پاسخ مسابقه اسفند ماه

پاسخ سوال اطلاعات جامع هنری ( تاریخ لباس)

لباس ایزدی

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

رب النوع آناهیتا

 

در انتحای دوران ساسانی ، نمونه ای از لباس زنان مقدس ، در صحنه تحلیف خسرو دوم در طاق بستان نمایان است .

 در آنجا رب النوع آناهیتا ، پوششی رویی که بر روی شانه چپ به شیوه لباس زن چنگ نواز قرار گرفته ، در بر کرده است که البته در اینجا برای اولین بار است که توسط یک شخصیت ربانی پوشیده می شود .

دو رشته از مهره ها ، گردن ومچهای ردا را دربرگرفته ، ازطرفی سبک های قدیمی تر بهینه شده اند .

به جای ردای سلطنتی با سگکهایش ، بالاپوشی صاف وضخیم با آستینهای بلند که همچون قبایی از شانه ها

آویزان می شد به سبک تصاویر مردان هخامنشی درحجاری های تخت جمشید ونقوش زنان در سیتی ها جایگزین شده است .

آناهیتا در دوکرسی متفاوت یکی در طاق بستان ، ملبس به ردای متداول همراه با راندلی برروی شانه

ودر کرسی دیگر، ظاهرا با بالاپوش ضخیم نمایش داده شده است احتمالا این بالا پوش آستری از خز داشته وبا دو ردیف منجوق وسنگ های قیمتی مربع شکل تزیین شده ودر سر آستین ها وسرشانه  توسط نوارهای چیده شده با طرح رگه دار وصفحاتی جواهر مانند آراسته شده است نوارهای چیده شده دورتادور راندل در سرشانه ها مرکب از آذینهای گلدار پنج پر می باشد که تاحدی طرح های قدیمی تر سرشانه در ردای رقاصه رادر ذهن متبادر می سازد وسطح آن توسط گل آذینهای مدور ، هریک با چهار گلبرگ به شکل قلب، طراحی شده است در حجاری طاق بستان ، ردای آناهیتا ، مثل سایر تصاویر وی پاهایش رانمی پوشاند واو رامی توان باسرپایی های نرمی که رویه اش باجواهرات بیضوی ودوتایی آراسته شده دید این زینت آلات نسبت به کنده کاری های پارتی وپالمیری غنی تر هستند .

 

 

پوشاک در ایران زمین : پیمان متین Click for Full Size View

 

 

پاسخ سوال علوم قرآنی واسلامی :

 

 

واژه " اسرائیلیات " جمع اسرائیلیه دراصطلاح گاهی در معنایی ویژه ، فقط بر آن دسته ازروایاتی اطلاق می شود که صبغه یهودی دارد وگاهی در مفهومی گسترده تر بکار می رود و روایات یهودی ومسیحی رادر برمی گیرد وهرنوع روایت وحکایتی را که ازمنابع غیر اسلامی به قلمرو فرهنگ اسلامی وارد گردد را شامل می شود .

گاهی نیز واژه " اسرائیلیات " به معنای گزارش ها ووقایع تاریخی قوم یهود وبنی اسرائیل بکار می رود .

 

آغاز پیدایش ونفوذ اسرائیلیات به حوزه تفسیر را عهد صحابه دانسته اند .

صحابه وقتی بطور طبیعی به داستانی از داستانهای قرآنی برخورد می کردند ، دوست داشتند درباره روایات پیچیده وپنهان که قرآن متعرض آن نشده است پرس وجو کنند ولی به جز یهودیان تازه مسلمان کسی را که پاسخ گوی آنان باشد نمی یافتند ازاین رو بسیاری از اطلاعات واخبار را از آنان دریافت می کردند .

ازجمله شخصیت هایی که در بین صحابه آشکارا در برابر این تهاجمات فرهنگی ایستادگی کردند می توان به امیر مومنان علی (ع) اشاره نمود .

