مقاله : معرفی کلی شهر کوشکنار
کوشکنـــار
شناخت شهر
شهر کوشکنار در شهرستان پارسیان و در بخش غربی این شهرستان به نام بخش کوشکنار واقع گردیده است . این شهر بعنوان مرکز بخش کوشکنار و مرکز دهستان کوشکنار در تقسیمات سیاسی استان واقع گردیده است ، که بخش کوشکنار انتهایی ترین بخش غربی استان هرمزگان و منتهی الیه غربی شهرستان پارسیان را تشکیل میدهد .
طبق آخرین سرشماری ( 1385) جمعیت کوشکنار 2663 نفر که از بین این تعداد 1359 نفر مرد و 1304 نفر زن میباشد .
زبان و مذهب :
مردم شهر عموما به زبان فارسی و با لهجه بندری صحبت میکنند. در حال حاضر اکثریت اهالی شهر اهل تسنن میباشد و شیعه ها ساکن شهر اغلب مهاجر از شهرهای دیگر هستند.
تاریخچه شهر:
کوشکنار به عنوان نقطه ی شهری تاریخچه ای 5ساله را دارا میباشد ، در تغییراتی که در زمستان 1386 در تقسیمات کشوری شهرستان پارسیان رخ داد روستای کوشکنار به عنوان شهر ، روستای مرکز بخش کوشکنار از یک نقطه ی روستایی به نقطه ی شهری تغییر ماهیت داد و تاسیس شهرداری مقارن با تاریخ تبدیل روستای کوشکنار از روستا به شهر بوده و در دیماه 1386 انجام گردیده است ، اما شروع به کار رسمی آن از اردیبهشت 1387 بوده است.
تاریخچه پیدایش روستا :
منبع مستندی حکایت از تاریخ دقیق پیدایش کوشکنار داشته باشد ، در دسترس نیست اما بر اساس اظهارات افراد محلی کوشکنار با قدمتی بیش از 800 سال است . وجود آثار قلاع تاریخی و برکه های قدیمی می تواند موید قدمت روستا باشد.
وجه تسمیه کوشکنار
بررسیها حاکی از آنست که گونه ای گیاه به صورت درخت و درختچه به نام کنار (konar) از دیرباز در منطقه به وفور وجود داشته و از این حیث این روستا و پیرامون آن در منطقه متمایز گردیده و لذا نام این روستا به کوشکنار ( کنار زار) معروف گردیده است.
به بیان دیگر کوشکنار از دو واژه کوشک و کنار تشکیل یافته است که کلمه کوشک به معنای قصر بوده و کنار نیز همان درخت سدر موجود بوده است و کوشکنار به معنای قصر کنار بوده است .
موقعیت جغرافیایی شهر کوشکنار
چناچه اشاره شده بود شهر کوشکنار از نظر تقسیمات کشوردی در جنوب غربی ترین نقطه استان هرمزگان و در جنوب غرب شهرستان پارسیان در بخش کوشکنار این شهرستان واقع گردیده است بر اساس اطلاعات موجود شهر کوشکنار در طول جغرافیایی 52 درجه و 52 دقیقه و عرض جغرافیایی 27 درجه و 15 دقیقه واقع گردیده است . کوشکنار در 240 کیلومتری بندر لنگه و 22 کیلومتری شهر پارسیان واقع گردیده است.
مسائل هوا شناسی شهر کوشکنار
درجه حرارت شهر کوشکنار در طول سال به علت وجود رطوبت و باد که از عوامل کنترل کننده هستند تغییر محسوسی نمیکند. حداکثر حرارت در تابستان بین 41 تا 44 درجه بالای صفر و حداقل مطلق حرارت در زمستان 4 تا 8 درجه بالای صفر متغییر است و متوسط درجه حرارت سالانه شهر 7/26 درجه سانتیگراد میباشد .
شهر کوشکنار به واسطه همجواری با دریا دارای میزان رطوبت بالایی است به طوریکه میزان رطوبت در فصل تابستان تا 100 درصد و در زمستان بین 50 تا 60 درصد متغییر است.
