معرفی روستای گندمینه
روستای گندمینه بخش مرکزی شهرستان الیگودرز .
استان لرستان .
تعداد خانوار 383 .
تعداد جمعیت 1738 نفر .
فاصله تا شهر و مرکز بخش 22 کیلو متر .
مهم ترین مکان های تفریحی و گردشگری 1- دربند و دره دراز 2- کوه های ویلو - ویلک .
ارتفاع از سطح دریا 2280متر .
مختصات جغرافیایی 3321 عرض شمالی و 4954 طول شرقی .
واقع در شمال شرقی استان لرستان و شهر الیگودرز هم مرز با استان های اصفهان و مرکزی .
این روستا از شمال و شمال شرقی به کو ه های ویلو و ویلک به مرز استان مرکزی و اصفهان منتهی می شود . از مشرق به روستای رکن آباد . از جنوب و جنوب غربی به روستاهای باقر آباد ، جوز و از طرف مغرب به روستای گایکان منتهی می شود .
تاسیس دهیاری سال ۱۳۸۲ .
۱- وجه تسمیه :
بر اساس مصاحبه هایی که با افراد مسن و آگاه روستا درباره تاریخچه و نامگذاری روستا صورت گرفت مشخص شد که علت نامگذاری آن به نام گندمینه این است که در منطقه ای قرار دارد که در آن ، گندم محصول غالب و عمده آن می باشد و قابلیت بالایی برای کشت این محصول دارد و به این دلیل به گندمینه معروف شده است .
۲- تعیین محدوده اراضی کشاورزی و منابع طبیعی روستا :
به طور کلی روستای گندمینه دارای --- هکتار اراضی آبی و د حدود -- هکتار اراضی دیم ، -- هکتار باغ و قلمستان می باشد . همه زمین ها در اطراف روستا در حوزه بلا فصل روستا و بیشتر در قسمت شرق و جنوب روستا واقع می باشند .
۳- وضعیت اشتغال :
در سال ۱۳۵۷ در روستای گندمینه از کل جمعیت ۱۶۱۱ نفر ۱۰ ساله و بیشتر بوده اند که از این تعداد ۲۶۴ نفر یا به عبارتی ۴/۱۶ درصد جمعیت فعال ، شاغل و بقیه غیر شاغل بوده اند . اکثریت جمعیت روستا در بخش کشاورزی مشغول به کار می باشند .
نرخ تکفل در سال ۱۳۵۷ برابر با ۷/۷ نفر بوده است یعنی هر نفر مکمل هزینه های زندگی ۸ نفر بوده است .
۴- مهاجرت :
بررسی روند های مهاجرتی از روستاها نشانگر مهاجرت بسیار اندک و یا عدم مهاجرت تا قبل از اصلاحات ارضی سال ۱۳۴۱ است . بعد از این سال اندک اندک با گسترش ارتباط روستاییان با شهر ها و وارد شدن اقتصاد شهری به روستا ها ، روند های مهاجرتی نیز گسترش می یابد . این روند با تحولات صورت گرفته و پیروزی انقلاب اسلامی شدت می گیرد ، به گونه ای که بیشترین روندهای مهاجرتی را طی دهه ۶۵-۱۳۵۵ شاهد هستیم ، که همزمان با افزایش در تعداد موالید و فزونی جمعیت نیز می باشد . در روستای گندمینه این روند را مشاهده می کنیم به گونه ای که با بررسی نرخ رشد جمعیت روستا در دوره ۵۵-۴۵ و ۶۵-۵۵ مثبت بوده است که به دو دلیل می باشد یکی نرخ بالای موالید و دیگری مهاجر پذیری روستا اما در دوره های ۷۵-۶۵ و ۸۴-۷۵ این نرخ منفی شده است که نشان دهنده مهاجر فرستی زیاد روستا می باشد البته نباید نقش خانه های بهداشت را در کنترل جمعیت نادیده گرفت .
۵- ترکیب قومی :
جمعیت روستای گندمینه همه مسلمان دارای مذهب تشیع می باشند و همگی به گویش لری تکلم می کنند .
۶- بررسی وضع فعالیت شغلی روستا :
اصولا حیات اقتصادی بیشتر روستا های ایران بر پایه فعالیت های کشاورزی از قبیل زراعت و دامداری و باغداری شکل گرفته است و با بخش های دیگر اقتصادی تکمیل می شود . در روستای گندمینه نیز وضع بر همین منوال است . فعالیت کشاورزی سابقه دیرینه ای دارد و اساس اقتصاد روستا را شکل می دهد و مهم ترین منبع در آمد روستا را همین بخش تامین می کند . در بین فعالیت های کشاورزی در این روستا زراعت در د رجه اول اهمیت و باغداری و دامداری در درجه بعد قرار می گیرند .