یکی از دلائل عمده ورود بسیاری از اسرائیلیات ونصرانیات، ورود جمعیت زیادی از اهل کتاب به حوزه اسلام دانست .این امر سبب گردید که در آن زمان بسیاری از اهل کتاب به دین اسلام گرویدند وروایات واخبارفراوانی راکه راجع به خلقت واسرار وجود وداستانهای پیشینیان در اذهان خود داشتند چون گرایش شدیدی نسبت به شنیدن ودانستن تفاصیل وقصص قرآن وجود داشت بدین بلا دچار گردید به ویژه داستانها ومعارفی که به موضوع آفرینش باز می گردد مانند پیدایش آسمانها وزمین ، دریاها ، کاخ شداد ، لغزش های پیامبران ، تحریف کتاب وچیزهای دیگر از این نوع که برخی از آنها در تفسیر مآثوره از صحابه نیز یافت می شود .

 

 زمینه ها وریشه های پیدایش وگسترش اسرائیلیات :

مهاجرت یهود ونصارا به جزیرة العرب وارتباط وهمجواری مسلمانان با آنها  ، سابقه دیرینه فرهنگ یهود وهیمنت علمی وفرهنگی اهل کتاب بر عربها ، بی سوادی ونا آگاهی جامعه عرب وغلبه بدویت برآنها وخودباختگی عرب ها دربرابر دانش اهل کتاب ، اشتراک فراوان متون دینی یهود با آیین اسلام ، حرص و ولع مسلمانان برای شنیدن افسانه های بافته یهود دراثر خودستایی وبرتری طلبی آنان برعرب ها ، گرایش عوام به امور شگفت انگیز وحیرت آور وکنجکاوی آنان در دست یازیدن به جزئیات داستان ها وحوادث تاریخی ، ساده لوحی برخی ازراویان حدیث وخوش باوری برخی از عالمان نسبت به دانشمندان نوآیین اهل کتاب ، سهل انگاری وعدم دقت واحتیاط درسندهای روایات و سوء نیت ومقاصد شیطنت آمیز آنان ، عدم توانایی صاحبان قدرت در پاسخگویی به مسائل مورد نیاز مردم ، نفوذ نصرانی ها در دستگاه خلافت امویان وتلاش برای انزوای اهل بیت پیامبر ( ص ) از صحنه سیاست وحکومت و روی کرد آنان به اهل کتاب وترویج اندیشه های انحرافی از مهمترین دلایل گسترش وترویج اسرائیلیات می توان اشاره کرد .

 

 

منبع : قرآن در آینه ی پژوهش   

 

 

پاسخ سوال طراحی اندام ولباس

 

نقوش راه راه وتاثیرات آن بر اندام :

 

نقوش راه راه به اشکال گوناگون اجرا می گردد که شامل :

1 – راه راه عمودی

2 – راه راه افقی

3 – راه راه مورب

 

نقوش  پارچه های راه دار ممکن است با فواصل کم یا زیاد ویا خطوط پهن وباریک طراحی شوند .

در تاثیر این نقوش به روی اندام باید به 1- جهت خطوط 2- فواصل خطوط 3-  ضخامت  4- رنگ خطوط توجه داشت وهمانگونه که می دانید :

 

1-جهت :  خطوط عمودی وراه های عمودی اندام را لاغرتر وبلند تر جلوه می دهد

 خطوط افقی نیز اندام را چاق تر وپهن تر و کوتاه تر نشان خواهد داد

در خطوط مورب باید به شدت وضعف وشیب خط بیشتر توجه داشت چراکه این نوع خطوط وبرش ها اگر به خط عمود متمایل باشند تاثیرات خطوط عمود را که اندام لاغرتر وباریک ترجلوه گر نموده و هرچه به سمت خط افقی نزدیک شود تاثیر خطوط افقی را که اندام راچاق تر وپهن تر نشان خواهد داد . بطور کلی خط مورب با زاویه 45 درجه اندام را ظریف وباریک نمایان خواهد کرد.

 

2- ضخامت : راهها اگر ضخامت داشته باشند و خطوط پهن تر باشد علاوه بر تاثیرخاص خود ، ایجاد چاقی وپهنای اندام مضاعف نموده وتوجه بیننده به ضخامت خطوط جلب می شود .

