گزیده ای از چکیده طرح های اقدام پژوهی

عنوان:

روشهای تقویت فعالیتهای پرورشی با تأکید بر پرورش تفکر دانش آموزان

پژوهشگر: مریم رسالی

چکیده

در این پژوهش که به شیوه ی اقدام پژوهی انجام گردید ، مسأله ی اصلی یافتن روشهایی برای تقویت فعالیتهای پرورشی با تأکید بر پرورش تفکر دانش آموزان بوده است به نحوی که از طریق اجرای آن ،دانش آموزان فعال تر شده و ذهن و فکر خود را پرورش دهند . این پژوهش در یکی از مدارس ابتدایی استان خوزستان به اجرا درآمده که مربی پرورشی مجری طرح بوده است بنابراین با همکاری و همفکری و با استفاده از روشهای متنوع سعی گردید که این مسأله بررسی گردد . از جمله شیوه های به کار گرفته شده عبارتند از : استفاده از واحد کار ، اجرای مسابقات مختلف ، جدول سرگرمی های پرورشی ، نشریه دیواری ، خاطره نویسی ، انشاء نویسی ، داستان نویسی ، بازی با پازل، خوشنویسی با حدیث ، جمله سازی با کلمات ، ایستگاه نقاشی ، محفل انس با قرآن ، حفظ احادیث ، شرح زندگی بزرگان ، نمایش فیلم ، اجرای نمایش و تنوع در مراسم آغازین که شامل : (قرآن ، پیامهای آموزنده ، حکایات ، دعاها ، شعر ، سرود ، لطیفه ، اخبار ، نرمش صبحگاهی و ... ) و سایر موارد دیگر . پس از اجرای این طرح ، نتایج بسیار مفیدی بدست آمد که به عنوان نمونه می توان به داشتن روحیه شاد و با نشاط ، پرورش توانایی فکری ، ایجاد انگیزه پرورشی ، کسب مهارتهای اجتماعی ، تقویت حس اعتماد به نفس و خودباوری ، افزایش قدرت تصمیم گیری و افزایش توان جسمی در دانش آموزان اشاره نمود.

کلید واژه ها: فعالیت های پرورشی ، پرورش تفکر

*******************

 

عنوان :

الگوهای منحصر به فرد تدریس در درس هدیه های آسمان پایه پنجم ابتدایی

پژوهشگران: لیلا حسینی – زهرا راضی پور

 

چکیده

این مطالعه با هدف بهبود فرایند آموزش مفاهیم دینی به  دانش آموزان در پایه پنجم ابتدایی بود، علاوه براین پژوهشگران به دنبال پاسخ گویی به این سوالها بودند که: چگونه میتوان به کودکان کمک کرد تا از راه های گوناگون به رابطه ی خدا وپدیده ها بنگرند؟ و نیز برای رشد معنوی کودکان و ارتباط اعتقادات بنیادی آنان بار زندگی روزمره آنها چه باید کرد؟ بنابراین با هدف مذکور و طی فرایند پیداکردن پاسخ برای سوالات، به اجرای یک طرح اقدام پژوهی در مدرسه اقدام گردید، تابتوان دانش آموزان را با معنی واقعی دین آشنا کرده و به موضوعات مورد علاقه کودکان از مسائل دینی پرداخت. از اولین جلسه شورای معلمان طرح مورد بررسی قرار گرفت و با توافق ناظران طرح شروع به مطالعه کتب مختلف و استفاده از راهکارهای مناسب نموده و به کمک روشهای متنوع و جذاب در درس هدیه هـای آسمان مانند اجرای درس به صورت نمایش در کلاس، اجرای مسابقـات مذهبی، فراخوان مقاله نویسی، همایش ارائه آموخته های زندگی ،حلقه های مطالعه وتحقیق، سمینار ارائه ی تحقیقـات وبازدید از فرهنگسرا و حرم علی بن مهزیاراهوازی سالروز تکلیف، سفر تخیلی به بهشت و..نتایج چشمگیری مانند تقویت احساس دینی  کودکان ، توجه به هنر برای ترسیم چهره زیبایی از الگوهای دینی،  ایجاد تصویری زیبا از دین در ذهن دانش آموزان و...... به دست آمد.  

کلید واژه ها : الگو های منحصر به فرد تدریس، درس هدیه های آسمان

*******************

 

عنوان:

شیوه های ایجاد کلاس تفکر محور

پژوهشگران: اشرف زمانی زاده – زهرا عباسیان

 

