اسمانی ترین صدا از رادیو ایران پخش شد
سلامی دوباره خدمت دوستان عزیز و سروران گرامی
صدای ملکوتی استاد اکبر گلپا از رادیو پخش شد
نمیدانم چه بگویم.فقط میتوانم فریاد بزنم و شادی کنم و اشک شوق بریزم.این یکی از بهترین و تاریخی ترین لحظات زندگی من بود.بله عزیزان صدای استاد بی بدیل اواز ایران اکبر گلپایگانی بعد از ۲۸ سال از رادیو جمهوری اسلامی ایران پخش شد.این خبر همین الان به دستم رسید و خیلی ناراحتم که خودم نتوانستم این برنامه را گوش کنم(برنامه پخش شده یکی از کارهای اوازی قدیم استاد گلپا با سنتور مرحوم رضا ورزنده بوده است).ولی دوستان صدای استاد گلپا از رادیو فرهنگ برنامه نیستان پخش شد و الان تلفنها و ایمیلهای فراوانی به دستم رسیده که حاکی از رضایت مردم و خوشحالی انها از این عمل نیک و پسندیده بوده است.خیلی خوشحالم که تلاشهائی که با دوستانم در سایت و وبلاگ استاد گلپا انجام دادیم نتیجه داد و تلاشهائی که کرده ایم بیهوده نبوده است.باید یک تشکر صمیمانه از مدیر برنامه نیستان جناب اقای رضا مهدوی و بقیه همکارانشان بکنیم که باعث خوشحالی میلیونها ایرانی شدند.واقعا ممنونیم.حالا میتوان به اینده موسیقی اصیل ایرانی امیدوار بود.
البته کارهای دیگری نیز در حال انجام است که به زودی نتایج ان به اطلاع شما دوستان عزیز خواهد رسید و باعث خوشحالی بیش از پیش شما هواداران عزیز خواهد شد.پس منتظر باشید که به زودی خبرهای خوش دیگری نیز برای شما داریم.خبرهای تکمیلی را نیز در پستهای بعدی به اطلاعتان خواهم رساند
پنهان کاری و گریز از واقعیت تا کی؟
رادیو و تلویزیون و مطبوعات و ما جماعت وبلاگ نویس و سایت نویس یک وظیفه بسیار مهم داریم و ان اینکه همیشه واقعیتها را به مردم بگوئیم حتی اگر از یک نفر یا افرادی خوشمان نیامد نباید سلایق مردم را فدای سلیقه های خود بکنیم.دیروز که گشتی در سایتهای اینترنتی میزدم مطلب جالبی به چشمم خورد که گفتم بهتره این مطلب را در وبلاگ استاد گلپا نقد کنیم.سایت اینترنتی روزنامه همشهری مطلبی را در مورد کنسرت استاد گلپا در کانادا نوشته است که ابتدا از دوستان عزیز میخواهم که مطلب را به صورت کامل بخوانند و خودتان هم میتوانند در اینباره قضاوت کنید.من مطلب را عینا با تیتر و نوشته اش در وبلاگ قرار داده ام:
استقبال جوانان از موسیقی پدران
ايران - گروه ادب و هنر :كوتاه از اجراي كنسرت ميلاد كيايي در كانادا.
به دعوت گروهي از تحصيلكردگان ايراني مقيم كانادا، كنسرتي با حضور سيدعلي اكبر گلپايگاني و به سرپرستي ميلاد كيايي (سنتورنواز و آهنگساز) در شرق و غرب كانادا در ژانويه سال 2007 ميلادي برگزار شد. اين كنسرت در دو سالن بزرگ در تورنتو (شرق كانادا) و سالني بزرگ در شهر ونكوور (غرب كانادا و در ساحل اقيانوس آرام) صورت پذيرفت. افراد حاضر در سالن بيشتر از چهرههاي دانشگاهي و تحصيلكردگان ايراني بودند و شخصيتهاي برجسته ايراني و كانادايي نيز در محل حضور داشتند.
ميلاد كيايي، همنواز سالهاي دور و دراز همراه با خواننده اين كنسرت، اركستر كوچك ولي هماهنگ خود را در مدت كوتاهي از نوازندگان برجسته آنجا تشكيل داد. خود او سنتور نواخت و گروه را سرپرستي كرد: بجز يك نوازنده عود، دكتر علي خانوري نوازنده ويولن و از مقلدان استاد تجويدي و مهندس برديا صادقي نوازنده تنبك اركستر كيايي را همراهي ميكردند.
