الگوریتم ساختن مکعب روبیک ( جورچین رنگی )

در اغلب مکعبهای روبیک رنگ قرمز در مقابل رنگ نارنجی است ، زرد مقابل سفید و سبز مقابل آبی. در مکعب معمولی (۳×۳×۳) روبیک امکان وجود (۸! × ۳۸−۱) × (۱۲! × ۲۱۲−۱)/۲ یا ۴۳٬۲۵۲٬۰۰۳٬۲۷۴٬۴۸۹٬۸۵۶٬۰۰۰ حالت متفاوت وجود دارد!!! آمار و ارقام زیادی در مورد این مکعب وجود دارد حتی رکوردهای متفاوت با حالتهای متفاوت که نشان از محبوبیت آن دارد! 

  

 

 

اشنایی با علامت های فرمول ها

 

قبل از هر چیز باید علامت ها اشنا شید تا در مراحل بعدی و اشنایی با فرمول ها کار کنید .

شما براحتی با تصاویر پایین میتوانید پی به انها ببرید

 

                      اشنایی با علامت های فرمول ها 1

 

 

 

 

 

مرحله اول لایه بالایی

مرتب کردن مکعب های دو وجهی :


 

6.1_resize.jpg 

 

در این مرحل ما سعی می کنیم تا مکعب خودمون رو به تصویر بالا ( بعد از حرکت ) تبدیل کنیم . رنگ های خاکستری نشان دهنده این است که رنگ اون قسمت از مکعب مهم نیست و میتواند هر رنگی باشد .

در کل مراحل رنگ زرد ، رنگ سطح  بالایی و رنگ های سبز و قرمز به ترتیب رنگ های سطح راستی و روبرو ای خواهند بود .

در مرحله اول فرمول خاصی وجود نداره و تنها با توجه به شکل ها و کمی تمرین و ممارست خواهید توانست براحتی به شکل های مورد نظر برسید .شما باید با رنگ زرد مطابق شکل بالا یک علامت + درست کنید . مکعب وسط هر سطح همان طور که گفته شد ثابت است و فقط کافیست مانند شکل مکعب های دو وجهی را هم سر جای خود قرار دهید .

 

نکته : باید دقت کنید مکعب دو وجهی ای را انتخاب کنید که با دو سطح جور در بیاید مثلا وقتی سطح بالایی ما زرد و سطح راستی سبز است باید مکعب دو وجهی را انتخاب کنیم که یک وجه ان زرد و وجه دیگر سبز باشد  

 

 

در شکل بالا 3 حرکت وجود دارد که میتواند به شما کمک کند تا سطح سبز ( راست ) را درست کنید وقتی یک سطح از مکعب شما درست شد این حرکت ها را برای سطح های چپ ( ابی ) و پشتی  ( نارنجی ) و همچنین سطح روبرو یعنی ( قرمز) انجام دهید .

نکته : اگر رنگ های زرد دیگری هم در سطح بالایی پدیدار شد ، مهم نیست فقط ملاک شکل گرفتن علامت + است . 

 

 

 

مرحله اول لایه بالایی

مرتب کردن مکعب های سه وجهی ( گوشه ها ) :


مرحله اول - لایه بالایی 2


در این مرحله مکعب شما باید شکلی شبیه بالا سمت چپ داشته باشد .

هدف ما در این مرحله مرتب کردن گوشه های سطح بالا با توجه به سطح های کناری است تا در نهایت به شکل بالا سمت راست برسیم که در ان وقت ما موفق شدیم تا لایه بالایی را مرتب کنیم .

سه تا حرکت به شما معرفی شده تا با کمک انها گوشه های مورد نظر را سر جای خود قرار دهید . شما برای استفاده کردن از حرکت ها فقط کافیست تا شکل مورد نظر را که سمت چپ تصویر است مهیا کنید تا بوسیله این حرکت ها به شکل سمت راست برسید .

این کار را برای سطح های روبرو ، راست ، چپ و پشتی انجام دهید .  

 

 

مرحله دوم لایه میانی :

تبریک میگم که به این مرحله رسیدید و حالا باید مکعب شما شبیه یکی از شکل های بالا شده باشد . البته اگر هنوز هم مشکل دارید و نمیتوانید به شکل مورد نظر ما برسید پیشنهاد میکنم دوباره و چند باره امتحان کنید و اگر باز هم نشد ، میتونید سوالات خودتون رو مطح کنید تا بنده راهنمایی کنم .

