پاسخ به 73 سوال درباره خصوصيسازي شركت مخابرات ايران
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس اين پرسش و پاسخ بدين شرح است كه در ذيل ميآيد:
1- نحوه خصوصي سازي مخابرات
سياستهاي كلي اصل 44 مبناي سياست خصوصي مخابرات است ، مطابق بند « ج » اين سياست ها تكليف شده تا شركتهاي مخابراتي كه شبكه مادر را اداره نمي كنند ،مالكيت آنها به بخش خصوصي واگذار شود. براي اين كار بررسي فني در شبكه مخابراتي مادر تخصصي صورت گرفت و پس از آن مقرر شد همه شركت ها به جز شركت زيرساخت به بخش خصوصي واگذار شود .
بنابراين 32 شركت مخابراتي به صورت يكپارچه در قالب شركت مخابرات ايران براي واگذاري به بخش خصوصي تا سقف 80 درصد كه در مصوبه وزيران مشخص شده ، پيشنهاد شده است . بنابراين در سال 85 سياست ها و چارچوب هاي كلي نحوه ي واگذاري شركت هاي مخابراتي در هيات دولت مورد تصويب قرار گرفت و مقرر شد تمام 32 شركت به صورت يكپارچه در قالب شركت مخابرات ايران از طريق بورس واگذار شود. در مورد نحوه واگذاري نيز ، 20 درصد از سهام مخابرات دولتي خواهد ماند . 40 درصد از سهام در قالب سهام عدالت ، 5 درصد سهام كاركنان و مديران و 35 درصد باقي مانده در بورس عرضه مي شود.
2- اهداف و سياستهاي اصل 44 قانون اساسي در زمينه خصوصي سازي
رشد اقتصاد ملي ، گسترش مالكيت به منظور تامين عدالت اجتماعي و ارتقاي كارآيي ، بهره وري بنگاه هاي اقتصادي ، افزايش رقابت پذيري در اقتصاد ملي از جمله اهداف مورد نظر است.
3- مشكلات خصوصي سازي مخابرات
تفكيك ناپذيري خدمات عمومي از ماهيت مخابرات ، ضرورت دسترسي عامه مردم به خدمات عمومي ، وجود اثرات شبكه اقتصادي سياسي امنيتي و اجتماعي و مشكلات محاسبه اقتصادي اثرات شبكه از مشكلات اين راه است .
4- چگونگي تركيب سهام شركت مخابرات در بخش خصوصي
آنچه كه صد در صد شده اين است كه 20 درصد سهام دولتي است و بنابراين به طور حتم دولت يك عضو در هيات مديره خواهد داشت . ابلاغيه بند ج اصل 44 ميزان سهام عدالت را تا 40 درصد قابل واگذاري دانسته است كه سازمان خصوصي سازي و اقتصاد دانان سازمان بورس تصميم نهايي را در اين باره خواهند گرفت . در مورد شركت مخابرات ايران هنوز تصميمي نگرفته است . سهام عدالت سهام دولتي محسوب نمي شود بلكه از طريق تعاوني هايي كه در استان ها تشكيل مي شود واگذار شده و با اين فرض كه 40 درصد سهام در قالب سهام عدالت واگذار مي شود دو نفر از اين بخش وارد هيات مديره خواهند شد و ساير سهامداران نيز دو عضو ديگر معرفي خواهند كرد . بقيه سهام مي تواند به صورت بلوكي واگذار شود و يا به صورت عام اما تصميم نهايي هنوز گرفته نشده است . تا زماني كه 51 درصد از سهام شركت واگذار نشده باشد ، شركت دولتي به شمار مي رود ، البته شركتي دولتي كه بر اساس قانون تجارت اداره مي شود . اگر چه از زمان مصوبه در فهرست شركت هاي واگذار شده قرار مي گيرد و از ابتداي امسال شركت در قالب قانون تجارت اداره مي شود.
5- دلايل منجر به ابلاغيه اصل 44 قانون اساسي
ابلاغ اصل 44 قانون اساسي در سال 84 اتفاق افتاد . در آخر اصل 44 بندي آورده شده كه اذعان مي دارد در سه بخش دولتي ، تعاوني و خصوصي تا جايي كه با اصول ديگر اين بند مطابق باشد و از محدوده قوانين اسلام خارج نشده و موجب رشد و توسعه اقتصادي كشور شود و مايه زيان جامعه نشود ، مورد حمايت قانون جمهوري اسلامي ايران است . خود قانون پيش بيني كرده كه محدود كردن فعاليت ها در مجموعه دولتي و تعاوني تا زماني در قانون معتبر است كه شامل رشد و توسعه اقتصادي كشور و مايه زيان نشود. مجمع تشخيص مصلحت نظام به عنوان هيات عالي مستشاري مقام معظم رهبري و تشخيص معظم له در بررسي ها به نتايجي رسيدند كه تغييرات بر اساس پاراگراف آخر اصل 44 تغيير يابد .
