چگونگی تولید سنگهای آنتیک و مزایای استفاده از آن

چگونگی تولید سنگهای آنتیک و مزایای استفاده از آن

rjofj19an.jpg

مزایا:

1-    تنوع و زیبایی سنگ آنتیک نسبت به سنگهای دیگر.

2-    قابلیت اجرای سنگ آنتیک بر روی کلیه سطوح.

3-    اجرای سنگ آنتیک به هرشکل و اندازه دلخواه.

4-    تنوع در مدل و آزاد بودن در بکار بردن چیدمان سنگها .

5-    نداشتن ابعاد و اندازه خاص(دست آزاد بودن در هنگام اجرای سنگها).

6-    امکان اجرا در کلیه فضاهای داخلی و خارجی ساختمانها.

7-    دارا بودن مقاومت مطلوب در برابر رطوبت ، سایش ، ضربه ، سرما و گرما.

8-    داشتن جلوهای بسیار زیبا و دلنشین با طرح های فانتزی .

9-    اجرای آسان و سریع.

10- همگون بودن با بیشتر مصالح ساختمانی از قبیل چوب ، سنگ ،آجر ،آهن و.........

11- نداشتن محدودیت در بکار گیری و طراحی

تولید سنگ‌های آنتیك از ضایعات سنگ‌های تراورتن

11- تأثیرات تنوع رنگهای سنگ در تولید سنگهای آنتیك: 1- سنگهای آهكی درشت و متبلور بدلیل جلا و درخشندگی، در صورتیكه رنگهای شفاف داشته باشند از مرغوبیت بهتری برخوردارند. 2- سنگهای آهكی با بافت اُ اُلیتیك در مقطع صیقلی( سنگ نمای تراش و صیقل خورده) در صورتیكه از رنگ شفاف و مناسب برخوردار باشند ممكن است زیبایی خاص داشته باشند. 3- متن یكدست و یكنواخت در سنگهای آهكی میكریتی مثل سنگ آهكهای كرتاسه، ائوسن و الیگوسن ایران (سازندقم، آسماری، جهرم) وسنگهای آهكی سازند های مختلف ژوزسیك، بدلیل دارا بودن رنگهای مختلف از سیاه تا خاكستری، كرم، زرد و لیمویی و سفید می توانند ایده آل باشند. 4- سنگهای آهكی دارای پوسته درشت مثل استراها بدلیل اینكه ساختمان داخلی فسیلها در مقاطع مختلف در یك سطح صیقلی نمایش داده می شوند ممكن است نمای جذابی داشته باشند.

12- ابعاد ضایعات و باطله های پلاكها وكاربرد آنها: 1- ضخامت 2 الی 2.5 سانتی متر جهت پوشش نمای خارجی و كف ساختمان و یا پوشش دیواره های داخلی ساختمان. 2- ضخامت 5 الی 7 سانتی متر برای استفاده در پله ساختمانها. 3- ضخامت 5 الی 10 میلی متر و ابعاد 20 × 10 سانتی متر بعنوان كاشی و جهت پوشش نمای داخلی حمام و آشپزخانه، در اینحالت دقت در یكنواخت بودن ضخامت و طول و عرض كاشی و گونیا بودن اضلاع بسیار مهم است.

13- چسبانده های سنگهای آنتیك: 1- چسبانده ها دارای تركیبات ساختاری رزینی هستند كه به همراه با پر كننده ها برای چسباندن دانه ها بكار میروند و پس از سخت شدن، پر كننده ها را كاملاً بهم فیكس می نمایند و سنگی فشرده و مقاوم را بوجود می آورند. 2- رایج ترین چسب ارگانیكی كه مورد استفاده قرار میگیرد رزین پلیمری غیر اشباع و چسب اورتومتالیك كه رزین نیمه سختی با حداقل واكنش می باشد. 3- چسب ها یا ملات سنگهای آنتیك الزاماً نبایستی رنگ آمیزی شوند و رنگ آمیزی آنها به انتخاب مصرف كننده است و سلیقه ای است.

