شیوه مطالعه متون فقه

شیوه مطالعه متون فقه توسط رتبه 2 کارشناسی ارشد

  از جناب آقای امیرحسین پیران، رتبه 2 آزمون کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی 1391 خواهش کردیم تا نکاتی در مورد نحوه آمادگی شان در متون فقه آزمون کارشناسی ارشد برای ما بیان کنند.

داوطلبان محترم دقت كنند كه هركسي براي خود يك شيوه مطالعه خاصي دارد، توصيه مدير سايت مطالعه طبق شيوه ساده ساز متون فقه مي باشد.

با عرض سلام خدمت دوستان

حامد جان چون امر کرده بودید که در مورد درس متون فقه چند سطری بنویسم اطاعت امر کردم تا شما و دوستان از بنده راضی باشید و البته به قول خودتون زکات العلم نشره(البته اگر علمی داشته باشیم)

من فقط کتاب تحریرالروضه رو خوندم و هیچ مطلبی رو از لمعه یا شرح لمعه نخوندم.

بنده از 12تیر که شروع کردم برای کنکور هدفم این بود که بتوانم تا آخر تابستون 1 دور تمامی مباحث را مطالعه کنم
و به ترتیب از باب اول که قضا است شروع کردم تا باب آخر که دیات است ادامه دادم.
فقه را روزی 3ساعت میخواندم .

هر لغت یا هر جمله ای رو که بلد نبودم دقیقا عینا وارد کتاب عربی تحریر میکردم تا وقتی که از اول مهر میخواهم برای دور دوم استارت بزنم  سراغ کتاب ترجمه نروم تا وقتم تلف نشه.

ضمنا من بین ابواب فقهی هیچ تمایزی قائل نمی شدم یعنی همان قدری که ابواب متاجر و نکاح و... از نظرم مهم می آمد دقیقا به همان اندازه ابواب غیر مهم مثل ایلا ظهار لعان سبق و رمایه ذباحه که صفحه ی آخرش حقوقی بود برام اهمیت داشت و حتی این کارم نتیجه داد و 1سوال از سبق و رمایه آمد و من اون را صحیح پاسخ دادم

از 23 شهریور هم که برای دور دوم شروع کردم خودم را با برنامه ی آزمون های آزمایشی هماهنگ کردم و برای هر آزمون مطالب فقهش را 2 دور میخواندم یعنی تا قبل از 2 تا آزمون جامع آخر ، 3 بار خوب خوب مطالب را خوانده بودم. برای 2 ازمون اخر هم تونستم 1بار دیگه فقه را بخوانم یعنی تا 10 روز مانده به کنکور توانستم 4 بار خوب خوب بخونم .

10 روز آخر هم تمامی نکاتی که در کتاب عربی تحریر نوشته بودم به همراه لمعه ی تحریر( یعنی کلمات پر رنگ موجود در کتاب تحریر) تونستم 1بار بخونم

یعنی تا روز 25 بهمن 90  تونستم 5بار تحریرالروضه بخونم

ضمنا هیچ تستی نمیزدم . ولی گاهی اوقات که حال خوندن فقه نداشتم سعی میکردم تا چندتا تست بزنم تا از فضای فقه نیام بیرون.

من با این شیوه تونستم  در ازمون ارشد 91  فقه رو حدودا 86 درصد بزنم یعنی کلا 2غلط و بقیه صحیح.

امیدوارم توانسته باشم چیزی را که مد نظرتان هست محقق کنم
. امیرحسین پیران نیکجه

 

سلام

مدتی است منابع موجود در خصوص درس متون فقه در این وبلاگ مورد انتقاد بعضی دوستان و همکاران قرار گرفته که لازم دونستم توضیحاتی رو در این خصوص یادآوری کنم.

1-مطالب موجود در وبلاگ بر اساس تجربه آزمونی چند تن از رتبه های برتر 2 ، 3 سال اخیر است که در این درس درصد بالایی را کسب نموده اند و صرفا پیشنهادی است.

2-منبع مورد نظر وبلاگ با توجه به شرایط زمانی و سطح فهم عمومی داوطلبان در این درس و به نسبت اهمیت این درس تعیین گردیده است.

