: آن چه در آموزش پيام‌هاي قرآن اهميت دارد، يکي آشنايي و انس دانش‌آموزان با پيام‌ها و معارف قرآني و استفاده از آن‌ها در زندگي خويش است و ديگري مشارکت خلاق دانش‌آموزان در فرايند ياددهي – يادگيري است. از اين رو هر چند حفظ کردن متن پيام‌ها مفيد است؛ ولي نبايد بر حفظ پيام‌هايا ترجمه‌‌ي آن‌ها اصرار ورزيد. در اين باره در بخش ارزش‌يابي بيش‌تر گفت و گو خواهيم کرد.

5-  در ذيل پيام‌هاي قرآني، برخي از کلمات آشنا و پرکاربرد در فارسي، ترجمه شده است يا از دانش‌آموزان خواسته شده که با مقايسه ترجمه و متن پيام، به معناي کلمه پي‌ببرند. آموزگار از دانش‌آموزان مي‌خواهد تا اين کار را انجام دهند و پاسخ آن‌ها را تصحيح مي‌کند.

چند توصيه

1-  شايسته است که آموزگار در فرصت‌هاي مناسب حتي در زنگ‌هاي غير از درس قرآن، با توجه به رفتار دانش‌آموزان يا پيشامدهاي مختلف،‌ايشان را به مفهوم پيام‌هاي قرآني توجه دهد. مثلاً وقتي دو دانش‌آموز برخورد لفظي و مشاجره پيدا مي‌کنند به آن‌ها بگوييم عزيزان يادتان هست که خدا در قرآن مي‌فرمايد: وَالصُّلحُ .... چه؟آري،‌آفرين،‌ وَالصُّلحُ خَيرٌ؟ تا دانش‌آموزان در موقعيت‌هاي مناسب‌،روح و جان پيام قرآني رادرک کنند.

2- مي‌توانيد دانش‌آموزان را به انجام برخي فعاليت‌هاي خارج از کلاس مربوط به پيام‌هاي قرآني مانند نوشتن پيام‌ها، کشيدن تصاوير مربوط به آن‌ها در روزنامه‌ي ديواري تشويق کنيد. بديهي است دانش‌آموزاني که چنين فعاليت‌هايي را انجام مي‌دهند بايد به نحو مناسب تشويق شوند.

3-   در زمان‌هاي مناسب – کلاس قرآن يا ساير کلاس‌ها- دانش‌آموزان مي‌توانند پيام‌هايي را که تا کنون آموخته‌اند به صورت دسته جمعي يا انفرادي بخوانند.

4-   نوشتن پيام‌هاي قرآني بر روي مقواي مناسب و نصف آن در کلاس در طول هفته و تعويض آن با پيام جديد.

5-   مناسب است با هماهنگي مدير مدرسه برخي از پيام‌ها و تصاوير مربوط به آن‌ها به صورت زيبا و جذاب بر روي ديوارهاي مدرسه،‌نقاشي و خوشنويسي شود.

6-  سعي شود کلمات هم خانواده‌ي لغات معنا  شده‌ي ذيل هر پيام تا حدي که در فارسي رايج است به کمک دانش‌آموزان وهدايت معلم پيدا شود.


مطالب مشابه :


کاری برای روزدانش آموز

سومیها بیاین 2 - کاری برای روزدانش آموز - پل ارتباط مدرسه واولیا sevome-yas.blogfa.com - سومیها بیاین 2




کاردستی گوسفند

املای آسان - کاردستی گوسفند - فعالیت های روزدانش اموز خدایا دریاب




تقويم اجرايي برنامه پرورشي سه ماهه اول

کاردستی های پیش روز دانش آموز ، برگزاری هرچه برتردرمراسم جشن روزدانش آموز




روش تدریس پیام قرآنی

کاردستی با سی دی مثلاً وقتي دو دانش‌آموز برخورد لفظي و مشاجره پيدا مي‌کنند به آن‌ها




گزارش کلاسی سه ماه اول سال تحصیلی (4سال)

کاردستی: ریزکردن (عیدسعیدغدیرخم/روزدانش آموز/تاسوعا وعاشورا حسینی/روزکتاب وکتاب خوانی




جشن شکوفه ها

کاردستی های بچه های کلاس اول 14-در غیبت یشتر از سه روزدانش آموز،معلم هیچ تضمینی برای




آموزش نشانه ی تـ ت باشعر

کاردستی گوسفندبه مناسبت روزدانش اموز خدایا دریاب




چگونگی برخورد با کودکان

کاردستی گوسفندبه مناسبت روزدانش اموز خدایا دریاب




شعرحروف الفبا

کاردستی گوسفندبه مناسبت روزدانش اموز خدایا دریاب




برچسب :