زيرا رشد اقتصادي جامعه در مرحله اي قرار گرفته بود كه به نظر مي رسيد سيستم دولتي به تنهايي پاسخگوي نياز كشور نيست. اصل 44 داراي دو بخش است . به عبارتي صدر و ذيلي دارد . در بندهاي مذكور تكليف سازمان هايي كه در ذيل اصل 44 قرار دارند مشخص شد . پس از ابلاغ تفسير اصل 44 ما كه در مخابرات بوديم و در صدر سازمان هاي قيد شده در اصل 44 قرار داشتيم ، نسبت به نحوه خصوصي سازي شركت مخابرات ترديد كرديم.
تا اين كه در مرداد ماه سال 1385 بند ج تفسير اصل 44 ابلاغ شد و شركت ها و سازمان هاي صدر اصل 44 نيز تعيين تكليف شدند. در كل علت ابلاغ اين موضوع بحث هاي اقتصادي مرتبط با جهان و جامعه است و اين اعتقاد وجود دارد كه رشد و توسعه جامعه با سرمايه گذاري صورت مي گيرد و سرمايه باعث توليد و رونق اقتصادي و در نتيجه رفاه مردم مي شود. تمامي سازمان ها و شركت هايي كه در صدر اصل 44 نام برده شده اند از نظر ابلاغيه در يك اولويت قرار دارند.
6- تعداد تبديل كاركنان دولتي به غير دولتي
با توجه به وجود 33 شركت مخابراتي ، تعداد 40 هزار نفر در اين شركتها مشغول به كار هستند كه با اجراي خصوصي سازي به بخش خصوصي واگذار مي شوند.
7- مبناي ارزش گذاري سهام مخابرات
شركت مخابرات ايران يك شركت توليدي محض نيست ، بلكه توليد كننده خدمات است . بنابراين نه سرمايه مي تواند ارزش سهام را مشخص كند نه سود فعلي ، بلكه پروانه اي كه براي اپراتور اول (مخابرات ايران ) صادر و سقف و كفي كه در آنجا تعيين خواهد شد ، در قيمت گذاري سهم به سزايي خواهد داشت . پروانه ارزش سهام را مشخص مي كند كه به دارايي هاي مخابرات ارتباط چنداني ندارد .
8- تاريخ دقيق زمان واگذاري
نمي توان به صورت دقيق تاريخي را پيش بيني كرد ، زيرا عمليات اجرايي در سازمان خصوصي سازي انجام مي شود . پيش بيني شده اين كار از نيمه دوم سال 86 شروع و حداكثر تا پايان سال محقق شود.
9- ميزان ودايع تمام مشتركان تلفن ثابت و همراه چقدر و دليل اخد آن
مبلغ كل ودايع تمام مشتركان تلفن ثابت و همراه حدود 6 هزار ميليارد تومان است و علت دريافت اين مبالغ از مشتركان ارائه خدمات با تعرفه پائين تر بوده است .
10- مهمترين چالش پيش روي دولت در امر واگذاري
نحوه ي تبديل ودايع 38 ميليون مشترك تلفن همراه و ثابت ، مهمترين چالش پيش روي اين شركت است كه هر چه زودتر در تعاملي كه با سازمان خصوصي سازي وجود دارد تكليف آن روشن مي شود.
11- محاسبه ودايع به روز محاسبه و نحوه بازگرداندن ودايع به مشتركان
ودايع به روز محاسبه نمي شود چرا كه مبالغ مزبور به صورت وديعه نزد مخابرات بوده و چون حساب نگهداري آن كاملاً جدا بوده و براي توسعه شبكه استفاده نشده ، لذا به روز محاسبه نمي شود و در صورت تقاضاي مشتركان عين مبلغ مسترد مي گردد. قوانين موجود ، اجازه به روز شدن ارزش ودايع را به شركتهاي دولتي نمي دهند ؛ چرا كه ودايع در ترازنامه جزو بدهي ها تلقي مي شود و به پيشنهاد شركت مخابرات ايران ، تصميم گيري در اين زمينه به سازمان خصوصي سازي سپرده شده است.
12- نحوه تعلق گرفتن سهام به كاركنان
5 درصد از سهام مخابرات ( حداكثر تا 30 ميليون براي هر نفر ) به كاركنان شركت مخابرات ايران ، شركت هاي مخابراتي استاني ، شركت ارتباطات سيار ، شركت فناوري اطلاعات و شركت ارتباطات زيرساخت كه محل خدمت آنان در يكي از شركت هاي تابعه قابل واگذاري به بخش خصوصي تعيين شود واگذار مي شود. همچنين اين سهام به كاركناني تعلق خواهد گرفت كه محل خدمت آنان تا قبل از اعلام ليست نهايي كاركنان شركت مادر تخصصي به سازمان خصوصي سازي در يكي از شركت هاي قابل واگذاري به بخش خصوصي تعيين شده است .