عکس مکعب روبیک (مرحله دوم - لایه میانی)
 

خوب میرسیم به حرکت های این مرحله :

همان طور که در شکل ملاحظه می کنید سطح بالایی درست شده و سطح های دیگر هم بشکل صلیب در اومده اگر هم کاملا صلیب نشده شما میتوانید با چرخاندن لایه پایینی به اون دست پیدا کنید .

در شکل اول  صلیب  در سطح روبرو ی شما شکل گرفته و اگر رنگ زیری اخرین مکعب قرمز رنگ سبز است باید با استفاده از فرمول اول اون مکعب دو وجهی رو  در جایی که با رنگ صورتی نشان داده شده قرار دهیم و این حرکت را برای سطح های دیگه با مواردی شبیه تصویر اول استفاده می کنیم .

 

در شکل بالا تصویر پایین ما صلیب رو سمت سطح روبرو داریم اما رنگ زیری اخرین مکعب قرمز، ابی است پس باید با استفاده از فرمول دوم ما این مکعب دو وجهی را در جایی که با رنگ صورتی نشان دادیم قرار دهیم .

 

نکته : برای اجرای فرمول ها حتما رنگ روبرو باید دارای شکل صلیب باشد .

 

این حرکت ها را  با چرخاندن مکعب و قرار دادن سطح های مختلف در روبروی خود انجام میدهیم تا لایه میانی هم همانند لایه بالایی مرتب شود .

 

نکته : در بعضی موارد شما مکعبی را که میخواهید در سر جای خود قرار دهید ، در لایه میانی و جای اشتباهی قرار دارد شما باید با استفاده از یکی از فرمول ها اون مکعب را به لایه پایینی انتقال دهید و دوباره با فرمول مربوطه در سر جای خود قرار دهید . 

 

خوب حالا باید مکعب تون در دو ردیف مثل تصویر زیر درست شده باشد. حالا در این مرحله ما باید مکعب خودمون رو برگردونیم ؛ تا سطح پایینی ما که هنوز مرتب نشده بود ، به سطح بالایی تبدیل شود ( مانند شکل زیر) و از حالا به بعد منظور ما از سطح بالایی سطحی است که هنوز مرتب نشده ( که تو مکعب شکا پایین رنگ سفید می باشد ) است

 مکعب روبیک ( مرحله سوم - لایه پایانی )2


حالا  باید دوباره مانندشکل ، علامت + رو دوباره در سطح بالایی ایجاد کنیم که فرمول بالا کمک گر شما در این قسمت است.

ممکنه با یک حرکت به شکل مورد نظر ما نرسید ، چندین بار امتحان کنید تا در نهایت مکعبی شبیه  مکعب سمت راست تصویر داشته باشید .

 

توی این فیلم ؛ من با 2 بار اجرای فرمول روی مکعب روبیک خودم ، نشون میدم که چجوری میشه به شکل سمت راست  تصویر بالا رسید .

بعد از تشکیل علامت + وقتی به مکعب روبیک خود از بالا نگه کنید باید به یکی از حالت هایی که در تصاویر پایین براتون قرار دادم رسیده باشید ( این تصاویر در اصل نمای لایه بالایی است که شما از بالا به مکعب نگاه میکنید )

مکعب روبیک (مرحله سوم - لایه پایانی)3

رنگ های خاکستری میتواند هر رنگی بجز سفید باشد و رنگ های سفید همان رنگ لایه بالایی ما است (که در این مکعب ، سفید است )  و مستطیل های کوچکی که در کنار مربع های خاکستری رنگ میبینید در اصل وجه سفید اون مکعب هستند که در سطح های کناری قرار گرفته اند .

اگر مکعب شما یکی از حالت های اول و یا دوم رو داشت میتوانید از فرمول های مربوطه استفاده کنید و در غیر این صورت شما باید از یکی از فرمول هایی که تو همین شکل است ، استفاده کنید تا در نهایت به یکی از حالت های اول و یا دوم برسید که در اون موقع میتوانید با فرمول مربوطه ( حالت اول یا دوم ) کل سطح بالایی خودتون رو به رنگ سفید ( منظور همان رنگ سطح بالایی مکعبتون است ) در بیارید .



عکس زیر نمای سه بعدی از حالت های اول و دوم است که روی مکعب روبیک به شکل های زیر دیده می شود .

مکعب روبیک (مرحله سوم - لایه پایانی  ) 4

همین طور که میبینید 4 ضلع مربع هایتصویر پایینی و مکعب روبیک در تصویر بالا رو با رنگ های سبز ، قرمز ، ابی و نارنجی علامت گذاری کردم تا راحت تر متوجه موضوع بشید .

