مصاحبه با رتبه 12 کنکور سراسری سال 89(رشته علوم انسانی)

Image Hosting by www.up.iranxm.com

1 ) سلام . خودتون رو به طور کامل معرفی کند .

- نیلوفر نیک بنیاد هستم . متولد  27 آبان سال  1370  و   فرزند دوم خانواده، یک برادر بزرگتر دارم که تحصیلاتش را در رشته مهندسی صنایع  تمام  کرده است. پدرم در رشته مهندسی مکانیک و مادرم در رشته مدیریت بازرگانی تحصیل کرده‌اند.

2 ) چه رتبه ای در کنکور امسال کسب کردید ؟

- رتبه 12 در سهمیه منطقه 1 و رتبه 18 کشوری در گروه علوم انسانی. 

3 ) معدلتون در دوران دبیرستان چند بود ؟

- معدل سال اول دبیرستان :20

سال دوم دبیرستان : 97/19

سال سوم (کتبی ) 22/19 . سال سوم (کل) 85/19

پیش دانشگاهی : 77/19 

4 ) در دانشگاه چه رشته ای پذیرفته شدید ؟

- رشته ی حقوق دانشگاه تهران

5 ) چرا این رشته را انتخاب کردید ؟

بخاطر دید اجتماعی نسبت به رشته ی حقوق ، آینده ی شغلی بهتر این رشته  و البته رتبه ی خودم . اگر این رتبه را کسب نمی کردم شاید هرگز سراغ حقوق نمی رفتم .

 6 ) با توجه به  رشته تحصیلی تون در دانشگاه ، فکر میکنید شغل اینده تون چیه ؟

- چون زیاد به شغل وکالت علاقه ندارم تصمیم گرفته ام تحصیلاتم را تا مقطع دکترا ادامه دهم و اگر خدا بخواهد عضو هیات علمی دانشگاه تهران و استاد دانشگاه شوم . کلا تدریس را خیلی دوست دارم .

7 ) ایا در سال کنکور تمام تفریحاتتون رو کنار گذاشتید؟

- نه ، اصلا ؛ این کار فقط ذهن آدم را خسته می کند . هر چند روز یک بار لا اقل برای هوا خوری بیرون می رفتم . گاهی هم با دوستانم دور هم جمع می شدیم تا حال و هوایی عوض کنیم . البته مطالعه ی غیر درسی و استفاده از اینترنت را تا 1 روز قبل از کنکور هم ادامه دادم . چون علاقه ی زیادی به این دو مورد دارم .

8 ) کلا چند ساعت در روز می خواندید ؟

- میانگین مطالعه ام به صورت هفتگی بود . من در تابستان حدود 30 ساعت در هفته ، پاییز 40 ساعت ، زمستان 50 ساعت و بهار 60 ساعت در هفته درس می خواندم ! به نظر خودم که زیاد بود اما این ارقام نسبی است و خیلی ها بیشتر از من می خواندند.

9 ) درصد های کنکور را به خاطر دارید ؟

- بله؛ ادبیات عمومی 80%،عربی عمومی 94%، معارف اسلامی73%، زبان انگلیسی73%، ریاضی 63%، اقتصاد 91% ، ادبیات اختصاصی 87% ، عربی اختصاصی 100%، تاریخ و جغرافیا 63 % ،علوم اجتماعی 81 ، فلسفه و منطق92% ، روانشناسی 93%.

10 ) در چه ازمون های ازمایشی شرکت میکردید؟

-فقط ازمون های سنجش

11 ) فکر می کنید دلیل موفقیت تون چی بود ؟

- بیشتر از هر عامل دیگری خدا کمکم کرد . در تمام شرایط سخت کنارم بود ، حتی در دقایقی که سر جلسه کنکور بودم . بعد هم تلاش خودم ، کمک های دبیران و کادر مدرسه ،  و حمایت خانواده ام . دوستانم هم در شرایط سخت روحی بسیار کمکم می کردند .

12 ) چقدر می خوابیدید ؟

- ساعت مشخصی که نداشت . خوابم کلا نسبت به سال های قبل از کنکور کمتر شد اما  هروقت که در بین روز احساس خواب می کردم و حس درس خواندن نداشتم حدود نیم ساعت الی یک ساعت می خوابیدم . چون میزان گیرایی در هنگامی که احساس خواب آلودگی می کنیم خیلی کم می شود .