الف : مهم ترین محصولات زراعی عبارتند از : گندم ، جو آبی ، یونجه ، دانه های روغنی ، حبوبات ، انگور و سازمان تولید در تمامی مراحل فردی متکی به نیروی خانوار می باشد .
ب : دامداری عمدتا به صورت سنتی می باشد به طور کلی در سال ۱۳۸۴در روستای گندمینه در حدود ۷۳۳ راس گاو شیری و پرواری و ۵۶۱۶ گوسفند و بره وبز وبزغاله وجود داشته است . محصولات لبنی تولیدی در روستا عمدتا خود مصرفی می باشد و در صورت اضافه تولید به شهر الیگودرز صادر می شود .
ج : باغداری یکی از فعالیت های ساکنین روستا همراه با بخش زراعت و دامداری ، باغداری می باشد که بخشی از نیروی کار را معطوف به خود کرده است . به طور کلی در روستا گندمینه در حدود ۳۷ هکتار باغ وجود دارد که عمده ترین محصولات آن عبارتند از : انگور و بادام .
۷- فعالیت های خدماتی :
یکی دیگر از بخش های اقتصادی که بخشی از جمعیت شاغل را به خود جذب کرده است بخش خدمات می باشد . خدمات روستای گندمینه در زمینه های اداری ، آموزشی ، بهداشتی ، نانوایی ، ارتباطات و حمل و نقل و .... می باشد که در واقع مکمل و در کنار دیگر بخش های اقتصادی می باشد . روستای گندمینه دارای ۱۵ دستگاه سواری ، دو دستگاه مینی بوس جهت ارتباط ساکنین و اطراف و اکناف می باشد که در طول مسیر کار می کنند . همچنین روستا از دیگر خدمات زیر بنایی نظیر آب لوله کشی سالم و بهداشتی ، برق و دفتر مخابرات بر خوردار می باشد .
۸- شناخت عوامل موثر در شکل گیری روستا :
روستای گندمینه از جمله روستا هایی است که از بدو پیدایش به صورت هسته ای و متمرکز شکل گرفته است که به شرح زیر است :
الف : هسته اولیه روستا : مکان اولیه روستا در مکانی در وسط روستا بوده است که در این مکان مسجد جامع روستا که سابقه ۱۳۰۰ ساله دارد وجود دارد . هسته اولیه روستا به عنوان اولین مرحله شکل گیری روستا شکل گرفته است و دارای بافت تخریبی می باشند و بعضی قسمت ها به صورت خرابه در آمده اند .
ب : مرحله بعد توسع و گسترش روستا تا بین سالهای ۱۳۴۱ تا ۱۳۵۷ و اوایل انقلاب می باشد . که در این مرحله توسعه روستا در کنار بافت قدیمی و سمت شرق ، غرب و جنوب ادامه پیدا کرده است .
ج : مرحله سوم توسعه روستا مربوط به دودهه گذشته و از سال های ۱۳۶۰ به بعد می باشد . این قسمت ها دارای بافت نوساز بوده که شامل مدرسه ابتدایی ، راهنمایی و دبیرستان ، شعبه نفت و مخابرات می باشد و در قسمت شمال و بیشتر در جنوب روستا واقع شده اند و روستا به آن سمت نیز کشیده شده است . باتشکر از آقای رضا کریمی و وبلاگ روستای گندمینه
مطالب مشابه :
معرفی روستای گندمینه
روستای گندمینه بخش مرکزی شهرستان الیگودرز . روستای گندمینه از جمله روستا هایی است که از
وبلاگ روستای گندمینه-شهرستان الیگودرز-استان لرستان
وبلاگ روستای گندمینه-شهرستان الیگودرز و از اين پس روستای گندمینه-شهرستان
طرح گلخانه کاری
روستای گندمینه یکی از بزرگترین روستاهای شهرستان الیگودرز در شرق لرستان و هم مرز استان
شهید سیدجلال موسوی از شهدای روستای گندمینه
زندگینامه شهید سیدجلال موسوی سیدجلال در تاریخ 3/5/1344در روستای گندمینه شهرستان الیگودرز
تصاویر دیگری از طبیعت الیگودرز
شهرستان الیگودرز گلچینی از طبیعت زیبای خدا را در خود دارد این شهرستان با یادی از روستای
جسد پیرمرد 65 ساله از چاه بیرون کشیده شد
در روستای گندمینه الیگودرز از شهرستان الیگودرز می باشدو افتخار دارد از
برچسب :
روستای گندمینه از شهرستان الیگودرز