3-بنده داوطلبان رو به 3 گروه تقسیم میکنم:

گروه اول داوطلبانی که در این درس ضعیف هستند که مسلما این دوستان برای پیشرفت در این درس به منبعی نیاز دارند که از مطالعه آن خسته نشوند و با مطالعه آن پیشرفت داشته باشند و حداقل 40 تا 50درصد سوالات رو پاسخگو باشند، مطالعه کتابهایی با حجم گسترده که بسیاری از مطالب که از آن سوال طرح نمیگردد نیز در ان هست علاوه بر اینکه نیازمند مطالعه خیلی با برنامه و دقیق در زمان بالاست و از توان این گروه از داوطلبان خارج است مسلما به سرانجامی نخواهد رسید و باعث دلسردی و عدم مطالعه کامل خواهد شد.

منابع پیشنهادی وبلاگ به شیوه مذکور در وبلاگ وخصوصا استفاده از کتاب متون فقه نموداری در مواقع لازم راهگشایی برای این گروه از داوطلبان است.

گروه دوم داوطلبان متوسط هستند که دروس دیگر خود را متوسط رو به بالا پاسخ خواهند داد، این گروه از داوطلبان با مطالعه دقیق مطالب تحریر الروضه و مرور مناسب میتوانند درصد مورد نیاز خود را برای کسب رتبه دلخواه با توجه به توانشان که کسب درصدی در حدود 60 می باشد بدست آورند.

گروه سوم داوطلبانی هستند که با توجه به توان بالای خود برنامه ریزی و تدارک جدی برای کسب رتبه های عالی دارند،این گروه از داوطلبان بطور میانگین زمان مطالعه بالایی دارند، که می توانند حسب نیاز به جلد(5 تا 14)ترجمه و تبیین شرح لمعه تسلط پیدا کنند.

پیشنهاد بنده به داوطلبانی که قصد کسب رتبه های عالی را دارند بسنده کردن به مطالعه منابع موجود در وبلاگ و جایگزین کردن کیفیت مطالعه به جای کمیت مطالعه است و اینکه در مطالعه متون فقه قواعد اصلی فقهی را کاملا یاد گرفته تا هر سوالی از آن قاعده طرح گردید توان پاسخگویی داشته باشید.

قاعده اصلی را یاد بگیرید تا توان پاسخگویی به هر سوالی ولو عین آن سوال در منبع مطالعاتی شما موجود نباشد را داشته باشید.اگر توان فهم قاعده های به کار رفته در لابلای مطالب این کتاب را ندارید چاره ای ندارید جز حفظ مطالب از کتاب چند جلدی حجیم آقای شیروانی.

همین کتاب 2 جلدی تحریر الروضه کتاب حجیمی است و زمان زیادی برای تسلط بر روی مطالب نیاز دارد همچنین شما باید تست زیاد هم کار کنید، شما زمان بیشتری از این را باید صرف مطالعه دروس اصلی تر مثل مدنی نمایید.

در پایان یاد آوری میکنم هدف بنده از درج مطلب در این وبلاگ انتقال تجربیات و راهنمایی داوطلبان در قالب پیشنهاد و بدون هیچ ادعایی در حد توانم است، ایجاد این وبلاگ ادای نذری است که امیدوارم بتوانم به نحو احسن آنرا ادا کنم.بنده هیچ نفع مادی از این وبلاگ نبرده ام و از ابتدا هم قصدم این نبوده است.

با آرزوی موفقیت و رسیدن به نتیجه ای به اندازه همتتان

علیخانی
در این پست قصد دارم بطور مختصر منبع مطالعه درس مهم متون فقه و نحوه مطالعه آن را از نظر این وبلاگ به داوطلبان عزیز تقدیم نمایم.

منبع اصلی: تحریر الروضه فی شرح اللمعه( علیرضا امینی-سید محمدرضا آیتی) و کتاب فقه استدلالی(سید مهدی دادمرزی)

منبع تکمیلی جهت مرور: لمعه دمشقیه 2جلدی (ترجمه علی شیروانی)

کتاب تست اصلی: مجموعه سوالات طبقه بندی شده موضوعی تالیف دکتر اسدا... لطفی(آخرین چاپ)

کتاب تکمیلی جهت مرور مطالب و تست: متون فقه نموداری (مهدی صیادی- محمد نرگسیان)البته لازم به ذکر است برای شرکت در آزمون ارشد آزاد در زمان باقی مانده، این کتاب بهترین منبع برای مطالعه می باشد.