13 ) از نظر تغذیه چه طور ؟ چه تغییری در وضعیت تغذیه ات ایجاد کردی ؟

- در سال کنکور رژیم لاغری ام را کنار گذاشتم و از تمام گروه های غذایی استفاده می کردم . درس خواندن نیاز به انرژی دارد و با رژیم نمی توان درس خواند.

14 ) قبل از کنکور چه رتبه‌ای را برای خودتان متصور بودید؟ و بعد از آن چه طور؟

- اوایل که شروع به درس خواندن کرده بودم فکر می کردم یک رقمی شوم اما هرچه به کنکور نزدیک‌تر می‌شدم به خاطر کمبود وقت مطالعه و...امیدم نسبت به یک رقمی شدن کمتر می شد و  به رتبه زیر 20 فکر می کردم. بعد از کنکور با توجه به سخت شدن سوالات آزمون سراسری امسال و مقایسه درصد هایم با رتبه‌های سالهای قبل حدس می‌زدم رتبه‌ای بین 50 تا 100 کسب کنم.

15 ) برای بالابردن درصدها و میزان توانایی و تسلط خود چه اقداماتی می کردید؟

- پس از هر آزمون آزمایشی تمام سوالات آن را بررسی می کردم و سعی می کردم سوالاتی که پاسخ اشتباه داده ام یا پاسخ نداده‌ام را در وقت کافی و با حوصله پاسخ دهم واگر موفق نمی شدم از روی پاسخ نامه جوابها را مطالعه می‌کردم. بدون توجه به این که چه درسی را درصد بالا و چه درسی را درصد پایین زده ام برای آزمون بعد تمام درس ها را می‌خواندم. تا یک مبحث را کامل یاد نمی‌گرفتم هرگز به سراغ مبحث بعدی نمی‌رفتم.

16 )  از کدام کتابها و جزوه‌های کمک آموزشی استفاده کردید؟

- تمام جزوه هایی که دبیرانم در اختیارم می گذاشتند را مطالعه می‌کردم. از کتابهای تست ناشران مختلفی استفاده کردم چون به نظر من هر ناشر فقط در دروس خاصی کتاب های خوب و تخصصی دارد. در بیشتر درسها از کتاب چند ناشر مختلف استفاده کردم. چون واقعا در ماه های آخر با کمبود تست مواجه شده بودم. هر کتاب یا جزوه‌ای به دستم می‌رسید تستهایش را می‌زدم.

17 ) به نظر تون وجود یک استاد خوب چقدر در موفقیت دانش آموزان موثر است ؟

- به نظر من وجود اساتید خوب واقعا یک نعمت است . و من خدارا شکر از این نعمت بهره مند بودم . اما خب نمی خواهم بگویم اگر کسی امکانات یا اساتید معروف نداشته باشد موفق نمی شود . بلکه در سالهای اخیر بسیار دیده ایم که رتبه های برتر از بین دانش آموزانی هستند که امکانات چندانی ندارند .

18 ) سال گذشته هم کنکور شرکت کردید؟

- بله، در کنکور آزمایشی دانشگاه آزاد شرکت کردم. انتخاب اولم رشته علوم ارتباطات اجتماعی دانشگاه تهران مرکز بود که در همان اولیت اول هم قبول شدم .

19 ) کلاس های کنکور و موسسات آموزشی و آزمونهای آموزشی در قبولی شما چقدر تاثیر داشت؟

- معلمان دبیرستان ما اغلب دبیران مطرح کنکور بودند و من غیر از کلاس های مدرسه در هیچ کلاس کنکوری شرکت نکردم. اما آزمون های آزمایشی برایم خیلی مهم بود. هر چند رتبه ی کنکورم خیلی بهتر از رتبه آزمون های آزمایشی‌ام شد اما هر  آزمون آزمایشی برایم حکم یک کنکور را داشت و واقعا برای کسب رتبه در آن تلاش می کردم.