در اين برنامه آثاري از استاد ابوالحسن صبا و استاد تجويدي به عنوان مقدمه برنامه نواخته شد. برنامه در دو بخش بود: اول اجراي تعدادي از آهنگ- ترانههاي معروف با صداي گلپايگاني در سالهاي گذشته و دوم، رديفخواني به صورت مركبخواني. در خاتمه چند آهنگ- ترانه درخواستي از آثار معروف ايراني هم اجرا شد.
بيشتر حاضران براي ديدن مجدد اين كنسرت از شرق كانادا به غرب كانادا سفر كرده بودند. سالن مملو از جمعيت بود و بليتها، از قبل فروش رفته بود. جالب اينكه بيشتر شنوندگان از جوانان و يا ميانسالاني بودند كه موسيقي دوره گلپا و ميلاد كيايي را نديده بودند. به گفته روزنامههاي فارسيزبان كانادا، اين استقبال، دليل تلاش براي هويتيابي است.
در كانادا كمتر اتفاق ميافتد كه يك خواننده مسن بتواند چنين جمعيتي را جذب كند و اشك شوق و نشاط را بر چهرههايش جاري نمايد. معمولاً مديران كنسرتها، چندين خواننده و چندين گروه را در يك برنامه كنسرت شركت ميدهند تا مشكل عدم تنوع اتفاق نيفتد ولي در مورد اين كنسرت چنين اتفاقي نيفتاد.
يكي از حاضران ميگفت اين توانايي هنر است كه حرف آخر را ميزند. اين كنسرت، خاطرهاي از ياد نرفتني براي ايرانيان مقيم كانادا بود.
منبع:
http://hamshahrionline.ir/News/?id=16804
نکاتی درباره این مطلب:
نکته اولی که میتوان به ان پرداخت تیتر مطلب میباشد(کوتاه از کنسرت میلاد کیائی در کانادا). نیاوردن اسم اکبر گلپایگانی در تیتر مطلب چه دلیلی میتواند داشته باشد جز بی اهمیتی به استاد اواز ایران.نویسنده این مطلب طوری درباره این کنسرت صحبت کرده است که انگار اکبر گلپا فقط به عنوان خواننده مهمان قطعاتی را اجرا کرده است!نکته دوم اسم استاد میباشد که به اشتباه سید علی اکبر گلپایگانی نوشته شده است در حالی که استاد گلپا سید نیستند!نکته دیگری که حتما شما هم به طور واضح متوجه ان شده اید این است که نویسنده اسم استاد گلپا را با بی میلی در این مطلب گنجانده است و شاید اگر میتوانست اسمی هم از ایشان نمیاورد!
تا کی باید ما شاهد این بی مهریها باشیم؟ایا برای موسیقی اوازی ایران کسی به اندازه استاد گلپایگانی زحمت کشیده است؟شمائی که در یک روزنامه فرهنگی و اقتصادی این مطلب را مینویسید و در ظاهر میگوئید برای نظرات مردم احترام قائلید چرا واقعیتها را از مردم پنهان میکنید؟ایا نوشتن مطلب درباره بازیگران درجه ۳ هندی و استفاده از عکسهای بازیگران غربی بر اسطوره اواز ایران اکبر گلپایگانی ارجحیت دارد؟البته شکر خدا استاد گلپا احتیاجی به نوشته های شما ندارد چون ان چیز که عیان است چه حاجت به بیان است.
کنسرتهای استاد گلپا در اروپا و در کانادا انقدر موفقیت امیز بوده که حتی شما هم به این نکته اشاره کرده اید که کمتر اتفاق میفتد که یک خواننده مسن بتواند چنین جمعیتی را جذب کند و اشک شوق و نشاط را بر چهره هایشان جاری نماید.شما خودتان واقعیتها را میبینید ولی نمیخواهید مردم هم ببینند.اکبر گلپایگانی نام کوچکی در عرصه موسیقی ایران و حتی در جهان نیست که شما اینگونه اسم او را کمرنگ جلوه میدهید.افتخارات گلپا را کمتر کسی در موسیقی جهان دارد.متاسفانه اکثر روزنامه های فرهنگی و هنری ما غریبه پرست هستند و کمتر از بزرگان هنر ایران یاد میکنند ولی تا دلتان بخواهد از هنرپیشه های فاسد غربی و هندی و.....مطلب دارند.
البته میدانم که ما هر چقدر فریاد بزنیم که بابا جان ما هم دل داریم دوست داریم صدای خواننده محبوبمان را از رادیو و تلویزیون بشنویم و اخبارشو در روزنامه ها بخوانیم فایده نداره و کسی توجهی نخواهد کرد.