14- برای دفع ضایعات همواره نكات ذیل بایستی مد نظر باشد: 1- سهولت انجام عملیات دفع ضایعات. 2- هزینه عملیات دفع ضایعات با توجه به واحد حجم سنگ تولیدی.3- موقعیت محلی كه برای دفع ضایعات در نظر گرفته شده است. 4- سرعت پر شدن محل دفع ضایعات. 5- درمعادن زیرزمینی مناطقی كه كار استخراج در آنها به اتمام رسیده است می توان آنها را با ضایعات پركرد. 6- نصب تابلوی محل دپوی ضایعات. 7- فاصله ی دپوی ضایعات از محل سنیه كار از بابت جلوگیری از آلودگی زیست محیطی. 8- تفكیك دپوی ضایعات از دپوی مواد معدنی. 9- احداث كارخانه بازیافت ضایعات در جوار دپوی ضایعات از نظر اصول فنی و مهندسی و توجیهات اقتصادی. 10- محل های ریختن مواد باطله بایستی در پروژه ها مشخص گردند.

15- مشكلات و معایب و نواقص فرآوری سنگهای آنتیك و هم چنین مشكلات سنگهای آنتیك تولید شده:
1- آب: با توجه به پردازش ضایعات، دوغاب و خرده برشها اهمیت آن خیلی زیاد شده است كه این امر، بویژه دركارخانجات فرآوری آشكار است. 2- عدم شناخت كافی نسبت به تكنولوژی جدید دستگاههای مورد نیاز. 3- عدم وجود مركز اطلاع رسانی علمی و بازرگانی در این زمینه. 4- كمبود متخصصان كارآمد در بخش سنگهای آنتیك. 5- عدم تخصیص اعتبار لازم. 6- استفاده از سنگهای تراورتن و مرمریت و مرمرها در فضای باز بدلیل بارانهای اسیدی شهرهای بزرگ مثل تهران، پس از چند سال درخشندگی ، كیفیت خود را از دست داده و چهره ساختمان را كهنه تر نشان مید هند. 7- استفاده از سنگهای گرانیتی كه پرتو زا هستند در فضاهای بسته و مرطوب (مانند ایستگاهها ی مترو) خطرناك هستند. 8- مدیركل حفاظت محیط زیست استان مركزی اعلام نمود كه 20 واحد آلاینده زیست محیطی در این استان در 3 ماهه نخست سال جاری 85 ، اخطار تعطیلی دریافت كرده اند كه این واحد ها عمدتاً سنگبری، بازیافت ضایعات، پخت آسفالت كه تخلیه آلاینده های آنها در محیط تأثیر مطلوبی بر منابع آب، خاك و هوای منطقه دارد. 9- پائین بودن میزان تقاضا برای مصرف سنگهای باطله فرآوری شده را می توان عامل اصلی تمایل بخش خصوصی به تولید این محصول داشت.

16- توجیه اقتصادی سنگهای آنتیك: 1- از نظر قیمت، سنگهای آنتیك بمراتب قیمتی كمتر از سنگهای طبیعی دارند، چرا كه كارهای دشواری كه روی سنگ طبیعی برای رساندن آن به بازار و قابل استفاده كردن آن انجام می شود در مورد سنگهای آنتیك غیر ضروری می نماید و دارای وزنی كمتر و ضخامتی كوچكتر می باشند. 2- قطعات تخت آن در مقیاس m2 و قطعات باریك آن در مقیاس متر بفروش میرسد. 3- سنگهای ضایعاتی بدست آمده بصورت تنی فروخته می شوند.