20 ) چطور از قبول شدن خود مطلع شدید؟

- اخبار ساعت 2 بعد از ظهر که رتبه های 1 تا 3 را اعلام کرد یک اضطراب ناگهانی وجودم را فراگرفت. با توجه به درصد هایم بعضی از دبیران پیش بینی کرده بودند که یک رقمی می شوم اما بعضی از موسسات هم رتبه 3 رقمی برایم پیش بینی کرده بودند. بعد از ظهر همان روز رتبه های 3 تا 10 را هم اعلام کردند و من به کلی قطع امید کردم و پیش خودم گفتم حتما 3 رقمی شده ام. قرار بود جواب ها صبح روز بعد روی سایت سازمان سنجش قرار بگیرند اما حدود ساعت 8 شب یکی از دوستانم تماس گرفت و گفت که جواب ها آمده. دست و پایم می لرزید. بدون هیچ سر و صدایی به سایت رفتم و وقتی کارنامه ام را دیدم  بسیار خوشحال شدم و سریع اعضای خانواده را هم در جریان گذاشتم.

21 ) آیا در ایام آماده شدن برای كنكور اضطراب داشتید؟

-در ماه های اول نه، اما هر چه به زمان برگزاری کنکور نزدیک می شدم اضطراب روزافزون داشتم. مخصوصا بعد از اردیبهشت ماه یک ترس وحشتناک از کنکور داشتم.

22)تا به حال شده كه مسئله ای درسی را نتوانید حل كنید؟

- این اتفاق در ماه های نزدیک به کنکور بسیار رخ می داد. گاهی حتی تا یک ساعت هم برای فهمیدن پاسخ فکر می کردم و احتمال می دادم که شاید این سوال امسال در کنکور بیاید اما اگر هیچ راهی برای حل آن پیدا نمی کردم  به سراغ سوال بعدی می رفتم و در دلم می گفتم: انشا الله که نمیاد ...

23 ) واژه "نمی دانم" و فعل "پرسیدن" در زندگی علمی شما تا به حال اتفاق افتاده؟ چرا برای بعضی افراد این دو سخت است؟

- وقتی کوچکتر بودم از این دو واژه می ترسیدم و فکر می کردم عیب است که بگویی نمی دانم. اما در دو سال آخر دبیرستان و پیش دانشگاهی این را به خودم ثابت کردم که هیچ عیبی ندارد. وقتی چیزی را بلد نبودم می گفتم «نمی دانم» و همیشه اگر چیزی را نمی فهمیدم از دبیر می پرسیدم. حتی اگر سوالم از یک مبحث ساده بود و ممکن بود که دوستانم بخندند اصلا برایم مهم نبود و انقدر دبیر را سوال پیچ می کردم تا یاد بگیرم.

24 ) نظرتان در مورد حذف کنکور چیست؟

- با حذف کنکور موافق نیستم ولی اینکه نقش معدل را در کنکور بیشتر کنند واقعا مفید است. چون کنکور به یک معضل اجتماعی بزرگ تبدیل شده که بسیاری از نوجوانان را عذاب می دهد. حذف کنکور  به نظر من منطقی نیست. چون آن وقت با عده ی زیادی از دانش آموزان درس خوان رو برو می شویم که مثلا همه می خواهند در رشته ی حقوق دانشگاه تهران درس بخوانند. ضمن اینکه مصححهای امتحانات نهایی نیز متفاوت اند و سیستم امتحانات و تصحیح برگه های دانش آموزان نیز هنوز کامپیوتری نشده است، امکان اشتباه وجود دارد.

25 ) دوستانتون از میان چه افرادی بودند؟

- تمام دوستانم در دو سال آخر دبیرستان و پیش دانشگاهی بسیار شاد و درس خوان بودند. روحیه ی اطرافیانم برایم خیلی مهم بود. اصلا از محیط هایی که به من استرس می دادند خوشم نمی آمد. خدا را شکر فضای کلاس درسمان هم خیلی شاد و غیر استرس زا بود. به طوری که  گاهی دبیران به شوخی می گفتند: شما ها را باید ببریم تلویزیون برای شادسازی کنکوری ها ...