مطالعه درس متون فقه نیاز به حوصله و دقت شما عزیزان دارد بطوریکه برای مطالعه این درس می بایست در روزهای ابتدایی به مطالعه متن عربی به همراه ترجمه فقه استدلالی در کنار هم پرداخته شود، در روزهای اول برای یادگیری و کمک به خودتان برای مطالعه سریعتر بایستی حوصله کرده و از پیشروی کند نا امید و دلسرد نباشید، پس از مدتی خواهید دید که دیگر آنچنان به فقه استلالی یعنی ترجمه متن عربی احساس نیاز نخواهید کرد و در مدت زمان تعیین شده برای مطالعه تعداد صفحات بیشتری مطالعه و یادگیری خواهد شد.

در ضمن شما پس از مطالعه هر مبحث حتما می بایست تست آن را از کتاب دکتر لطفی بزنید و البته پس از اتمام پاسخگویی به تستها باید سوالات صحیح و غلط خود را مشخص کرده و مطالبی که غلط داشتید، به عنوان نکته یادداشت برداری نمایید.

در صورتی که فهم بعضی مطالب برایتان خیلی مشکل بود و قادر به فهم آن نبودید، کتاب اصلی را رها کرده و به سراغ کتاب تست متون فقه نموداری آقای صیادی رفته و مبحث مربوطه را از آن کتاب مطالعه و سپس به تستهای موجود در آن کتاب پاسخ داده و مراحل ذکر شده در خصوص تست زنی رو انجام دهید.

بهتر است دوستان طوری برنامه ریزی نمایند که حدود 45 روز مانده به کنکور، مطالعه این درس مهم با شرایط مذکور به اتمام رسیده باشد، در این صورت به مطالعه کتاب 2 جلدی لمعه دمشقیه پرداخته و سپس به تست زنی از کتاب فقه نموداری بپردازید.

با آرزوی موفقیت برای داوطلبان آزمونهای حقوقی

معرفی کتاب 

متون فقه نموداری مهدی صیادی، کتابی مفید جهت دسته بندی و نظم بخشیدن به آنچه که برای درس مهم متون فقه خوانده اید. با مطالعه این کتاب مطالب را بهتر به یاد می آورید و نظم خاصی به مطالعه خود می بخشید.


4.gif


متون فقه
تألیف مهدی صیادی
محمد نرگسیان
درسنامه ای برای اساتید و دانشجویان تمام مقاطع
منبع جامع آزمون های کارشناسی ارشد - دکتری
طبقه بندی موضوعی مباحث در قالب نمودار
مجموعه تست های طبقه بندی شده تا سال 1389

مراکز تهیه این کتاب در تهران:

66969077 کتابفروشی بهنامی
66956362 کتابفروشی آرمان علم
66968023 کتابفروشی روجا
66493995 کتابفروشی شبرنگ
66968039 کتابفروشی آداک
66462270 کتابفروشی بهینه
66977529 نشر طوفان
[ جمعه پانزدهم بهمن 1389 ] [ 12:16 ] [ علیخانی ] آرشيو نظرات


مطالب مشابه :


متون فقه

حـــــقـــــــــوق - متون فقه - بسمه تعالی. متون فقه




متون فقه

درس متون فقه (میراث) جلسه ی اول باتدریس استاد حجه الاسلام والمسلمین حاج آقا امینی زهان مورخه




متون فقه 2

پرتو - متون فقه 2 - حقوقی اجتماعی - پرتو تاريخ : یازدهم مهر ۱۳۹۰ | ۰:۰ قبل از ظهر | نویسنده




متون فقه 2

دروس فقه . نوشته شده در یکشنبه بیست و هفتم آبان 1386 . با توجه به درس متون فقه ۲ در رشته حقوق




متون فقه

حقوق عمومی - متون فقه - Droit Public*****Public Law




شیوه مطالعه متون فقه

شیوه مطالعه متون فقه توسط رتبه 2 کارشناسی ارشد از جناب آقای امیرحسین پیران، رتبه 2 آزمون




متون فقه جزایی

دادگستر - متون فقه جزایی - قذف. 1) قذف نسبت دادن زنا یا لواط به کسی است .




نمونه سوالات متون فقه 2

نمونه سوالات متون فقه 2. 1. خصوصیات دختر مناسب برای ازدواج چیست ؟




دانلود فایلهای صوتی متون فقه

عزیزاوغلو - دانلود فایلهای صوتی متون فقه - خدمت به خلق بزرگترین عبادت است. محمد(ص) - عزیزاوغلو




برچسب :