1-16 مقایسه فروش سنگ تراورتن و فروش ضایعات آن: سنگ تراورتن كه معمول آن حدود تنی هفتاد هزار تومان میباشد در هر تن حدود هفت متر مربع 7m2 سنگ تولید می شود، در حالیكه هر تن ton هزینه ای معادل 30000 تن را جهت برش در بردارد كه پس از برش هر متر آن حدود 6000 تومان را جهت رزین و ساب بخود اختصاص میدهد. پس هر تن سنگ تراورتن 106= 30+6+70 تومان هزینه داشته تا 7m2 سنگ بدهد، یعنی هر متر پانزده هزار تومان، این سنگ در بازار به متری 19-17 هزار تومان فروخته می شود یعنی بازاء برش هر تن سنگ حدود 30-14 هزار تومان سود حاصل می شود. در حالیكه ضایعات سنگ تراورتن به تنی حدود 6-5 هزار تومان فروخته می شود، بازاء هر تن ضایعات حدود هفت متر 7m سنگ آنتیك بدست میآید. هزینه فرآوری ضایعات حدوداً معادل همان هزینه در سنگ ساختمان است یعنی هر تن حدوداً 40 هزار تومان را در بر دارد و از فروش آن بازاء هر متر حدوداً 000/000/1000 ریال حاصل می شود.
2-16 فروش معرق: در معرق بهمین شكل هزینه ی سنگ برنز و ضایعات بكار رفته تا حدود هر متر مربع 40 هزار تومان بعلاوه دستمزد روزانه 15 هزار تومان كارگر معادل 30 هزار تومان جهت 2 روز ساخت یك متر مربع 1m2 معرق با در نظر گرفتن اجاره كارگاه مصالح، ابزار آلات حدوداً هشتاد هزار تومان 80000 تومان بازاء هر متر مربع m2 میباشد. در حالیكه هر متر مربع بین 300- 200 هزار تومان به قیمت كیفیت در ساخت بفروش میرسد لذا مشاهده میگردد كار با ضایعات در صورتیكه با برنامه ریزی و بصورت گسترده انجام می شود بسیار مقرون بصرفه خواهد بود.
3-16 واحدهای كانه آرایی سیار و قیمت تمام شده: واحدهای كانه آرایی سیار قیمت تمام شده فرآوری باطله را كاهش میدهند.
4-16 واحدهای سنگبری كشور و سرمایه و گردش مالی: در حال حاضر حدود 5000 واحد سنگبری با 37 هزار میلیارد ریال سرمایه و گردش مالی 25 هزار میلیارد ریال در كشور فعال هستند.
5-16 قیمت سنگهای آنتیك مصنوعی: اگر قیمت یك متر مربع سنگ معمولی بین 25 تا 30 دلار باشد سنگ مصنوعی دارای قیمتی بین 37 تا 40 دلار میباشد.
6-16 دلائل بحران سنگ در ایران با توجه به بحران اقتصادی: 1- سیطره مافیای سنگ كه با تحمیل باجهای گزاف بر تولید كنندگان سنگ، سبب گران شدن و در نتیجه غیر رقابتی شدن قیمت این كالا شده است 2- واردات سنگهای خارجی بویژه از كشور چین كه بدلیل قیمت ارازان سنگ ایرانی را در معرض رقابتی نا برابر قرار داده است. 3- گسترش فراوان كارخانه های سرامیك در سالهای اخیر كه هر یك معادل صد واحد سنگبری كاشی تولید میكنند و با قیمتی بسیار ارزانتر از سنگ بدست تصرف كننده میرسانند.
7-16 دلائل سودآوری ضایعات در سنگها: با توجه به اینكه بازیافت باطله ها در كنار مواد اولیه (معدن و كارخانه) صورت میگیرد و هزینه های جانبی ذیل را نخواهیم داشت: 1-هزینه حمل و نقل 2- هزینه حفاری 3- هزینه بهره برداری
8-16 ارزش افزوده سنگ تراورتن: ارزش افزوده سنگ تراورتن پنج دلار( 5 دلار) در هر متر مربع سنگ میباشد.
9-16 هزینه دفع ضایعات دوغاب پردازش در ایتالیا: با در نظر گرفتن پردازش m2 10000 محصول در ماه و احتساب هزینه دفع ضایعات دوغاب پردازشی كه امروزه در ایتالیا در حدود یك دلار $ 1 برای هر m2 است.
10-16 سنگهای مصنوعی آنتیك و قاچاق آنها و ارزش افزوده: سنگهای مصنوعی فاقد ارزش افزوده هستند و در واقع با ورود آنها تنها ارز از كشور خارج میگردد و از طرفی بخاطر عدم وجود هیچگونه كنترلی بر اینگونه سنگها، بسیاری از آنها پس از ساخت بهمراه طلا، حتی به قیمت سنگ طبیعی ناآشنا فروخته می شوند، و هم اكنون در كشور ما درصد زیادی از سنگهای قیمتی استخراج شده بصورت قاچاق از كشور خارج میگردد و از طریق دبی و امارات برای فرآوری به كشورهایی مانند هند و پاكستان میرود و بعد از فرآوری دوباره بطور قاچاق وارد كشور می شود و اینكار باعث می شود دیگران از ارزش افزوده مواد اولیه ما استفاده نمایند كه در نتیجه باعث می شود در كشور ما كارهای تولید متوقف شود و قاچاق سنگ فیروزه بخارج از كشور جزو این موارد باشد و بنا به گفته كارشناسان ظرف یك دهه گذشته از 70% فیروزه تراشان در بازار رضا مشهد كه قطب اصلی تراش نگین ایران است تغییر شغل داده اند.

