سندرم پیش از قاعدگی زنان
سندرم پیش از قاعدگی ( PMS )
این سندرم مجموعه ای از علائم جسمی ، روانی مرتبط با عادت ماهیانه خانم ها می باشد که بین 7 تا 14 روز قبل از قاعدگی اتفاق می افتد و با شروع پریود زن از بین می روند . شیوع این بیماری بیشتر در خانم های بین سنین 20 تا 40 سالگی می باشد و در اکثر مواردعلائم با کمک دارو و روش های درمانی که در این مقاله به آن ذکر می کنیم ، خفیف و قابل کنترل است ولی در برخی از خانم ها علائم به حدی شدید است که با کار و فعالیت های روزمره زندگی خانم تداخل میکند .
علائم بیماری شامل افسردگی و اضطراب ، حملات خشم و عصبانیت ، افزایش اشتها و تمایل به خوردن غذاهای خاص ، اختلالات خواب ، بهم خوردن تمرکز فکری ، سردرد ، خستگی ، درد مفاصل و عضلات ، افزایش وزن بدلیل احتباس آب در بدن ، نفخ شکم ، جوش صورت ، اسهال یا یبوست و درد و تورم سینه ها
علل بیماری شامل :
تغییرات دوره ای هورمون های زنانه در طول سیکل قاعدگیتغییرات شیمیائی مغز بر اثر کاهش هورمون سروتونین در طول سیکل قاعدگیافسردگی – در برخی خانم های دارای نوع شدید این سندرم ، بیماری افسردگی دخیل است .استرس – می تواند بعضی از نشانه های بیماری را تشدید کند .تغذیه نا صحیح – بعضی از علائم این سندرم بدلیل کمبود ویتامین ها و املاح معدنی نظیر کلسیم و منیزیم هستندسایر علل احتمالی این سندرم – مصرف غذاهای شور و پر نمک که سبب احتباس آب در بدن می شوند و نیزنوشیدن قهوه و مشروبات الکلی که سبب تشدید اختلالات خلق و خو و اضطراب می شوند .
تست ها و روش های تشخیصی
هیچ تست آزمایشگاهی و یا یافته فیزیکی خاصی برای تشخیص این بیماری وجود ندارد. پزشک شما با گرفتن یک تاریخچه دقیق از شما و نیز مشاهده یک دفترچه یادداشت تقویم دار که توسط شما به مدت 2 ماه علائمتان و زمان دقیق بروزآنها و نیز زمان شروع و ختم پریود ماهیانه را در آن ذکر کرده اید ، تشخیص این بیماری را میدهد . نام این دفترچه PMS TRACKER می باشد .
دارو و روش های درمانی
دارو های ضد افسردگی نظیر فلوکسیتین ( Prozac ) و یا پاروکسیتین ( Paxil ) و سرترالین (Zoloft) به طور موفقیت آمیزی در درمان علائم روحی – روانی این سندرم موثر بوده اند . این داروها معمولا به صورت روزانه مصرف می شوند ولی در برخی خانم ها که علائم خفیف تری دارند میشود به صورت 14 روز در زمان قبل از پریود بکار رود .داروهای مسکن ضد التهابی ( NSAIDs ) نظیر ایبوپروفن ( Advil , Motrin ) و سدیم ناپروکسن ( Aleve ) بسیاری از علائم مربوط به درد های عضلانی و سینه را بر طرف می کنند .داروهای ادرار آور ( دیورتیک ) برای رفع احتباس آب و نفخ شکم مفید است .قرص های جلوگیری از بارداری بخصوص نوع خاصی از آن بنام YAZ که دارای هورمون پروژسترون خاصی است که خواص ادرار آور نیز دارد ، جدیدا برای درمان این بیماری بکاررفته اند .
تغییر نحوه زندگی
شما می توانید بسیاری از علائم این سندرم را با داشتن تغذیه ای مناسب کنترل کنید . در این زمینه توصیه به اجتناب از مصرف نمک و نیز مصرف بیشتر کربوهیدرات های پیچیده نظیر نان و ماکارونی سبوس دار ( Whole grain ) و میوه و سبزیجات شده است . سعی کنید که غذاهای غنی از کلسیم مصرف کنید ولی اگر نمی توانید و یا دستگاه گوارش شما تحمل ندارد ، قرص کلسیم جایگزین خوبی است . مصرف روزانه یک عدد قرص مولتی ویتامین حاوی ویتامین های B6 وE در کنار قرص کلسیم توصیه می شود . از مصرف قهوه و الکل اجتناب کنید .سعی کنید که غذایتان را در وعده های بیشتر و با حجم کمتر بخورید تا از نفخ شکم جلوگیری کنید .کاهش استرس – با حداقل 8 ساعت خواب در شبانه روزبا ورزش منظم نظیر روزی نیم ساعت پیاده روی سریع و یا سایر ورزش های هوازیانجام روزانه یوگا ، تای چی و یا ماساژ
ترکیبات گیاهی
برخی از خانم ها با مصرف ترکیباتی نظیر زنجبیل ginger و Black cohosh وRaspberry Leaf و Dandeline وChesteberry و Evening Primerose Oilروغن گل پامچال احساس تسکین در علائم بیماری را ذکر می کنند . گرچه مطالعات پزشکی کمی در این مورد انجام شده است ولی این دارو ها هنوز توسط اداره نظارت بر دارو و غذای آمریکا (FDA ) تائید نشده اند و ممکن است که محتوی مواد مضری باشند که در بروشور آن ذکر نشده است و همچنین ممکن است که با سایر داروهایی که برای درمان سایر بیماریها بکار می برید ، تداخل داروئی حاصل کنند .
مطالب مشابه :
گالری عکس جنین - هفته به هفته بارداری
+نوشته شده در سه شنبه دوم اسفند ۱۳۹۰ساعت 7:44 توسط دکتر مریم لطفی زاد متخصص بیماری های زنان |
سندرم پیش از قاعدگی زنان
بیماری های زنان زایمان نازایی . دکتر مریم لطفی زاد متخصص بیماری های زنان زایمان نازایی
جراحی زیبایی لابیا
+نوشته شده در جمعه هشتم اسفند ۱۳۹۳ساعت 11:43 توسط دکتر مریم لطفی زاد متخصص بیماری های زنان |
برچسب :
دکتر مریم لطفی زاد