13- نحوه واگذاري 5 درصد سهام مخابرات به كاركنان
در ابلاغيه مقــام معظم رهبري آمده است كه براي ترغيب و تشويق كـاركنان شركتهايي كـه خصوصي مي شوند تا 5 درصد سهام به صورت اقساط 10 ساله به آنها واگذار شود. خوشبختانه سازمان خصوصي سازي آيين نامه اين موضوع را تدوين كرده ، هر كارمند مي تواند حداكثر تا 30 ميليون تومان داراي سهام اقساطي شود. اقساط سهام مزبور از محل سود سالانه ي سهام كسر مي شود. حداقل و حداكثر اين ميزان در اين آيين نامه به صراحت آورده شده است . اين 5 درصد سهام كاركنان هيچ ارتباطي با سهام عدالت ندارد . از طرفي كارمندان فعلاً مشمول دريافت سهام عدالت نمي باشند. از آنجا كه سهام به صورت اقساط به كارمندان ارايه مي شود. بديهي است كه هنوز به طور كامل اين سهام متعلق آنها و در زمره دارايي هايشان نيست . ( اصل خبر در سايت است )
14- فروش سهام توسط كاركنان
اگر كارمندي قصد فروش سهام را داشته باشد مي تواند تا درصدي كه اقساط آن را پرداخت كرده است تسويه و بعد به فروش برساند.
15- كميسيونهاي تخصصي براي تسريع خصوصي سازي مخابرات
شش كميسيون تخصصي براي تسريع خصوصي سازي در مخابرات ايران تشكيل شده است :
كميسيون فني اطلاع رساني به رياست آقاي دكتر زارعيان مدير كل روابط عمومي شركت مخابرات ايران
كميسيون اخذ پروانه اپراتور اول براي شركت مخابرات ايران به رياست آقاي دكتر علمايي مدير كل دفتر مشاركتهاي بخش غير دولتي و امور سهام
كميسيون فني تدوين آيين نامه معاملات مخابرات به رياست آقاي بيگدلي معاون مالي و اداري مديرعامل شركت مخابرات ايران
كميسيون تامين و تقاضاي اطلاعات مورد نياز سازمان هاي بورس و خصوصي سازي به رياست آقاي ابراهيمي معاون بررسي هاي اقتصادي مدير عامل شركت مخابرات ايران
كميسيون فني اساسنامه و تشكيلات شركت به رياست آقاي عين الهي مدير كل دفتر نوسازي و تحول اداري شركت مخابرات ايران
كميسيون فني آيين نامه استخدام و پرداخت ها به رياست آقاي اسدنژاد مدير كل امور اداري و نيروي انساني
16- تعهدات مخابرات به كاركنان
در زمان خصوصي سازي و بعد از آن هيچ برنامه تعديلي در نظر گرفته نشده است زيرا مخابرات در حال تدوين يك طرح تجاري ست كه بر اساس آن پروانه اخذ خواهد شد لذا كاهش نيروي انساني نخواهد داشت . اما براي آگاهي همكاران در بند 6 مصوبه هيات دولت به صراحت قيد شده كه تمامي تعهدات شركت مخابرات ايران در قبال كاركنان ، اعم از حقوق و مزايا ، بيمه و بازنشستگي و ساير تعهدات كماكان محفوظ و در تعهد شركت واگذار شده باقي مي ماند.
17- مصوبه دولت براي انتقال تعهدات مخابرات در مورد كاركنان به شركت واگذار شده ، پس از واگذاري
بند 6 مصوبه هيات دولت در مورد نحوه واگذاري شركتهاي مخابراتي و انتقال كليه ي تعهدات مخابرات در مورد كاركنان به شركت واگذار شده بعد از واگذاري هم اعتبار دارد . بنابراين در جلسه اي با سازمان خصوصي سازي راههايي اتخاذ و مقرر شد اين بند عيناً درمتن قراردادهاي فروش سهام شركت مادر تخصصي ايران نيز منظور شود.
18- تكليف نيروهاي مازاد پس از خصوصي سازي
اگر شركت خصوصي شد و نيروي مازاد اعلام كند معاونت برنامه ريزي نهاد رياست جمهوري ( سازمان مديريت و برنامه ريزي سابق ) مكلف است اين نيروها را در بين ساير سازمان ها و شركت هاي دولتي جا به جا كند. اما در طرح تجاري به هيچ عنوان نيروي مازاد نخواهيم داشت . شايد شاخه اي منحل شود اما در مقابل بخش ها و شاخه هاي جديدي شكل مي گيرد. شركت مخابرات تاكنون به دليل دولتي بودن هرگز نتوانسته در ساير كشورها كار كند.
