مصاحبه هفته نامه سلامت با دکتریمنی رییس کنگره جراحان فک و صورت
عباس منتظري/ پرسشي از دکتر امينيمني رئيس کنگره جراحان فک و صورت
کي بايد به جراح فک و صورت مراجعه کرد؟
سلامت: آقاي دکتر! در کنگره جراحي فکوصورت امسال چه خبر است؟
کنگره در تاريخ 19 تا 21 خرداد ماه در هتل المپيک برگزار ميشود. در کنگره جراحان فک و صورت دانشمندان و پزشکان خارجي از 10 تا 15 کشور حضور پيدا ميکنند. اين کنگره داراي چند ويژگي خاص است که مشخصا يکي از مهمترين ويژگي آن اين است که توانستيم برخي کارهاي آموزشي را با انجمنهاي خارج از ايران (انجمنهاي اروپايي) برنامهريزي کنيم و همچنين براي آموزش اين کنگره خيلي وقت گذاشته شده است. ديگر کارهايي که ميتوان به آن اشاره کرد اين است که ما راجع به هر جراحياي که توضيح ميدهيم، سعي ميکنيم به طور عملي هم آن را انجام دهيم تا خيلي بهتر متوجه شويم و ياد بگيريم. ما تمام محصولات به روز دنيا را در آنجا عرضه ميکنيم و بعد در رابطه با اختلالاتي که موجب مشکلات خواب ميشوند، به بحث و گفتگو ميپردازيم و همچنين مشکلات روتين پزشکي به بحث گذاشته ميشود. انجمن جراحان فک و صورت در سال 1354 تشکيل شده است که بنابر فعاليت گذشتگان اين رشته از اروپا به ايران کشيده شده و در حال حاضر اين رشته بهطور کامل جا افتاده است.
سلامت: معمولا براي چه جراحيهايي به جراح فکوصورت مراجعه ميشود؟
در تمام تصادفات و درگيريها و در بيشتر آسيبديدگيهايي که در صورت و فک و دهان و دندان رخ ميدهد، معمولا شکستگي فک و دندانها را داريم که اگر دير به آنها رسيدگي شود، باعث مشکلات تنفسي ميشود. وظيفه همکاران ما در اورژانسها اين است که سريعا اين مشکلات را برطرف کنند. مورد دوم، اختلالات پاتولوژيک شامل تومورها و کيستهايي که در اين ناحيه ميباشد. وجود اين ضايعات باعث به وجود آمدن اختلالاتي ميشود که همکاران ما به خوبي اين ضايعات را از بين ميبرند. مورد سوم، بازسازي دندانها و فک و لثه و... است که اين مشکلات باعث بدشکلي صورت ميشود که همکاران ما با پيوندهاي متعدد و جراحيها محيط دهان را احيا کرده و اين عمل باعث زيباتر شدن صورت ميشود. درمان اختلالات مفصل فکي نيز وظيفه ديگر جراحان فکوصورت است که اين مفاصل به جمجمه وصل هستند و اختلالات آن با دردهاي گيجگاهي همراه است؛ اين افراد هنگامي است که دهانشان را باز ميکنند با محدوديت مواجه ميشوند و همچنين با صداهاي مختلف فکي همراه است. اين، يک بيماري چندعاملي است؛ از جمله استرس، دادزدن و غذاي سنگين و...، باعث آزردگي مفاصل ميشود که همکاران در اين زمينه فعاليت ميکنند. عدم درمان ناهنجاريهاي فکي باعث بدشکليهاي صورت ميشود. به خاطر اختلالات استخوانهاي فک همکاران بايد يک ارتباط بسيار خوب بين فکين به وجود آورند.
سلامت: چرا ايمپلنت براي جايگزيني دندانهاي از دسترفته بهتر از پلزدن بين دو دندان کناري است؟
ايمپلنت يک درمان اساسي در درمان بيدنداني است. در بي دنداني استخوانها شروع ميکنند به از بين رفتن و فرسايش که قبلا از پلهاي بين دنداني استفاده ميشد. با اين روش نميتوانستند از دندانهاي ثابت بهرهمند شوند و با مشکلاتي از جمله بيرون آمدن آنها، صدا دادن، و... مواجه ميشدند تا اينکه ايمپلنت به کمک اين بيماري آمد. ايمپلنت ميلهايي است از جنس تيتانيوم که در فک جاي ميگيرد و استخوانها با اين ميله يکپارچه ميشوند و بعد روي آنها پروتز قرار ميگيرد و روي آن تاج قرار ميگيرد و مثل دندان طبيعي ميشود. در بعضي از موارد ميتوان همزمان با کار گذاشتن ايمپلنت، تاج را هم سوار کرد، البته به شرايط و نوع ايمپلنت بستگي دارد. در کشور ما حدودا 40 نوع ايمپلنت وجود دارد که زمان و نوع درمانهايشان نيز با هم فرق دارد. ايمپلنت حدود 25 سال است که به طور جدي در دنيا اجرا ميشود.