وضعیت باد های شهر کوشکنار
بادهای مطلوب :
منظور بادهایی است که عوامل بارندگی و یا عامل خنکی هوا هستند:
1- باد بحری : این باد از سمت غرب به سمت شرق منطقه و در فصل تابستان میوزد
2- باد قوس : این باد از سمت جنوب به سمت شمال منطقه و در فصل بهار میوزد.
بادهای نامطلوب :
منظور بادهایی است که که عدم احساس اسایش مطلوب یا تخریب و آتش سوزی سبب میشوند.
1- تش باد : منشاء این باد از سمت عربستان بوده ، به مدت دو ماه در فصل تابستان می وزد ، جهت وزش این باد از سمت جنوب غرب به سمت شمال شرقی بوده و از بادهای آتش زا و فوق العاده نامطلوب است . ماهها تیر تا شهریور زمان وزیدن این باد است.
2- باد بل ( خاک) : این باد از سمت شرق به سمت غرب و به مدت 3 ماه در فصل تابستان می وزد.
3- باد شمال : جهت وزش این باد از سمت شمال غربی به جنوب شرقی بوده و سالانه در چند نوبت وزش این باد اتفاق می افتد این باد در فصل زمستان وزیده و همراه با بارندگی است مدت وزش این باد 8 ماه در سال ذکر شده و گاهی با گرد و غبار نیز همراه است. این باد در زمشتان سرما زاست لیک مدت وزش آن کم است.
4- باد سهیلی : زمان وزش این باد از اواخر شهریور به بعد بوده و پس از باد قوس شروع به وزیدن میکند این باد ابرهای زیادی را جا به جا نموده و گاهی توأم با باران و بعضا طوفان زا است و در سواحل دریا داری خسارتی است.
5- باد نعشی : بادی است که از شمال خاوری به سمت جنوب اختری می وزد و سرد و طوفان زا است
آثار تاریخی شهر کوشکنار
در شهر کوشکنار 2 آثار باستانی توسط سازمان میراث فرهنگی – صنایع دستی و گردشگری استان هرمزگان شناسایی گردیده که یکی از آنها بنای شیخ انصار و دیگری قلعه چاه مندی است.
بنای شیخ انصار : از نظر نوع این اثر باستانی بنا شناساییی شده و آثار فرهنگی مشهود در آن درگروه اسلامی و موقعیت جغرافیایی آن 52 درجه و 51 دقیقه و 38 ثانیه در طول جغرافیایی و 27 درجه و 14 دقیقه در عرض جغرافیایی واقع در شهر کوشکنار در مجاورت مسجد جامع کوشکنار می باشد.
چاه مندی : از نظر نوع این اثر باستانی قلعه شناسایی شده و آثار فرهنگی مشهود در آن در گروه معماری میباشد. این بنا به عرض 22 - طول 25 و ارتفاع 5 متر میباشد و متعلق به دوره اسلامی و موقعیت جغرافیایی آن 52 درجه و 51 دقیقه و 44 ثانیه در طول جغرافیایی و 27 درجه و 14 دقیقه در عرض جغرافیایی میباشد .
کشاورزی
شهر کوشکنار دارای توانایی های فراوانی در زمینه باغداری ، کشاورزی نیست . و این مسئله با اقلیم خاص و کمبود اب جهت این نوع فعالیتها ارتباطی مستقیم دارد . به طوری که زمینهای زیادی وجود دارد که قبلا کشت می شده ولی هم اکنون به خاطر کمبود شدید آب کشت نمی شود. خرما مهمترین محصول تولیدی کوشکنار بوده و کشت این محصول به صورت دیم رایج می باشد طبق اماری از هر هکتار ، 5/1 تن خرما برداشت می شود.
ماهیگیری
یکی از مهمترین شاخه های اصلی اقتصادی خانواده های شهر کوشکنار که میتوان از آن به عنوان منبع امرار معاش برخی خانواده های شهر نام برد صیادی و فروش ماهی و دیگر آبزیان است.
