تمركز صادرات كاشي ايران به عراق يك تهديد جدي است

به گزارش جوان ایرانی، سعيد رضا كريم نژاد، ظهر پنجشنبه در گردهمايي مديران صنعت كاشي و سراميك و صنايع وابسته ايران اظهار داشت: ايران بعد از چين، برزيل و هند، بالاترين ميزان توليد در دنيا را داراست در حالي كه تنها 93 ميليون مترمربع در سال صادرات داريم و بعد از چين، ايتاليا و اسپانيا در رتبه چهارم قرار گرفته ‌ايم.

وي، مصرف كاشي كشور را سالانه 375 ميليون مترمربع اعلام كرد و افزود: سرانه استفاده هر نفر از كاشي در كشور سالانه پنج مترمربع است در حالي که بسيار بيشتر از اين ميزان در كشور توليد مي ‌شود.

نماينده انجمن صنفي توليدكنندگان كاشي و سراميك كشور، حجم سرمايه ‌گذاري در صنعت كاشي در كشور را 3.5 ميليارد دلار اعلام كرد و افزود: نيمي از اين ميزان سرمايه‌ گذاري مربوط به استان يزد است و 120 واحد فعال نيز در اين حوزه مشغول به فعاليت هستند كه باز هم نيمي از اين تعداد در استان يزد مستقر هستند.

كريم نژاد، ميزان اشتغال ايجاد شده در حوزه صنعت كاشي و سراميك در كشور را نيز 380 هزار شغل اعلام و تصريح كرد: همه اين اعداد و ارقام بايد به درآمدهاي كلان صادراتي منجر شود اما واقعيت اين است كه درآمدها تناسب چنداني با حجم سرمايه ‌گذاري ‌ها و اشتغال ايجاد شده ندارد.

95 درصد صادرات كاشي ايران به كشور عراق انجام مي شود

وي اظهار داشت: صادرات كاشي در نگاه اول از آمار خوبي برخوردار است اما بخش نگران كننده اين است كه 95 درصد صادرات ما در حال حاضر به كشور عراق انجام مي ‌شود و اين يك تهديد جدي است.

نماينده انجمن صنفي توليدكنندگان كاشي و سراميك كشور تصريح كرد: ما در واقع كاشي را به عراق صادر نمي ‌كنيم بلكه عراق به خاطر مزيت ‌هايي كه واردات از ايران براي او دارد، كاشي را از ما خريداري مي ‌كند.

عراقي ها در قبال كاشي ايران وجه ريالي پرداخت مي كنند

كريم نژاد تاكيد كرد: كاشي و سراميك كشور ما اكنون عملا به صورت ريالي به كشور عراق فروخته مي ‌شود و واردكنندگان عراقي هيچ تمايلي براي پرداخت وجه كاهشي به صورت ارزي ندارند.

وي تصريح كرد: در چنين شرايطي بهتر است به بازارهايي مانند پاكستان، هند و آلمان كه براي صادرات كشور ما بكر است، ورود كنيم.

زيرساختهاي صادرات در كشور كامل نيست

كريم نژاد همچنين از نبود زيرساخت ‌هاي صادراتي در كشور انتقاد كرد و گفت: زيرساخت‌ هاي صادرات در كشور ما جامع و كامل نيست و ما هنوز از يك حمل و نقل ريلي مناسب در اين زمينه برخوردار نيستيم.

وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به روند توليد كاشي در ايران طي 50 سال گذشته بيان كرد: تقريبا از آغاز فعاليت نخستين كارخانه كاشي و سراميك كشور 53 سال مي‌گذرد و در اين مدت روند رو به رشد توليد كاشي از 500 هزار مترمربع به 500 ميليون مترمربع را شاهد بوده‌ ايم.

وي بيان كرد: در اين زمينه در واقع شاهد رشد هزار برابري در توليد كاشي و سراميك بوده‌ ايم كه 50 درصد از اين ميزان سهم استان يزد است.

كريم‌ نژاد خاطرنشان كرد: آنچه توليد را در استان يزد پويا و پررنگ كرده است، نيروي كار، مواد اوليه، بومي بودن صنعت كاشي و سراميك، انرژي، ديد و بينش باز مديران استاني، صاحبان سهام و سرمايه ‌گذاران است.