26 ) برویم سراغ عربی خودمان... استاد وحدت را چگونه ارزیابی می کنید ؟

- استاد سید حامی وحدت قبل از اینکه استاد درس عربی من باشند ، استاد درس زندگی بودند. می توانم بگویم یک تنه نقش استاد عربی ، مشاور درسی و مشاور روانشناسی را داشتند . از نظر روحی هم بسیار کمکم کردند و قبولی در کنکور و کسب رتبه را تا حد زیادی واقعا مدیون ایشان هستم . 

27 ) راجع به کتاب عربی کنکور چه نظری دارید ؟

- من برای هر درسی از کتاب های مختلف استفاده می کردم چون به نظرم هیچ کتابی کامل و همه جانبه نبود . اما در درس عربی کتاب عربی استاد وحدت چه از نظر تدریس و چه تست های تالیفی و تست های کنکوری بسیار کامل بود و هیچ نیازی به کتاب دیگری برای درس عربی نداشتم . این را به وضوح مشاهده کردم زیرا در سال کنکور بیش از 200-300 کتاب استفاده کردم .

 28)چطور تونستید عربی تونو اینقدر بالا بزنید؟

-من از اول تیر هر روز یک ساعت عربی می خوندم. دقیقا طبق برنامه اقای وحدت. اول درس  رو میخوندم بعد تست میزدم. 

 29) آیا کتاب عربی کنکور می تواند جایگزین استاد باشد ؟

- بالاخره وجود یک معلم لازم است اما از آنجائیکه این کتاب دارای یک درس نامه ی بسیار کامل و شامل تمامی نکته های کنکوری است برای دانش آموزانی که دسترسی به استاد ندارند واقعا مفید است .

30) حرف آخر؟

- سال کنکور گرچه سال سختی است اما لذتی که پس از آن وجود دارد آدم را به درس خواندن تشویق می کند . حتی در سال کنکور اتفاقات عجیبی برایتان می افتد که شاید هیچ وقت دیگر در زندگی تان اتفاق نیفتد. مثلا من یک بار در هنگام راه رفتن خواب دیدم ( از شدت خستگی ) . کاری که شاید هیچ وقت دیگر رخ ندهد . کلا کنکور تجربه ی جالبی است که فقط یک بار تجربه اش می کنید ( البته اگر خوب درس بخوانید ) .امیدوارم همه ی شما کنکوری های عزیز این سال را با موفقیت پشت سر بگذارید . برایتان آرزوی موفقیت می کنم ...

ما هم برای خانم نیلوفر نیک بنیاد که از نویسنده های خوب وبلاگ هم هستند آرزوی سلامتی و موفقیت روز افزون داریم


مطالب مشابه :


با چه رتبه ای چه رشته ای قبول می شوم !!!

مشاوره تحصیلی - با چه رتبه ای چه رشته ای قبول می شوم !!! برای تهيه ي نسخه ي كاغذي




مصاحبه با رتبه 12 کنکور سراسری سال 89(رشته علوم انسانی)

14 ) قبل از کنکور چه رتبهای را برای خودتان متصور بودید؟ و بعد از آن چه




رتبه بندی معلمان -1-

است و این چه ربطی به رتبه بندی دبیری همایش بین ای برای این قبیل




رتبه دانشگاه های دولتی

خودتون و دوستاتون با چه رتبه ای کجا حاشیه ای دوری کنین و رتبه برای دانشگاه




عدم پذیرش رتبه‌های بالا در دانشگاه فرهنگیان/ قبولی داوطلبی با رتبه 115هزار

در مرحله اول معرفی برای مصاحبه شد اما رتبه برای عده ای از های وی چه خواهد




نظرات و سوالات تعدادی از دوستان طی دو سال گذشته که با یکی از مراکز مشاوره همکاری داشتم

دانشگاه سوره ی تهران چه رتبه ای آره از چه شیوه ای برای مرور رشته دبیری زبان




مختصری از زندگی دکتر شهرام دبیری اسکویی

این هدف، با ارائه برنامه ای برای ساختن دکتر دبیری است. برای اینکه ولی چه کنیم که




امیر مسعود ندافی، رتبه 10 کنکور تجربی؛

مادرم دبیری چه برنامه‌ای برای آینده و کسب رتبه‌های بالا برای آنها




امیر مسعود ندافی، رتبه 10 کنکور تجربی؛

مادرم دبیری چه برنامه‌ای برای آینده و کسب رتبه‌های بالا برای آنها




برچسب :