اين در حالي است كه همه مي دانند اين شركت در زمينه تلفن ثابت و حتي سيار تخصص هاي لازم را حداقل براي 10سال آينده دارد . كشورهايي هستند كه به خدمات اين شركت نياز دارند و ما مي توانيم با صدور خدمات فني و مهندسي ، شغل جديد ايجاد كنيم. زماني كه خصوصي شديم اين محدوديت ها براي ما از ميان مي رود و مخابرات راحت تر مي تواند از نيروهايش براي انجام ماموريت هاي برون مرزي استفاده كند.
19- وضعيت استخدام نيرو در سازمان
مساله استخدام منتفي نشده شركت مخابرات ايران نيز مكاتباتي با سازمان خصوصي سازي داشته تا نظر آنها را دريافت كند . ضمن آنكه كار از نظر ما ادامه دارد ، مگر اينكه سازمان خصوصي سازي به صلاح نداند كه اين مساله امري بعيد به نظر مي رسد.
20- تاثير ميزان سودآوري و درآمد زايي اين شركت ها در افزايش پرداخت هاي پرسنلي
بدون شك افزايش سود موجب افزايش پرداخت هاي پرسنلي خواهد شد . به شرط آنكه سودآوري ناشي از بهره وري باشد نه حاصل از شرايط اجتماعي . در حال حاضر ما استان هايي را مشاهده مي كنيم كه به خاطر شرايط اجتماعي سودآور نيستند اما از لحاظ مديريت و نيروي انساني از بهره وري بالايي برخوردارند . بنابراين آنچه كه در ميزان دريافتي ها تاثير مستقيم دارد افزايش بهره وري نيروي انساني است در عين حال همه كاركنان ( سهامدار ) در سود شركت هم سهيم هستند.
21- سرنوشت نيروهاي بخش پيمانكاري در ساختار جديد شركت
قطعاً مخابرات به خدمات اين گروه نيز نياز خواهد داشت . تا پيش از اين دولت اجازه نمي داد شركت با خود اين نيروها قرارداد ها ببندد و از طريق پيمانكار اين كار صورت مي گرفت ، اما از زماني كه شركت خصوصي شود ، به نوعي پيمانكار دولت به شمار مي رود بنابراين وجود واسطه ها بي معني مي شود . حتي در طرح تجاري كه در حال تدوين است اين امكان در نظر گرفته شده تا شركتهاي مخابرات استاني شركتهاي زيرمجموعه اي براي خود داشته باشند . در مجموع خصوصي سازي به نفع تمامي كاركناني است كه تخصص دارند و مي خواهند كار كنند.
22- تكليف توسعه مخابراتي مناطق محروم و كم درآمد در زمان واگذاري
خصوصي شدن شركت هيچ تاثيري بر اين موضوع ندارد . مناطقي وجود دارد كه سرمايه گذاري در آنجا سودي براي شركت ندارد . سرمايه گذاري در اين مناطق اصطلاحاً خدمات اجباري نام دارد . خدمات اجباري را دولت تامين خواهد كرد نه مخابرات . در نقاطي كه شركت احساس كند سودي عايدش نخواهد شد سرمايه گذاري نخواهد كرد . به عنوان مثال تلفن هاي همگاني جاده اي از جمله الزامات دولت بود كه بايد اجرا مي شد و هيچ سودي براي شركت نداشت .
بنابراين دولت تامين كننده بودجه مورد نياز براي اين گونه مناطق خواهد بود . ممكن است دولت ارايه خدمات در اين گونه نقاط را به شركت مخابرات ايران واگذار كند و يا اپراتور ديگر وارد شود و با قيمت كمتر همان كار را انجام دهد. براي توسعه مناطق محروم ، شركت خصوصي شده مي تواند داوطلبانه توسعه را ادامه دهد ، هزينه ها را از دولت بگيرد و يا بخشي از حق السهم دولت را به اين كار اختصاص دهد.
23- انتقال كاركنان به بخشهايي از وزارت كه دولتي باقي مي ماند
چنانچه در وزارتخانه رديف هاي خالي وجود داشته باشد كاركنان مختارند به آنجا بروند و هيچ محدوديتي براي جابه جايي وجود ندارد. نه تنها محدوديت نداشته بلكه از دولت مجوز گرفته شده كه جابه جايي منابع انساني بلامانع باشد و همكاران بتوانند علاوه بر سازمان و نهادهاي وابسته به وزارتخانه به ساير سازمانها منتقل شوند و در اولويت قرار داشته باشند.
