رتبه بندی دانشگاه های جهان و رتبه دانشگاه های ایران
حتما تا حالا چیزی به اسم رده بندی یا ranking دانشگاه ها را شنیده اید. همه ساله دانشگاه های جهان را بر اساس معیار های خاص علمی، آموزشی و... رده بندی می شوند. البته این رده بندی ها از طریق محافل مختلفی اعلام می شود و که یکی از آنها مؤسسه تایمز هایر اجوکیشن در انگلیس است. لازم به ذکر است رده بندی های اعلام شده تا حدی با هم متفاوت هستند و این به دلیل تفاوت معیار های رده بندی موسسات مختلف می باشد.
اما مسئله مهمی که در اینجا مطرح است جایگاه دانشگاه های ایرانی در این رده بندی است،اولین دانشگاه ایرانی حاضر در این رده بندی ها دانشگاه تهران با رتبه جهانی 1463 و رتبه 2 در خاور میانه است و این در حالی است که این دانشگاه حتی در لیست 100 دانشگاه برتر آسیا نیز حضور ندارد.
رتبه دانشگاههای ایران
دانشگاه تهران 1463
دانشگاه علوم پزشکی تهران 2301
دانشگاه تربیت مدرس 2633
دانشگاه علم و صنعت 2699
دانشگاه فردوسی 2790
دانشگاه شریف 2844
دانشگاه علوم پزشکی شیراز 2953
دانشگاه شهید بهشتی 3536
دانشگاه امیرکبیر 3004
دانشگاه اصفهان 3208
دانشگاه صنعتی اصفهان 3266
دانشگاه خواجه نصیر 3308
دانشگاه امام صادق 3325
دانشگاه شیراز 3362
دانشگاه شهید بهشتی 3536
دانشگاه علوم پزشکی اصفهان 3956
دانشگاه تبریز 4139
دانشگاه علوم پزشکی تبریز 4277
دانشگاه علوم پزشکی ایران 4387
دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی 4666
دانشگاه کاشان 4709
دانشگاه ارومیه 4754
دانشگاه پیام نور 4915
دانشگاه شهید چمران اهواز 4965
دانشگاه الزهرا 4995
دانشگاه آزاد اسلامی تهران جنوب 5119
دانشگاه بوعلی سینا 5290
دانشگاه علوم پزشکی مشهد 5371
دانشگاه علوم پزشکی گیلان 5421
دانشگاه یزد 5633
دانشگاه امام رضا مشهد 5704
دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله 5992
دانشگاه زنجان 5994
دانشکده علوم حدیث 6021
دانشگاه سیستان و بلوچستان 6051
دانشگاه شهید باهنر کرمان 6097
دانشگاه مازندران 6114
و الی آخر
از اینجا می توانید لیست رده بندی یاranking مربوط به خاور میانه را ببینید. (لازم به ذکر است تنوع رشته های یک دانشگاه از معیار های رده بندی است، بسیاری از افراد از اینکه دانشگاه شریف با رتبه 2844 بعد از دانشگاه های فوق قرار دارد تعجب می کنند که البته یکی از عوامل، عامل ذکر شده است. همچنین تعداد اساتید و دانشجویان در دانشگاه ها، همکاری با دیگر دانشگاههای جهان، سطح علمی کادر دانشگاهی، دارا بودن دانشکده های بین المللی، دارا بودن دانشجویان بین المللی، نسبت کارمندان و کادر دانشگاهی به تعداد دانشجویان و تعداد دفعاتی که یک دانشگاه به عنوان منبع علمی از سوی دیگر دانشگاهها مورد استفاده قرار میگیرد و... از عوامل مهم در این رده بندی هاست.معیار های یکی از رده بندی ها را اینجا ببینید.)
سئوالی که مطرح است این است که چرا با وجود جمعیت مشتاقی از دانش آموزان که هر ساله با صرف هزینه و زمان زیادی با آرزوی پیوستن به جمع دانشگاهیان حرکت می کنندو با وجود میلیاردها ریال هزینهای که برای تحصیل در دانشگاه ها از دوش بیتالمال و دانشجویانش اخذ میشود ، با وجود دانش آموزانی که به استعداد فراوان در دنیا شهرت دارند و مدالآوران المپیادی که همواره نام ایران را در مجامع جهانی تکرار کرده و بزرگ داشتهاند، رتبه دانشگاه های ایرانی در چنین سطحی قرار دارد!
