توضیح سخنگوی دولت درباره افزایش حقوق کارمندترها

th?id=HN.607988162099546439&pid=1.7 

 

توضیح سخنگوی دولت درباره افزایش حقوق کارمندترها  

 

مصوبه ۱۵بهمن‌ماه امسال هیأت وزیران بر مبنای بند ۱۰ ماده ۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری در مورد سقف حقوق و فوق‌العاده ویژه قابل پرداخت به کارکنان ستادی وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مستقل زیرنظر ریاست‌جمهوری، موجب برخی انتقادها در مورد تبعیض در میزان افزایش حقوق یا فوق‌العاده شغل کارمندان دولت شد. 


در همین زمینه و نیز افزایش حقوق در سال ۹۴ با محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت و رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور در گفت‌وگو با همشهری آنلاین توضیحاتی دادند که خواندن آن خالی از لطف نیست.

میزان افزایش حقوق کارمندان دولت در سال آینده و مبنای این افزایش چگونه است؟ 


با توجه به اینکه برای سال آینده نرخ تورم در حد ۱۴درصد پیش‌بینی شده ما هم برای جبران این کاهش ارزش پول یا قدرت خرید کارکنان دولت ۱۴درصد به حقوق و مزایای آنها اضافه کردیم. ا‌‌ن‌شاءالله بتوانیم به نرخ‌های تورم پایین‌تر از این دست پیدا کنیم تا افزایش حقوق خود را در ترمیم قدرت خرید کارکنان دولت مؤثرتر نشان دهد کما اینکه برای سال‌جاری نرخ تورم را ۲۵درصد پیش‌بینی کردیم که خوشبختانه در آخرین گزارش ۱۵٫۲درصد است.

برخی مصوبه بهمن‌ماه امسال هیأت وزیران در مورد میزان افزایش حقوق و فوق‌العاده شغل کارکنان ستادی وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مستقل زیرنظر ریاست جمهوری را مصداق تبعیض در میزان افزایش حقوق کارکان دولت در سال‌۹۴می‌دانند، نظر شما چیست؟ 


نه چنین تبعیضی وجود نداشته و میزان افزایش حقوق همه کارکنان دولت در حد ۱۴درصد است.

یعنی تفاوتی حتی در میزان فوق‌العاده شغل کارمندان دولت در سال آینده براساس مصوبه ۱۲ بهمن هیأت وزیران را شاهد نخواهیم بود؟ 


میزان افزایش حقوق کارمندان دولت همین ۱۴درصد است اما پرداختی به کارکنان دولت براساس ۲مولفه حقوق ثابت و فوق‌العاده است. حقوق ثابت به ازای سنوات خدمت، تحصیلات و عوامل مختلف تعیین می‌شود که یک جدول امتیازی دارد. اما فوق‌العاده‌ شغل کارکنان دولت طبق ماده‌۶۸ قانون مدیریت خدمات کشوری پرداخت می‌شود. بند اول یا یکی از این فوق‌العاده‌ها برای بدی آب و هوا و یا سختی کار، ایثارگری، عائله‌مندی و… است.

اما در بند دهم که از آن تحت عنوان« فوق‌العاده ویژه» نام برده شده است، توضیح می‌دهد که برای برخی مشاغل آنقدر بازار کار خوبی در رقابت‌های جهانی یا تولید ناخالص داخلی وجود دارد که افراد دارای این تخصص‌ها به‌راحتی می‌توانند در بازار کار غیردولتی جذب شوند، اگر دولت خواستار آن است تا این افراد را در سیستم خود نگه دارد می‌تواند فوق‌العاده شغل ویژه‌ای به این افراد بدهد که این فوق‌العاده ویژه حداکثر به ۲۵درصد از مشاغل و برخی از دستگاه‌ها تعلق خواهد گرفت و باید در موارد ویژه انجام شود. این افزایش نیز باید به پیشنهاد سازمان مدیریت وبرنامه‌ریزی و تصویب هیأت وزیران باشد.

به‌طور مشخص مصوبه اخیر هیأت وزیران در مورد افزایش فوق‌العاده شغل کارمندان دولت چه بوده است؟ 


اخیرا هیأت وزیران مصوبه‌ای داشت که میزان افزایش فوق‌العاده شغل ویژه که براساس قانون تا ۵۰درصد مصوب‌ شده بود، توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی حداکثر تا ۳۵درصد اعمال کند که البته در عمل زیر ۳۵درصد خواهد بود. در واقع هیأت وزیران با مصوبه خود خواسته است تا فوق‌العاده شغل ویژه را که ۵۰درصد است کاهش دهد. بنابر‌این به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اجازه داده شده تا در اینگونه موارد افزایش فوق‌العاده شغل ویژه کارکنان دولت از ۳۵درصد بیشتر نشود. توجه کنیم این میزان افزایش تنها برای فوق‌العاده شغل ویژه و افرادی است که عملا آنها را در بازار کار روی دست می‌برند و دولت نمی‌تواند با آگهی‌های استخدامی چنین افرادی را جذب کند.