24- تكليف نيروي هاي قراردادي كه رسمي نشدهاند
وجود قوانين خاص مانع آن شد تا بتوانيم نيروهاي مورد نياز خود را رسمي كنيم آنقدر قوانين دست و پاگير در اين مورد وجود داشت كه اين مساله را به تعويق انداخت . برگزاري آزمون و شركت مجدد نيروهاي قراردادي در آزمون خود يك مانع بزرگ بود . شرايطي نظير دارا بودن معدل تحصيلي بالاي 16 و سابقه كار در شركت و .... از جمله اين موانع بود. اگر قرار بود كه بر اساس مجوز استخدامي و مقررات موجود به جذب نيرو مي پرداختيم شايد بسياري از نيروهاي قراردادي جا مي ماندند .كساني كه سالها زحمت كشيدند و نسبت به كار خود تسلط دارند. در حال حاضر منتظر نظر سازمان خصوصي سازي هستيم تا تغيير وضعيت صورت پذيرد . اما آزمون اوليه برقرار است و در مراحل بعد مانند گزينش و مصاحبه علمي راحت تر با اين موضوع برخورد مي شود.
25- وضعيت خدمات رفاهي ، طرح هايي نظير طرح درمان ، حق مسكن ، بن و ساير پرداخت ها
معمولاً اينگونه موارد در تمام شركت هاي خصوصي وضعيت بهتري دارند . چون مقررات دولتي حاكم نيست . هر چند در زماني كه شركت دولتي است مشكلاتي بر اساس ماده 44 قانون تنظيم مقررات مالي در نحوه پرداخت ها وجود دارد . اما با خصوصي شدن مقررات دولتي شامل حال ما نخواهد شد. ضمناً با مجوزي كه اخيراً از سوي رئيس جمهور محترم ارائه شده ، مخابرات ايران تا زمان واگذاري از اجراي آن بند از قانون بودجه سال 86 كه منجر با كاهش پرداختي هاي ياد شده مي شد استثنا گرديده است . بنابراين پرداختي ها ي ياد شده مطابق با قانون بودجه سال 86 ادامه يابد.
26- چگونگي انتخاب مديران شركت مخابرات
مجمع شركت مخابرات ايران ( سهامداران ) هيات مديره اين شركت را تعيين مي كند. هيات مديره شركت مخابرات ايران ، هيات مديره ساير شركت ها را انتخاب مي كند . ساير مديران به روش فعلي با نظر مديران عامل انتخاب مي شوند.
27- امكان حضور اپراتورهاي خارجي براي حضور در روند خصوصي سازي مخابرات
تا 49 درصد ممكن است .
28- استفاده از تجربيات كشورهاي خارجي در خصوصيسازي
32 شركت خصوصي شده مخابراتي بررسي شده است . مالزي ،تركيه و هندوستان وضعيتي شبيه ما دارند كه بررسي شده است .
29- چگونگي ساختار تشكيلاتي شركت پس از خصوصي شدن
آنچه مسلم است ساختار قوي تر شده و با كوچك سازي به تخصص اهميت بيشتري داده خواهد شد.
30- تفاوت نظام هماهنگ با قانون تجارت در زمينه وضعيت كاركنان
پرداخت حقوق در قانون تجارت توسط هيات مديره تعيين مي شود.
31- آيا هيچ نهاد مالي وجود دارد تا به افراد حقوقي كه بخواهند در مخابرات سرمايه گذاري كنند ، تسهيلاتي مالي و اعتباري بدهد ؟
اين نهاد را دولت بايد ايجاد كند. در اكثر كشورها بانك سرمايه گذاري در بورس وجود دارد.
32- امكان حقوقي دولت براي انتقال كه كارمندان دولتي مخابرات به شركت خصوصي
دولت ازكاركنان مي خواهد به ساير شركتها ي دولتي بروند . حق انتقال اجباري تا 50 درصد وجود دارد.
33- نحوه واگذاري سهام در قبال وديعه ، مالكيت خطوط و نحوه نقل و انتقال و جابه جايي خط
در آيين نامه هايي كه تدوين مي شود ، پيش بيني خواهد شد.
34- ماهيت شركت هاي مخابرات استاني
ماهيت حفظ مي شود شركت مستقل با هيات مديره و زير نظر شركت مادر تخصصي
35- نحوه تامين مالي و جايگزين اخذ وديعه از مشتركين
حق نصب گرفته مي شود.
36- تكليف نوع بيمه كاركنان 9 درصدي پس از واگذاري
فعلاً هر فرد در موقعيت خود مي ماند ، مگر آنكه شركت خصوصي شده با بيمه ها قرارداد جديد منعقد كند.
37- تكليف نوع بيمه كاركنان 9 درصدي پس از واگذاري چه مي شود ؟ آيا همچنان 9 درصدي مي مانند يا همه 7 درصدي مي شوند؟
كاركناني كه تا حالا مدارك خود را گرفته اند مورد قبول بخش خصوصي است ولي در آينده آموزش بايد منطبق با نيازهاي شركت جديد باشد.
38- تكليف پاداش هاي آخر خدمت و طلبهايي مثل ذخيره مرخصي كاركنان
مثل شرايط فعلي عمل مي شود.