مثلا رنگ سبز روی ضلع مربع پایینی همان سمت سبز روبرو در مکعب روبیک است و بقیه رنگ ها نیز بهمین ترتیب .


و در نهایت تصویر زیر گویای کل مطالب این پست هست که باید به مکعب های سمت راست شکل زیر برسید

یعنی روی سطح بالایی با رنگ سفید پوشیده بشه .



مکعب روبیک (مرحله سوم - لایه پایانی  ) 5 

 

مرحله سوم لایه پایانی

 

مرتب کردن مکعب های دو وجهی وسط :

 

حالا لایه پایانی شما یک رنگ شده است اما ممکنه مکعب های دو وجهی ( وسط ها ) هنوز سر جای خودشون نباشند پس از فرمول های شکل زیر استفاده میکنیم :

اگر مثل تصویر زیر ،   از بالا به مکعب روبیک خود نگاه کنید ، شما برای جابجا کردن این مکعب ها میتونید از فرمول های زیر استفاده کنید ، مثلا اگر حالت اول را داشته باشیم یعنی مکعب سطح چپی ما سر جای خود باشد و لی بقیه احتیاج به جابجایی داشته باشد و جهت جابجایی که با فلش ها نشان داده شده ، میتواند مکعب های شما را مرتب کند از فرمول 1 استفاده کنید و اگر جهت جابجایی با حالت دوم میخواند ، از فرمول 2 استفاده کنید .

و اگر جهت جابجایی در مکعب شما یکی از حالت های سوم وچهارم است ، میتوانید با استفاده از همون فرمول ها به حال های اول و یا دوم برسید و اون موقع با فرمول مناسب خود ، این قسمت از مکعب خودتون رو هم درست کرده باشید .


عکس مکعب روبیک ( مرحله سوم - لایه پایانی وجه های وسط )


 این هم  یک عکس جدید و سه بعدی ( عکس پایینی ) از مکعب روبیک در این مرحله که عکس اول در حالت اول و عکس دوم در حالت دوم همراه با فرمول های مربوطه است  

 


عکس مکعب روبیک ( مرحله سوم - لایه پایانی وجه های وسط )




 

 

جواب :

عکس مکعب روبیک ( مرحله سوم - لایه پایانی وجه های وسط ) 

مرتب کردن مکعب های سه وجهی  (گوشه ها ) :

 

در این قسمت ما فقط با گوشه های کار مشکل داریم که با فرمول های زیر میتونیم کار را به پایان برسانیم .

اگر مطابق شکل زیر یکی از گوشه ها درست سر جای خودباشد ، آن وقت گوشه مورد نظر را در سمت چپ سطح روبرو ( که در شکل قرمز است ) قرار میدهیم و بسته به جهت چرخش که با فلش های نشان داده شده ،  یکی از فرمول های زیر را اجرا  میکنیم .

نکته : اگر هر چهار گوشه سر جای خود نبود با همین فرمول ها میشه  یک گوشه رو درست میکنیم و دوباره با استفاده از فرمول مناسب بقیه گوشه ها رو نیز مرتب می کنیم .

عکس مکعب روبیک ( مرحله سوم - لایه پایانی . گوشه ها )

 و در نهایت تبریک میگم شما تونستید مکعب روبیک خودتون رو براحتی درست کنید . حالا با تمرین بیشتر میتونید سرعت عمل خودتون رو بالا ببرید و ذکاوت خوتون رو در درست کردن مکعب به رخ دیگران بکشید . ولی ما رو از یادتون نبرید . 

مرحله سوم لایه پایانی :


 

و این دو حرکت که علامت اینها کار خودم هست : که اون نقطه وسطی نشون دهنده حرکت در سطح پشتی است !   

 

                     اشنایی با علامت های فرمول ها 2

 

  

سطح ها :

 

 

شما اگر مکعب خودتون رو مطابق شکل زیر در دست خود نگه دارید اونوقت :  

 

            

 

                اشنایی با مکعب3 

 


رنگ قرمز سطح روبرو

رنگ زرد سطح راست

رنگ ابی سطح بالایی

رنگ سفید (روبروی زرد) سطح چپ

رنگ نارنجی (روبروی قرمز) سطح پشتی

رنگ سبز (روبروی ابی ) سطح پایینی

نامیده میشند .


توضیح کلی حرکت ها :

 

همین طور که ملاحظه کردید هر سطح از مکعب از رنگ بخصوصی تشکیل شده که معمولا به صورت استاندارد به همین شکل تولید میشود .