17- بزرگترین مصرف كنندگان سنگهای باطله فرآوری شده و افزایش واحدهای كانه آرایی سیار: شهرداریها و ارگانهایی كه فعالیتهای عمرانی دارند بعنوان بزرگترین مصرف كنندگان سنگهای باطله فرآوری شده كشور میباشند و در صورتیكه شهرداریها میزان مصرف سنگهای باطله فرآوری شده را افزایش دهند بخش خصوصی بدنبال ایجاد واحدهای كانه آرایی سیار خواهد رفت . با سرمایه گذاری در این زمینه اقدام به فرآوری سنگهای باطله خواهد كرد.
1-17- تعداد واحدهای كانه آرایی جهت فرآوری سنگهای باطله: تاكنون 5 (پنج) واحد كانه آرایی جهت فرآوری سنگهای باطله در كشور ایجاد شده كه فقط یكی از آنها در كنار معدن مستقر است و بقیه دركارگاههای خارج از معادن مستقر شده اند.
2-17- كارخانجات سنگهای تراورتن فرآوری شده خارج از كشور: 1- كارخانه سنگ منطقه جبل علی دوبی 2- كارخانه سنگ شارجه، در حال حاضر فرآوری سنگهای ایرانی در یك كارخانه در منطقه جبل علی دوبی انجام می شود كه توان تولید این كارخانه حدود m2 15000 متر مربع سنگ در ماه است و كارخانه دیگری در شارجه احداث گردیده كه علاوه بر خرید سنگ خام مقداری از سنگهای تراورتن تولید ایران را فرآوری و صادر میكند.
3-17- بزرگترین پروژه بازیابی زمین در جهان: اولین جزیره جهان جزیره نخل جمیره در دبی بمساحت km2 30 بخشی از برنامه ای است كه بزرگترین پروژه بازیابی زمین در جهان خوانده می شود و نتیجه 5 سال جابجایی میلیونها تن از شن و ماسه های خلیج فارس و سنگهای استخراج شده است.
4-17- مهد صنعت سنگ تزئینی جهان: منطقه كارا را ایتالیا بعنوان مهد صنعت سنگ تزئینی جهان شناخته می شود و تكنولوژی تولید سنگهای آنتیك و مصنوعی از سال 1960 در ایتالیا پدید آمد و اولین كارخانه تولید سنگهای آنتیك و مصنوعی مربوط به شركت برتون ایتالیایی بوده كه پیش از 80 نمایندگی در كشورها و 3 نمایندگی در ایران دارد.
5-17- پر مصرف ترین كشوری كه از سنگ تراورتن استفاده می نماید و سنگهای تراورتن نیمه فرآوری شده: بخش عمده صادرات سنگهای تزئینی ایران بخارج از كشور سنگهای تراورتن است كه 90% سنگ تراورتن تولید شده در دنیا بمصرف آمریكا میرسد و این سنگها بصورت نیمه فرآوری شده بخارج صادر شده و حدود 50% ارزش افزوده این سنگها نصیب كشور می شود. سنگهای تراورتن با ضخامت دو برابر آنچه مورد نیاز بازار آمریكاست حمل می شوند و در آنجا پس از فرآوری و برش و كاهش ضخامت سنگ، این محصول به خریداران آمریكا فروخته می شود و البته این فرآوری بین 15 تا 20% ضایعات بهمراه دارد.
6-17- ایجاد واحد كانه آرایی سیار دركنار معدن: تاكنون تنها واحد كانه آرایی در كنار معدن سنگ در سیرجان قرار دارد.
7-17- احداث اولین كارخانه تولید سنگهای مصنوعی در خوی: احداث اولین كارخانه تولید سنگهای مصنوعی در خوی با استفاده از ضایعات سنگهای طبیعی روزانه m2 120 سنگ مصنوعی كه مقاومت آنها 4 برابر سنگهای طبیعی است تولید خواهد شد.
8-17- استاندارد جهانی از هر تن سنگ ماده معدنی قابل استخراج شده: استانداردهای جهانی از هر تن سنگ معدن حدود 650 كیلوگرم ماده معدنی قابل استخراج می شود گفت این رقم درایران حدود kg350 و با این ترتیب در كشورهای دیگر از دو سوم سنگ استخراج شده ماده معدنی قابل مصرف حاصل می شود ولی در ایران این رقم به یك سوم میرسد.
9-17- ضایعات سنگ در كشور ما (ایران) با ذكر مثال یكی از معادن سنگ تراورتن: در كشورما 90% ضایعات مواد نرم جهت تولید پلاك مورد استفاده قرار میگیرد. هم چنین در معدن سنگ تراورتن دینگه كهریز همدان در مسیر همدان- ملایر بلوكهای كوچكتر و با وزن حدود 7 تن كمتر جزء ضایعات محسوب میگردد و از مواد باطله برای تولید سنگهای آنتیك و لقمه استفاده میگردد.