39- نقش ديوان محاسبات به عنوان ارگان نظارتي بر مخابرات
در مخابرات خصوصي شده خير .
40- وجود چه قوانيني اجازه به روز شدن ارزش ودايع را به شركت هاي دولتي نمي دهد ؟
قانوني براي محاسبه وديعه به روز نداريم.
41- تكليف عدم پاسخگويي يك شركت خصوصي پس از خريد سهم مخابرات به مشتركان
سازمان تنظيم مقررات پروانه آن شركت را باطل مي كند.
42- تكليف لاوصولي هاي مخابرات از مشتركان در زمان واگذاري
بايد راه حل پيدا كنيم.
43- شركت مخابرات براي كشف قيمت چه پيشنهاد مشخصي را ارايه كرده است ؟
پيشنهادي نداده است.
44- تكليف پول بدست آمده از فروش سهام مخابرات به بخش خصوصي
به خزانه واريز مي شود و توسط دولت هزينه مي شود
45- آيا 40 هزار نيروي شاغل مخابرات ايران نمي توانند با سرمايه گذاري 20 درصد از سهم مخابرات را خريداري نمايند؟
هر فرد حقيقي و حقوقي مي تواند از طريق بورس سهام مخابرات را خريداري كند.
46- چند نفر از پــرسنل شركت مخابرات ايران بعد از خصوصي سازي در شركت ارتباطات زيرساخت مي مانند ؟
در استانهايي كه مركز SC دارند حدوداً 15 تا 20 نفر مي مانند در استانهايي كه مركز SC ندارند اما بيش از 4 مركز PC دارند بين 10 تا 15 نفر مي مانند .
47- تكليف پرسنلي كه در مراكز PC كار مي كنند
به شركت مخابرات استان منتقل و جزء پرسنل آن شركت محسوب مي شوند .
48- چگونگي انتقال از شركتهاي استاني به شركت زيرساخت
اين قبيل كاركنان تا قبل از ورود به بورس مي توانند درخواست خود را مستقيماً به شركت زيرساخت ارائه كنند . درخواستها در كميته اي كه به همين منظور در شركت ارتباطات زيرساخت تشكيل شده است مطرح و در صورت موافقت با انتقال ، اقدام خواهد شد .
49- آيا كساني كه 5 درصد سهام را دريافت مي كنند ميتوانند بعد از دريافت آن بازهم به شركت زيرساخت منتقل شوند ؟
بله مي توانند ، ليكن پس از تسويه حساب سهام دريافتي .
50- سرنوشت كاركناني كه مدرك تحصيلي كارشناسي كاربردي از مركز آموزش مخابرات دارند
مدرك تحصيلي اين بخش از همكاران در شركت خصوصي شده ارزيابي خواهد شد . ممكن است با توجه به تخصص اين افراد امتيازات بيشتري به آنها اعطا شود . ليكن اين امكان هم وجود دارد كه مداركي بعد از ارزيابي فاقد ارزش تشخيص داده شود . لذا پيشنهادي براي جابجايي يا عدم جابجايي نداريم
51- تكليف بيمه و مطالبات كاركنان اعم از وام مسكن ، مرخصي
هيچ تغييري نمي كند . بلكه تمام مطالبات بعد از خصوصي سازي توسط شركت خصوصي عيناً پرداخت مي شود .
52- آيا همكاران مي توانند علاوه بر سهام ترجيهي ، سهام اضافي ديگري نيز دريافت كنند ؟ در اين صورت سقف آن چه ميزان است؟
بله مي توانند . سقف آن بستگي به بازار بورس و ميزان توانايي مالي همكاران در خريد سهام دارد .
53- نحوه تغيير صندوق بيمه كاركنان عضو صندوق بازنشستگي كشوري بعد از خصوصي سازي ويا در مراحل خصوصي سازي
بله به اختيار خود ميتوانند . ضمن آنكه در صورت اجباري بودن اين اقدام ، شركت خصوصي موظف است مابه التفاوت دو صندوق را به كارمند پرداخت كند .
54-در ادارات شايعه شده است كاركناني كه فرم درخواست سهام 5 درصدي ترجيهي را تكميل و ارائه كنند عملاً جزء پرسنل شركت خصوصي محسوب شده اند و در صورت عدم تكميل آن دولتي باقي خواهند ماند. آيا صحت دارد ؟
خير صحت ندارد. در واقع هر نوع انتقالي تابع ضوابط و قوانين خود است و تكميل يا عدم تكميل فرم ارتباطي با انتقال ندارد . ضمناً در صورت عدم تكميل فرم درخواست سهام از سهامدار شدن محروم خواهند شد .
55- آيا كاركناني كه فرم درخواست سهام را تكميل نكنند متضرر خواهند شد ؟
بله كاركناني كه درخواست انتقال نداده اند و تمايل خود را به ماندن در شركت خصوصي اعلام كرده اند ، در صورت عدم تكميل فرم سهام متضرر شدهو از سهام دار شدن محروم مي شوند .