چکیده

در پژوهش حاضر که به شیوه اقدام پژوهی انجام گردید مسأله اصلی پیدا نمودن راههایی برای پرورش فکر کردن و تفکر فعال دانش آموزان پایه پنجم ابتدایی در جریان یادگیری بود. به نحوی که از طریق راههای منتخب شده، بتوانند به درک و کشف حقیقت دست یابند و یادگیری در آنان عمیق تر شود و از آموخته های خود در زندگی فردی و اجتماعی برای حل مسائل استفاده کنند. این پژوهش در یکی از مدارس ابتدایی استان خوزستان به اجرا درآمده که در آن معلم کلاس پنجم به همراه مدیر آموزشگاه مجریان طرح بوده اند. بنابراین با همکاری و همفکری و با استفاده از روشهای متنوع سعی شد که این مسأله حل گردد. از جمله شیوه های به کار گرفته شده، عبارت بود از:  بحث گروهی، گردش علمی، گردونه آموزشی، راهبرد سه نکته ای، تصویرخوانی، مثبت اندیشی در دیکته، تهیه مقالات، تلفیق دروس با یکدیگر، تشکیل کارگاه اختراعات در درس علوم،  ساخت فعال دانش علمی در علوم و تقویت ویژگی هایی مانند: اعتماد به نفس، دقت و توجه در اطراف، علاقه به درس، کاهش اضطراب و سایر موارد.  پس از اجرای طرح نتایج مفیدی بدست آمد که می توان به عنوان نمونه کسب مهارت درست اندیشیدن، پرورش حس خود ارزشمندی،  تقویت حس کنجکاوی و پویایی در همه جنبه ها (فعال شدن جریان تفکر دانش آموزان)،  کسب مهارت های اجتماعی، ایجاد نظم و آرامش فکری، افزایش ظرفیت یادگیری اشاره نمود. این نتایج توسط گروه اعتبارگذار طرح، مثبت ارزیابی شده و تأیید گردید.

کلید واژه ها: کلاس تفکر محور


*******************

 عنوان:

الگوهایی برای بهبودویژگیهای حرفه ای معلمان درمدارس منطقه باوی

پژوهشگر: سیمین صالحی پور باورساد

 

چکیده

طرح حاضر در یکی از مدارس دخترانه ابتدایی واقع در یکی از مناطق آموزشی استان خوزستان وبا شرکت 11نفر از معلمان درسال تحصیلی88-87به اجرا درآمد .مسأله اصلی این بود که چه کارهایی می توان انجام داد تاویژگیهای حرفه ای معلمان را در مدرسه بهبود بخشیم ؟ چگونه است که معلمان به زمینه های پرورشی وآموزشی مانند برگزاری مناسبتها، همکاری در برقراری نظم وانضباط در آموزشگاه، بکارگیری روش های جدید تدریس وخودارزیابی علاقه چندانی نشان نمیدهند؟ از جمله اقداماتی که درراستای حل مساله بکار برده شد شامل این موارد  می باشد : تشکیل کارگاههای آموزشی-  تقدیراز معلمان باحضور مسئولین اداره- دعوت ازمشاور جهت راهنمایی و مشاوره معلمان واولیا دانش آموزان- برگزاری اردوهای زیارتی وتفریحی برای معلمان - تهیه ی عکسهای یادگاری گروهی از معلمان وبه همراه دانش آموزان- برگزاری جلسات گفتگوهای دوستانه بامعلمان- پختن غذاتوسط معلمان درمدسه وتوزیع آن بین دانش آموزان- استفاده از تواناییهای معلمان در برنامه های آموزشی وپرورشی مدرسه-تهیه ی کاردستی توسط معلمان - برگزاری مسابقه ورزشی بین معلمان- برگزاری جلسات مصاحبه با معلمان توسط مدیر. اهم نتایج حاصل از طرح به طور خلاصه عبارتند از :مشارکت بیشتر معلمان درفعالیتهای آموزشی وپرورشی آموزشگاه مانند اجرای برنامه ها وسخنرانی- بهبود رفتار معلمان در محیط کاراز جمله احترام گذاشتن به یکدیگر ،بالا بردن روحیه انتقادپذیری خود، بردباری در برابر فشار وسختی کار ،بالا رفتن اقتدار درکلاسداری آنها ،ارائه نمودن تجربیات خود به سایرین- تقوبت روحیه ی شادی ونشاط درمعلمان- ماندگارشدن مشارکتها وفعالیتها در ذهن افراد به وسیله ایجادمحیطی با نشاط- تقویت حس اعتماد به نفس در معلمان- ایجاد الفت وصمیمیت دربین معلمان.

کلید واژه ها: ویژگی های حرفه ای معلمان


مطالب مشابه :


اقدام پژوهی

مجتمع آموزشی پرورشی امیرالمومنین(ع) - اقدام پژوهی - مدارس مختلط چندپایه روستایی - مجتمع




اقدام پژوهی : چگونه توانستم دانش آموزان را به انجام تحقيق و پژوهش ترغيب نمايم؟

مجتمع آموزشی و پرورشی فارابی - اقدام پژوهی : چگونه توانستم دانش آموزان را به انجام تحقيق و




گزیده ای از چکیده طرح های اقدام پژوهی

در این پژوهش که به شیوه ی اقدام پژوهی انجام چگونه است که معلمان به زمینه های پرورشی




اقدام پژوهی

آشیان - اقدام پژوهی - ای هدهد صبا به سبا می فرستمت ××× بنگر که از کجا به کجا می فرستمت




اقدام پژوهی گوشه گیری

raeiyat.ir - اقدام پژوهی گوشه گیری - علمی و صحبت با معاونین آموزشی و پرورشی:




اقدام پژوهی

نقش اقدام پژوهی در افزایش كیفیت فعالیت های آموزشی و پرورشی. نقش اقدام پژوهی در افزایش كیفیت




برچسب :