نشریه THES از میان 3 هزار و 703 محفل آکادمیک در سراسر جهان برترین دانشگاه ها را معرفی کرد. این آمار بر اساس فعالیت های پژوهشی دانشگاه ها ارائه شده که بر اساس آن هاروارد برترین دانشگاه دنیا است. دو دانشگاه کمبریج و آکسفورد پس از دانشگاه هاروارد در جایگاه دوم و سوم بهترین دانشگاه های جهان قرار گرفتند.
آمار زیر که از ردهبندی سال 2006 ضمیمه تحصیلات عالی (THES) از200 دانشگاه برتر جهان استخراج شده است توجه نمائید:
از 15 دانشگاه اول جهان به طور طبیعی 11 دانشگاه آمریکائی و سه دانشگاه انگلیسی هستند. اما جالب آن که یک دانشگاه از چین نیز در میان این 15 دانشگاه ردهبندی شده است.
جمعا 6 دانشگاه از چین در این لیست وجود دارند که از میان آنها دانشگاه تسینگ هوچین با 34 پله صعود از رده 62 در سال 2005 به رده 28 در سال 2006بالا رفته است.
هم چنین دانشگاه ملی سنگاپور در جایگاه نوزدهم این لیست قرار دارد. سنگاپور جمعا دارای دو دانشگاه در لیست فوق است. هندوستان سه دانشگاه و کره جنوبی یک دانشگاه در میان 200دانشگاه برتر جهان دارند. دانشگاه مل سئول کره جنوبی نیز با30 رده صعود از رتبه 93 در سال 2005 به رتبه 63در سال 2006 رسیده است. اما سهم خاورمیانه: صفر
آمریکا با دارا بودن 5 درصد جمعیت جهان به تنهائی دارای تعداد 54 دانشگاه، و به عبارت دیگر 27درصد دویست دانشگاه برتر جهان است. از طرف دیگر 46 کشور اسلامی با داشتن 16درصد جمعیت جهان دارای تنها یک یا دو درصد در لیست فوق هستند. دو دانشگاه این کشورها، دانشگاههای کابانگسان و مالایا متعلق به مالزی هستند که ردههای 185 و 192 را اشغال میکنند و امتیازشان به ترتیب 29/2 و 28/6 از 100 است. این دو دانشگاه در زمینه مرجعیت هیئت علمی، که نشان دهنده خلاقیت و اثرگذاری روشنفکرانه است، پائینترین امتیاز را بدست آوردند.
ردهبندی THES براساس ارزیابی 1000 مؤسسه آموزش عالی با توجه به 5 شاخص کلیدی بود. این شاخصها شامل سئوال از 3700 دانشمند که در تحقیقات علمی در سطح جهان فعال هستند بود. از آنان خواسته شد تا 30 دانشگاه تحقیقاتی در زمینه تخصصی خودشان را همراه با تعداد مقالات تحقیقاتی مرجع که به وسیله محققان هر مؤسسه علمی نوشته شده نام ببرند. شاخصهای دیگر شامل تعداد دانشجویان خارجی مشغول به تحصیل، نسبت بین دانشجویان و کارکنان، و نیز ارزیابی شرکتهای عمده از کیفیت کار فارغالتحصیلان هر مؤسسه آموزش علمی بود. در مورد کشورهای اسلامی، غیر از چند مؤسسه منفرد آموزش عالی، این ردهبندیها یافتههای ارزیابیهای سپتامبر 2003) نشان میدهد که در ربع قرن گذشته تولید ناخالص سرانه داخلی در در کشورهای دیگر نظیر کره، سنگاپور، تایوان و هندوستان در زمینههای علوم و تکنولوژی گامهای قابل توجهی برداشتهاند و در حال حاضر در رده اقتصادهای بالنده هستند.
در اختیار نداشتن منابع مالی مورد نیاز، برای توجیه نداشتن دانشگاههای خوب به سختی قابل قبول است.
در این ارزیابی اطلاعات گردآوری شده از 736 کارفرمای تحصیل کرده در سراسر جهان، همچنین تعداد اساتید و دانشجویان در دانشگاه ها، میزان موفقیت دانشگاه ها در جذب دانشجویان خارجی و شهرت جهانی دانشگاه ها لحاظ شد.