ولی به همکاران گرامی در همشهری و سایر روزنامه ها و رسانه ها توصیه میکنیم که اگر مطلبی درباره استاد اواز ایران اکبر گلپایگانی مینویسند حتما سلیقه مردم را مد نظر قرار دهند نه سلیقه خودشان را.چون خدائی ان بالا هست که شاهد و ناظر اعمال ماست و در ان دنیا از ما جواب خواهد خواست.
شکست شیشه دل را نگو صدائی نیست که این صدا به قیامت بلند خواهد شد
ویدئوی گوشه هائی از کنسرت باشکوه استاد گلپا در لندن
دوستان عزیزی که مشتاق دیدن کنسرتهای جدید استاد گلپا هستند میتوانند شاهد گوشه هایی از کنسرت باشگوه استاد گلپا در لندن باشند.برای دیدن کنسرت باشکوه استاد گلپا در لندن در لینک زیر کلیک نمائید:
کنسرت باشکوه استاد گلپایگانی در لندن
با تشکر از دوستان عزیزمان در سایت جهش که اجازه دادند که ما این ویدئو را در وبلاگ رسمی استاد گلپا قرار دهیم.
دانستنيهائي درباره استاد گلپا
-هنرمنداني كه در نايت كلوب بورسالينو(ساقي) به مديريت استاد گلپا به اجراي برنامه ميپرداختند عبارتند از: استاد پرويز ياحقي ـ استاد رضا ورزنده ـ استاد محمد حيدري ـشهرام فسازاده ـبانو دلكش ـ بانو هايده ـ بانو الهه ـ بانو حميرا ـ جمال وفائي و ..... همچنين خود سلطان اواز ايران اكبر گلپايگاني.
-قبل انقلاب و در اوج كار هنري استاد اكبر گلپايگاني نامه اي از هندوستان فرستادند به اين مضمون كه خبر رسيده خواننده اي در ايران ظهور كرده به نام اكبر گلپايگاني كه صدايش اسمانيه.اين نكته را رشيد مرادي يكي از مجريان سابق در مصاحبه اي كه از كانال itn پخش ميشد بيان كردند.
2 عكس از اهداي دكتراي هنر از سازمان يونسكو به استاد گلپا
عكس شماره 1)
(از راست به چپ:پروفسور صحرائيان _ استاد اكبر گلپايگاني _ پروفسور ماتزيليني نماينده سازمان يونسكو)
عكس شماره 2)
(پرفسور صحرائيان شال افتخار را بر تن استاد بي بديل اواز ايران اكبر گلپايگاني ميكند)
سازمان يونسكو با تحقيقي كه روي صداهاي مختلف انجام دادند به اين نتيجه رسيدند كه صداي استاد گلپا رساترين صدا در موسيقي كلاسيك جهان ميباشد كه ميتوانند تا نت 23 و 24 دو تا گام را بخوانند و به همين جهت دكتراي هنر را تقديم اين ستاره بي بديل اواز ايران كردند.افتخاري كه خيليها چشم ديدنش را نداشتند!
مطالب مشابه :
ویژگی های یک سنتور خوب...
سنتور و عاشقان بهتر اند چرا که صدای به صورت یکنواخت پخش شوند یا به عبارتی
ویژگی های یک سنتور خوب
آموزش سنتور بهتر اند چرا که صدای لطیف تر و واضح به صورت یکنواخت پخش شوند یا به
مصاحبه با استاد پرویز مشکاتیان
سنتور. مصاحبه با بود تا مگر صدای سنتور برشته خوش کوک، پرتکنیک و پرمحتوای پایور پخش شود و
اسمانی ترین صدا از رادیو ایران پخش شد
صدای ملکوتی اسلامی ایران پخش شد.این خبر همین الان استاد گلپا با سنتور مرحوم
ص دا
یا مجری یک برنامه ی زنده ی آخرشبیِ ِرادیو باشد که ما بین ِ پخش ِ نوای سنتور حالا صدای سنتور
جنس مضراب
اگر در فضای آزاد می نوازید ، چون صدا در این محیط بیشتر پخش می گردد صدای سنتور نسبت به
99 - مقاله سنتور 4
گلها - 99 - مقاله سنتور 4 بودند تحت عنوان یک شاخه گل پخش شده بود که صدای سنتور
نکاتی چند در مورد مضراب سنتور
اگر در فضای آزاد می نوازید ، چون صدا در این محیط بیشتر پخش می گردد صدای سنتور نسبت به
برچسب :
پخش صدای سنتور