سلامت: آقاي دکتر! خيليها از جراحي دندان نهفته ميترسند. چرا؟
بعضي از دندانها نهفته است که نوع رويش آنها مشکل دارد و يا فک کوچکتر از حالت طبيعي است. اگر دندانهاي نهفته را به موقع جراحي نکنيم، آنها پوسيده شده و ما را دچار مشکلات بيشتري ميکنند. بهترين زمان درآوردن دندانهاي نهفته زماني است که دو سوم ريشه دندان تشکيل شده باشد و ديگري زمان بين 18 سالگي تا 25 سالگي است. وجود دندانهاي نهفته باعث جا به جايي دندانها ميشود، يعني اينکه به دندانهاي مجاور فشار ميآورد و باعث کج شدن آنها ميشود. از ديگر ضررهاي بودن دندانهاي نهفته اين است که چون بافت اطراف دندان نرم است در اين قسمت ممکن است کيست يا عفونت به وجود بيايد که باعث متورم شدن آن ميشود. در افرادي که سن بالاتري دارند، عمل درآوردن دندانهاي نهفته از محدوديت زيادي برخوردار است.
سلامت: چرا گاهي قبل از کار گذاشتن ايمپلنت نياز بهجابهجايي سينوسهاي فکي هست؟
دندانهايي که از دست ميروند يا کشيده ميشوند، پس از آن به علت اينکه نوع استخوان آن قسمت اسفنجي ميباشد کمکم تراکم استخواني از دست ميرود. در اين هنگام حفرات سينوس رشد کرده و بزرگتر ميشوند و سينوسها پايينتر از جاي اصلي خود قرار ميگيرند که همکاران ما اين عمل جا به جايي سينوسها را به خوبي انجام ميدهند. در بعضي موارد اگر دندان نزديک به سينوس باشد، در نواحي سينوس ايمپلنت قرار ميدهيم.
2 تخصص جراحي در دندانپزشکي
1
تخصص جراحي لثه: اين تخصص از تخصصهايي است که ممکن است زياد به آن نياز پيدا کنيد. اگر شما بخواهيد «ايمپلنت» بگذاريد يا لثههايتان را که در اثر پيري و بيماري تحليل رفتهاند جراحي کنيد، بايد پيش اين دسته از متخصصان برويد. اين افراد در تشخيص بيماريهاي لثه هم به شما کمک شاياني خواهند کرد.2
تخصص جراحي فک و دهان و صورت: فک پايين شما بيش از حد بيرون زده است؟ فک بالايتان فرو رفته به نظر ميرسد؟ متخصص جراحي فک و دهان و صورت ميتواند به شما بهترين خدمات جراحي را ارايه دهد تا زيباتر شويد. جراحيهاي دندانهاي عقل نهفته و نزديک عصب و دندانهاي نابهجا روييده را هم ميتوانيد به اين متخصصان بسپاريد.مطالب مشابه :
آماده سازی بیمار قبل از عمل جراحی
(اعمال زیبایی ) پایگاه خبری وبدا همدان انجمن تکنولوژیست های انجمن جراحان عمومی
صف تغییر چهره برای سال نو!
مؤسسه فرهنگی حوراء بانوان استان همدان. انجمن جراحان جراحان پلاستیک و زیبایی
بزرگترین عمل پیوند صورت
انجمن کارشناسان در این عمل جراحی گروه جراحان با استفاده از اعضای و در ضمن از نظر زیبایی
چشمههای تخت سلیمان، پدیدهای بی مانند در ایران
انجمن جراحان اشکال طبیعی زیبایی پدید آوردهاند ای بوده که از همدان به
مصاحبه هفته نامه سلامت با دکتریمنی رییس کنگره جراحان فک و صورت
مصاحبه هفته نامه سلامت با دکتریمنی رییس کنگره جراحان همدان. دندانپزشکی انجمن جراحان
اسیر جراحنماها نشوید!!
ایران بهشت جراحان زیبایی بینی است جراحیهای زیبایی حمید یعقوبی رئیس انجمن
غذاهایی که روی پوست صورت اثرات بسیارمثبت دارند
به همان میزان برای زیبایی و رییس انجمن جراحان پوست آمریکا یک همدان
افتتاحیه سی و ششمین کنگره علمی سالانه جامعه جراحان
افتتاحیه سی و ششمین کنگره علمی سالانه جامعه جراحان انجمن حمایت پلاستیک و زیبایی
برچسب :
انجمن جراحان زیبایی همدان