مديركل صنعت، معدن و تجارت استان يزد نيز در اين مراسم با اشاره به پيشرفت هاي انجام شده طي سالهاي اخير در زمينه طراحي، تنوع،‌ رنگ، لعاب و ... اظهار داشت: گرچه هنوز نقايصي وجود دارد اما به رغم همه اين پيشرفت ها، هنوز اين سئوال مطرح است كه چرا وقتي كاشي ايران و تركيه با يكديگر مقايسه مي ‌شوند، تركيه با اينكه بسيار ديرتر از ايران فعاليت در اين زمينه را آغاز كرده، از وضعيت بهتري در بازارهاي جهاني برخوردار است.

محمدمهدي زارع تصريح كرد: وقتي تركيه به عراق كاشي صادر مي ‌كند، عايدي او 5.8 درصد و عايدي ما 3.7 درصد است.

بازار بادآورده عامل اصلي عدم پيشرفت صادرات در حوزه كاشي و سراميك ايران است

وي تاكيد كرد: عامل عدم پيشرفت كاشي ايران در بازارهاي هدف صادرات، سرعت پايين و بازار باد‌آورده ‌اي است كه داريم و اگر به اين موضوع توجه نشود، به طور قطع دچار مشكل خواهيم شد و اين موضوع بارها و بارها به سرمايه ‌گذاران جديد نيز گوشزد شده است.

زارع عنوان كرد: ما اكنون نگران توليد نيستيم زيرا كارخانه و نيروهاي كارآمد بسيار داريم و اكنون شرايط براي توليد بدون كارخانه در استان يزد فراهم شده است.

مديركل صنعت، معدن و تجارت استان يزد يادآور شد: مشكل اصلي ما آنجاست كه مي‌خواهيم كالاها را به فروش برسانيم و آنچه را رقابت را بسيار جدي مي‌كند، بحث بازار فروش است و اگر به اين بازارهاي بادآورده دل خوش كنيم، باخته ‌ايم.

كوچكترين نوسان در كشور عراق صادرات ايران را تحت الشعاع قرار مي دهد

زارع اظهار داشت: اكنون عمده صادرات كاشي و سراميك كشور ما از جمله استان يزد به كشور عراق است و اين كشور با يك نوسان كوچك داخلي، مي ‌تواند بر صادرات ما اثرگذار باشد و آن را تحت تاثير قرار دهد.

وي عنوان كرد: صادرات كاشي و سراميك استان يزد قبل از عراق به آسياي ميانه بود و در آنجا با مشكلات جدي مواجه شديم به همين دليل آنچه مهم است اين است كه اگر بخواهيم رقابت كنيم، بايد سرعت تغيير را افزايش دهيم.

مديركل صنعت، معدن و تجارت استان يزد در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اينكه هنوز در حوزه لعاب كاشي و سراميك ضعف‌ داريم، خاطرنشان كرد: با اين همه توليدي كه در استان يزد انجام مي ‌شود، هنوز نتوانسته‌ ايم در زمينه لعاب و بازاريابي كاري موفق ارائه دهيم.

وي تاكيد كرد: اگر براي اين امر چاره‌ انديشي نشود، به سرعت دچار مشكل خواهيم شد و شرايط روز به روز بدتر مي‌شود.

دبير جشنواره بين ‌المللي كاشي و سراميك ايران نيز در اين مراسم اظهار داشت: تلاش شده در اين جشنواره تمامي افراد و شركت ‌هاي درگير در زنجيره توليد كاشي و سراميك از معدنكار تا توليد كننده و فروشنده كاشي را گردهم آورده و مشكلات و ظرفيت ‌هاي اين صنعت را شناسايي كنيم.

وي بيان كرد: ايران سالانه 550 ميليون مترمكعب كاشي توليد مي‌كند و در اين زمينه رقابت قابل قبولي با كشورهاي هند، برزيل، ايتاليا و اسپانيا دارد.

قبله ‌زاده، سهم استان يزد در اين زمينه را سالانه بالغ بر 270 ميليون مترمكعب اعلام كرد و افزود: توليد كاشي و سرايك در استان يزد سابقه طولاني و فرهنگي دارد.