کلیه شاغلین شهر از بندر تبن در چند کیلومتری شهر توسط قایق و لنج های ماهیگیری به ماهیگیری در دریا میپردازند..
محله های کوشکنار
شهر کوشکنار داری 4 محله میباشد که در زیر توضیحاتی در باره ی این محلات داده می شود:
1- محله بالا : این محله در وسط شهر قرار گرفته است و از هسته های اولیه پیدایش شهر به شمار می رود.
2- محله پایین : این محله در ضلع شرقی شهر قرار گرفته است و هسته ی اولیه پیدایش شهر در این محله شکل گرفته است . مسجد جامع و مسجد نبی ( کنارو) که از ساخت و سازهای اولیه شهر می باشند در این محله قرار گرفته اند و مرکزیت شهر بر عهده دارند
3- محله چاه مندی : این محله در ضلع غربی شهر واقه شده که زمین ورزشی و گورستان از عناصر موجود در این محله می باشند.
4- محله درمانگاه ( جدید) : این محله در شمال غرب شهر واقه شده است و محله ای است که در چند سال اخیر به خاطر ایجاد درمانگاه و مدرسه راهنمایی در این مکان شکل گرفته است .
تراکم جمعیت در محله ها (جمعیت طبق اخرین امار رسمی ( 1385))
محله بالا : مساحت : 31،3 هکتار – جمعیت : 983 نفر - تعداد خانوار : 199 – تعداد واحد مسکونی : 248
محله پایین : مساحت : 55،2 هکتار – جمعیت : 1218نفر – تعداد خانوار : 246- تعداد واحد مسکونی : 347
محله چاه مندی : مساحت : 32،7 هکتار – جمعیت : 304 نفر – تعداد خانوار : 62 – تعداد واحد مسکونی : 96
محله درمانگاه : مساحت : 44،8 هکتار – جمعیت : 158 نفر – تعداد خانوار : 32 – تعداد واحد مسکونی : 57
گرد اورنده : عدنان زارعی
مطالب مشابه :
تاثیرات نوسانات شاخصهای دورپیوندی NAO , AO بر اقلیم ایران در ماه ژانویه 2014
پیش بینی وضع هوای مشهد ( بادهای باران دوره هایی با پدیده بارش های مطلوب و یا ترسالی
مقاله : معرفی کلی شهر کوشکنار
بادهای مطلوب : جنوب غرب به سمت شمال شرقی بوده و از بادهای آتش زا و فوق مشهد | چت روم
علائم و مفاهیم تحلیل سایت
تور تهران مشهد | و هوایی، دیدهای مطلوب و مواقع متعدد سال، بادهای مطلوب و
رساله و مطالعات مرکز تفریحی توریستی گردشگری اقامتی آستارا
مطالعات مرکز همایش های مشهد با رویکرد اصول 9-4- بادهای مطلوب 36 10-4- بادهای نامطلوب 37 11-4
تنظیم شرایط محیطی
دانشجویان معماری دانشکده فنی مشهد به دلیل وجود بادهای مطلوب این نوع بادگیرها باد را از
طراحی فضاهای شهری – مبلمان شهری – مرجع معماری و عمران
تعیین سرانه مطلوب فضای سبز را که مردم مشهد حاضرند طی بادهای غالب مشهد در ماههای
برج ۴۰ طبقه تجاری - اداری و مسکونی قصر آسمان مشهد
بهترین مناطق تجاری- تفریحی شهر مشهد واقع مانند زلزله و بادهای شدید هوا به صورت مطلوب
علائم و مفاهیم تحلیل سایت
مهندسی شهرسازی فردوسي مشهد. دیدهای مطلوب و متعدد سال، بادهای مطلوب و
فصل دوم: جغرافیای طبیعی ایران
دکتر محمود سریع القلم، 30 ویژگی یک شهروند مطلوب را دمای شهر مشهد 28+ درجه بادهای موسمی
برچسب :
بادهای مطلوب مشهد