10-17- میزان سنگهای بریده شده از سال 83 تاكنون: میزان سنگ بریده شده از سال 83 تاكنون در بیش از 5000 واحد سنگ فرآوری شده كشور بالغ بر m2 000/000/70 میلیون متر مربع می باشد.
11-17- میزان دخایر تراورتن و مرمر در كشور: تراورتن حدود 450 میلیون تن و مرمر 44 میلیون تن برآورد شده است.
18- كاربردها و مصارف سنگهای آنتیك و هم چنین استفاده از ضایعات سنگها: 1- ایجاد لقمه سنگ از ضایعات سنگها: با احداث و نصب یكدستگاه كم هزینه برای خرد كردن سنگها مخصوصاً ضایعات سنگ می توان شكل و ابعاد آنها را بصورت اصطلاحاً لقمه سنگ برای مصارف شهرسازی، سنگفرش كردن پیاده روها هم چنین جدولسازی كنار خیابانها انجام داد. البته از سنگهای قله با ابعاد كم نیز می توان در شهرها بخصوص شهر همدان در وسط جداول خیابانها استفاده كرد و البته در وسط بلوار های اصلی شهر همدان قلوه سنگهای گرانیتی رنگ نشده قرار داده اند كه نمای زیبایی به خیابانهای شهر میدهند.
2-رنگ آمیزی ضایعات سنگهای تراورتن و تشكیل سنگهای آنتیك رنگی: ضایعات سنگهای تراورتن را می توان رنگ نمائیم كه چون سنگ متخلخل است راحتر هم رنگ می پذیرد و هم چنین اگر رنگ آن روشن تر باشد این عمل بمراتب راحتر نیز خواهدشد سپس این خرده سنگها كه برنگهای مختلف در آمده اند را به زیبایی دركنار هم چسبیده و بهم می چسبانیم كه ظاهری بسیار زیبا پیدا میكند.
3-استفاده از ضایعات برای ایجاد آبگیر یا سیل بند: در برخی معادن كه دارای چشمه های دائمی و همچنین آبراهه میباشند می توان از ضایعات سنگها برای ایجاد یك آبگیر یا سیل بند در پائین دست معدن استفاده نمود كه در معدن سنگ گرانیت اوزمان همدان اینكار انجام شده و از آب این آبگیر برای آبیاری زمین های كشاورزی پائین دست استفاده می شود.
4-استفاده ضایعات در باغچه های تزئینی: معمولاً برای كف دیواره ها، دیواره كوتاه باغچه های تزئینی از ضایعات و نخاله های آن در ابعاد 2 cm – 4 cm استفاده می شود.
5-استفاده از ضایعات سنگ تراورتن بعنوان سنگ لاشه: بطور كلی استفاده از ضایعات سنگ تراورتن بعنوان سنگ لاشه در صورتیكه ابعاد این سنگها به اندازه 20 cm × 20cm باشد می توان از آنها بعنوان سنگ لاشه استفاده نمائیم.
6-استفاده از ضایعات در صنایع مختلف: صنایع مختلف عبارتند از: 1- صنعت سیمان 2- مصنوعات سنگی و هنری 3- مجسمه سازی 4- پودر سنگ 5- سنگ موزائیك 6- كاشی سنگی 7- سنگ مصنوعی 8- صنایع شیمیایی9- تولید كاغذ10- پلاستیك سازی 11- سنگفرش 12- مصالح ساختمانی13- سر میزی14- غوری 15- چراغ پایه16- ظروف مجسمه سازی17- سنگهای تزئینی18- شیشه های رومیزی19- ظرفشوی آشپزخانه20- وان حمام21- دانه تسبیح سنگ22- جواهر سازی23- زیبا سازی استخر24- سرویسهای بهداشتی با رنگهای مختلف25- لوازم آرایشی26- روكار مساجد و ساختمانها 27- ساخت وسایل منزل مانند دور آینه28- ساخت لوستر29- كف پوش هتل ها30- در تولید بتن و سیمان 31- خرده ها را با همان شكل نامنظم كنار قرار داده و برای نمای ساختمان استفاده می شود. 32- صنایع لاستیك سازی 33- رنگسازی 34- ملات35-شیشه36- سرامیك37- تغذیه حیوانات38- كودها39- خرده برشهای بلوكها40- محصولات نیمه تكمیل شده41- قطعات تولید شده نهایی42- دوغاب پردازش43- تولید سیمان مصنوعی برای ساختن آجر و مصالح ساختمانی44- زیرسازی جاده ها45- بعنوان موج شكن در سواحل دریاها (كاهش فرسایش) 46- صافیهای شنی تصفیه خانه ها47- بازسازی بناهای قدیمی48- بندهای آبخیزداری49- اماكن متبركه و امام زاده ها50- سالن های سخنرانی51- دكوراسیون ویلاها52- سیستم های آشپزخانه (ظرفشویی- اوپن و...)53- دكوراسیون های داخلی منازل54- منبر55- ظروف سنگی56- كاشیهای سنگی.