56- وضعيت حقوق و مزاياي كاركنان
با توجه به بند 6 مصوبه هيأت دولت كليه حقوق و مزاياي كاركنان در شركت خصوصي به قوت خود باقي است .
57- زماني كه سهام شركت هنوز در بورس معامله نشده و فاقد ارزش معاملاتي است ، مفهوم قيمت ميانگين چيست ؟
مفهوم قيمت ميانگين ، ' متوسط ارزش ورود به بورس است به عنوان مثال اگر روز ورود مبلغ 2000 ريال ارزش هر سهم باشد و بعد از كشف قيمت عدد 3000 ريال ، ارزش ميانگين 2500 ريال خواهد بود كه فقط براي هر فرد 5 ميليون تومان با اين قيمت داده خواهد شد. '
58-اگر پاسخ سؤال قبلي منظور قيمت كارشناسي است و پس از ورود به بورس ارزش معاملاتي به مراتب پايين تر از قيمت كارشناسي باشد ، ما به التفاوت ارزش معاملاتي روز و قيمت كارشناسي را چه كسي بايد پرداخت كند ؟
اصولاً حضور متقاضيان سهام در بورس جهت خريد سهام يك ريسك اقتصادي است كه البته پيش بيني مي شود صاحبان سهام ترجيهي تحت هيچ شرايطي متضرر نشوند .
59- نحوة اخذ پول سهام ترجيهي از كارمندان به چه صورت است ؟
از محل سود سهام . البته چنانچه كاركناني بخواهند قبل از زمان مقرر پول سهام را بپردازند اين امكان وجود دارد كه هم به صورت يكجا و هم به صورت پرداخت از حقوق اقدام شود
60- اگر كارمندي در شرف بازنشستگي باشد نحوة مفاصاحساب سهام با وي چگونه خواهد بود ؟
هنوز مشخص نشده . ليكن پيش بيني مي شود به همان شيوه پاسخ سؤال قبلي عمل شود .
61- اگر پايه 5 درصد سهام را مطابق قانون به كارمند بدهند ، هدف از اخذ مجوز كتبي (فرم درخواست سهام ) چيست ؟
اين سهام صرفاً به كاركناني پرداخت مي شود كه موافقت خود را با تكميل فرم درخواست سهام اعلام كرده باشند .
62- آيا همكاراني كه داراي سابقه 25 سال و بالاتر هستند بعد از خريد سهام ترجيهي مشمول قانون بازنشستگي پيش از موعد كاركنان دولت مي شوند يا خير ؟
بله مشمول اين قانون مي شوند .
63- پس از واگذاري 51 درصد سهام شركت مخابرات از طريق بورس و تبديل آن به شركت خصوصي، نحوه استفاده از قانون بازنشستگي پيش از موعد به عنوان حقوق مكتسبه (با لحاظ اجراي قانون مذكور در مدت 3 سال ) چگونه خواهد بود و آيا همكاران مي توانند از مزاياي قانون فوق برخوردار شوند يا خير ؟
با توجه به ابقاء قانون در لايحه خدمات كشوري قانون معتبر براي صندوق است و براي سه سال اعتبار دارد .
64-كاركناني كه سهام ترجيهي را خريده اند در صورت بازنشسته شدن ملزم به پرداخت نقدي و تسويه حساب سهام خريداري شده مي باشند يا خير ؟
يا بايد تسويه كنند و يا اينكه ضامن معتبري را معرفي و يا اجازه كسر از حقوق بازنشستگان در صورت عدم كفاف سود سهام داده شود.
65- آيا پروانه شركت مخابرات ايران در اختيار كاركنان قرار ميگيرد؟
به زودي اين اقدام صورت خواهد گرفت.
66- آيا كارمندان داراي 20 سال سابقه خدمت ميتوانند پس از انتقال به بخش خصوصي و سپري نمودن 25 سال سابقه خدمت از مزاياي مصوبه بازنشستگي پيش از موعد (25 سال خدمت با 30 روز حقوق) استفاده نمايند؟
مصوبه سه سال اعتبار دارد بنابراين در طول اين مدت كاركنان بالاي 23 سال خدمت ميتوانند استفاده كنند.
67- اكثر كاركنان استخدامي دهه 1360 و 1370 از خانوادههاي رزمنده، ايثارگر، شهدا، جانبازان گزينش شدهاند. اكنون با سابقه خدمت 20 تا 25 سال آيا شركت مخابرات به پاس خدمت چندين ساله پاداشي (مشابه خريد خدمت) براي آنها در نظر گرفته است؟
اين كاركنان با سابقه مربوط به بخش خصوصي منتقل ميشوند و سوابق پاداشت همچنان محفوظ است.