تسلط زبان انگلیسی به عنوان زبان مشترک در محافل آکادمیک و تجاری یکی از دلایل برجسته قرار گرفتن دانشگاه های انگلیس و آمریکا در فهرست بهترین دانشگاه های جهان بود.
همکاری با دیگر دانشگاههای جهان، سطح علمی کادر دانشگاهی، دارا بودن دانشکده های بین المللی، دارا بودن دانشجویان بین المللی، نسبت کارمندان و کادر دانشگاهی به تعداد دانشجویان و تعداد دفعاتی که یک دانشگاه به عنوان منبع علمی از سوی دیگر دانشگاهها مورد استفاده قرار میگیرد، اصول گزینش برترین دانشگاهها بوده است.
مطالب مشابه :
اینجا دانشگاه ازاد مهران است ؟
بسم تعالی. اینجا دانشگاه ازاد مهران است *. اینجا هر کس درس بخواند خینال است. اینجا راحت مدرک میدهند بدون حضــور. اینجا هر کسی بخواهد راحت نمره میگیرد. اینجافقط از
اندر احوالات سایت دانشگاه ازاد مهران
متاسفانه باید بگم که سایت دانشگاه ازاد واحد مهران کم کار ترین سایت دانشگاه های استان شناخته شده طبق اماری که گرفته شده هر دانشگاه دارای یک سایت فعال برای اطلاع
کلیپ آموزش پرداخت اینترنتی شهریه دانشگاه
دانشگاه آزاد اسلامی مرکز مهران - کلیپ آموزش پرداخت اینترنتی شهریه دانشگاه - دانشگاه آزاد اسلامی مرکز مهران.
برگزاری کرسی ازاد اندیشی در دانشگاه ازاد مهران
بسم تعالی. باسلام خدمت همه شما کاربران محترم . امروز دوشنبه 92/2/2 دانشگاه ازد مهران اقدام به برگزاری یک جلسه ازاد اندیشی با حضور جمع قلیقلی از دانشجویان در
نمرات پایانترم ریاضی مهندسی - دانشگاه آزاد مهران - نیمسال دوم 91-90
25 ژوئن 2012 ... نمرات پایانترم ریاضی مهندسی - دانشگاه آزاد مهران - نیمسال دوم 91-90. نمرات اعلام شده از 15 می باشند. دلیل اینکه ایمیل به دانشجویان داده شد و این
دانشجویان دکتر مهران دشتی
قابل توجه دانشجویانی که با دکتر مهران دشتی درس پایان نامه(طرح نهائی) را اخذ کرده اند. ایندسته از دانشجویان در اسرع وقت با مدیر گروه معماری تماس حاصل نمایند.
سوالات کنکور دانشگاه آزاد !
دانشجویان داروسازی ورودی 90 تبریز - سوالات کنکور دانشگاه آزاد ! - ... سوالات کنکور دانشگاه آزاد ! نویسنده : مهران كلانتري | تاریخ : 18:23 - پنجشنبه ۵ آبان۱۳۹۰. نظر.
امام تکليف کرده اند مهران آزاد شود و من تا مهران را آزاد نکنم به منزل برنمی گردم؛
لشکر 25 کربلا - امام تکليف کرده اند مهران آزاد شود و من تا مهران را آزاد نکنم به منزل برنمی گردم؛ - پایگاه مردمی نشر ارزش های لشکر ... بسیج دانشجویی دانشگاه قائم شهر
بیوگرافی علی ضیاء + مهران آرتی
محل تحصیل: دانشگاه آزاد واحد کاشان 1ـ برگزیده جشنواره خوارزمی با طرح موتور نیم دوار با قابلیت کارکرد با انواع سوخت بدون کاهش توان 2ـ کسب رتبه اول استانی
رتبه بندی دانشگاه های جهان و رتبه دانشگاه های ایران
دانشگاه آزاد اسلامی تهران جنوب 5119 دانشگاه بوعلی سینا 5290 دانشگاه علوم پزشکی مشهد 5371 دانشگاه علوم پزشکی گیلان 5421 دانشگاه یزد 5633 دانشگاه امام رضا
برچسب :
دانشگاه ازاد مهران