57-استفاده از پودر سنگ آهك حاصل از ضایعات سنگبری بر خواص آجر ساختمانی: در تحقیقات انجام گرفته، پودر سنگ آهك حاصل از ضایعات سنگبری سنگهای كربناتی بعنوان افزودنی تخلخل زا در آجر بررسی شده، با نسبت های مختلف خاك و پودر سنگ آهك، نمونه های آجر ساخته شده، آزمایشهای اندازه گیری چگالی بدنه، جمع شدگی های خشك شدن و پختن، جذب آب، مقاومت فشار و ضریب هدایت حرارتی بعمل آمد.
پس از یافتن درصد بهینه ی افزودنی در آزمایشها، تولید نیمه صنعتی سفال سبك و هم چنین آجر سبك سوراخدار با استفاده از پودر سنگ آهك ضایعاتی با موفقیت انجام شد، علاوه بر سبك شدن آجر ناشی از خروج co2 در هنگام پخت وجود كلیت از جمع شدگی پخت و متراكم شدن بدنه جلوگیری كرد.
58-كاربرد و مصارف ضایعات سنگ در تولید كاشیهای آنتیك: كاشیهای آنتیك شامل كاشیهای دوره ویكتوریا، كاشیهای دستی و انواع تزئینی هستند. این كاشیها مانند دیگر آثار هنری و سنتی، كاشیهای منقوش بدست و آنتیك به قرنها و مكانهای متفاوتی تعلق دارند. گرچه تعدادی از این كاشیها با قیمت های بسیار بالا خرید و فروش می شوند لیكن اكثر آنها دارای قیمت مناسبی هستند. در آمریكا هنر كاشی سازی در اواسط سال 1800 شروع شد و تمام این كاشیها در كلكسیونها قرار دارند.
59- استفاده و مصرف سنگهای رودخانه ای در ساخت جواهر سازی river stone: سنگهای رودخانه ای عبارتند از ریگهای كروی صاف كه در رودخانه ها و سواحل یافت می شوند، عمل آب و سنگهای دیگر روی سنگهای رودخانه ای بطور طبیعی باعث سائیدگی آنها می شوند، سنگهای رودخانه ای بعنوان دانه تسبیح سنگ در جواهر سازی استفاده می شوند.
60-كشف ماده جدیدی برای برطرف كردن دود و گاز ناشی از حركت خودروها جهت نصب در سنگفرشهای حاصله از باطله ها: یك شركت ژاپنی با الهام از شرایط آب و هوایی پراگ، پایتخت جمهوری چك، ماده تازه ای را تكمیل كرد كه از آن می توان در سنگفرش كردن پیاده روها استفاده نمود، این ماده در عین حال قادر است دود و گاز ناشی از حركت خودروها را تصفیه نماید، شهرداری منطقه وست مستر در پایتخت انگلیس در اروپا كه طرح استفاده از این ماده را در سنگفرش كردن پیاده روها بمورد اجرا در آورده است، قطعات مكعب شكلی كه با استفاده از ماده جدید ساخته می شوند حاوی كاتالیزور دی اكسید تیتانیوم است كه می تواند در هوای آفتابی با ماده اكسید نیتروژن كه از اگزوز اتومبیلها متصاعد می شود، واكنش شیمیایی انجام دهد و این گاز آلوده ساز را به دو عنصر اكسیژن و نیتروژن تجزیه كند، سنگهایی كه در سنگفرش پیاده روهای شهر پراگ بكار رفته بطور طبیعی حاوی كاتالیزور در دی اكسید تیتانیوم است و وجود همین ماده موجب شده تا هوای این شهر از اكسید نیتروژن پاكسازی شود، اكسید نیتروژن مانع تنفس عادی افراد می شود و برای كسانیكه به بیمار آسم و برونشیت مبتلا هستند ناراحتی ایجاد میكند. این گاز هم چنین سبب سوزش چشمان و نیز خشك شدن گیاهان می شود. شركت ژاپنی سنگفرشهای تازه خود را در شهر اوزاكامی ژاپن مورد آزمایش قرار داده و توانسته است آلودگی هوا را در این شهر تا 80% كاهش دهد.
61- استفاده از ضایعات مرمریت و گرانیت ها: از گرانولاتهای مرمریت و گرانیت به اندازه های مختلف برای ساختن تایل های سیمانی مرمرنما (terrazo) و نیز برای ساختن كلوخه های مرمریت- رزینی و مرمریت – سیمانی استفاده می شود كه در ساختن اسلب ها و بلوكهایی با ابعادی مشابه سنگ طبیعی كاربرد دارند.