یعنی انتقادات مطرح در مورد این مصوبه هیأت وزیران و برتر بودن برخی کارمندان دولت یا اینکه چرا شامل معلمان نمی‌شود را فاقد مبنای کارشناسی می‌دانید؟ 


هیچ تبعیضی وجود ندارد اما برخی چون نمی‌دانند موضوع چیست، به‌دنبال مطرح‌کردن تبعیض و بزرگ‌نمایی هستند. این مصوبه نه‌تنها تبعیض نیست بلکه قانون است. قانون می‌گوید که نباید به کارکنان به‌طور یکسان فوق‌العاده شغل ویژه داد. قانونگذار برای کسی که در منطقه گرمسیر با بدی آب و هوا کار می‌کند، تفاوت قائل شده است.

همچنین کسانی که در مشاغل خاص مانند انرژی هسته‌ای فعالیت کرده و مثلا بیشتر از یکی‌دو نفر از این افراد در کشور وجود ندارد، قانون می‌گوید که می‌توان برای جذب این افراد ۲۰تا ۳۰درصد فوق‌العاده پرداخت کرد اما حقوق ثابت همه افراد از یک جدول پیروی می‌کند. در واقع قانون میزان افزایش فوق‌العاده شغل ویژه اینگونه افراد را تا ۵۰درصد تعیین کرده اما هیأت وزیران این رقم را کاهش و حداکثر تا ۳۵درصد برای افراد مشمول دریافت این فوق‌العاده ویژه تعیین کرده است.

ماجرای افزایش حقوق‌ها چیست؟
هیأت وزیران در تاریخ ۱۲بهمن‌ماه به پیشنهاد سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی مصوب کرد کارکنان ستادی وزارتخانه‌ها و سازمان‌های مستقل زیرنظر ریاست‌جمهوری که انجام وظایف ستادی و حساس را بر عهده دارند، بین ۲۵تا ۳۵درصد به فوق العاده حقوق‌شان اضافه شود. این بخشنامه از اول بهمن اجرایی شده و حقوق کارمندان ستادی و وزارتخانه‌های دولت افزایش ۳۵درصدی پیدا کرده است.

این مصوبه انتقاد تعدادی از نمایندگان و کارمندانی که شامل افزایش حقوق شدند، را به‌دنبال داشت. متعاقب آن تعدادی از معلمان در سراسر کشور هم از پایین بودن سطح حقوق‌شان و نیز آنچه تحت عنوان افزایش تبعیض‌آمیز حقوق کارکنان دولت اعلام کردند، انتقاداتی مطرح کرده و حتی تجمع سکوت هم برگزار کردند. معلمان می‌گویند هم شغلشان حساس است و هم دریافتی حال حاضرشان از سایر کارمندهای هم تراز پایین‌تر است. در نتیجه دولت باید برای بهبود وضعیت حقوق و مزایای آنان هم فکری بکند.


مطالب مشابه :


اهمیت واریز شهریه برای مشاهده نمرات میانترم

پرسش و پاسخ در خصوص مجموعه قوانین با دانشگاه آزاد کمتره و با معدل 16.71 پاس




جزئیات پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی پژوهشی/ اعلام مراکز مجری دوره

از دیار برازجان ودشتستان بزرگ تقدیم می نمایم: سلام بر چشم های زیبا ! آری به راستی چشمهایی که




مسئولان، معلولان را ببینند

پس از مشورت با افرادی که شرایط مرا داشتند متوجه شدم دانشگاه آزاد معدل 17 /19 سپری قوانین




عناوین موضوعات پروژه ها

دانشگاه آزاد "کاربرد شبکه عصبی پرسپترون در پیش بینی معدل "ارائه روش نوین ترمیم




سرقفلی اماکن تجاری بر مبنای قانون موجر و مستاجر سال 1376

گروه حقوق دانشگاه آزاد و حاکمیت قوانین اسلامی بر و مورد ترمیم قرار گرفت




طلبه‌ها ماهیانه چقدر حقوق می گیرند؟/عکس

موارد مغایر با قوانین کشور و دانشگاه آزاد نمره حداقل 12 و معدل 14 به




توضیح سخنگوی دولت درباره افزایش حقوق کارمندترها

» حذف نمره مردودی از معدل کل دانشجویان ( دوشنبه ۱۸ اسفند۱۳۹۳ )




برچسب :