وي با اشاره به مزيت‌هاي توليد كاشي در استان يزد بيان كرد: وجود منابع كافي، نيروي كار، نيروهاي متخصص و ماهر، سابقه فرهنگي و .. از مزيت‌هاي توليد كاشي در استان يزد است.

ضعف در تحقق و توسعه در زمينه صنعت كاشي از تهديدهاي اين صنعت است

قبله‌ زاده همچنين با اشاره به برخي از مشكلات و تهديدهاي پيش روي صنعت كاشي و سراميك در كشور و استان يزد اظهار داشت: عدم شناسايي بازارهاي خارجي، كوتاهي در شناسايي بازارهاي جهاني، ضعف تحقيق و توسعه و ... از مشكلات اين صنعت است.

وي هدف اصلي برگزاري اين جشنواره را ايجاد ساز و كاري براي هم‌افزايي كارشناسان، دانشگاهيان و افزايش اعتبار جهاني كاشي و سراميك ايران دانست و اظهار اميدواري كرد: اين قبيل جشنواره‌ ها بتواند راهگشاي ايران براي توليد بهتر و بيشتر كاشي و سراميك باشد.

مدير خوشه كاشي و سراميك استان يزد نيز در اين گردهمايي با اشاره به نمايشگاهي كه در قالب اين جشنواره برپا شده است، اظهار داشت: امسال ششمين سال برگزاري نمايشگاه كاشي و سراميك در استان يزد است.

مصطفي فاطمي افزود: اين نمايشگاه دو سال پيش در يزد، پارسال در ميبد و امسال نيز دوباره در يزد برگزار شد كه با استقبال بسيار خوبي از سوي توليدكنندگان كاشي و سراميك كشور مواجه شد.

شركت 194 شركت داخلي و خارجي در نمايشگاه كاشي و سراميك ايران/ حضور نمايندگاني از 9 كشور

وي با اشاره به محدوديت فضاي نمايشگاهي در استان يزد عنوان كرد: 60 شركت به دليل محدوديت فضا نتوانستند در اين نمايشگاه حضور يابند.

فاطمي بيان كرد: در ششمين نمايشگاه كاشي و سراميك ايران كه امسال براي نخستين بار در قالب جشنواره‌اي بين‌المللي برگزار شد، 194 شركت داخلي و خارجي حضور يافتند.

مدير خوشه كاشي و سراميك استان يزد يادآور شد: 126 مورد از شركت‌كنندگان از شركت‌هاي داخلي از استان‌هاي تهران، البرز، يزد، مازندران، قم، خراسان رضوي، خراسان شمالي، كرمان و ... بودند.

وي همچنين بيان كرد: در اين نمايشگاه همچنين توليدكنندگاني از 9 كشور ايتاليا، اسپانيا، چين، هند، فرانسه، آلمان، اتريش، مالزي و تركيه حضور داشتند.


مطالب مشابه :


تمركز صادرات كاشي ايران به عراق يك تهديد جدي است

عرضه کاشی و سرامیک و محصولات ضعف در تحقق و توسعه در زمينه صنعت * کاشی پاسارگاد




اوضاع بازار بورس ایران (29 آبان 90)

*** آموزش، گزارش روزانه، معرفی سهام و پوشش اخبار در حالی پنجمین عرضه سنگ آهن




فهرست طرح های مصوب صندوق توسعه ملی

تا حدودی آشنا شوید و در تصمیم گیری خود برای مازندران 709 1390 18 کاشی و سرامیک




معرفی دیدنی های ایران(1)

پاسارگاد در آن در صنایع سرامیک سازی و در استان مازندران و در




مهمترين اخبار استخدامي

بیشتر بخوانید » استخدام بانک پاسارگاد در سال ۹۲ + آگهی کاشی و سرامیک مازندران




نتایج رتبه‌بندی شرکت‌های برتر سال 93 مشخص شد

کاشی و سرامیک سینا؛ در گروه صنایع سلولزی، شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران و در و در آخـر




آگهی های جدید استخدامی امروز 21 آبان 92

بيش از 30خبراستخدامي روزانه در بخش دولتي و بخش خصوصي و اخبار استخدام همه مازندران;




اسامی شرکت های همکار

1003- شرکت تعاونی آریا شور مازندران 1082- شرکت فنی و مهندسی پاسارگاد کاشی و سرامیک




برچسب :