19- مراحل خط تولید سنگهای آنتیك: با توجه به اینكه سنگهای ضایعاتی كارخانجات كه عمدتاً از جنس تراورتن است را به قیمتی ارزان خریداری شده و به كارگاه تولیدات آنتیك حمل میكنند و در آنجا قطعات تفكیك شده براساس ضخامت و ابعادشان در جای مناسب قرار داده می شوند، این سنگها توسط كارگرانی كه استادكار و مختص اینكار در نظر گرفته شده اند برش داده می شوند و به ابعاد منظم تبدیل می شوند بطور مثال بصورت cm10 طولی(cm 10 طولی: یعنی سنگی كه پهنای آن cm10 و طول آن نامشخص باشد.) پس از آن در بخش دیگری این سنگها توسط كارگران دیگر به ضخامت یكدست cm1 برش داده می شوند. بسته بنوع پایلوتی كه در نظر است ساخته شود، سنگهای بدست آمده را به قطعات كوچكتری مثلاً 2 × 2 cm یا 1 × 1 cm یا بهر شكل دیگری كه مورد نیاز طرح باشد برش میدهیم، این سنگها كه به اشكال و ابعاد مورد نظر تبدیل شد، هر گروه را بطور مجزا در دستگاه میكسر قرار داده و درون دستگاه مقداری (حد معین) آب ریخته و دستگاه را روشن می كنیم تا پس از چند ساعت در اثر سایش قطعات برش خورده روی یكدیگر شكلی كهنه بخود بگیرند و پس از آن محصول بدست آمده را جهت خشك شدن در محل های مخصوص نگهداری میكنند، پس از خشك شدن قطعات ، بسته بنوع طرح، قالب هائیكه از قبل به این منظور طراحی و با موادی مثل سیلیكون ساخته شده اند در اختیار كارگرانی كه در این بخش عمدتاً خانم ها می باشند قرار داده می شوند، در این بخش كارگران سنگهائیكه را به اشكال مختلف تهیه شده را در جاهای در نظرگرفته شده درون قالبها می چینند، هنگام چیدن آنها، شكل و طرح سنگها كاملاً اختیاری و با برنامه ریزی انجام می شود. پس از جایگزینی قطعات در قالبها، پارچه متری برش خورده به اندازه مساحت قالبها را روی سنگ و قالب قرار داده و روی آنرا چسب كاری میكنند، چسب كاری بایستی كاملاً با دقت انجام شود، برای چسب كاری معمولاً از چسب چوب استفاده می شود. پس از چسب كاری و خشك شدن چسب، قالبها را برعكس كرده و قالب را خارج میكنند. دراین هنگام پس از تمیز كردن كار تولید شده، قابل عرضه به بازار مصرف می باشد.
1-19- مراحل خط تولید سنگهای آنتیك از طریق چرمی كردن لایه روی سنگها: می توان مرحله دیگری را روی تولیدات انجام داد و آنهم چرمی كردن لایه رویی سنگها می باشد در این خصوص با استفاده از فرچه های پلاستیكی مخصوص سطح سنگها را پولیش میكنند كه باعث چرمی شدن سنگها می شود، اینوع عملكرد در مورد بسیاری از سنگها از جمله مرمریت ها، مرمر تراورتن و چینی صادق است. البته چنانچه با سنگی غیراز تراورتن انجام شود نیاز به تأثیر دادن اسید كلریدریك نیز می باشد كه هنگام استفاده از میكسر انجام می شود، عملكرد بدین گونه است كه قطعات بزرگتر در ضایعات جمع آوری شده را به ضخامت cm1 برش میدهند.
