گزارش متنی و تصویری از نشست خبری آلبوم شخصی فرزاد فرزین

گزارش متنی و تصویری از نشست خبری آلبوم شخصی فرزاد فرزین
آلبوم شخصی فرزاد فرزین
موسیقی پارس – پریا حیرتی: چهارشنبه هفتم اسفند ماه نوبت به آیین رونمایی و نقد و بررسی آلبوم «شخصی» فرزاد فرزین رسید.

در این مراسم که به همت موسسه «رویال هنر پارس» به مدیریت مجید عبدی و پویا زارع فرد برگزار شد چهره های فرهنگی هنری زیادی از جمله داریوش باباییان، کامران تفتی، دکتر محمدرضا چراغعلی، بابک صحرایی، عبدالجبار کاکایی و .. حضور داشتند.

نیما کرمی که مجری برنامه بود ابتدا به مهمانان خوش آمد گفت و سپس کمی درباره آلبوم اظهار نظر کرد.

منتقد اول این برنامه عبدالجبار کاکایی بود. وی سخنان خود را اینگونه آغاز کرد: هرکسی توقعی ازترانه دارد و باید برآورده شود. موسیقی به مردم تعلق دارد و برای آنها تولید می شود. برای همین است که موسیقی عام پسند بیشتر مورد توجه قرار می گیرد. کلام در راستای موسیقی است و باعث تاثیر گذاری بیشتر آن می شود. ترانه باید دارای سلامت ادبی باشد اما این سلامت گاهی باعث از بین رفتن تجلی استعداد می شود.

وی ادامه داد: ترانه هنری است ترکیبی و باید انتخاب کلمات تابع موسیقی باشد و ترانه سرا باید هنگام سرایش به فکر اجرای خواننده نیز باشد.

او در پایان اشاره کرد: در این آلبوم همه سلیقه ها استفاده شده است و موزیک ها به هم نزدیک هستند. خواننده نقش بهتری در فرهنگ ما دارد و خواننده باید نظر مردم را حتما در نظر داشته باشد.

بعد از پایان صحبت های کاکایی، نیما کرمی به پشت تریبون برگشت و از دکتر چراغعلی خواست که سخنران بعدی این برنامه باشند.

دکتر چراغعلی بیان کرد در نقد موسیقی نقاط ضعف و قدرت را بررسی کنیم. اما این باید قبل از تولید مجموعه اتفاق بیافتد. اگر فرزاد فرزین موفقیتی داشته باشد یعنی کل گروه موفق بوده است.

چراغعلی تشریح کرد: در بخش ساختاری، آلبوم به سوی پاپ غربی پیش رفته و از آن الگو برداری شده است. چون ما پاپ ایرانی نداریم. انتخاب ایشان خوب است اما این فورم جدیدی نیست و قبل تر ها در موسیقی زیر زمینی استفاده شده است. با این حال این جسارت ستودنی است. ظرفیت صدایی که فرزاد فرزین دارد این گونه است که می تواند مخاطبش را انتخاب کند نه اینکه انتخاب شود.

چراغعلی سپس درباره ترانه ها و ملودی های آلبوم اظهار نظر کرد و گفت احساس می کند بعضی از ملودی ها کاور شده است.

پس از عبدالجبار کاکایی و دکتر چراغعلی نوبت به بابک صحرایی رسید. او ابتدا از آشنایی سابقش با فرزاد فرزین گفت. وی اعلام کرد فرزین یک خواننده مستقل است و از جایی حمایت نشده است و پشتش به هیچ جا گرم نبوده، از ابتدا مستقل رشد کرد و باید به این جسارتش آفرین گفت. او با اعتماد به نفی ستودنی اش به جایگاه امروزیش رسیده و در صدر جدول خوانندگان پاپ جای دارد. مخاطبان خوبی دارد و پر طرفدار است. او از ترانه سرا هایی استفاده نکرد که امکانات ویژه ای دارند بلکه حتی از ترانه سرای ممنوع الکار استفاده کرد و با جسارت تمام نام کوچک وی را در کاور آلبوم نوشت. از زهرا عاملی استفاده کرد که الان پیشتاز ترانه سرایان زن ایران است و طبق اطلاعات من اکثریت شعر ها بر روی ملودی نوشته شده است که برای ترانه سرا بسیار سخت است اما ترانه سرایان وی از پس این کار بر آمدند.یاحا کاشانی در اثر ریتمیک بسیار خوب عمل کرده و تمام اصول رعایت شده است.

صحرایی در مورد قطعات بحث برانگیز انگلیسی این آلبوم نیز اظهار نظر کرد: مجوز برای ترانه انگلیسی سخت است اما ایشان این سختی را به خاطر هنرش متحمل شده است. در این آلبوم فرزاد فرزین دغدغه های عاشقانه تا جهانی اش را مطرح کرده است که به خاطر این موضوع به او تبریک می گویم.

بعد از پایان صحبت های بابک صحرایی، نیما کرمی از فرزاد فرزین، زایا سلیمان، مهران خلیلی، مجید عبدی و حامد رجبی خواست به روی استیج بروند و ضمن توضیحات پیرامون آلبوم به سوالات خبرنگاران پاسخ دهند.

فرزاد فرزین بعد از سلام و احوال پرسی درباره صحبت های کاکایی بیان کرد: ترانه در موسیقی پاپ مجاز ما اصلا آزادی ندارد، قبول دارم «شخصی» ایراداتی دارد اما از نظرات اساتید در کار های دیگر حتما بهره می بریم.