و خطوط اگر باریکتروبا ظرافت بیشتردرنظر گرفته شود علاوه برتاثیر خاص خط اندام را ظریف ترجلوه گر می کند

برای مثال خطوط عمودی اگر با ضخامت بیشتری طراحی شود اندام را درعین حالی که بلندتر نشان می دهد ضخامت خطوط حتی فواصل بین خطوط  موجب  حرکت چشم در جهت افقی شده واندام را عریض تر نمایان می سازد . در نتیجه این نوع پارچه راه  راه مناسب افرادی باویژگی های اندامی لاغر وکوتاه خواهد بود تا فرد را بلندتر وچاق تر نمایان سازد .

 

3-  فواصل بین خطوط : در مبانی هنرهای تجسمی از ویژگی ها وکاربردهای خط در حالات مختلف برای ایجاد حجم های مجازی ( غیر واقعی ) استفاده می شود باتوجه به این علم می توان در برطرف نمودن عیوب احتمالی اندام در بخشهایی که نیاز به ایجاد برجستگی بیشتر ویا کم کردن برجستگی ها ، از ظرافت وضخامت خطوط و یا با کم کردن فواصل بین خطوط ایجاد عمق و با زیاد کردن فواصل بین خطوط ایجاد برجستگی کرد .

 

4 -  رنگ : رنگها  درجلوه گر نمودن ویا برطرف کردن نقاط قوت وضعف اندام تاثیر بسزایی دارند وهمانطور که می دانید رنگهای خفته وبا کنتراست پایین اندام را لاغرتر وظریف تر نشان می دهد وهرچه رنگها با کنتراست بالاتر وتضاد بیشتر انتخاب شوند اندام را چاق تر ودرشت تر جلوه می دهند در رنگ آمیزی خطوط پارچه نیز اگراز تضاد بیشتر با فواصل وپرش های بین رنگ خطوط ( تکرارهر رنگ در عرض پارچه ) بیشتر شود اندام درشت تر وپهن تر نمایان می شود .

 

 پاسخ سوال خیاطی

 

 در لباسی با بلندی ۱۷۰ سانتیمتر می باشد بلندی یک کت را بانسبت های طلایی محاسبه می کنیم :

        

۱ - نسبت طلایی ( ۳ به۵ )    ۱۰۲  = ۳  ×  ۳۴   =  ۵   ÷ ۱۷۰

 

۲ - نسبت طلایی ( ۵ به ۸ )     ۱۰۶ = ۵  ×  ۲۵/۲۵ = ۸  ÷  ۱۷۰

 

۳ - نسبت طلایی ( ۸ به ۱۳ )    ۱۰۴ = ۸  ×  ۰۷/ ۱۳ = ۱۳ ÷۱۷۰

 

توجه:  با این محاسبه تقریبا بلندی کت باهر نسبت در یک راستا قرار می گیرد

 

                    ۳                             ۲                               ۱ 1445rw3.jpg

 


مطالب مشابه :


توصیه های اجرائی درس طراحی اندام ولباس

توصیه های اجرائی درس طراحی اندام ولباس لباس با توجه به محتوای کتاب در کلاس الگو




معرفی کتاب

معرفی کتاب ۱-آموزش گام به گام و راهنمای طراحی اندام ولباس ۳-راهنمای کامل طراحی




پاسخ مسابقه اسفند ماه

با آنها ، سابقه دیرینه فرهنگ یهود وهیمنت علمی وفرهنگی اهل کتاب طراحی اندام ولباس




بودجه بندی الیاف نساجی(نیمه دوم)

وبلاگ تخصصی گروه آموزشی رشته طراحی کارگاه هنر طرح درس طراحی اندام ولباس طرح کتاب. فصل




بودجه بندی الیاف نساجی(نیمه اول)

لباس کارگاه هنر طرح درس طراحی اندام ولباس طرح درس طراحی ودوخت. سال ماه ها. هفته ها




طرح درس رنگ شناسی

لباس کارگاه هنر طرح درس طراحی اندام ولباس طرح درس طراحی ودوخت. سال ماه ها. هفته ها




برچسب :