کار ما برای حل مکعب و بر گردوندن مکعب ها به سر جای خوشون هست .

 

نکته : مکعب های وسط هر سطح محور چرخش کل سطح است پس همیشه ثابت بوده و نشون دهنده رنگ اون سطح خاص است . یعنی اگر سطحی رنگ مکعب وسط ان قرمز است باید مکعب های دیگر قرمز در اون سطح چیده بشوند.

 

نکته :مکعب های گوشه ی هر سطح 3 وجهی و مکعب های بین دو گوشه 2 وجهی هستند .

 

مثلا با توجه به شکل زیر فلش های سبز مکعب های گوشه ی 3 وجهی سطح روبرو و فلش های ابی مکعب های 2 وجهی سطح روبرو و تک فلش قهوهای مکعب 1 وجهی ثابت وسط از سطح روبرو را نشان می دهد.

( خدایی دیگه از این اسون تر و با توضیح کامل تر گیرتون نمییاد )


اشنایی با مکعب2

 

همین طور که در شکل می بینید مکعب از سه لایه بالایی و میانی و پایینی تشکیل شده است .

در این روش ما در حل مکعب به ترتیب از لایه بالایی شروع  می کنیم و بعد به لایه میانی می رسیم و در اخر سراغ لایه پایینی میرویم . تا در نهایت کل مکعب حل شود .


اشنایی با مکعب3



مطالب مشابه :


آموزش مکعب روبیک به روش جدید و آسان

دوست - آموزش مکعب روبیک به روش جدید و آسان - ... برای جفت جور کردن دو رنگ در جای درست خود از فرمول زیر استفاده می شود: جلو عکس-بالا-چپ عکس-بالا عکس.




32 فرمول سحر آمیز

مکعب روبیک. سلام بر دوستان عزیز. امروز برایتان یک لینک را آموزش می دهم.انشاا... مورد استفاده قرار گیرد. این لینک ۳۲ فرمول سحرآمیز برای مکعب روبیک ۳*۳ است.




حل مکعب روبیک

2- بعد از این که لایه دوم با فرمول های بالا حل شد به سراغ لایه سوم و آخر می رویم. تذکر : روبیک را دقیقا به همان شکلی که گفته شده نگه دارید و روبیک را در دست نچرخانید.




حل مکعب روبیک با فرمول ریاضی جدید

رياضيدانان "ام. آي. تي" با تعيين ارتباط ميان اعداد مکعب روبيک و حداکثر تعداد حرکات مورد نياز موفق شدند فرمول جديدي را بر حل معماي اين پازل ارائه کنند.




الگوریتم ساختن مکعب روبیک ( جورچین رنگی )

در اغلب مکعبهای روبیک رنگ قرمز در مقابل رنگ نارنجی است ، زرد مقابل سفید و سبز .... توی این فیلم ؛ من با 2 بار اجرای فرمول روی مکعب روبیک خودم ، نشون میدم که




فرمول های حرفه ای حل چشم بسته روبیک

وبلاگی درباره همه چیز - فرمول های حرفه ای حل چشم بسته روبیک - ... امروز یه سایت میدم که فرمول های چشم بسته فوق حرفه ای رو داره. ( هر کی حفظ کنه اسممو عوض میکنم.).




فرمول طلایی روبیک

ریاضیدانان "ام. آی. تی" با تعیین ارتباط میان اعداد مکعب روبیک و حداکثر تعداد حرکات مورد نیاز موفق شدند فرمول جدیدی را بر حل معمای روبیک ارائه کنند حل این مکعب




آموزش روبیک 3*3

فان بلاگ - آموزش روبیک 3*3 - سرگرمی و بازی و آموزش - فان بلاگ. ... بعد از یادگیری حرکات بالا می رویم سراغ حل روبیک. ... نکته:الگوریتم ها را فرمولی حفظ نکنید.




فرمول حل روبیک

فرمول حل روبیک. روش حل مکعب روبیک ( به روش لایه به لایه ). اصطلاحات. F: سطح جلویی --- B: سطح پشتی --- R: سطح راست. L: سطح چپی --- U: سطح بالایی --- D: سطح




فرمول های روبیک (فنون روبیک در کمتر از یک دقیقه)

20 آوريل 2013 ... ... شانه زلف پریشان عالم طبیعت است!؟ - فرمول های روبیک (فنون روبیک در کمتر از یک دقیقه) - - ریاضیات شانه زلف پریشان عالم طبیعت است!؟




برچسب :