سپس خطاب به دکتر چراغعلی گقت من همیشه کار گروهی انجام داده ام. کار های من کاور نیست بلکه یک سبک است. کاور یعنی استفاده مستقیم از ملودی یک آهنگساز، که من این کار را انجام نداده ام. موافقم که ما پاپ ایرانی نداریم اما من همیشه سعی کردم با کار های گوش مردم را با موسیقی حرفه ای آشنا کنم. در این آلبوم سعی کرده ام متفاوت تر باشم و به مخاطبم اهمیت بیشتری بدهم.

نوبت به پرسش و پاسخ خبرنگاران رسید که این سوالات و پاسخ ها بدین شرح است:

- مخاطب شناسی ار مهمترین ارکان انتشار آلبوم است. برای این آلبوم چه المان هایی در ذهن شما بود؟ آیا به حقیقت پیوست؟

فرزین: من قبل از آلبوم از جامعه شناسی و تجربه هایمان استفاده کردیم و میدانستیم تغییر فضا مخالفت هایی را دارد اما سلیقه عوام برای ما مهمترین اصل بود و تقریبا به آن چیزی که می خواستیم رسیدیم.

- از مجید عبدی (تهیه کننده آلبوم) پرسیده شد که تیراژ واقعی آلبوم در پخش اول چقدر بوده است و در پخش دوم به چه مقدار رسید؟

عبدی: در مورد تیراژ باید بگویم که در پخش اول ۲۵۰ هزار نسخه بود که به پایان رسید و در پخش دوم ما ۵۰ هزار نسخه مجدد چاپ کردیم.

- چرا روند «شین» ادامه دارد و خیلی ها به این امر معترض شده اند و اینکه قبل در مصاحبه ها گفته بودید کوشان حداد و سیروان خسروی در آلبوم حضور دارند اما نیستند، دلیلش را بیان کنید؟

فرزین: «شخصی» را به این دلیل گذاشتیم که فضای شخصی خودم را با شخصی مخاطبانم مشترک کنم و این حرف را دوست دارم و با اینکه مخالفت هایی شده اما دوست دارم ادامه دهم و به احتمال زیاد نام آلبوم بعدی نیز با حرف «ش» شروع خواهد شد. درباره عدم حضور کوشان حداد باید بگم که ایشان نتوانست کار را در زمان مشخص تحویل دهد و ما تنظیم را به عهده گروه گذاشتیم و سیروان هم به علت مشغله های کاری اش حضور نداشت.

- در این آلبوم ۲ قطعه انگلیسی داریم، هدفتان از این دو قطعه را بیان کنید و اینکه به نظرتان بهتر نبود بر اکسنت هایتان بیشتر کار می کردید؟

فرزین: این دو قطعه برای ایران ساخته نشد و بزودی اتفاقات خیلی خوبی برای این دو قطعه خواهد افتاد. اما در مورد اکسنت ها باید بگویم خب من ایرانی هستم و مشخص است که نمی توانم صریح انگلیسی بخوانم اما دو کارشناس سر ضبط قطعات بودند و کمک های فراوانی به ما کردند.

- بسیاری از هم صنفان شما دوست ندارند نقدی بر آنها شود، دلیل این موضوع چیست و اینکه چرا ترانه اجتماعی اجرا نمی کنید؟

فرزین: این جلسه به پیشنهاد خود من برگزار شد و اساتید لطف کردند تشریف آوردند و منتقد کار من شدند که از آنها متشکرم. کار اجتماعی در موسیقی پاپ ما رونقی ندارد و بهتر است برای مخاطب تینیجر کار اجتماعی اجرا نشود.

- چرا ارکستر تغییرات زیادی داشه است؟

سلیمان: از وقتی من ارکستر را به دست گرفتم فقط امیرمیلاد نیکزاد کنار رفت و آن هم به خواسته خودش بود و در گروه شوک همیشه تصمیمات گروهی گرفته می شود.

سپس زهرا عاملی از حضورش در این آلبوم و همکاری های بعدش با فرزاد فرزین سخنان کوتاهی را مطرح کرد و بدین وسیله این نشست نقد و بررسی به پایان رسید.

در ادامه نظاره گر عکس های زیبای «امیر حسین شفقی زاده» از این اجرا باشید.

img_6666img_6668
img_6672img_6678
img_6681img_6685
img_6687img_6688
img_6696img_6710
img_6724img_6729
img_6734img_6739
img_6747img_6749
img_6752uoui1


مطالب مشابه :


گزارش متنی و تصویری از نشست خبری آلبوم شخصی فرزاد فرزین

بروز ترین پایگاه خبری فرزاد تفتی، دکتر محمدرضا چراغعلی، بابک صحرایی، عبدالجبار کاکایی




گزارش تصویری از نشست خبری آلبوم شخصی فرزاد فرزین-سری چهارم

بروز ترین پایگاه خبری فرزاد عبدالجبار کاکایی»، «بابک دکتر چراغعلی نیز




گزارش تصویری از نشست خبری آلبوم شخصی فرزاد فرزین-سری سوم

بروز ترین پایگاه خبری فرزاد فرزین پس از کاکایی ، دکتر محمدرضا چراغعلی به روی سن آمد و




نیمکت

نقدی بر جعبه سیاه سروده عبدالصابر کاکایی; خیابان ایزانی سروده فرزاد دکتر نوشیروان




کلاس درسی از استاد دکتر شفیعی کدکنی در دانشگاه تهران ...

کلاس درسی از استاد دکتر شفیعی کدکنی در دانشگاه تهران عبدالجبار کاکایی. فرزاد حسنی




غربت

نقدی بر جعبه سیاه سروده عبدالصابر کاکایی; خیابان ایزانی سروده فرزاد دکتر نوشیروان




میدان مین

نقدی بر جعبه سیاه سروده عبدالصابر کاکایی; خیابان ایزانی سروده فرزاد دکتر نوشیروان




برچسب :