2-19- مراحل خط تولید سنگهای آنتیك از طریق معرق: در كار معرق نیز در ابتدا از سنگ تراورتن بصورت پلاك فرضی طرح استفاده می شود، طرح مورد نظر را روی سنگ اجرا نموده و در نوع بازاری آن از نوارهای cm0.5 برنزی استفاده میكنند و نوارها را روی خطوط طرح و روی سنگ تراورتن با چسب می چسبانند، پس از خشك شدن نوارهای برنزی سنگهای رنگی آماده شده را مطابق با رنگ و اشكال موجود در طرح برش میدهند. بمنظور دقت در برش طرح، همانگونه كه طرح روی سنگ تراورتن اجرا می شود كپی همان طرح تهیه شده روی سنگهای cm1 رنگی چسبانده شده و سپسس برش داده می شود، در اینحالت قطعات برش خورده در جای مشابه به خود در طرح قرار داده شده و چسبانده می شود، به این منظور از چسب سنگ استفاده می شود، پس از چسباندن كلیه قطعات موجود در طرح، تابلو را با دستگاه ساب می سایند تا بصورت یكپارچه درآید، پس از ساییدن تابلو پرداخت شده و براق می شود كه در اینحالت قابل عرضه به بازار می باشد.
3-19- نحوه تولید سنگهای مصنوعی آنتیك: در برخی از كشورهای خارجی از ضایعات سنگ بهترین نوع سنگ را تهیه میكنند. نحوه تولید اینوع سنگها به این نحو است كه ابتدا سنگ را پودر كرده و سپس با مواد خاص مخلوط نموده و بهر صورت اندازه و در هر قطر كه می خواهند شكل دهی میكنند.
4-19- دستگاههای فرآوری دوغاب پردازش و پساب: دستگاههای فرآوری دوغاب پردازش و پساب، بنحوی طراحی شده اند كه ضمن كاهش حجم دوغاب تا حد ممكن آب را مجدداً مورد استفاده قرار دهند.
20- نتیجه گیری و پیشنهادات: با عنایب به بلا استفاده بودن ضایعات در معادن و كارخانجات فرآوری و هزینه تولید سنگهای آنتیك كه بمراتب از هزینه های تولید پلاك در سنگهای تزئینی كمتر می باشد پیشنهاد میگردد وزارت صنایع و معادن از اجرای طرح تأسیس كارگاه های تولید سنگهای آنتیك در جوار معادن و هم چنین در جوار كارخانجات فرآوری سنگ (در جوار دپوی باطله) حمایت نماید از بابت 1- اشتغال 2- سودآوری 3- ارزش افزوده 4-
استفاده بهینه از ضایعات.


مطالب مشابه :


چگونگی تولید سنگهای آنتیک و مزایای استفاده از آن

3- اجرای سنگ آنتیک به هرشکل و اندازه 11- تأثیرات تنوع رنگهای سنگ در تولید سنگهای




جواهرات و ....

انتیک -عتیقه جات قانونی یکی از سنگهای قیمتی به رنگهای آبی آسمانی که از معدن




ویژگی‌های سنگ‌های آنتیک

نقاشی ساختمان آمیتیســــــــ - ویژگی‌های سنگ‌های آنتیک رنگهای روغنی مات و نیمه مات و




برچسب :