68- كاركنان مخابرات كه بيمه تأمين اجتماعي هستند بخش قابل توجهي از حقوق خود (27 درصد) را ماهيانه واريز مينمايند. با توجه به پرداخت اين رقم در ساليان متمادي و با امعان نظر به اينكه در هنگام بازنشستگي تنها ميانگين حقوق دريافتي دو سال آخر مبناي محاسبه پرداخت حقوق بازنشستگي ميباشد اگر چنانچه در دو سال آخر خدمت به هر دليلي توسط بخش خصوصي حداقل حقوق پرداخت شود آيا حق اينگونه كارمندان با توجه به پرداخت بيمه سنوات قبل ضايع نخواهد شد؟
اين پرداختها براساس قانون استخدام كشوري، قانون كار و قانون صندوق مربوطه است كه بصورت كلي محاسبه و پرداخت ميشود و بايد حقوق مكتسبه طبق مصوبه دولت رعايت شود.
69- با توجه به اينكه تعدادي از كاركنان شركت كه داراي 2- تا 25 سال خدمت ميباشند اكثراً داراي مدرك تحصيلي ديپلم و يا زير ديپلم هستند آيا جايگاهي براي ايشان در بخش خصوصي يا دولتي ديده شده است؟
با توجه به قوانين موجود و نياز سازمان به تخصص و توانمندي اين عزيزان تا پايان خدمت 30 سال، اميدواري به آينده را صددرصد ميكند.
70- اگر پروانه صادر شده، حيطه كار و موضوع فعاليت شركت جديد معلوم است چرا در سايت جهت استفاده گذاشته نميشود و اگر هنوز پروانه صادر نشده چطور ارزشگذاري شده است؟
بزودي پروانه در اختيار همه همكاران قرار خواهد گرفت.
71- اگر ارزش پروانه صادره ملاك استفاده در بورس است چرا دنبال وضع قانون و استفساريه از مجلس در مورد تبديل ودايع به سهام هستند؟
ودايع جزو داراييها نيست بنابراين بايد تعيين تكليف شود.
72- با توجه به اينكه گفته ميشود بخش دوم سهام (20 برابر حقوق و مزايا) انتخابي است و اجباري نيست. پس چرا فرم به صورت كلي تهيه شده، بهتر نيست 5 ميليون جدا باشد و 20 برابر جدا؟
هر دو اختياري است به هيچ عنوان اجباري در كار نيست.
73- آيا پاسخهاي داده شده به برخي سؤالات مطرح شده نظر شخصي مديركل روابط عمومي شركت مخابرات ايران ميباشد يا متكي به مستندات است؟ اگر برگرفته از مستندات ميباشد لطفاً مأخذ را معرفي فرمائيد؟
بخشنامهها و آييننامهها، ضوابط و قوانين مربوطه كاملاً واضح و شفاف است. كه از آن جمله ميتوان به موارد زير اشاره كرد:
1- قانون مديريت خدمات كشوري
2- قانون تجارت
3- مصوبه هيئت وزيران مرتبط با موضوع
4- قوانين مرتبط، بورس اوراق بهادار و امثالهم.
انتهاي پيام/
مطالب مشابه :
سیتم های مالی حسابداری
است و وابسته به شركت مخابرات ايران و مدارك موجود در امور مالي شركت ياد شده يا بر
پروژه های مالی آماده
پروژه مالي شركت شهد ايران. 1403 امور مالي شركت سهامي مخابرات.
برآورد قيمت سهام مخابرات
تاسيس شركت مخابرات ايران ايران عهدهدار امور تصدي مالي اين شركتها
اسامی مدیران شرکت مخابرات ایران
عضو هيئت مديره شركت مخابرات ايران معاون اداري و مالي مدير عامل امور ايثارگران
پاسخ به 73 سوال درباره خصوصيسازي شركت مخابرات ايران
شركت مخابرات ايران يك شركت بيگدلي معاون مالي و اداري مدير كل امور
اسامي مديران و كارمندان نمونه صنعت نفت در سال 89
البرز خواجه برج سفيدي، مدير امور مالي شركت نفت شركت خطوط لوله و مخابرات نفت ايران
مصاحبه اختصاصی پیام تهران با مهندس فیضی در مورد خصوصی سازی مخابرات
معاون مالي شركت مخابرات ايران امور اداري و شركت مخابرات ايران
قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت – ماده 17 تا 31
با حفظ امتياز جهت استفاده عمومي در اختيار شركت مخابرات ايران امور حمل و نقل و شركت ملي
بخشنامه بانك مركزي در خصوص مقررات ارزي (خدمات ارزي), و افتتاح حسابهاي ارزي
سازمان صنايع ملي ايران, شركت مخابرات مدير عامل و مدير امور مالي شركت هواپيمايي
برچسب :
امور مالي شركت مخابرات ايران